Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 07:20:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta je za vas Srbija?  (Pročitano 4746 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.63
Niko ne postaje fin rodjenjem ta osobina se razvija... Ni jedan narod nije postao takav kakvim ga ti zamisljas preko noci. Cak ni ti Japanci... Mora mnogo da se radi na sebi...

Letos je bila jedna situacija koja me je bas zacudila, naime jedan ortak je bacio plasticnu flasu u sumarak neki i ja sam usao u sumarak uzeo flasu i poneo je sa sobom. Svi su pogledali ka meni pa ka njemu i bas se videlo da ga je sramota bez da je rec rekao. To je ona svest koja mora da se izgradi kod ljudi, svest da je to nasa priroda i da mi zivimo u njoj. Priroda nam je dar al nisam mislio da je o tome rec u ovoj temi Smiley
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Kad kažem Srbija mislim na legat koji su meni ostavili moji časni pretci i mislim na ono što ja želim da ostavim svojoj deci. Mislim na zemlju koja je kao najpametniji klinac u odeljenju na meti iskompleksiranog siledžije. Mislim na zemlju čiji građani žive boljim standardom nego 70% čovečanstva uprkos tome što su bili uništavani beskrupulozno tokom 100 godina u 9 država, 3 diktature i 6 ratova od kojih su 3 bila na sopstvenoj teritoriji i ekstremno razorna.
« Poslednja izmena: 06. Okt 2010, 11:38:31 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.63
mob
Apple 15
Niko ne postaje fin rodjenjem ta osobina se razvija... Ni jedan narod nije postao takav kakvim ga ti zamisljas preko noci. Cak ni ti Japanci... Mora mnogo da se radi na sebi...

Letos je bila jedna situacija koja me je bas zacudila, naime jedan ortak je bacio plasticnu flasu u sumarak neki i ja sam usao u sumarak uzeo flasu i poneo je sa sobom. Svi su pogledali ka meni pa ka njemu i bas se videlo da ga je sramota bez da je rec rekao. To je ona svest koja mora da se izgradi kod ljudi, svest da je to nasa priroda i da mi zivimo u njoj. Priroda nam je dar al nisam mislio da je o tome rec u ovoj temi Smiley

Stvar je u tome sto nema smernica... jer ... za svakoga je Srbija nesto drugo...

Neko ce videti u njoj samo drzavu, neko i domovinu, neko hranu... neko kulturu... neko neku prijatnu uspomenu... neko nesto peto, sesto... sedmo... 

Za mene je prva asocijacija priroda... prirodne lepote... a zatim sve ostalo... konkretno... prva asocijacija je vocnjak u letnji sumrak... Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
...Srbija je moj dom,moja porodica,moje ime i prezime.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
mob
Nokia 
Citat
Kako dozivljavate zemlju u kojo zivite?
Kako dozivljavate ljude koji u njoj zive?
Kako dozivljavate socijalne uslove u kojima zivite?
Kako mislite da nas oni preko "grane" vide?
Da li smatrate da je potrebno bilo sta promeniti (kultura nacije, pre svega) ili je stanje prihvatljivo i zadovoljavajuce?
Sta ova zemlja moze da nam ponudi danas i u buducnosti?
Kakvi stereotipi postoje u ovoj drzavi i koje od njih vi podrazavate?

Metaforicki receno , nasa zemlja mi izgleda kao razlupana casa od stakla . jos se drzi jedan delic koji neumorno guraju neki minijaturni patuljci . pod lupom mogu da vidim da na njima pise " potplacena vlada"...

ovo je jedna divna zemlja , sa odvratnim ljudima .
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9

Smile

...
« Poslednja izmena: 06. Okt 2010, 16:57:21 od hozeombre »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.24
Zanimljivo... ali... kada mi neko kaze "Srbija", ja prvo pomislim na predivnu prirodu...

To je jedna velika zabluda. Većina Evropskih država ima neuporedivo lepšu prirodu od Srbije. Osim toga, tako nešto ne može se pripisati državi već prirodi. Stanovnici jedne države mogu da budu jedino ponosni na stepen očuvanosti prirodnih bogatstava (poput Skandinavaca npr. koji imaju i mnogo lepšu prirodu i veća prirodna bogatstva i daleko više se trude da ne unište to što imaju o nas)

Kad kažem Srbija mislim na legat koji su meni ostavili moji časni pretci i mislim na ono što ja želim da ostavim svojoj deci.

Kakav legat konkretno?

Mislim na zemlju koja je kao najpametniji klinac u odeljenju na meti iskompleksiranog siledžije.

Misliš na Japan?

japan drmaju zemljotresi više nego bilo koju državu, cunami, jaki olujni vetovi, dve atomske bombe, bili pod protektoratom SAD-a i ipak...uspeli su ne samo da očuvaju svoju kulturu i tradiciju već i da u jednom trenutku postanu druga najrazvijenija država na svetu.

japan hiroshima

Moj savet "Srbima"
Prestanite da umišljate da ste bolji ili gori do ostalih ili da vas neko voli ili mrzi više nego ostale narode.
Kada shvatite da ste podjednako dobri ili loši kao i svi ostali stvoriće se i uslovi da od Srbije napravite državu vrednu poštovanja. Realno, 70% ljudi na planeti, ako ne i više, nije ni čulo za Srbiju i mešaju nas sa Sibirom. Istovremeno Srbi imaju malo dodira sa realnošću, žive u zabludi da ih svi mrze jer su veoma bitni i gotovo uopšte ne osećaju odgovornost za situaciju u kojoj se nalaze već jednostavno krivicu svaljuju na druge. Takav odnos i napredak nikada ne idu zajedno.
« Poslednja izmena: 06. Okt 2010, 18:04:56 od framling »
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Adapt or die!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 5620
Zastava Beograd, Voždovac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
SonyEricsson K610i
Drzava na balkanskom poluostrvu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia ????
Kakva je da je, moja je, bolje nemam niti bolju trazim i kad umrem bice mi cast da se njome pokrijem.

Takodje pomislim da je to jedina zemlja gde je zabranjeno biti Srbin jer se jedino tu Srbin izjednacava sa nacistom, desnicarem, homo- i ksenofobom; jedina zemlja u kojoj se svako ko ide u crkvu proglasava zaostalim; jedina zemlja u kojoj je politicki korektnije primiti ga u dupe kad ti to neki guzicar zatrazi nego podici 3 prsta itd.

Kompromise zarad "tolerancije" nemam nameru da pravim jer "radije bih bio istorijski tacan nego politicki korektan" Smile

Aj da odgovorim Anei konkretnije: volim Zlatibor, volim Uzice, Tare, Drinu, Moravu, Kragujevac, Krusevac, Negotin, Nis, Pirot, Suboticu, Leskovac... Favoriti definitivno polu-krsevite planine (poput Zlatibora), iz Like sam poreklom, pa valjda tu ima i genetike Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 07:20:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.