ХАХА...да да ја сам баш летео у Војводину због бољег живота!Рат је терао народ да се селе тамо где их је власт тадаташња терала!И о каквој толеранцији причаш?Човече мене ће пре Словаки(ништа лоше не мислим о њима) запослити, него лала питање зашто је то тако~е па зато што су лале тј староседеоци Војвођански да су им крајишници узели неку земљу!Прво је продају, а касније наводно говоре како им је отета!Па да им нема нас крајишника још би живели у швабарама...
« Poslednja izmena: 10. Jan 2007, 00:36:05 od JFront »
Poznato je da su ratni sukobi u ravnici mnogo krvaviji nego oni u brdskim predelima, zato što su mogućnisti za taktiziranje mnogo manje, a upravo je politika takvih kao što je Čanak sprečila da Vojvodinu zahvati ratni haos.
Zablude o mentalitetu Vojvođana, kod Sremaca nema onog "Dršte me da ga ne bijem!" izvadi nož i ubije, zato su i maniri mirniji i svađe mnogo ređe, pa naivni olako zaključuju.
Poznato je da su ratni sukobi u ravnici mnogo krvaviji nego oni u brdskim predelima, zato što su mogućnisti za taktiziranje mnogo manje, a upravo je politika takvih kao što je Čanak sprečila da Vojvodinu zahvati ratni haos.
Zablude o mentalitetu Vojvođana, kod Sremaca nema onog "Dršte me da ga ne bijem!" izvadi nož i ubije, zato su i maniri mirniji i svađe mnogo ređe, pa naivni olako zaključuju.
Ти си канда сремац?Та ако ниси срееемац ондак си ЛСВ-овац. Какви сукоби бре?Шта ти причаш?
Autonomija Vojvodine je faktor stabilnosti Srbije, a on je jedini političar koji sa tim ne kalkuliše, dok ostali balansiraju zavisno gde drže miting.
Aj ne pricaj. Sto da nece Lale onako lenje i spore da se dignu na pobunu?
posmatraj situaciju iz drugor ugla! nema ni lala, ni madjara, ni pcinjaca, ni moravaca vec imas regione u kojima ljudi stvaraju vise od ostalih a taj visak im se oduzima i daje drugima! ja shvatam sve ljude koji se zbog toga bune! lep primer su i gradovi koji zadrzavaju veca sredstva od opstina! pa tako bg ubira dobar kes, a cacak svojim sredstvima popunjava budzet republike! i sad su recimo cacani nezadovoljni(mislim na onaj veci deo koji je protiv onog seljaka ilica) jer nemaju sredstva za svoje razvojne programe! decentralizacija je resenje problema, ali samo ona prava!
Imali smo ludački centralizovanu državu u kojoj je bukvalno o svemu odlučivao samo jedan čovek Veliki Slobif. Mnogi su dan-danji ubeđeni da se na taj način stvara izuzetno jaka država, eventualno bi umesto Velikog Slobifa na takvoj poziciji videli nekog od svojih favorita. Tako organizovana država neizbežno propada, kao što nam se i desilo. Džaba sto si imenovao perfektne generale kad nemaš dobre kapetane i vodnike, da to uporedim za vojskom. Oni koji se zalažu da se sistem vlasti razudi i spusti hijerarhijski i na niže nivoe nailaze na gromku osudu. Za mene je to ostatak Titoizma u glavama ljudi samo da imamo "Vođu"
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима... Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу. Јамага Соко