Igro sam NFS Shift koji je razocaravajuce dosadan.
Imam iskustva sa trkacim igrama tipa Colin itd tako da mi nije bila teska uopste.. ali je teski smor.
Grafika jeste strava , i nista vise.. pokusali su nekim kul medjuspicama i namunjenim komentatorom da nadoknade jednolicnost, ali dzaba..
Kao simulacija je vrh, podesavanja kola su detaljna, modeli i sve.. ali kao igrica je smor.
NFS nikako nije simulacija,mada je nablize simulaciji od svih delova NFS do sada.Probaj live for speed,r-factor ili legendarni Richard Burns Rally.Prave kosocupajuce igre(posebno ova poslednja).Jedan moj ortak se tako k****o kako je on extra vozac.Meni pukne film,odem do njega i instaliram mu RBR.Odvezem ja jednu stazu,postignem 3 vreme.On na to "pfff gledaj sad kako ja vozim!!!" Znaci ne pamtim ka sam se poslednji put toliko smejao.U prvom pokusaju uleti u krivinu u klasicnom NFS stilu i zabije se u sumicu. On- Sta ovo nece skrece,sto ne sad nece u rikverc? Ja- To ti je simulacija sinak,treba da kocis pre krivine,negde na pola krivine dajes pomalo gas a polako pustas kocnicu.A nece da ide u rikverc jer si sje**o motor. On- Kako to? Ja- Pa zabio si se u drvo sa 180km/h Ajnstajne!!! Drugi pokusaj se zavrsio na nekih 40% staze,zakacio je poveci kamen pored puta i probio hladnjak.Video sam kako raste temperatura motora,ali sam se pravio mutav i gledao kako unistava motor na retkim pravcima. On-Sta mu sad bi,nigde nisam zakacio?! Ja- Zakacio si onaj kamen na pocetku,icepao hladnjak sto je rezultiralo pregrevanjem i otkazivanjem motora. Treci pokusaj je vozio kao po jajima,ali je opet pokupio neku kamencinu pored puta,menjac se zaglavio u drugoj brzini da bi motor ispustio dusu bukvalno 10m pre cilja.Crazy German Kid(imate na youtubu ukoliko ne znate o cemu pricam) je u tom trenutku bio malo dete za njega. Tek je bila komendija kada sam sa automatika prebacio na manual Strucnjak iz trece prebaci u rikverc i zavsi trku a da je maltene nije ni poceo Ukoliko u svom komsiluku imate slicnog strucnjaka,instalirajte mu ovu igru,odmaknite se i uzivajte u predstavi.
Ukoliko nisi gadljiv na ciste arkade prijavi se za beta testiranje Need for Speed World.Igra jeste cista arkada,ali igras protiv zivih protivnika,a ne protiv sugavog Al-a.
Sto se tice tezine recimo da je to kako za koga... Moja cerka za dva dana predje kampanje i scenarija dok ja igram malo na tenane tako da mi treba mnogo vise, ali iskreno tesko da i zavrsim jer ili me skenjaju ili ostanem bez para...
Sto se tice jezika ja sam video samo na nemackom koju ja igram i onu klasicnu na cetiri jezika ( englesko, spanski, italijanski i francuski)