Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 16:54:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta drzi planetu?  (Pročitano 43564 puta)
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49819
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Ja prihvatam teoriju da se kosmos širi, ali istovremeno teži da se sjedini u tačku. Vrjeme teče naprijed na našoj planeti. Kakvo je stanje na drugim planetama možemo samo da nagađamo. Vjerujem da ima planeta na kojima već sada vrjeme teče u obrnutom pravcu, ali moguće je da ima i onih na kojima je vrjeme amorfno.

Što se tiče tiče supernove i crne rupe. U kosmosu postoje tri osnovne sile i to su

1) konstriktivna, sila koja nešto stvara
2) destrukstivna, sila koja uništava stvoreno
3) sila koja održava u idealnom odnosu predhodne dvije

Da nema ove treće sile ne bi bilo ničega. Haos je stanje nereda, on je primaran da bi moglo nešto nastati. Bez rušenja nema stvaranja. Ali pitanje je šta sa trećom silom, otkud ona, naša planeta bi bila uništavana i stvarana svaki čas da je nema ?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Vjerujem da ima planeta na kojima već sada vrjeme teče u obrnutom pravcu, ali moguće je da ima i onih na kojima je vrjeme amorfno.
A ja verujem da ima mesto gde vreme ne prolazi.Ne ide ni napred ni nazad vec stoji...Znaci vecno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ako svi samo nagadjamo, zar nije onda i postojanje Boga samo nagadjanje Smile Smile

Znaci,sve zavisi od toga sta podrazumevas pod reci Bog.Definitivno postoji nesto sto te tera da se dobro osecas,a ja to nesto zovem Bog.

A kad covek pocinje da razmislja o bilo cemu, on prvo pretpostavi da je nesto istina pa izvodi dalje zakljucke.I ja to zovem nagadjanje.E sad,neke od tih pretpostavki se ispostave kao tacne,a neke kao netacne,jer mi u pocetku nista sa sigurnoscu ne mozemo da tvrdimo.A za mene je prava istina beskonacna,a ja kao covek mogu da shvatim samo ono sto je konacno pa u tom smislu nikad ne mogu da budem siguran da sam otkrio pravu istinu,nego nagadjam.Medjutim,ako se covek dobro oseca,ja mislim da je osetio pravu istinu,a to sto pomocu konacnog skupa reci koji koristimo to ne moze da je objasni,meni nije bitno.

A ako pod pojmom gravitacione sile ja podrazumevam samo jedan od vidova Sile Bozije,onda za mene Bog,planete i gravitacija itekako imaju veze.Naravno,to je samo moje misljenje.A fizika objasnjava samo jedan deo Boga.
« Poslednja izmena: 17. Feb 2007, 12:31:27 od bjbojan »
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49819
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Sada bi me ti pitao,kao recimo svaki bistar chetvorogodishnjak - a zashto se zemlja onda ne zalepi za sunce? - zato shto je snaga kojom sunce privlachi zemlju u balansu sa centrifugalnom silom koja nastaje usred okretanja zemlje oko sunca.

Vidite, uvjek ima nešto. I zato je konačan proizvod svega savršeno uređen sistem koji omogućava život.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Kul fraza na latinskom! :)

Zodijak
Pol
Poruke 10007
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
A ja verujem da ima mesto gde vreme ne prolazi.Ne ide ni napred ni nazad vec stoji...

Jadni oni koji zive tamo, kad im kazu: rucak je za 5 minuta Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Jadni oni koji zive tamo, kad im kazu: rucak je za 5 minuta

A zasto mislis da oni tamo jedu.Ako je ovde sve lepo uredjeno zasto ne bi i tamo....
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Lako je dati zivot za nesto, kad ga nemas

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava Cehoslovacka ;p
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
HTC Topaz
joco, bespotrebno si razvukao ovu raspravu glupim i indirektnim pitanjima. trebao si fino reci "da li vjerujete da je sve slucajnost ili je planirano", a ne ovako postavljati pitanja koja, uz duzno postovanje, zvuce glupo i nepotrebno. neko ce na ovo pitanje koje sam izvukao iz tvog odgovoriti da je sve slucajno, i dat ce svoje argumente, neko ce reci da nije slucajno, i dati svoje argumente, a na kraju, neces promijeniti misljenje ni jednih ni drugih.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Kul fraza na latinskom! :)

Zodijak
Pol
Poruke 10007
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
A zasto mislis da oni tamo jedu.Ako je ovde sve lepo uredjeno zasto ne bi i tamo....

Hteo sam samo da naglasim da je za bilo koju radnju potrebno vreme....
Tako da nema smisla uopste pricati o mestu gde vreme ne tece...
To bi bilo nesto kao zamrznut trenutak u vremenu... ne vecnost....
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
SonyEricsson k310i

Hteo sam samo da naglasim da je za bilo koju radnju potrebno vreme....
Tako da nema smisla uopste pricati o mestu gde vreme ne tece...
To bi bilo nesto kao zamrznut trenutak u vremenu... ne vecnost....
Не него вечност.....

Citat
joco, bespotrebno si razvukao ovu raspravu glupim i indirektnim pitanjima. trebao si fino reci "da li vjerujete da je sve slucajnost ili je planirano", a ne ovako postavljati pitanja koja, uz duzno postovanje, zvuce glupo i nepotrebno. neko ce na ovo pitanje koje sam izvukao iz tvog odgovoriti da je sve slucajno, i dat ce svoje argumente, neko ce reci da nije slucajno, i dati svoje argumente, a na kraju, neces promijeniti misljenje ni jednih ni drugih.
Не занм овако ми је бољи да укључим њих у размиљање.Ако успем да се запитају да ли је заиста настао.Али и ја верујем да им нећу променити мишљење али их макар могу замислити над тим питањем.
 Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
LG 4X HD
Citat
A ja verujem da ima mesto gde vreme ne prolazi.Ne ide ni napred ni nazad vec stoji...Znaci vecno
kakav apsurd
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 16:54:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.