Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 00:23:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta mislite o Goranu Bregovicu?  (Pročitano 19055 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 103
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
kao prvo, nema komercijalnije muzike od rokenrola.
svaki oblik masovne kulture je po svom karakteru komercijalan, pa tako i r'n'r. malo je onih sto prave ono sto zaista vole...
kad za nekog kazu da ne svira pravi rock to moze da bude samo pohvala
da, ali ako taj neko svira nesto novo, nesto svoje, a ono sto je bregovic radio je klasican rock klise na izuzetno los nacin i jos je ubacio osakacene elemente folklora... u prevodu-nema razlike izmedju dugmeta i zvezda granda, a to je za tadasnju, neprosvetljenu i ogranicenu, komunisticku omladinu bilo vrh. za nas, koji imamo malo siru svest   
i ne dozvoljavamo da nam se ista namece, ta muzika je porazavajuca... na kraju je lako doci do zakljucka ko je na nasim prostorima radio, kako ti kazes, komercijalnu muziku...
[quote author=subverse link=topic=453178.msg7370862#msg7370862 date=

ono sto je kod dugmeta vredno su one izvedbe nekih pesama sa zagrebackim gudackim orkestrom (tajna veza, lose vino, sanjao sam nocas.., sve ce to o mila moja...),
Citat
po tebi je, znaci, kvalitetan onaj bend/pevac-ica koji odsvira sa simfonijskim orkestrom? ja platim nekom orkestru da me prati na koncertu i onda sam ja kvalitetniji od npr. blasevica ili dragojevica...???

tako da se moze reci da su u pogledu kvaliteta za klasu iznad velikih svetskih bendova

kad ste jos videli da tamo neki AC/DC pravi koncert sa simfonijskim orkestrom
ovo ne zelim komentarisati i samo cu reci: notorna glupost
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Dugme sam gotivila kad sam imala 16 godina i maltene za bolje nisam znala.  Smile

A onda malo porasteš, pa shvatiš da patetika servirana u neke etno-''rock'' elemente nikako nije muzika, nego bensedin za široke narodne mase.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Srbija Srbima - Srbin za Srbina

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4294
Zastava Srpsko Kosovo i Metohija
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
ne mislim nishta, ne slusham ga Smile
IP sačuvana
social share
Svako zashto ima svoje jebi ga...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 12
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
za pocetak treba razbiti tu predrasudu da rock kao vrsta muzike ima bilo kakav kvalitet. naprotiv nema niceg primitivnijeg od toga, i sa tim ce se svako ko je iole muzicki obrazovan sloziti. socioloski: (markuze, derida)desublimacija koju rokenrol muzika izaziva vodi u dekultivizaciju i primitivizam - sto pokazuju i najnakazniji oblici koji su se iz nje razvili poput metala isl.

bregovic je i sam izjavio da mu je krivo sto je toliko vremena izgubio sa rokenrolom, a to vreme cini mi se nazvao "zabavnom idiotijom"

Citat
a ono sto je bregovic radio je klasican rock klise na izuzetno los nacin i jos je ubacio osakacene elemente folklora...

ti folklorni elementi su ubacivani samo u po 1-2 pesme na albumu, sta cemo sa ostalih 7
a i onde gde su ubacivani na pocetku pesme imaju jako dobre instrumentalne deonice tako da je tu bilo dosta dobro napisane muzike

i sta cemo onda sa grupom leb i sol koja je masovno koristila obradu etno melodija? a nju verovatno niko ne bi nazvao cobanskim rockom. isto vazi i za azru

dalje, folk elemente masovno koriste i zapadni bendovi. druga je stvar sto to mozda nekome ovde zvuci urbano

no, sve ovo nema veze sa temom jer je bregovic i sam rekao da mu se rokenrol smucio. tako da je tema filmska muzika
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Koga briga šta je Bregović rekao?

Tema se i dalje zove ~ Sta mislite o Goranu Bregovicu?
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 103
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
evo ja sam muzicki obrazovan i u potpunosti se ne slazem sa tobom!!!
mislim da nemas pojma o cemu pricas!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
kao prvo, nema komercijalnije muzike od rokenrola. kad za nekog kazu da ne svira pravi rock to moze da bude samo pohvala

ono sto je kod dugmeta vredno su one izvedbe nekih pesama sa zagrebackim gudackim orkestrom (tajna veza, lose vino, sanjao sam nocas.., sve ce to o mila moja...),
tako da se moze reci da su u pogledu kvaliteta za klasu iznad velikih svetskih bendova

kad ste jos videli da tamo neki AC/DC pravi koncert sa simfonijskim orkestrom
Dugme je dobar bend i ostani na balkanu sa uporedjivanjima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Srbija Srbima - Srbin za Srbina

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4294
Zastava Srpsko Kosovo i Metohija
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Citat

za pocetak treba razbiti tu predrasudu da rock kao vrsta muzike ima bilo kakav kvalitet. naprotiv nema niceg primitivnijeg od toga, i sa tim ce se svako ko je iole muzicki obrazovan sloziti. socioloski: (markuze, derida)desublimacija koju rokenrol muzika izaziva vodi u dekultivizaciju i primitivizam - sto pokazuju i najnakazniji oblici koji su se iz nje razvili poput metala isl.

