Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 09:47:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 58 59 61 62 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta je Ateizam???  (Pročitano 165553 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Sony xperia
Prekinite
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 309
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 6120
Rekoh li ja da ce ateista da ,, kenja'' kako nema dokaza a ima ih hiljadu, svaki odgovor ateiste da to nije dokaz pokazuje koliko je neko tvrdoglav da ne prihvati nesto. Isto kao kad bi ubica poricao ubistvo nakon svedocenja hiljadu svedoka i hiljadu jednog dokaza koji govore protiv njega. Samo ovo nije sud da sve bude logicno vec aj da kazemo rasprava izmedju ateista i vernika, samo ateisti jos uvek ne iznose cinjenice koje oprvrgavaju nase dokaze, samo dosadni skepticizam... Ne daj boze da je neko od njih pravnik, strasnooo Smile Smile
IP sačuvana
social share
,,Oni koji umeju da govore, govore kratko.'' Dostojevski

Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: sova9072

Jel ovo ona tvoja taktika koju si spominjao,........., mučiš brate ljude , objasni im da si beznadežan slučaj jer ovo ti nije fora........

Tražiš kao neke dokaze, koje niti razumeš, niti te zanimaju,........., imaš zacementirano (ograničeno)  shvatanje,  i šta više mučiš ljude.

Kažeš da možeš "kao lepo" da diskutuješ sa Silvanusom, a on mi je odavno poslao poruku da više neće ovde da postuje......, e sad zašto ti razmisli......  Smile
Svako ima prava da postavi pitanje, pa i Coolrunner, Silvanus nije ovde dosao da vodi dijalog nego monolog,
Pravoslavna crkva propoveda svet koji ne postoji, i kada ih covek pita za objasnjenje jedino sto se dobija je
"To je ovako kako mi kazemo i tacka." To nije civilizovana komunikacija i nigde u normalnom svetu ne pije vodu.
Ateizam je jednostavno stav coveka koji ne vidi Naucnu Fantastiku koju Teizam "vidi".
Kada iluzionisti pripremaju svoj trik, niko nesme da vidi tu pripremu sem tima koji pomaze iluzionistima.
Gledao sam Copperfielda uzivo, i nemam potrebu da idem u Jerusalim da gledam pravoslavne amatere i njihov
plamen.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Svako ima prava da postavi pitanje, pa i Coolrunner, Silvanus nije ovde dosao da vodi dijalog nego monolog,
Istina je da si na mnogim mestima postavljao pitanja. I dobro je to.
Pitanja mogu izmedju ostalog proizvesti i potrebu za proučavanjem, čitanjem, edukacijom...
Silvanus nije ovde došao da vodi monolog, ali - nema veze što si pogrešio. I meni se to desi.

Pravoslavna crkva propoveda svet koji ne postoji, ...
Ti nisi deo Pravoslavne crkve i tvoj komentar je poput čoveka koji
kritikuje ronjenje ali sa distance, sa plaže.

kada ih covek pita za objasnjenje jedino sto se dobija je
"To je ovako kako mi kazemo i tacka."
To nije civilizovana komunikacija i nigde u normalnom svetu ne pije vodu.
Koliko do sada videh dobio si od hrišćana pravoslavnih sve odgovore - osim tog.
Doduše, lako je moguće da si od nekoga od verujućih i taj odgovor dobio,
pa pošto ti je taj odgovor odgovarao (iz tebi znanih motiva) - njega si i zapamtio.

Ateizam je jednostavno stav coveka koji ne vidi Naucnu Fantastiku koju Teizam "vidi".
Vidiš, ovo je jedan od načina kako možeš nešto u čemu nisi sudelovao okaratkerisati,
i uz put one koji aktivno participiraju u tom odnosu (Bog-čovek) povrediti.
Ali, ja kao neki ... 'mali' vernik mislim da ja i ne zaslužujem da se ti prema vernicima ophodiš drugačije.
Mene ljuti kada vernici koriste tvoj način prezentovanja svojih Hristocentričnih
doživljaja.

Kada iluzionisti pripremaju svoj trik, niko nesme da vidi tu pripremu sem tima koji pomaze iluzionistima.
Gledao sam Copperfielda uzivo, i nemam potrebu da idem u Jerusalim da gledam pravoslavne amatere i njihov
plamen.
Da. Razmumem tvoj stav. Etalon uporedjivanja si - ti. I ti si odlučio bez relevantnih provera šta je istina
a šta je trik. I kada je D. Copperfield rekao da će izvesti par trikova - poverovao si mu. Kada drugi svedoče
o svom doživljaju Bogom-danog ognja - ti im nećeš poverovati.
Gledaj, ne čudi me što nećeš otići dogodine do Jerusalima (skupo je to, barem meni, a verujem i
zbog drugih obaveza); i ne mislim da se mora tamo otići. (Kod muslimana ima taj koncept obligatornog
posećivanja Meke, ako ne grešim.) Sobzirom da je Isti Bog Koji inicira silazak onog ognja
Prisutan svuda i stalno - nije On daleko ni od jednog od nas.
Kada nekoga voliš - onda se trudiš da si pored njega.

