Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 39 40 42 43 ... 84
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Шта мислите о ''историчару'' Јовану Деретићу  (Pročitano 169519 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
Када би се десило да ми, данашњи Срби, заборавимо да смо Срби (као што се десило пре 2 милиона година) и сви од реда постанемо неки Мађари, Бугари, Хрвати, Американци, Италијани... и прође, на пример, 300 година. Да неко узме да истражује имена топонима у Србији, романтичарском логиком дошао би до закључка да су овде живели разни народи. Народ Београђани, Новосађани, Лесковчани, Нишлије, Моравци, Ибарци, Шарпланинци, Копаоничанци... Јер Срби ниједан свој град у тој античкој романтичарској историји нису умели да назову Ниш, Лесковац, Врање него искључиво Сардана, Сорадија, Сердата, Сербинон. Нити планину да назову Копаоник или Тара него искључиво Српска планина. Нити реку да назову Морава него искључиво Велика и Мала Србица. Ако би још истраживали по Београду и пронашли таблу на којој пише "Улица Џорџа Вашингтона", то би био необорив доказ да су овде живели Американци, зашто би Срби славили америчког председника?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Meni je logicnije, da su postojale dve grupe Srba (sad da li su oni sebe zvali Srbi ili Sloveni, ne znam).  Jedna grupa je tumarala severno, dok je druga ostala gde je Pomoravlje, Drina i sve sto ide sa tim.  Onda posle odredjenog vremena, se ta grupacija, ili deo grupacije vratio na prvo bitno ognjiste.  Ne znam da li bese sam procitao u knjizi "Pod Slobodnim Suncem" ili negde drugde, da Sloveni su se muvali, jer nisu znali da stave stajsko djubrivo, pa tek kada im je neko rekao, ili su naucili ili su videli, e onda su odlucili da ostanu tu gde jesu.
 I ako mogu da primetim, a to je Stefaneka opisao, da nacionalna svest nije postojala dugo godina, to jest, ti ostaci plemena su smatrali sebe necim drugim ili razlicitim.  Sindrom Beograda, ako nisi BG-in onda si sranje, i tako sto ide sa tim, pa zato onda imamo Rasiju/Rasku, Duklju, Trakiju itd.
Pa tek onda, sa dolaskom Hriscanstva na ove prostore vlastodrzci odlucuju da se skupe zajedno, to jest, da prave zemlju jer su jaci u gomili, a i bolje je napraviti jedinstvenu jedinicu to jest naciju, da se bori za vlast i teritoriju, mesto sto imas 50 grupa gde svako vuce na svoju stranu. 
Razlog, zasto nismo spominjani moze biti cisto da su nas brkali sa drugim narodima i plemenima, ili da smo se nazivali drugacije. 

Ja sam se do sada cudio zasto nigde ne nadjosmo Srpska obelezja i simbole, ali moguce da smo uzeli tudje, kao sto uzimamo tudje gluposti i sada.  Mogu da poverujem da je jedno ocilo Srpski simbol, cisto zbog toga sto je Staroslovenska kultura bila posvecena domu i prirodi.  Ali cetiri ocila, i krst i sve to, jok.

Onda imamo Gromovite znake, koje koliko ja razumem nismo pronasli ovde u Srbiji, vec po zemljama bivseg Sovjetskog Saveza i danasnje Hrvatske, a vidjao sam simbole sunca po Bosanskim grobljima.

[http://en.wikipedia.org/wiki/File:Thundermarks.svg
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
I-mate 30 Pro
Ja mislim da je ova tema najbolji primer da je covek 100% upravu....
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Ja mislim da je ova tema najbolji primer da je covek 100% upravu....
Kako to mislis?
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.29.13
mob
I-mate 30 Pro
Pa evo koliko nas ima...ovde...sacica...a vec imamo deset verzija onoga sto se desilo u par postova...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Pa evo koliko nas ima...ovde...sacica...a vec imamo deset verzija onoga sto se desilo u par postova...
jebi ga, ja nagadjam jer pokusavam stvarno da razumem.  U skoli nismo nazalost nista ucili toliko u dubinu, pa postoji velika rupa u znanju moje generacije.  Ja bih voleo da znam sto vise, a jos pogotovo kada tragam za cisto Srpskim obelezjima i kulturom, jer je to meni vaznije od ovoga sto smo preuzeli danas, i cime se dicimo.

Ja ti garantujem da ce istorija da se promeni kroz par godina ponovo i ponovo, sa i bez likova poput Deretica.
Sto je najzalosnije je to da mi sami ne znamo vise sta je istina a sta laz, niti znamo kome da verujemo, pa se nalazimo tu gde jesmo.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.29.13
mob
I-mate 30 Pro
Ma jok...mi se nalazimo tacno gde treba da budemo....
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Ma jok...mi se nalazimo tacno gde treba da budemo....
A gde je to tacno?
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.29.13
mob
I-mate 30 Pro
Pa na vetrometini
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 26.0.1410.64
Citat
Када би се десило да ми, данашњи Срби, заборавимо да смо Срби (као што се десило пре 2 милиона година)
pa desilo se i pre nekih 60 godina. tada smo stali pod šljivu jer smo svi bili jugosloveni.
desilo se i pre desetak godina, jer smo bili evropljani.

ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 39 40 42 43 ... 84
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.691 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.