Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 84
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Шта мислите о ''историчару'' Јовану Деретићу  (Pročitano 168241 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
I-mate 30 Pro
Ti razumes da ti srbi tada i ovi danas nisu isti srbi...

Kao sto covek nije postao od majmuna nego imaju zajednickog pretka.... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Ti razumes da ti srbi tada i ovi danas nisu isti srbi...

Kao sto covek nije postao od majmuna nego imaju zajednickog pretka.... Smile
Ma razumem ja dosta toga, ja samo lepo pitam, imamo li mi nesto, originalno i nashe, a ne tudje?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
I-mate 30 Pro
Pa covek ima koncept...da je to tudje...zapravo nase...odnosno da smo tudjini...zapravo...mi.... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 26.0.1410.64
Imamo li mi uopste bilo koji simbol koji je Srpski, a ne Vizantijski?

ne mogu da nađem link. beše neki mislim amerikanac koji je izneo teoriju da su srbi nastali valjda u 18-om veku.

zvanično ajvar, šljivovica, i još po nešto nisu srpski.

za nekoliko godina možemo saznati da je Srbija nastala u dvajes prvom veku. zavisi ko bi kako to shvatio. to ne bi bila ni istina ni laž, s obzirom da smo nezavisnost stekli tek pre nekih 5 godina.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
Аха, значи на то је мислио чика Јова када је рекао да Американци одбацују званичну историју и почињу да пишу праву.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Imamo li mi uopste bilo koji simbol koji je Srpski, a ne Vizantijski?

ne mogu da nađem link. beše neki mislim amerikanac koji je izneo teoriju da su srbi nastali valjda u 18-om veku.

zvanično ajvar, šljivovica, i još po nešto nisu srpski.

za nekoliko godina možemo saznati da je Srbija nastala u dvajes prvom veku. zavisi ko bi kako to shvatio. to ne bi bila ni istina ni laž, s obzirom da smo nezavisnost stekli tek pre nekih 5 godina.
Za koju godinu ce ljudi da se pitaju sta je Srbija, a kamoli da razmatraju istoriju.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 26.0.1410.64
neće. reče onaj savremeni dr. mengele da imamo jak genetski potencijal i da smo dobri za kloniranje.
s druge strane imamo sreće što smo siromašna zemlja pa je rasno mešanje na minimumu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
neće. reče onaj savremeni dr. mengele da imamo jak genetski potencijal i da smo dobri za kloniranje.
s druge strane imamo sreće što smo siromašna zemlja pa je rasno mešanje na minimumu.
Smile Smile
Dobar si  Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 26.0.1410.64
nisam ja dobar, no vidim obe strane medalje    što ne znači da sam zrikav
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
Ovde se vecina "verujucih" kao na neoboriv dokaz poziva na zvanicnu istoriju, tabuizirajuci istu kao "sveto pismo" u koje se ne sme sumnjati ni po zivu glavu. Kao "verujuci" oni apriori odbacuju svako drugacije misljenje, pri tom se sluzeci podsmehom i uvredama a nikako argumentima.
Kljucni dokaz za ve'inu je "ti ne znas, ja to bolje znam".
Sta je zvanicna istorija? Najprostije receno je istorija koja se uci u skolama i iz propisanih udzbenika. E sad, svi smo svesni da su udzbenici puni neistinitih interpretacija dogadjaja koji su iz novije istorije (koju malte ne pamtimo), a kamoli iz davne prozlosti. Udzbenici za skole se uredjuju pod uticajem politike i politicki su obojeni, u to valjda nema sumnje. Na svu srecu postoje razlicite istorijske skole i istrazivaci koji stvari osvetljavaju iz drugog ugla, pa sklapanjem razlicitih kockica mozaika mozemo doci do istine.
Vec sam rekao da ne branim JD ni ti njegov laicki pristup u interpretiranju cinjenica, ali ne odbacujem apriori kao "verujuci" sve dokaze kojima se JD sluzi.
Npr. danas ni jedan ozbiljan istoricar ne podrzava teoriju o "velikoj seobi naroda" jer je puka izmisljotina i za nju nema ama bas nikakvih dokaza, ali avaj "verujuci" ce reci pa to tvrdi zvanicna istorija.
U ostalom zvanicna nauka je nekada tvrdila da je zemlja ravna ploca pa danas u to ne bi poverovala ni deca od pet godina.
Iznecu jedan primer koji oslikava moj stav o ovoj temi, na koji ce se "verujuci" obrusiti sa celim arsenalom podsmeha i doskocica:
Herodot, koji se smatra " ocem istorije" ,  je oko 444. godine pre Hrista zapisao:
" Tracani su , bar posle Indijaca, najveci narod na zemaljskom šaru. Kad bi Tracani imali jednog staresinu, ili bar kad bi bili medju sobom slozni, bili bi oni najsilniji narod na zemlji. "
Grci su tad Rasane, Srbe, nazivali Tracanima, a kraj u kojem su ziveli Trakija.
CEH Pavle Josif ShŠafarik  u svom delu " Starožitnosti Slavjanske" kaze :
...."Ime Srbin, odnosno Rasijani, Rašani, ili, kako su to Grci izoblicili u Tracane, znacilo bi prema njima : rasijani, rastureni itd. "
Evo i jedan Hrvat da ne ispadne da je Ceh pristrasan lingvista i istoricar Tomo Maretic, u svom delu " Slaveni u davnini" (Zagreb, 1894. godine), pise:
" Mnogi evropski i ruski istoricari slazu se da je Herodot pod Tracanima podrazumevao Srbe. Poreklo te reci tumace na sledeci nacin: medju Srbima od pamtiveka zivelo je jedno veliko pleme koje se nazivalo Rascani ili Rasi. To ime dobilo je još u staroj postojbini Indiji, a po imenu reke Rakse, sto oznacava crveno- rujnu boju, srpsku boju, svoj smisao i znacenje. Jer iskonski Rascani su Crveni Srbi, kojih je bilo u Rusiji sve do X veka. U doba Herodotovo, ti su Srbi ziveli u Maloj Aziji i na Balkanu, u Trakiji...... Tako je ime Tracani helenizovani oblik od Rasani...."
"Verujuci" izvolite pucajte iz svih oruzja.  Smile
IP sačuvana
social share
Тврд је камен за онога ко на њему спав'о није,
jа сам рођен на камену зато камен мекан ми је.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 84
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.