Sa druge strane, ne čudi me ni što nećeš aktivnije i direktnije pristupiti upoznavanju sa
vernicima Crkve Hristove jer ... Zašto bi?
Koji je to kvalitet koji oni imaju a ti nemaš pa da sad ti treba da se družiš sa njima?
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Rekoh li ja da ce ateista da ,, kenja'' kako nema dokaza a ima ih hiljadu, svaki odgovor ateiste da to nije dokaz pokazuje koliko je neko tvrdoglav da ne prihvati nesto. Isto kao kad bi ubica poricao ubistvo nakon svedocenja hiljadu svedoka i hiljadu jednog dokaza koji govore protiv njega. Samo ovo nije sud da sve bude logicno vec aj da kazemo rasprava izmedju ateista i vernika, samo ateisti jos uvek ne iznose cinjenice koje oprvrgavaju nase dokaze, samo dosadni skepticizam... Ne daj boze da je neko od njih pravnik, strasnooo Smile Smile

Mi da iznosimo cinjenice a vi ste ti koji nesto tvrdite... stoga je teret dokazivanja na vama... evo citat sa ove teme, da utvrdimo gradivo:

Ja imam samo jedno na sve ove argumente da kazem - apsolutno je uloga onoga ko tvrdi da nesto postoji da to i dokaze, nikako obrnuto.

Ako mi kazes da na sred tvoje dnevne sobe postoji zid, a onda me odvedes i pokazes mi na njega a ja ga vidim, dokazao si. Onda je na meni da objasnim da njega nema (ako bi kojim slucajem imao takvu nerazumnu potrebu), ali tesko cu to dokazati posto cu udariti u njega i na bolniji nacin prihvatiti ocigledno. Ali da dokazujem da zida nema onda kada ga cinjenicno nema je apsurd i  bezobrazno bi bilo terati me na tako nesto.

Citat
Koji je to kvalitet koji oni imaju a ti nemaš pa da sad ti treba da se družiš sa njima?

Zasto uvek procenjujes/potcenjujes ljude? I zasto iznosis zakljucak da suprotni stavovi neminovno vode proceni ljudi pa ako neko ima suprotan stav smatra da ke kvalitetniji od nekoga? Prepoznajem ja ironiju ali nije na mestu jer relativizuje diskusiju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Zasto uvek procenjujes/potcenjujes ljude?
"Uvek"? Zašto misliš da me dugo poznaješ?
Zašto bih te potcenio kada zaista mislim da si obrazovaniji i mudriji od mene?
Da, hoću te proceniti i - nalazim da si obrazovaniji od mene.

A zašto ja i ti i svi ljudi na svetu non-stop procenjujemo...?
Pa jedan filozof je rekao:
"Bez hrane mogu - nekoliko nedelja;
bez vode mogu - nekoliko dana;
bez vazduha mogu - nekoliko minuta;
a bez impresija - samo nekoliko sekundi"!

I zasto iznosis zakljucak da suprotni stavovi neminovno vode proceni ljudi pa ako neko ima suprotan stav smatra da ke kvalitetniji od nekoga?
Ovo je dokaz mog gore-napisanog a iskrenog mišljenja.
Naime, nisam razumeo šta si hteo reći.

Prepoznajem ja ironiju ali nije na mestu jer relativizuje diskusiju.
Ja ne volim kada je neko ironičan prema meni i - zato je ne koristim u dijalozima.
Ali, pošto me ne poznaješ, dogadjaju se i dogadjaće se greške sa tvoje strane.

A moje pitanje ostaje:
Koji je to kvalitet koji vernici imaju a ti nemaš pa da sad ti treba da se družiš sa njima?
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
"Uvek"? Zašto misliš da me dugo poznaješ?
Zašto bih te potcenio kada zaista mislim da si obrazovaniji i mudriji od mene?
Da, hoću te proceniti i - nalazim da si obrazovaniji od mene.

Nisam mislio ni u jednom okviru osim u okviru teme, tu mi deluje (dozovli da gresim) da potcenjujes ljude. Pod potcenjivanjem ne mislim na obrazovanje ili razumevanje vec da dozivljavas da su ljudi koji iznose suprotan stav arogantni, ne priznaju tudje misljenje i preziru ove druge.

