Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 13:32:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta je Bog?  (Pročitano 28773 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
gimbrowsky je glupak ali me je podsetio na jednu prichu: amerikanac biznismen dolazi u neku africhku zemlju i vidi crnju urodjenika kako usred bela dana drema pod  drvetom . amer mu kaze :"sinko ,trebao bi da ustanesh i nadjesh neki posao." crnja ga pita:"zashto?". amer mu kaze :"pa da bi zaradio pare naravno."crnja ga pita:"a shta ce mi pare?".amer mu kaze:"pa da bi ulozio te pare u neki svoj biznis i stekao josh vishe para!" crnja ga pita:"a shta ce mi josh vishe para?" amer mu kaze :"pa kad budesh imao puno para moci cesh da se odmarash preko celog dana."crnja mu reche:"pa ja se i ovako odmaram preko celog dana ..."Smile

da se vratimo bogu. ako ljudi ne mogu da dokuche boga svojim umom,onda za boga ne mogu da se vezuju pojmovi ljudskog uma poput "ljubav","dobrota","savrshenstvo". opet ako se iskljuchi um,onda bog postaje kao shto si rekao i savrshensto i nesavrshenstvo,ali i dobro i zlo, i ljubav i mrznja, u krajnoj liniji i bog i djavo. ovo daleko prevaziliazi koncepte svih semitskih religija ukljucujuci tu i hriscanstvo i vishe lichi na koncepte taoizma i hinduizma .u krajnoj liniji tu se onda gubi smisao pojma "bog" kakav ima u nashem jeziku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 375
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 1.5
         Ummm what?  Smile                        hahhahaah......maloumniju pricu nisam skoro cuo! Naravno da se svako moze odmarati "na svoj nacin" do mile volje! Cinjenica je da se ne odmaraju isto bogati i siromasni!
          Svojom pricom si pokazao kako nezrelo i neodgovorno shvatas zivot!

Da, cinjenica je da ne volim (mozda je malo zestoko receno "ne volim", ali recimo da ih ne simpatisem) lenje ljude.....npr: "sve cemo mi to sutra"
          Treba naci vremena za sve i svakog...pa, dobro i za gospodina "Boga"!

Keep it real!
« Poslednja izmena: 13. Maj 2006, 11:49:21 od Gimbrowsky »
IP sačuvana
social share
How can I live when you won't let me in
How can I die without reasons why
How can I laugh when I want to cry
How can I go on with nothing nowhere
How will I make it
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49719
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
gimbrowsky je glupak

ne da bf 109 g6 na se. Jaka je to avioncina, ni protiv-vazdusna odbrana mu ne moze nista ! Smile Potrazio sam par slika preko google-a da pogledam o cemu sa radi. Nije los iako mi se cini da je pomalo zastario i da mu propeler najvise moze koristiti za zaprasivanje polja, kako bi se unistili stetni insekti.

sto se Boga tice, ne vjerujem da je pojam ljubav nesto sto je izmislio um, jer kako bi ga umom objasnili ? Vjerujem da je citava vasiona ispunjena ljubavlju, a ne samo covjek. Ljubav je prije svega emocija koja je mnogo gusca od samog uma kojim raspolazemo. Prvo imamo osjecanja koja se transformisu u nas um, zatim opet dolazi do koncentrisanja ogromne kolicine informacija u osjecanja. Znaci, emocija nastaje zgusnjavanjem ogromne kolicine informacija nastalih umom. Prakticno nakon smrti gubimo i materijalni i duhovni plan. Ostaje nam samo dusevni koji je svjedok naseg daljeg razvoja.

Covjek nikako ne moze umom da dokuci Boga, posto je Bog izvan materija prostora i vremena. Sta god da kazes o Bogu nece biti tacno posto si to rekao oslanjajuci se na svoj um koji gubis nakon smrti, i kojim se vezujes za materijalne, duhovne i dusevne ljudske vrijednosti, pa i sam zivot  ( zato i rekoh da su budisti shvatili o cemu se radi kad su poceli da praktikuju odvajanje od uma ) .
Sa druge strane Bogu prilazimo ljubavlju iz koje je nikao kosmos, i kojom je ispunjen ne samo covjek vec i citav kosmos. Svaka materijalna cestica kosmosa ima osobina kao i bilo koja druga cestica, ma gdje se nalazila u citavom svemiru. Do dokazuje da su sve cestice nikle iz jedne, i ne samo cestice, vec i prostor i vrijeme i sve ostalo. Primjer je i zacece covjeka. Nakon spajanja muske i zenske polne celije imamo samo jednu celiju - zigot. Iz te celije nastajaje citav organizam, i vidimo da se istorija nastanka kosmosa ponavlja. Moze se jos reci da svaka cestica kosmosa ima informacije  o citavom kosmosu, i to se odnosi kako na prostor, tako i na vrijeme. I ovdje se moze naci primjer, a to je mehanizam kloniranja. Svaka celija ima genecku dvojnu spiralu. Razlika izmedju polne i obicne celije je u tome sto polna celija ima mogucnost diobe hromozoma, dok obicna celija nema takvu mogucnost. Naucnici su iz polne celije udaljili hromozom i unijeli drugu vrstu hromozoma koja pripada obicnoj celiji. Unutrasnjost celije je pokidala hromozom, podstičuci da funkcionise u rezimu polne diobe. Ovo pokazuje da iz bilo koje celije moze nastati citav organizam. I program razmnozavanja je izvan genetske ingormacije, sto nam pokazuje ponasanje unutrasnjosti celije.  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49719
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Ummm what? Smile hahhahaah......maloumniju pricu nisam skoro cuo! Naravno da se svako moze odmarati "na svoj nacin" do mile volje! Cinjenica je da se ne odmaraju isto bogati i siromasni!

