Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 17:39:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 56 57 59 60 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta je Ateizam???  (Pročitano 165448 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Sony xperia
Nije krajnost. Na zalost. Od kako sam prvi put ovde napisao post, isto je. Jedna ista prica. Koliko god se upucivalo na nesto, predocavalo, ... nije stvar u tome ubediti nekoga, "uvaliti" nekome svoje misljenje, ... vec pokazati ljudima da postoje i druge stvari, drugaciji vidovi razmisljanja, gledista, ... da mozda nije istina ono za sta oni smatraju da jeste, ... da se osete pozvanim makar u obracanju paznje na tako nesto. Medjutim sve se to svede na uobicajeno. Ali, ima vremena. Svet se menja, ljudi se menjaju, ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Jedna od blagodeti življenja u vreme "Diktature relativizma" je i ta da
se mišljenje svakog čoveka može čuti i o njemu razmišljati.
I za razliku od predjašnjih diktatura, ova sobom nosi slobodu
koja može da predje i u anarhiju kod pojedinaca, ali to već zavisi
od kućnog vaspitanja i unutrašnje 'hemije'.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 309
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 6120
Ako bih postavio nekoliko pitanja ateistima on bi mogao da da odgovor na to da je to jednostavno tako i da to ne mora da bude bog... Ako npr. postavim pitanje Kako to da je zemlja bas okrugla i da je bas toliko udaljena od sunca i kako je sve uopste nastalo, ateista ce jednostavnim odgovorom reci da je to sve tako samo od sebe i da to neko ne mora da bude bog, sto je po mom misljenju malo glupo i ne spada u logicku raspravu. Sto se biblije tice, ne morate da verujete u nju da biste izvukli dokaz o postojanju, ona po mom misljenju predstavlja knjigu po kojoj covek uci da bude dobar covek. U bibliji su prikazani razni dogadjaji i price koji govore kako o ljudskoj gluposti kako o dobroti i pri tome je njena svrha jasna. Ja mogu da navodim konkretne dokaze o postojanju boga i samo bi isli u beskonacnost sto se pasprave o postojanju tice. Evo npr. Sto se svake godine kad pravoslavni pop cita molitvu u crkvi rodjenja Isusa Hrista spusta svetlost sa vrha kupole te crkve i ta svetlost pali svima svece u crkvi. A kad je to isto citao katolicki pop svetlost je sisla i udarila u jedan stub odlomila parce od stuba i zamalo da pogine neko. Ili zasto bas na bogoljavljenje na jednom brdu na svetoj gori se spusta magla. A tek koliko dogadjaja ima vezano za Ostrog.... mislim da je nesto jasno, za mene je to bog, za nekog je nesto, a ne moze biti nista i tek onako... Smile Smile
IP sačuvana
social share
,,Oni koji umeju da govore, govore kratko.'' Dostojevski

Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Citat
Evo npr. Sto se svake godine kad pravoslavni pop cita molitvu u crkvi rodjenja Isusa Hrista spusta svetlost sa vrha kupole te crkve i ta svetlost pali svima svece u crkvi. A kad je to isto citao katolicki pop svetlost je sisla i udarila u jedan stub odlomila parce od stuba i zamalo da pogine neko. Ili zasto bas na bogoljavljenje na jednom brdu na svetoj gori se spusta magla. A tek koliko dogadjaja ima vezano za Ostrog....

Gde je ta svetlost sto pali svece? Milion puta sam slusao tu pricu... ima li neki snimak toga?

Sto se magle tice, koliko god da se redovno pojavljivala, definitivno ne spada u kategoriju "cuda" pa ni pojavom na bogojavljenje.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Oko 50-te sekunde, na ovom snimku, možeš videti Blagodatni Oganj.

http://www.youtube.com/watch?v=FA0bm2DmlSo

Naravno da možeš verovati da se sve to dogadja 'slučajno' pred Vaskrs, jednom godišnje
kao i to da se Oganj pojavljuje posle molitve Bogu - 'slučajno' baš u grobu iz koga je Hristos Vaskrsao.

