Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 23:56:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta je Ateizam???  (Pročitano 163708 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia
Leleeeeee, ja to nisam video. Evo sad' cu.  Smile

Ajd' omanjite, razna blabla, pa se povratite u okvire teme.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 168
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia 6555
Uf, prelistao sam skoro celu temu. Izvinjavam se sto se vracam na neke prethodne postove, ali neke recenice su me zaista zaintrigirale.

Ako mjenjaš stavove onda si u suštini čitav život agnostik, tj. nalaziš se između ova dva polariteta. 

Ne bih bas rekao da agnostici menjaju stavove. Agnostici imaju svoj stav i svoje verovanje, a to je da mi u ovom trenutku ne mozemo znati da li Bog postoji ili ne. To je iznad nase svesti i nasih mogucnosti shvatanja. To opet moze da se protumaci kao da oni veruju da ce u nekom trenutku razvoja, covek biti dovoljno svestan, pa ce shvatiti, da li Bog postoji ili ne, ali ne sad. Postoje i agnostici teisti i agnostici ateisti, ali ni oni ne menjaju svoje stavove.

Ako gresim, i ako postoji neki agnostik ovde, koji je siguran da je agnostik i koji zna sta znaci biti agnostik, neka me ispravi  Smile

Ako ne veruješ u duhovno, verovaćeš u novac, u nekog idola, u nešto se mora verovati.

Ateisti ne idealizuju nista. Jedino mozda sebe  Smile

Opet, ako gresim i ako postoji neki ateista ovde, koji je siguran da je ateista i koji zna sta znaci biti ateista, neka me ispravi  Smile

Ја сам вјерник и ништа мање не вјерујем у себе од неког атеисте... Нити тај атеиста због самог атеизма вјерује у себе мање од мене. Најважнији је ту став какав сам заузмеш о себи, никакву улогу не игра вјерско опредјељење.     

Ali ateista veruje u sebe vise od vernika. Razlog je prost:
Vernik kaze: "Verujem u sebe, ali iznad mene postoji Bog"
Ateista kaze: "Verujem u sebe, iznad mene ne postoji nista"

I da citiram sebe  Smile
Citat

Moje misljenje je da je ovo odgovor na pitanje koje stoji u naslovu ove teme.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49803
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Samsung Galaxy S24
Ako mjenjaš stavove onda si u suštini čitav život agnostik, tj. nalaziš se između ova dva polariteta. 

Ne bih bas rekao da agnostici menjaju stavove. Agnostici imaju svoj stav i svoje verovanje, a to je da mi u ovom trenutku ne mozemo znati da li Bog postoji ili ne. To je iznad nase svesti i nasih mogucnosti shvatanja. To opet moze da se protumaci kao da oni veruju da ce u nekom trenutku razvoja, covek biti dovoljno svestan, pa ce shvatiti, da li Bog postoji ili ne, ali ne sad. Postoje i agnostici teisti i agnostici ateisti, ali ni oni ne menjaju svoje stavove.

Ako gresim, i ako postoji neki agnostik ovde, koji je siguran da je agnostik i koji zna sta znaci biti agnostik, neka me ispravi  Smile

Smile

Па ја стварно онда не схватам како вјерници са једне стране могу знати да Бог постоји, док са друге атеисти знају да не постоји ? Ко ту све зна, а ко ништа не зна ?  Smile

Не могу ни једни ни други знати. Сам корјен рјечи вјерник јесте вјера... Дакле не знамо али вјерујемо; исто тако ни један атеиста не може доказати да Бог не постоји - али они тако вјерују због убјеђења. Читам твоју опаску, дјелиш агностике на теисте и атеисте. Па теисти и атеисти сами по себи нису агностици...

Главно питање: Вјерјеш ли у Бога ? Постоје само два одговора: Да и Не. Одоговор зависи од тога да ли си теист или атеист...         

Ја сам вјерник и ништа мање не вјерујем у себе од неког атеисте... Нити тај атеиста због самог атеизма вјерује у себе мање од мене. Најважнији је ту став какав сам заузмеш о себи, никакву улогу не игра вјерско опредјељење.     

Ali ateista veruje u sebe vise od vernika. Razlog je prost:
Vernik kaze: "Verujem u sebe, ali iznad mene postoji Bog"

То није разлог да атеиста вјерује више у себе. Вјерник каже: "Вјерујем у себе и у Бога који је увијек уз мене, и који ће ми сваки пут помоћи и подржати у невољи, бити уз мене и да ти ми снагу да остварим све што сам зацртао!"
« Poslednja izmena: 03. Mar 2009, 19:55:53 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
ateisti su ljudi koji prvo ne vjeruju u sebe...jer Bog je stvorio covjeka po svome obliku...
stvarno mi je iskreno zao svakoga ateistu
A gde si ti to naucio? Znaci bog ima 5 biliona licnosti i izgleda  Smile
Meni je zao svakog vernika  Smile

