Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 06:32:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta je Ateizam???  (Pročitano 163893 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6809
Zastava Beograd,Vozdovac, Brace Jerkovic
OS
MacOS X
Browser
Mozilla AppleWebKit 528.1
mob
Nokia Neka stara nokia
Mnogo si puta citirao,zbunio sam se...
Ja sebe ne svodim kao statisticku gresku,niti kao slucajnost...
Ja sebe svodim kao cudo,kao neverovatnog genijalca,koji je uspeo da propliva do materice,i da se stvori ovakav kakav je fala bogu tu i tamo normalan,ja sebe smatram kao jednog u 70 milijardi...

Cek,zbunio sam se skroz,umoran sam,nemogu da stavim pastu na cetkicu za zube,a kamoli da shvatim recenice iznad...

odakle to da se covek
Citat
ne sme identifikovati sa razumom, pošto čovek nije samo razuman i možda i neće nikada biti.
?
Mi mozda sad neznamo sta je svest,a da li ti stvarno ocekujes da ce tako dugo ostati?
pa do juce covek nije imao struju,sad se vec spremaju za let na mars...
« Poslednja izmena: 03. Mar 2009, 23:51:25 od ColdOne »
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Sony xperia
I sada mi recite da nije to za ovde ??
http://forum.burek.com/dijalozi-dilogoi-t424186.10.html

Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6809
OS
MacOS X
Browser
mob
Nokia Neka stara nokia
Kao sto ja rekoh,dodjose nam dijalozi ko kec na desetku  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Mnogo si puta citirao,zbunio sam se...
Ja sebe ne svodim kao statisticku gresku,niti kao slucajnost...
Ja sebe svodim kao cudo,kao neverovatnog genijalca,koji je uspeo da propliva do materice,i da se stvori ovakav kakav je fala bogu tu i tamo normalan

Pa zašto se onda Bogu zahvaljuješ  Smile

Citat
Mi mozda sad neznamo sta je svest,a da li ti stvarno ocekujes da ce tako dugo ostati?
pa do juce covek nije imao struju,sad se vec spremaju za let na mars...

Mi ne znamo šta je svest, i nikad nećemo ni saznati. Da li nož može sam sebi da preseče sečivo.

Da bi čovek saznao ko je ustvari, i video svoje biće morao bi da se "duhovno pocepa" na dva dela, pa da jednim delom koji naravno neće biti drugačiji , pogleda u onaj drugi. Kako je normalno da ovakvo, možda je najbolje reći, "kloniranje ljudske duše" nije moguće jer bi onda trebalo da postoje dve individue, ne mislim na fizičko udvajanje.

O ovome se može naširoko, suština je da čovek može videti sebe u ogledalu, tačnije videće svoje fizičko telo, ali duhovnu suštinu, svoju dušu, sebe, nemože nikako pojmiti, već samo može biti svestan da postoji ne samo kao fizičko telo, već kao nešto "što sam samo ja".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Kao sto ja rekoh,dodjose nam dijalozi ko kec na desetku  Smile

Najbolja namera je bila postaviti takvu temu  Smile, možda bi prepravka naslova u filozofske-religiozne rasprave bila bolja ideja. Ali samo zato što se tema ima "dijalog" u imenu , ne znači da samo dva člana treba da diskutuju.  Smile
« Poslednja izmena: 04. Mar 2009, 00:23:36 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Sony xperia
Hm,  Smile ajd' kada dodje Silvanus, pa neka kaze i promenicu u onako kako kazete. Al' to nije razlog da se ne nastavi tamo. Jasno nam je o cemu je rec.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6809
OS
MacOS X
Browser
mob
Nokia Neka stara nokia
treba da se zove Diskusije - Έß˚¨ßˆ∆´ (diskusije na grckom)
kratko,ali jebitacno  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 168
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia 6555
Ateista sam sebi negira postojanje, i svodi samog sebe na hrpu atoma i molekula, koji svojim kretanjem u prostoru čine Ego. Da nije to malo smešno razmišlljanje.[/b]

Ako si ti ateista, ti sebe svodiš na slučajnost, na statističku grešku , i žao mi je što tako misliš.

Ateista jednostavno negira postojanje bilo cega duhovnog. On ne smatra sebe statistickom greskom, vec posledicom slozenih bio-hemijskih reakcija i fizickih zakona. Cak stavise, ateisticko shvatanje nastanka coveka je daleko kompleksnije, od prostog "Bese Bog, i Bog stvori coveka". Ateista covek postaje u sustini zbog toga sto ne moze da prihvati religiozne dogme. Postaje, zato sto je ljudsko bice, ciji intelekt ne moze da prihvati, jednostavan odgovor "Zato" na pitanje "Zasto". Imas stav kojim omalovazavas ljude koji su bili manjina i koji su bili progonjeni, spaljivani, od strane nekadasnje vecine. I pored toga su tada doprinosili covecanstvu. Da bi danas  oni bili vecina, a opet ja i dalje u novinama samo mogu da procitam kako crkva osudjuje neko naucno dostignuce, a nikako da procitam kako neki naucnik direktno napada crkvu. Cak i u par emisija gde su neki naucnici iznosili "dokaze" da Bog ne postoji i da je Isus bio obican covek, sam primetio odredjenu dozu, pa moze se nazvati i postovanja prema crkvi i prema vernicima. Naucnici biraju reci koje upucuju crkvi, dok crkva to ne radi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ali čovek se, ne sme identifikovati sa razumom, pošto čovek nije samo razuman i možda i neće nikada biti.

Čovek je kao prvo najvećim svojim delom nesvesno biće , pa tek onda svesno. Odakle te vaše misli kada kažete da Bog ne postoji, da li mislite da su stvarno vaše. Ako jesu , neka mi ateisti objasne odakle njihove misli dolaze.

Ateista sam sebi negira postojanje, i svodi samog sebe na hrpu atoma i molekula, koji svojim kretanjem u prostoru čine Ego. Da nije to malo smešno razmišlljanje.

Samo si isčupao jednu moju rečenicu sa početka, i stavio je na kraj. Međutim ni to ne menja smisao onog što sam hteo da kažem.

Ako si ti ateista, ti sebe svodiš na slučajnost, na statističku grešku , i žao mi je što tako misliš.

Ako je covek vecim delom nesvesno bice, onda cemu cela ova ujdurma?  Ja sam nesvestan postojanja boga dok si ti nesvestan njegovog postojanja  Smile
Mislimo da su nase. Iz zakljucka, jer da bog postoji ja bih mozda nesvesno zeleo da to vidim i osetim, ali posto ne mogu  Smile

Ateista se ne razlikuje nista vise nego ti.  Svi smo mi hrpa molekula i atoma, sa bogom i bez boga.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 397
OS
Windows XP
Browser
Mozilla 3P_UASG 1.0.6.0
ateisti pokusavaju da uradi jednu nemogucu stvar..tj.da ospore boga..

covjek koji zivi u vremenu ne moze sebi predstaviti onog koji zivi iznad vremena,kao sto

dijete u utrobi majke ne moze zamisliti njeno lice...

vjeruj...

lako je vjerovati u nesto sto vidis svojim ocima..to je osnovna razlika izmedju vjernika i nevjernika..

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 06:32:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.