@ Gimbrowsky

ja bih rekao da je spomenuta prica budisticki fazon koji ti ne mozes da dokucis, a ego ti je poprilicicno napucan cim nekoga smatras nezrelim i neodogvornim na osnovu onoga sto si povrsno svhatio. To i nije cudno kada se ima u vidu da je intuicija uvijek bila na istoku.   
« Poslednja izmena: 13. Maj 2006, 12:50:14 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 375
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 1.5
Ova (MM i bf_109_g_6) dvojica polako ali sigurno gube kontakt sa realnoscu, ne znaju sta hoce da kazu!!  Smile Ne mogu vise ni oni sami sebe da prate...ne mogu vise da se snadju u svojim delirijumima  Smile Smile  Smile Smile Smile

hahah...intuicija rules!

Da se razumemo...svako moze da napise glupost i da ostane ziv i posle da se prica kako "niko ovo ne razume"....kao, "ja sam sad rekao nesto fantasticno, otkrio sam tajnu univerzuma"....ma daj!  Smile Smile Smile Smile

« Poslednja izmena: 13. Maj 2006, 12:52:24 od Gimbrowsky »
IP sačuvana
social share
How will I make it
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 siroti moj gimbrowsky,vidim da nisi shvatio prichu pa da ti pojasnim: ako radish da bi stekao bogatashki odmor,veliku kucu,lepu zenu,brza kola ... pa mozda ih i steknesh. ali onda ce ti se uchiniti da postoji i bolji odmor,kuca,zena,kola .... i onda necesh biti zadovoljan pa cesh ponovo juriti za tim boljim i boljim ... sve dok ne umresh. dakle poenta priche je: ako radish radi zbog rada,ako se odmarash odmaraj se zbog odmora.
vidish magic mastere za bf-109 g6 kazu da nije bio bog zna kakav avion ni u vreme kad je proizvodjen,ali ipak ... to je najvishe proizvodjena podverzija avion-lovaca ikad i s njom je oboreno najvishe protivnichkih aviona ... chudo jedno Smile   

a sad da se vratimo na temu: ne znam zashto smatrash da su emocije neshto izvan uma. um ne predstavlja samo logichke funkcije (jer bi onda ljudi bili kompjuteri) vec su ti i "delovi" zaduzeni za emocije,osecaje i.t.d. ako se bog i ljubav ne mogu dosegnuti umom ,onda se ne mogu dosegnuti uopshte .ili da citiram dijamantsku sutru :"svet chula je nishtavilo,izvan sveta chula sve je nishtavilo,shta je nishtavilo tachno je chulima dostupno." poshto ti kazesh da ljubav utiche na tebe ,prirodno je da je ljubav dostupna tvom umu. ako postoje delovi ljubavi koje ne mozesh da dokuchish ,onda oni ne utichu na tebe (njutn i njegova jabuka). a shto se tiche ovog tvog bioloshkog traktata: program za razmnozavanje se nalazi u dnk,jer se nalazi u celiji a celija je nastala od dnk (naravno ne istog dnk)

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Crow Nepoznat
mob
LG Nexus 5
Kada se vratite na ovu temu ponovo, smirenije diskutujte ili otvorite temu u buvljaku tipa "Dobr, Los, Zao", pa se prozivajte do mile volje...

@MM - Ne podbadaj;
@Bf - Manje tih rasistickih fora, (crnja, itd) ako si to sto jesi, ok, zadrzi za sebe;
@Gimbrowsky - Svako ima pravo na svoje misljenje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 375
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Da MM, ne podbadaj!  Smile
@ BF

Okay! Smile Smile

@ Crowz

Naravno!  Smile Smile
« Poslednja izmena: 14. Maj 2006, 09:10:52 od Gimbrowsky »
IP sačuvana
social share
How will I make it
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49719
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Da mi je samo znati sta podbadam ?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 375
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
MM

Nesto podbadas....nije to sad toliko bitno, bitna je sama cinjenica da se nesto desava, tj. ti podbadas. Dali to znaci da bodes nesto/nekog ispod necega, pa je zbog toga ovo *pod* ili je nesto drugo u pitanju!?  Smile
     Mislim da je crowz zeleo da kaze *ne jebavaj*, ali covek drzi do sebe, pa nije hteo da bude vulgaran....eh sta ti je vaspitanje!! Smile Smile
IP sačuvana
social share
How will I make it
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 13:32:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.