@Igor
Čovek je rađa kao homo-religiozus , to je najstariji arhetip otkad je čovek postao svesno biće
Gde si ti napravio ovu konstantaciju?  Covek je od rodjenja indoktriniran da veruje u nesto, to jest biva ucen od strane roditelja i sredine.  Da zivimo u cisto ateistickom gradu ili sredini, svi bi bili ateisti. Tako da izjave koje ti dajes su nepotrkrepljene.  Citaj malo psihologiju (ne mislim na forum)
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Oklop mač i mantija u duši nam Vizantija!!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1530
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung SGH-E250
ateisti su ljudi koji prvo ne vjeruju u sebe...jer Bog je stvorio covjeka po svome obliku...
A gde si ti to naucio? Znaci bog ima 5 biliona licnosti i izgleda Smile
Meni je zao svakog vernika Smile

@Igor
Čovek je rađa kao homo-religiozus , to je najstariji arhetip otkad je čovek postao svesno biće
Gde si ti napravio ovu konstantaciju? Covek je od rodjenja indoktriniran da veruje u nesto, to jest biva ucen od strane roditelja i sredine. Da zivimo u cisto ateistickom gradu ili sredini, svi bi bili ateisti. Tako da izjave koje ti dajes su nepotrkrepljene. Citaj malo psihologiju (ne mislim na forum)
gde sam ja to rekao podseti me,da sada ne prelistavam 16 stranica
IP sačuvana
social share
izjava koja se pripisuje Luki Notarasu, vojskovođi i jednom od Konstantinovih najbližih saradnika:
„Više volim da u Carigradu vidim turski turban, nego katoličku mitru.“

Na sultanovu ponudu Dragaš je odgovorio rečima: "Predaja grada nije niti moje lično pravo niti pravo bilo kog pojedinca koja u njemu živi, jer je naša zajednička odluka da poginemo svi zajedno, a ne da spasemo svoj život".

Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6809
Zastava Beograd,Vozdovac, Brace Jerkovic
OS
MacOS X
Browser
Mozilla AppleWebKit 528.1
mob
Nokia Neka stara nokia
Gleajte,ja imam svoju teoriju...
O tome sta je bog...
Kao prvo,ja sam sebi na prvom mestu,dok ne dobijem dete...

Nego ovako...
Klinci smatraju boga...Za nekog dedu...Koji sedi gore na nebu i posmatra nas...
Ali,covek je istrazio svemir,i video je da nista nema gore...
I naravno,niko nije tako smatrao boga...Vec svi veruju da je bog sve...On je u svima nama...On je po malo od svakog od nas...On nas gleda,i ako vidi da je neko los,kaznice ga...Ako vidi da je neko dobar pomoci ce mu...On je...Sve...
I tako svakihriscanski vernik treba da misli...

Ali...Nije hriscanstvo jedina religija...Ima i drugih...I onda jedna mora biti netacna...Ali ja ne kazem da nema boga...Jer ako ne veruju u nesto,nemaju nade,ni zelje za zivotom,niti icim...I zato uvek treba verovati u nesto...Neki veruju u boga,neki veruju u sebe...Neke budale veruju u gugl,ali oni su kreteni...

Ja...Ja ne verujem u ono sto mi kaze pop...U ono sto kaze "bog"...Radije verujem nauci i medicini,nego crkvi...Vise verujem u nesto sto vidim,ili sto mogu da uradim,nego u nesto sto mi neko kaze...

Religija...Ona je nastala tako sto je narod bio glup...Camuge u africi,love skakavce,kad pade kisa...Sta je sad kisa ?!?
I on pomisli,neko jaci od njega stvori ovu vodu,i krene da ga moli da prestane...Ili da je baci ponovo...I milion godina kasnije,on provali da je to ustvari hemijska reakcija...E,da je to on znao odavno,kurac bi se molio...Tako da je religija...Samo nedostatak nauke...Nedostatak znanja...I ona ce opstati zauvek,jer mi nikad necemo znati sve...Jer kraja nema...

E,sad...Ipak,on nije znao sta je kisa,tako da se molio vise i vise...I stvarane su religije,ove i one...Malih milion...Dodje tako hriscanska u evropu,koja bi centar sveta...I papa sta ce sad da radi...Pa sto nebi uzeo neku kintu od naroda...I krenuse porezi,krenuse pare,sve u rim,sve za bogacenje pape...(nemoj neko da mi je rekao,eh pa to je katolicka,nasa pravoslavna je lepsa crkva...)...U medjuvremenu shvati on...Da ljudi provaljuju...Da njih ne leci bog,nego lek...I ljudi manje isli u crkvu...I manje para dodje papi...ALI NE !...Pa to nesme da se dozvoli...I dodje period mracnjastva,i ukinuta bi nauka...I onda,kad je crkva imala najveci uticaj,narod je tugovao,i jadikovao...Ali boli crkvu djana za njih...I sad,narod se opameti...Vide on da nesto ne stima...I krenuse bogati da se bune...I dodje renesansa,dodje humanizam,a bogami i reformacija...I,cim se smanjio uticaj crkve,otkrivena su 3 kontinenta...

Sto bi nas dovelo do sledece recenice...Sta je crkva?
Pa...Tadasnjim recima - Vlastela...
Danasnjim...Mafija...I to legalizovana...