Ovaj dogadjaj iako se redovno dogadja već ~2000 godina, ne uzurpirava nikome
Bogom-danu slobodnu volju, jer  - to je neprikosnoveno!
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Oko 50-te sekunde, na ovom snimku, možeš videti Blagodatni Oganj.

http://www.youtube.com/watch?v=FA0bm2DmlSo

Naravno da možeš verovati da se sve to dogadja 'slučajno' pred Vaskrs, jednom godišnje
kao i to da se Oganj pojavljuje posle molitve Bogu - 'slučajno' baš u grobu iz koga je Hristos Vaskrsao.

Ovaj dogadjaj iako se redovno dogadja već ~2000 godina, ne uzurpirava nikome
Bogom-danu slobodnu volju, jer  - to je neprikosnoveno!

Nazovi me skeptikom ali ja moram da iznesem ono sto sam video... vidi se jedan prolaz/udubljenje u zidu i iz njega izlazi odjednom vatra (ne vidimo sta je iza niti verujem da bi crkveni oci ikada dozvolili da se tu napravi ozbiljno naucno istrazivanje u potrazi za odgovorom cudo ili ne). Takodje, ovaj klip ne pokazuje nikakvu "svetlo" koje se spusta sa kupole, sto rece clan pre tebe. I za kraj, opet se vise odnosi na njegov post nego na tvoj, ne vidim da se (sta god im je u rukama, nisu svece) pale same od sebe ili od te svetlosti, jasno se vidi da neki pale na kraju tog prolaza iz kojeg izlazi vatra a onda sa njihovih pale ostali i tako se siri paljenje. Ili cete reci da sam corav?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Vidi se jedan prolaz/udubljenje u zidu i iz njega izlazi odjednom vatra
Da, to se vidi, svake godine.
(ne vidimo sta je iza niti verujem da bi crkveni oci ikada dozvolili da se tu napravi ozbiljno naucno istrazivanje u potrazi za odgovorom cudo ili ne).
Možeš nastaviti da ne veruješ, mada - istine radi - crkveni oci jesu dozvolili.
I oni koji prazan grob proveravaju (i potom zapečate) da ne bude ništa u njemu pre nego
u njega udje Episkop - i oni su možda nalik tebi.

IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Vidi se jedan prolaz/udubljenje u zidu i iz njega izlazi odjednom vatra
Da, to se vidi, svake godine.
(ne vidimo sta je iza niti verujem da bi crkveni oci ikada dozvolili da se tu napravi ozbiljno naucno istrazivanje u potrazi za odgovorom cudo ili ne).
Možeš nastaviti da ne veruješ, mada - istine radi - crkveni oci jesu dozvolili.
I oni koji prazan grob proveravaju (i potom zapečate) da ne bude ništa u njemu pre nego
u njega udje Episkop - i oni su možda nalik tebi.

Nalik meni ili ne, dok se sve lepo ne dokaze ovde imamo samo jedan "tunel" na cijem drugom kraju lako moze biti bilo sta sto dovodi do nastanka plamena. Nista vise, nista manje.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Nalik meni ili ne, dok se sve lepo ne dokaze ovde imamo samo jedan "tunel" na cijem drugom kraju lako moze biti bilo sta sto dovodi do nastanka plamena. Nista vise, nista manje.

Dokazano jeste. Mnogo puta. Blagi Bog radi šta On hoće da radi.
I plamen koji prvih minut-dva gori ali ne peče - i on je opitima proveren.
Ali, zašto bi to tebi bilo relevantno?
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Nalik meni ili ne, dok se sve lepo ne dokaze ovde imamo samo jedan "tunel" na cijem drugom kraju lako moze biti bilo sta sto dovodi do nastanka plamena. Nista vise, nista manje.

Dokazano jeste. Mnogo puta. Blagi Bog radi šta On hoće da radi.
I plamen koji prvih minut-dva gori ali ne peče - i on je opitima proveren.
Ali, zašto bi to tebi bilo relevantno?

Zasto ne bi? Mozes li me uputiti da li licno ili linkom na rezultate istrazivanja, ko ih je sproveo, kada i na koji nacin? Nije mene tesko razuveriti, samo daj konkretne dokaze.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 56 57 59 60 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 17:39:19
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.