Obrazovanje nema veze sa inteligencijom i razumevanjem necega a mudrost je preopsirna kategorija da bi je klasifikovali na osnovu jednog segmenta jednog dela jednog foruma na koje se dopisujemo.

Citat
A moje pitanje ostaje:
Koji je to kvalitet koji vernici imaju a ti nemaš pa da sad ti treba da se družiš sa njima?

Mislim da kreces sa pogresnom pretpostavkom, to je ono na sta sam mislio kada sam prvi put pomenuo procenjivanje.

Ili sam stvarno delis ljude po strogom kriterijumu vernik/ateista ili si doziveo da ja to radim. Ovo je konkretna tema pa se oko nje sporimo. Van ove teme, mene zaista ne zanima da li je neko vernik ili ateista, srbin ili aboridzin, musko ili zensko, belac ili crnac... sa ljudima se druzim na osnovu sklopa vise elemenata (nazovimo ih kvalitetima) i onome sto prepoznajem u njima kao ljudskim bicima, na stranu svrstavanja u odredjene pripadajuce grupe. To je i razlog zasto  ti ne mogu odgovoriti na pitanje, posto drugacije misljenje ili verovanje u nesto ne mogu uticati da nekog apriori odbijem kao licnost u smislu poznanstva i druzenja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 309
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 6120
Ironija mora da postoji prema ateistima jer ateistima i kad se daju dokazi i dalje ne verujete. To sto ti mislis da nisu dokazi, samo govori o tome da ne zelis da priznas cinjenicu da bog ne postoji. Trikove Dejvida Koperfilda svi znaju, ovo nije trik jer jos uvek nije dokazano da je trik. Kako objasnjavas postanak svega oko nas, pocevsi od one jedne cestice vodonika? Ko je to stvorio? U evoluciju verujem od jednog dela. Da li mislis da se sunce okretalo bas tom brzinom da bi centrfigalnom silom izbacilo na tacnoj razdaljini ovih 9(10) planeta i da samo na zemlji ima zivota. Da li ti izgleda malo cudno podatak da zemlja da je udaljena oko 100km vise od sunca ne bi ni imala atmosferu. Zar ti to ne izgleda malo cudno da bi se odigralo samo od sebe??  Da probamo tim putem, posto nikad nisam cuo odgovor od ateiste na to pitanje.  Smile

P.S. Svidja mi ova diskusija, ironija se odnosi na deo vezan za ovu temu, ne mislim da je neko glup vec da je samo tvrdoglav.  Smile Smile
« Poslednja izmena: 03. Maj 2009, 18:44:22 od ares_GM87 »
IP sačuvana
social share
,,Oni koji umeju da govore, govore kratko.'' Dostojevski

Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Ironija mora da postoji prema ateistima jer ateistima i kad se daju dokazi i dalje ne verujete. To sto ti mislis da nisu dokazi,  Trikove Dejvida Koperfilda svi znaju, ovo nije trik jer jos uvek nije dokazano da je trik. Kako objasnjavas postanak svega oko nas, pocevsi od one jedne cestice vodonika? Ko je to stvorio? U evoluciju verujem od jednog dela. Da li mislis da se sunce okretalo bas tom brzinom da bi centrfigalnom silom izbacilo na tacnoj razdaljini ovih 9(10) planeta i da samo na zemlji ima zivota. Da li ti izgleda malo cudno podatak da zemlja da je udaljena oko 100km vise od sunca ne bi ni imala atmosferu. Zar ti to ne izgleda malo cudno da bi se odigralo samo od sebe??  Da probamo tim putem, posto nikad nisam cuo odgovor od ateiste na to pitanje.  Smile

http://forum.burek.com/ima-li-boga-t436196.msg7026216.html#msg7026216

Takodje, zar tebi ne izgleda cudno ako postoji sve ovo sto si nabrojao (a postoji, mislim na svet uopste), kao i ostale galaksije (ko zna koliko njih) da je jedan mali, sitni i bedni covek u centru paznje/opsesije jedne tako mocne pojave kao sto je bog da bi on gubio vreme sa njima?

Citat
samo govori o tome da ne zelis da priznas cinjenicu da bog ne postoji.

Bas suprotno, slazem se sa tobom.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC Wildfire S
To sto ti mislis da nisu dokazi, samo govori o tome da ne zelis da priznas cinjenicu da bog ne postoji.

Btw, u duhu ove aktuelne panike oko veštački napravljenog svinjskog gripa, ili gripa A:

Smile
« Poslednja izmena: 03. Maj 2009, 19:25:41 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 58 59 61 62 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 09:47:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.