Naravno,crkva moze da se vidi iz drugog ugla...Neki baja te poprska,izgovori par reci,ti mu platis,i cao,zdravo...
Kao jedna velika srecna firma...On je zavrsio teoloski,religijski se obrazovao,i sad tako zaradjuje kintu...
Crkva...Bila je losa zato sto je bila nametana...A crkva treba da bude kao zubar...Ako zelis da da popravis zube,plati pa ih popravi...

E,sad,bog...Sta je to bog?Svi pricaju o njemu,neki mu se mole,neki ga teraju u pm...Neki ga mrze,a to su budale...
Bog...On ti treba da ti bude tu,da popricas sa njim kad ti je tesko...Da se pomolis...I onda ti je lakse...Imas vere...
Bog...Bog je cisti placebo...Obican placebo efekat...Nista drugo...To je bio,to ce i ostati...

Samo placebo...
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49803
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Samsung Galaxy S24
..Neki veruju u boga,neki veruju u sebe...Neke budale veruju u gugl,ali oni su kreteni...

E brate, ovo si trebao na temi o gooogle-u. Oni likovi koji su došli samo da prave off-topic na religiji bi se vaš prepoznali.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
A gde si ti to naucio? Znaci bog ima 5 biliona licnosti i izgleda Smile
Meni je zao svakog vernika Smile

@Igor
Gde si ti napravio ovu konstantaciju? Covek je od rodjenja indoktriniran da veruje u nesto, to jest biva ucen od strane roditelja i sredine. Da zivimo u cisto ateistickom gradu ili sredini, svi bi bili ateisti. Tako da izjave koje ti dajes su nepotrkrepljene. Citaj malo psihologiju (ne mislim na forum)
gde sam ja to rekao podseti me,da sada ne prelistavam 16 stranica

To sam napisao ja,  Smile jer se čovek ne rađa kao tabula rasa. ( pa će ga roditelji ili društvo kasnije oblikovati u vernika i nešto drugo).

I da malo pojasnim šta sam time mislio.

Tim uopšte ne mislim da se nasleđuju predstave, nasleđuje se samo mogućnost predstavljanja što je bitna razlika.

Opšte ljudske, iskonske slike su Arhetipovi.

Već odavno naš intelekt zna da se Bog ne može tačno zamisliti, a kamoli predstaviti da i kako stvarno postoji. Postojanje Boga je jednom zauvek neodgovoreno pitanje.

Ali čovek se, ne sme identifikovati sa razumom, pošto čovek nije samo razuman i možda i neće nikada biti.

Čovek je kao prvo najvećim svojim delom nesvesno biće , pa tek onda svesno. Odakle te vaše misli kada kažete da Bog ne postoji, da li mislite da su stvarno vaše. Ako jesu , neka mi ateisti objasne odakle njihove misli dolaze.

Ateista sam sebi negira postojanje, i svodi samog sebe na hrpu atoma i molekula, koji svojim kretanjem u prostoru čine Ego. Da nije to malo smešno razmišlljanje.
« Poslednja izmena: 03. Mar 2009, 23:06:12 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6809
Zastava Beograd,Vozdovac, Brace Jerkovic
OS
MacOS X
Browser
Mozilla AppleWebKit 528.1
mob
Nokia Neka stara nokia
Citat

To sam napisao ja,  Smile jer se čovek ne rađa kao tabula rasa. ( pa će ga roditelji ili društvo kasnije oblikovati u vernika i nešto drugo).

Tim uopšte ne mislim da se nasleđuju predstave, nasleđuje se samo mogućnost predstavljanja što je bitna razlika.

Već odavno naš intelekt zna da se Bog ne može tačno zamisliti, a kamoli predstaviti da i kako stvarno postoji. Postojanje Boga je jednom zauvek neodgovoreno pitanje.

Ali čovek se, ne sme identifikovati sa razumom, pošto čovek nije samo razuman i možda i neće nikada biti.

Čovek je kao prvo najvećim svojim delom nesvesno biće , pa tek onda svesno. Odakle te vaše misli kada kažete da Bog ne postoji, da li mislite da su stvarno vaše. Ako jesu , neka mi ateisti objasne odakle njihove misli dolaze.

Ateista sam sebi negira postojanje, i svodi samog sebe na hrpu atoma i molekula, koji svojim kretanjem u prostoru čine Ego. Da nije to malo smešno razmišlljanje.
Znaci tebi je nelogicno sto kako si ti ziv i kako mislis
ali ti je ovo
Citat
logicno,i takva osoba,ili stvar postoji...
« Poslednja izmena: 03. Mar 2009, 23:22:14 od ColdOne »
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Citat

ali ti je ovo
Citat

Samo si rečenicu koju
Citat

ali ti je ovo
Citat
logicno,i takva osoba,ili stvar
Citat

ali ti je ovo
Citat
postoji...

Samo si isčupao jednu moju rečenicu sa početka, i stavio je na kraj. Međutim ni to ne menja smisao onog što sam hteo da kažem.

Ako si ti ateista, ti sebe svodiš na slučajnost, na statističku grešku , i žao mi je što tako misliš.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 23:56:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.