Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 04:23:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta je vreme?  (Pročitano 28241 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
fizichki gledano ,da bi se vreme usporilo ,potrebno je na neki nachin povecati brzinu svetlosti (odnosno brzinu prenoshenja dejstva nekog polja). recimo to bi se moglo "uraditi" smanjenjem  dielektr.konstante prema vec napisanoj formuli. sporedni efekat bi bio da bi zbog toga elektrichna sila porasla ,pa bi elektroni u atomima morali da kruze na vecoj udaljenosti. na ovaj nachin bi se ti efekti pomalo "potrli" tj imali bi ste "redja" tela koja bi se kretala brze Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Carpe Noctem

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 180
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla
 Ono sto mi nazivamo vremenom je pokretna slika vecnosti.
IP sačuvana
social share
Edit by ziledin: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Bosch ima centrifugu
@sofija

ne mogu da se slozim da je vreme uslov naseg iskustva. Nase postojanje i samim tim iskustva su funkcija nase percepcije vremena - ali nisu uslovljena time - nase pravo postojanje je bezvremeno a samim tim sva nasa iskustva mogu biti ista takva cak u materijalnim okvirima samo ako promenimo sopstvenu percepciju (polaznu tacku koordinatnog sistema) - odnosno kada shvatimo da polazne tacke nema, vec da je mi non stop izmisljamo da bi sami sebi dali polozaj i definiciju (koje su isto tako iluzorne i nepostojece) u materijalnom svetu.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.10
mob
LG 4X HD
Citat
objekat koji ne postoji u vremenu ne bih mogao ni da uochim Smile Smile

ja verujem da takav objekat (vanvremenski) ne postoji,nezavisno od chinjenice da ja ne bih mogao da ga uochim ni kada bi postojao.Takav objekat ne moze da postoji jer bi bio u nepremostivom konfliktu sa bilo chime shto jeste povezano sa protokom vremena,jednostavno takva dva objekta ne mogu da koegzistiraju zajedno zato shto bi vanvremenski objekat ipak mogao bio "izmeren" vremenom "vremenskog" objekta  Smile .  Ne mora da znachi da je to stvarno tako,to je samo moje mishljenje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Internets. Serious fucking business.

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 2844
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung krsh
buducnost ne postoji. to je jednostavno matora sadashnjost... ma nemam pojma shta je vreme, pitaj stephena hawkinga
IP sačuvana
social share
http://img53.imageshack.us/img53/4131/boinggx6qy9.gif[/img][/url] If you can read this you don't need glasses
Anonymous... Because none of us is as cruel as all of us!
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Citat
objekat koji ne postoji u vremenu ne bih mogao ni da uochim Smile Smile

ja verujem da takav objekat (vanvremenski) ne postoji,nezavisno od chinjenice da ja ne bih mogao da ga uochim ni kada bi postojao.Takav objekat ne moze da postoji jer bi bio u nepremostivom konfliktu sa bilo chime shto jeste povezano sa protokom vremena,jednostavno takva dva objekta ne mogu da koegzistiraju zajedno zato shto bi vanvremenski objekat ipak mogao bio "izmeren" vremenom "vremenskog" objekta  Smile .  Ne mora da znachi da je to stvarno tako,to je samo moje mishljenje.

ja verujem - to bash i nije neki dobar pochetak Smile dakle da utvrdimo gradivo :
1. takav objekat ne bi mogli da uochimo ni mi ni neki "vremenit" sistem .
2. takav objekat ne bi uticao na bilo shta u vremenskoj dimenziji - jer se takvi uticaji (prirodno) ispoljavaju samo u vremenu .
3.vazi i obrnuto - ni "nash" vremenski univerzum ne bi uticao na spomenuti objekat ....

e sad .... zashto mi prichamo uopshte o tome . pa zato shto bash u pomenutim granichnim stanjima (crne rupe npr ili singularitet pre velikog praska) moze da dodje do dodira i prelaska iz vremenskog u ne-vremensko stanje ,odnosno obrnuto .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.10
mob
LG 4X HD
Citat
e sad .... zashto mi prichamo uopshte o tome . pa zato shto bash u pomenutim granichnim stanjima (crne rupe npr ili singularitet pre velikog praska) moze da dodje do dodira i prelaska iz vremenskog u ne-vremensko stanje ,odnosno obrnuto .

moguce je da zato prichamo o tome...crna rupa itd,a moguce je i da prichamo o tome zato shto smo jednostavno dokoni  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Bosch ima centrifugu
A onaj ko je dokon on je ujedno i bezvremen pa samim tim smo dokazali da ti teza o bezvremenim objektima (tj njihovom nepostojanju) nije tacna.  Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Istina je negde tamo...

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 305
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ljudi nisu na dovoljno visokom umnom a pre svega duhovnom nivou da bi mogli o ovome da raspravljaju. Ne mozemo ni sami sebe da shvatimo a kamoli vreme.
IP sačuvana
social share
Novi svetski poredak: svet koji nam je stavljen preko ociju da bi se sakrila istina od nas

Homosexualizam je socijalno prenosiva bolest, koja se po pravilu javlja kao simptom u drustvima koja su u raspadu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Pa ti rece da si nasao smisao zivota i da si se prosvetlio  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 04:23:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.