Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 19:35:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta je mudrost?  (Pročitano 21525 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Nokia 
Patetizam je vrh esencijalizmu, a to nije esencijalno izraz o cemu znamo da znacenje izraza je zavisno od kontexta, konvencionalan. To je od Poinkare Smile
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 335
OS
MacOS X
Browser
Mozilla rv:1.8.1.3)

Mudrost mora znaciti poznavati stvari, a jedini nacin poradi koj ljudi se upustaju u ispitivanje je postati sretnii. Mudrost mora u isto vreme znaciti i najveca sreca, ako ne necu nikad da budem mudra,
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Nokia 
Da, ima puno istina sto kazes bbb108, al harmonija jos nije mudrost, iz upznavanju dodje mudrost a iz mudrost zavisno sa okruzenjom gde zivis mozes da budes u harmoniju. Dobro pitanja i kolakotivnost, znaci da li hoces da budes mudra, uzmemo Roterdamski Erasmus u primeru, kad ispod drustveni tereta isplatjiviji je biti kreten. Al ispljatjivost iz egzisetncijalni vidu nije uvek ispljatjivo. Kad uzmemo postmoderna nacin zivota , gde samo manipulacija postoji, i u porodicu sa  porodicni hiearhijom,informacijski odmah je lakse, al u detetima napravi teskoca u kasnije komunikaciju. Onda bice suprostavljen komunikacija i ostale nagone. Al kako to moze srediti covek to je egzistencija, sto je uvek u pitanjima pojavljuje, a vremenski u toku nikad extaticno.
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 335
OS
MacOS X
Browser

Sta tocno podrazumevas pod egzistencija?
  da donegde si u pravo kad kazes da harmonija nije i sreca , ako uz to mislis da su i mnogo ljudi sretni ali nisu bas mudri.
  Ali postoi i stvar iluzie. ja bi se tu slozila sa platona, da dobro je i spoznato dobro, pa tako i sreca. Kirkegard kaze oni koi su zaboravili vecnost, i ona njih zaborava. Tako da samo oni koi su utemelili svoju srecu u vjecnosti su istinski sretni. I to putem znanje, tako sto informacija vodi kon transformacija.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Nokia 
Egzistencija je nacin ljudska postojanja. Nacin! To je bilo pitanja, ako dobro sam te razumeo. A nacinu u genima nase su pisani nagone sto nije pametno spreciti, kultura i jezik u velikom delu to radi, spreci nagone. Al taj sprecenje isto je nagon. ako oba suprostavljeni stvari postane harmonicni onda je ok. Al ako vestacko probamo napraviti harmoniju, siguran je gubitak. Samo treba misliti kod mentalne reprezentacje na subsimbolicna znacenja i simbolicna znacenja. KOd Carnapa to je bilo atomski znacenje, sto sam ja pominjao to je od konekcionizma.
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 95
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Da,da,da...Ali nema potrebe za poetiziranjem definicije,filozofija kao sto je poznato na grckom znaci "ljubav prema mudrosti",odnosno-"volja za istinu".Mudrost je dakle:'posedovanje' istine,svest o istini.
(Pritom,podrazumevam da svest o istini nuzno vodi i delovanju u skladu sa njom.)

A kako svest o istini donekle iskljucuje svest o sebi,cini se da mudrost svu svoju sustinu crpi iz odsustva jedne bitne komponente samosvesti,sto bi se moglo nadovezati na pricu o altruizmu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
Mudrost je zbunjivanje drugih kripticnim porukama. Salim se naravno.

Mudrost se stica i znanjem i iskustvom. Mudrost se ne stice godinama. I mladi mogu biti mudri.
Mudrost znaci uciti na greskama u zivotu i koristiti te lekcije za dobro svih. Mudrost je takodje razumevanje same sustine ili srzi stvari.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00

Ima mudrih, ima.

Hvala hvala.

Smile

Izuzetno cenim samouverenost. Izuzetno.  Smile  (ako ima naznaka iste  Smile)

Mudar je lazni car Scepan Mali.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 335
OS
MacOS X
Browser
Egzistencija je nacin ljudska postojanja. Nacin! To je bilo pitanja, ako dobro sam te razumeo. A nacinu u genima nase su pisani nagone sto nije pametno spreciti, kultura i jezik u velikom delu to radi, spreci nagone. Al taj sprecenje isto je nagon. ako oba suprostavljeni stvari postane harmonicni onda je ok. Al ako vestacko probamo napraviti harmoniju, siguran je gubitak. Samo treba misliti kod mentalne reprezentacje na subsimbolicna znacenja i simbolicna znacenja. KOd Carnapa to je bilo atomski znacenje, sto sam ja pominjao to je od konekcionizma.
nagone nikako ne trebamo potiskavati, to nije zfravo, ali isto trabamo razgraniciti da potiskavanje nagone i otsustvo nagona nie isto. Kod neki formi postojanja neki nagoni se nejavljaju, recimo Spinoza ili Kant nikada nisu osetili seksualan nagon, Kant je sam tako govorio. Ili monaski zivot nuzno ne znaci potiskivanje nagona, nego sam nacin zivota ispoljava druge nagone ili sta ja znam. rangiranje sad nije bitno, to je stvar vrednovanje, i sam izaberis kako ces ziveti. Ali mislam d nije fer da potiskivanje nagona se izednacuje sa otsustvo nagona, sto nikako nij bolno stanje.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Nije, nije...  Smile Smile

Imanuel Kant je trazio svom slugi da mu vezuje ruke, kako ne bi mastrubirao. (ne mogu da se setim naziva knjige)  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 19:35:42
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.