bregovic je i sam izjavio da mu je krivo sto je toliko vremena izgubio sa rokenrolom, a to vreme cini mi se nazvao "zabavnom idiotijom"

Citat
a ono sto je bregovic radio je klasican rock klise na izuzetno los nacin i jos je ubacio osakacene elemente folklora...

ti folklorni elementi su ubacivani samo u po 1-2 pesme na albumu, sta cemo sa ostalih 7
a i onde gde su ubacivani na pocetku pesme imaju jako dobre instrumentalne deonice tako da je tu bilo dosta dobro napisane muzike

i sta cemo onda sa grupom leb i sol koja je masovno koristila obradu etno melodija? a nju verovatno niko ne bi nazvao cobanskim rockom. isto vazi i za azru

dalje, folk elemente masovno koriste i zapadni bendovi. druga je stvar sto to mozda nekome ovde zvuci urbano

no, sve ovo nema veze sa temom jer je bregovic i sam rekao da mu se rokenrol smucio. tako da je tema filmska muzika

polako, ae sad lepo udahni, razmisli, pa kazi opet ali lagano Smile
« Poslednja izmena: 31. Jul 2009, 11:44:53 od Cataclysm Children »
IP sačuvana
social share
Svako zashto ima svoje jebi ga...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Jbg, nikad u zivotu ih nisam slusao, iako su ih slusali i moji roditelji, i okolina, nikad mi se nisu svideli. Chobanski rock, if you may. Brega je takvu muziku uvek i pravio, za siroke narodne mase; ono sto ce dobro da zaradi. Za pohvalu je cinjenica da je za tu rabotu jednoj Grand produkciji potreban ceo strucni tim, a Brega sve to radi sam. Sto se ostalog tice, Dugme nije nikakav bend. Mnogo toga se prodaje jezivo dobro, a ne vredi nista. Dugme je jedna od tih stvari.
Dugme je jedna od stvari za koje je zabranjeno da se iznose losi komentari, ali nije i jedina. Recimo Cholic... Od tog coveka nisam cuo ni jednu pristojnu pesmu (pristojnu, ne dobru) u zivotu. Kad god dam neki negativni komentar na njegovu muziku, neko krene da mi kenja nesto tipa "Da, ali on ima skoro 60 godina i jos izgleda odlicno", na sta ja odgovorim "Kakve to veze ima sa muzikom?", a odgovor sledi "Ti si iskompleksiran!!!!!!!!!!!"  Smile The fuck is that?

Evo jedne Coline pesme

"Sto puta" lyrics:

Naizgled fantasticna, bombasticna
a ustvari klasicna, romanticna
upalim svjetlo, klik, kaze da je sram
sve sto je meni sik, nju je toga blam

Ima svoja pravila, bravu mi je stavila
svuda bi je ljubio, vrijeme bi izgubio
uhvatim je na blef, kaze da sam lud
nije mi cejf, ako, ako nije svud

Cudna ti je moja draga
hoce, nece, samo vaga, hej

Ref.
Moj Dragane, kod mene moze
moj Dragane, do gole koze
drago mi je sto s' tobom mogu sve
zato sto puta bolja si od nje

Moj Dragane, za djidji-midji
moj Dragane, samo mi pridji
drago mi je sto s tobom mogu sve

Glava me je zignula kad si mi namignula
ti si moja lavica, ja sam lovokradica
kad kazem kratko keks ti bi me na eks
sa onom mojom je obavezno stres

Cudna ti je moja draga
hoce, nece, samo vaga

Ref.

Cudna ti je moja draga
hoce, nece, samo vaga

Sto puta, sto puta
kod mene moze
sto puta, sto puta
do gole koze

Drago mi je sto s tobom mogu sve

Ref.

Bolja sam od nje

Mene bi bilo sram da pevam tu glupost, iako sam anonimus, a on covek ima xx godina karijere iza sebe, milione fanova, a opet nije ni na trenutak stao da razmisli "Sta ja kog djavola pevam?".  Smiley 1
IP sačuvana
social share
I got banned for having a common sense.
Common sense... Not as common as you might think.
Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
za pocetak treba razbiti tu predrasudu da rock kao vrsta muzike ima bilo kakav kvalitet. naprotiv nema niceg primitivnijeg od toga, i sa tim ce se svako ko je iole muzicki obrazovan sloziti. socioloski: (markuze, derida)desublimacija koju rokenrol muzika izaziva vodi u dekultivizaciju i primitivizam - sto pokazuju i najnakazniji oblici koji su se iz nje razvili poput metala isl

Smile Smile Smile

evo ti...da mozda i naucis nesto u zivotu Smile

btw...metallica je svirala sa simfonijskim orkestrom...i oduvala ih Smile Smile Smile

jako mudo Smile
« Poslednja izmena: 31. Jul 2009, 14:07:43 od mrgec »
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 00:23:06
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.