Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 00:19:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta će drugi da kažu  (Pročitano 1334 puta)
09. Jan 2009, 10:40:08
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Mnogo je onih koji večito brinu šta će drugi da kažu, kako će ih videti, šta će misliti o njima... Mišljenje osoba do kojih vam je stalo svakako nije nebitno, ali nije dobra ideja biti opsednut mišljenjem drugih, jer ćete onda uvek biti nezadovoljni i nesrećni.

Postoji izreka da se svetu ne može ugoditi, i to je sasvim tačno. Svet nije jedna homogena masa; kad govorimo o "svetu", zapravo govorimo o gomili pojedinaca - može se desiti da nam ta gomila, ukupno uzev, deluje kao bezlična masa, ali se ipak radi o pojedincima, o različitim osobama s različitim mišljenjima, sklonostima, razlikuju im se i ukusi... I tako, dok će neko smatrati vaše ponašanje ljupkim, neko drugi će ga smatrati prenemaganjem, neko će misliti da ste baš "kul", neko da se folirate, neko će smatrati da dobro izgledate, neko da ste predebeli ili premršavi, neko da ste pametni, neko da ste glupi, neko da ste interesantni, neko da ste namćor... Da ne nabrajamo dalje. Mišljenja nekih ljudi će se u nekoj meri poklapati, ali neće se naći ni dve, a kamoli više osoba koje vas vide na potpuno isti način i imaju potpuno isto mišljenje o vama. Tu su, naravno, i mnogi koji o vama neće imati ama baš nikakvo mišljenje jer ih ne zanimate i o vama uopšte ne razmišljaju. I kako, onda, biti savršen, ili "onakav kakav treba", a da se svi ti ljudi slože da jeste baš takvi kakvi oni misle da treba da budete? Nikako. Neizvodljivo je. Niti je potrebno to pokušavati, jer nije svrha vašeg života da zadovoljavate tuđe kriterijume o ovome ili onome.

Svi mi to u suštini znamo, a opet nastavlja da nas kopka šta će drugi reći o nama, jesmo li dovoljno dobri u ovom ili onom... Većina želi da se dopadne drugima, da ih drugi smatraju lepim, jakim, dobrim prijateljima, pametnim, duhovitim, uspešnim... Dodajte poželjne osobine po izboru. A kriterijume svih nemoguće je zadovoljiti, i uvek će vam neko naći neku zamerku (naročito ako se radi o osobama koje su i inače sklone tome da traže falinke u drugima). Šta onda?

Najefikasnije je da odlučite šta je vama važno. Koje su to osobine i kvaliteti koje vi zaista želite da imate, i koje su vam osobe stvarno bitne u životu. I onda se potruditi da željene osobine i kvalitete, ako ih već nemate, steknete, a pažnju obraćati na mišljenje onih koji su vam bitni. A ostali? Svakako da imaju pravo na sopstveno mišljenje o vama, ali ako vam ti ostali nisu bitni, zbog čega bi vam njihovo mišljenje bilo važno?

Važni ste vi, i važni su oni koji su vama bitni. Ostali? Može biti korisno saslušati ih, ali ako vam nisu važni, nema razloga da njihovo mišljenje primate k srcu niti da se zbog njega potresate.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 5501
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Citat
Mnogo je onih koji večito brinu šta će drugi da kažu, kako će ih videti, šta će misliti o njima...

Sto me nerviraju ljudi koji su optereceni ovim ...
Kazu da si ti ono kakvim te drugi vide ... Ali sve ima svoje granice.
Citat
Postoji izreka da se svetu ne može ugoditi, i to je sasvim tačno.

Upravo tako!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Uopste ne interesuje sta ce tamo neki drugi da kazu, jer se ispostavilo da 99% tih nesrecnika nije pocistilo djubrence ispred svoje kucice, a zaviruje u tudju avliju. Dovoljno sam odrasla da bih bila svesna posledica brzopletih odluka, odnosno dobro povucenih poteza. Postujem misljenja i kritike iskljucivo moje mile mati i nekolicine pazljivo odabranih prijatelja i to ukoliko zatrazim komentar/misljenje.
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
sta god hoce,pod uslovom da komentar i zadrze za sebe.
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
elem, ne vredi se opterecivati, svetu ne mozes ugoditi. niti ga spreciti da prica.
ne treba pridavati paznje i znacaja, to je sve.
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Samsung 111111
ja neznam za vas,ali ako neko misli da sam debil,meni nije svejedno...
Najvise mrzim kad me neko sazaljeva!
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 131
Zastava nbgd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
volim da cujem tudje misljenje, sto neznaci da ce to necije misljenje nesto da promeni u mojim stavovima ili da ja treba da se osecam lose zato sto se nekome ne svidjaju moji postupci ili ne znam sta vec................
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Naravno, već smo rekli, ali da ponovimo:
kritika je značajna u odnosu na to od koga dolazi.

A ukoliko neko priča o nekoj drugoj osobi, iza leđa, a u svrhu ogovaranja ili bilo kakve zle namere, u svakom slučaju više govori o sebi, nego o tom koga je ''opleo''.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple 15
Hm... nekad ni to nije lose..
Ljudi ne mogu da vide kako izgledaju drugim ljudima...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung S8
Opste je poznato da bi svaki covek voleo da cita misli,s' tim tako i ide ovo ''tudje misljenje''.Svi bi mi hteli da saznamo sta drugi o nama misle...bilo uvek i bice...
IP sačuvana
social share
Ako je nesto ocigledno, ne mora biti istinito.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 00:19:09
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: drugi

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.