Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 11:27:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta je za vas Srbija?  (Pročitano 4749 puta)
06. Okt 2010, 01:07:46
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.63
mob
Apple 15
Kako dozivljavate zemlju u kojo zivite?
Kako dozivljavate ljude koji u njoj zive?
Kako dozivljavate socijalne uslove u kojima zivite?
Kako mislite da nas oni preko "grane" vide?
Da li smatrate da je potrebno bilo sta promeniti (kultura nacije, pre svega) ili je stanje prihvatljivo i zadovoljavajuce?
Sta ova zemlja moze da nam ponudi danas i u buducnosti?
Kakvi stereotipi postoje u ovoj drzavi i koje od njih vi podrazavate?

Molim vas.... nemojte da se ogranicavate na trenutnu politicku situaciju, jer za to postoji poseban forum i zilion politikopatskih tema.
Nemojte se ograniciti ni ovim pitanjima, ona su samo smernice...

Jednostavno... Sta vam prvo padne na pamet kad cujete rec "Srbija"?
« Poslednja izmena: 06. Okt 2010, 01:08:34 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2292
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
Bas si u tripu danas  Smile

Srbija prvo sto mi padne na pamet-burek sa sircinom
IP sačuvana
social share
Citat
Buki si tu?Sta cemo da radimo

Citat
kako šta ćemo, pa da završavamo poso  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Citat

Smiley 1

Citat

Smile

Citat

Smile

Citat

Smile

srbija je drzava koja jos nije do kraja ni formirana, a kako je krenulo tesko da ce nesto pametno da ispadne. ne vidim volju da se drustvo promeni, a posebno u pogledu ekonomije i privredjivanja
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iPhone 3Gs
Mislim da je Srbija pre svega duboko podeljena zemlja. Ne mislim pritom na politicku situaciju, vec na neke druge drustvene obrasce i tu mislim da zaista postoje dve Srbije, gradjanska i ona druga.
Mislim da smo vise "evropski" nego sto mozda to mislimo da jesmo.
Mislim da velika vecina drustva pati od kompleksa nize vrednosti.
Mislim i prilicno sam siguran da nas u svetu ne vide uopste u toliko negativnom svetlu koliko mi to mozda mislimo. Ustvari, ne verujem da gaje mnogo predrasuda o nama, bar kada su Evropljani u pitanju.
Mislim da ova drzava nesumnjivo zeli da ide ka Evropi (sto pokazuje cinjenica da je najveca stranka koja je protiv ulaska u EU u borbi za prelazak cenzusa), ali da mora da se oslobodi proslosti da bi u istu dosla, inace ce dugo tavoriti zarobljena izmedju proslosti koja ne moze da se vrati i buducnosti koja treba da dodje.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
Citat
Kao moju domovinu koju volim ali iz koje bih rado otisao kada bi mi se pruzila prilika Smiley

Citat
Kao previse opterecene usled svih dogadjaja koji su nam se desili kao i celokupne situacije u zemlji ali u sustini su dobri ljudi

Citat
Moji su solidni, celokupni uslovi bas i nisu. Tesko je videti ljude oko mene kako se muce i zavrsavaju skole a posla nema pa rade sve i svasta da "prezive"

Citat
Stranci kao cigane ( za deo toga zasluge ide Kustinim filmovima  Smile ), gastarbajteri kao "obecanu zemlju" u koju ce se vratiti kada odu u penziju  Smile

Citat
Da li smatrate da je potrebno bilo sta promeniti (kultura nacije, pre svega) ili je stanje prihvatljivo i zadovoljavajuce?
Stanje je neprihvatljivo i nezadovoljavajuce i treba ga menjati ali celokupna kultura naroda je takva da neke stvari nece moci biti promenjene ni za 50 godina. Cist primer: probajte da naucite Srbina da odlaze pravilno djubre pa cete znati o cemu pricam  Smile

Citat
Sta ova zemlja moze da nam ponudi danas i u buducnosti?
Danas nazalost vrlo malo ukoliko ne umes da se snadjes na bilo koji nacin. U buducnosti mozda i nesto ali kao sto rekoh, neke stvari se tesko menjaju Smiley

Citat
Kakvi stereotipi postoje u ovoj drzavi i koje od njih vi podrazavate?
Najvise nacionalisticki tj sve nesrpsko pod noz i tih se uzasavam. U poslednje vreme me uzasavaju musko-zenski stereotipi. Ne podrzavam nijednu vrstu posto smatram da je sve previse individualno. Jedino podrzavam onaj da su zene losi vozaci ali je i on previse individualan  Smile

Citat
Jednostavno... Sta vam prvo padne na pamet kad cujete rec "Srbija"?
Srbija- zemlja u kojoj svako zna sve o svemu  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.24
Srbija je za mene isto što i svaka druga država. Organizovana politička zajednica kojom upravlja mala grupa privilegovanih ljudi. Neke države su bolje organizovane od drugih, neke postoje duže a neke su tek osnovane ali je organizacija daleko bitinija od tradicije jer od nje zavisi stepen razvijenosti društva, ugled u svetu ali i moć.

Ja ne volim države. To bi bilo isto kao da volim frižider ili usisivač. Može da mi se dopadne način na koji su neke zajednice uređene ali trenutno ne postoji ni jedna zajednica uređena tako da poštuje dostojanstvo i osobenost svakog živog bića. Srbija nije izuzetak u tome i prema njoj gajim potpuno ista osećanja kao i prema Finskoj ili Venecueli npr.
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple iPhone 3Gs
Srbija je za mene isto što i svaka druga država. Organizovana politička zajednica kojom upravlja mala grupa privilegovanih ljudi. Neke države su bolje organizovane od drugih, neke postoje duže a neke su tek osnovane ali je organizacija daleko bitinija od tradicije jer od nje zavisi stepen razvijenosti društva, ugled u svetu ali i moć.

Ja ne volim države. To bi bilo isto kao da volim frižider ili usisivač. Može da mi se dopadne način na koji su neke zajednice uređene ali trenutno ne postoji ni jedna zajednica uređena tako da poštuje dostojanstvo i osobenost svakog živog bića. Srbija nije izuzetak u tome i prema njoj gajim potpuno ista osećanja kao i prema Finskoj ili Venecueli npr.

Potpis.

Ako pricamo o licnom odnosu, slozio bih se, apsolutna neutralnost sa nekim sitnim izuzecima.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
србију доживљавам као екстремно толерантну и демократску државу...какав све шљам и отпад србија трпи реч "екстремно" је чак и слаба Smile  једноставно...не постоји тачна реч да се опише то стање када уважаваш некога ко је у било којој држави минимум изолован,када гостиш џелата пре него ти отфикари главу...могу до сутра овако....
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.63
србију доживљавам као екстремно толерантну и демократску државу...какав све шљам и отпад србија трпи реч "екстремно" је чак и слаба Smile  једноставно...не постоји тачна реч да се опише то стање када уважаваш некога ко је у било којој држави минимум изолован,када гостиш џелата пре него ти отфикари главу...могу до сутра овако....

Potpis.

Srbija je moja zemlja i uvek ce biti moja zemlja. Za mene je biti Srbin najveca privilegija koju sam mogao dobiti rodjenjem citat Radovana Karadzica.

Uslovi zivota nisu uopste toliko losi koliko mi volimo da mislimo. Oni preko grane nas vide onako kako im je prezentovano u medijima sto znaci da nas velika vecina gleda kao zlikovce Wink
Mislim da Srbija uopste nije toliko podeljena koliko se predstavlja, mislim da u Srbiji manjina terorise ogromnu vecinu. Mislim da je u Srbiji podrska EU samo deklarativna. Sta mi ova zemlja moze ponuditi? Pa moze da mi ponudi opusten zivot, dobru klopu i lepe zene. Za ostalu cu da se snadjem vec nekako Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.63
mob
Apple 15
Zanimljivo... ali... kada mi neko kaze "Srbija", ja prvo pomislim na predivnu prirodu...

A onda se setim da je ta zemlja imala nesrecu da je nasele gadni ljudi... i tu ne mislim na Srbe, vec na sav ovaj konglomerat nacija i nacijica....

Eh... kako bi samo izgledala da su je naselili Japanci...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 11:27:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.103 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.