Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta ce biti sa Republikom Srpskom ?  (Pročitano 13704 puta)
15. Mar 2006, 02:23:33
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49646
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Citao sam teme o ne zavisnosti Kosova i Crne Gore i prirodno je bilo da se zapitam sta ce biti sa Republikom Srpskom. Mislim kad se Kosovo kao pokrajina moze otcjepiti samo zato jer u njemu zivi vecinsko Albansko stanovnistvo, zasto to ne bi mogla i Republika Srpska u kojoj zivi vecinsko srpsko stanovnistvo.

Ali da nesto kazem o RS. Entitet je prosao kroz dug i mucan rat, ciji je rezultat opsta ekonomska oslabljenost. Standard gradjana je daleko ispod nivoa kakav je bio prije rata. Mnoge firme su propale. Ljudi ne zaposleni.
Naziv "republika" za entitet sam po sebi pokazuje nekakve teznje i zelje.
Srpska je samo zato sto je nastala voljom srpskog naroda, a ne Bosnjackog ili Hrvackog, pa prema tome logicno je da je Srpska.
Po etnickom sastavu Republiku Srpsku vecinom cine Srbi porijeklom ne samo iz  Srpske vec i iz federacije BiH, Hrvacke ali i iz Srbije, dosli za vrijeme bombardovanja. Imao sam drugaricu iz Srbije sa kojom sam imao odnos malo veci od prijateljstva, razrednika iz Srbije, profesoricu, jos jednog druga...

Nakon Srba znacajan narod su Bosnjaci koji se nakon rata poceli da se vracaju na svoja ognjista, ali glavnina njih uopste nije tokom rata nikuda micala, vec je ostala gdje i danas. U RS postoje uglavnom naselja koja su vecinski naseljena Bosnjacima kao sto su: Dubrave i Orahova na teritoriji opstine Gradiska, Kozarac u op. Prijedor i slicno. Na tom prostoru su izgradjene dzamije, hodze predavaju vjeronauku po skolama i slicno.Ostali narodi su u znacajno manjem broju.
Znaci Srbi i Bosnjaci su glavni.

Politicki dvije najjace stranke su SDS i SNSD sa Draganom Cavicem, sadasnjim precednikom RS, odnosno Miloradom Dodikom, sadasnjim premijerom RS, na celu. Zanimljivo je da je nakon izglasanja nepovjerenja vladi RS (koju je pokrenuo PDP, na cijem je celu Mladen Ivanic) precednik RS za novog premijera predlozio Dodika koji je u stvari opozicija. Ali eto, i opozicija treba dobiti sansu , objasnjava Cavic. Iako je na istocnom dijelu doslo do negodovanja opstinskih stranackih odbora SDS-a na ponasanje njihovog precednika.
Kako je tako je, Dodo je dobio priliku da sredi situaciju, a kako je poceo da radi izgleda da je na dobrom putu.
Pored njih, ostale stranke su Penzionerska, Radikalna, SDA, stranka za BiH, DNS i mozda jos koja...

Sve u svemu Srpskom kao i Federacijom sada upravljaju stranci, na cijem je celu novi visoki predstavnik za BiH: Kristian Svarc Siling.
Meni licno RS izgleda pasivna za bilo kakve velike promjene.
 I sta ce dalje biti sa RS:
         1) Ostati kao sto je i sada, entitet koji lagano gubi funkcije
         2) Istopiti se u BiH (ukidanje)
         3) ostvariti nezavisnost, i tako zivotariti dok ne vidi sta ce dalje
        4) pripasti matici Srbiji
         5) pripasti nekoj trecoj drzavi
         6) jos neka mogucnost koju nisam naveoici

A mozda se  ostvari svih ovih sest mogucnosti jedna po jedna.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
Ja mislim da će se ostvariti prve dvije. Il će je lagano ukidati kao što to rade il će je odjednom ukinuti. Mislim da tu takođe može da se odigra igra i u slučaju da se kosovo odcijepi da prije toga RS ukinu. Pripajanje Srbiji je skoro nemoguće jer mi ni dio svoje teritorije ne možemo zadržati a kamoli još da pridodajemo, uz to mislim da i po dejtonskom sporazumu za to ne bi imali pravo.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 82
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Nokia 3230
Sve je moguce, samo treba Sloge i morala i nemozemo nesto dobiti kad se za to neborimo..
Krsi se i rezolucija o Kosovu, pa zasto nebi i mi dejtonski ! Ponavljam jos jednom, moral i Sloga, ako netrazis neces ni dobiti, mozemo samo da se ugledamo na siptare!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49646
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Krsenje dejtonskog sporazuma bilo bi i ukidanje RS
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 171
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iphone 5
sloga je i odrzala rep.srpsku jer su oni vece patriote od nas u srbiji
a dobice i oni svoju nezavisnos ako kosovo dobije.
ali kako izgleda srpska ceka nezavisnost11 god. a kosovo 6
tuzno  Smile
IP sačuvana
social share
zzzzZZZZzzzzZZZZzzz...
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 26
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.00
Republika je osudjenja na ukidanje i prije nego je proglasena.
Jednostavno zato jer se temelji na masovnim grobnicama nesrba.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
Ti znaš na čemu se temelji. Šta tamo srbi nisu ubijani, joj kako mrzim kad neko gleda samo jednu stranu. Ej bre RAT je bio i u ratu ginu ljudi. Ima masovnih grobnica nesrba al ima isto tako i Srba.
Da bilo bi kršenje Dejtonskog sporazuma ali znaš koliko oni gledaju taj sporazum ne pitaj. Ako ima se ćefne ima čitavu BiH da ukinu. Naravno tu samo mi moramo da pazimo na sporazum ostali ne moraju. Jer evo Hrvati traže onaj dio obale koji je bosanski pa niko ne diže dževu oko toga.
Ne bih se baš složio da će dobiti nezavisnost ako i kosovo dobije, jer bi tek tad nastao haos. Mislim da će biti nešto u ovakvoj režiji: RS će dabiti malo veća ovlašćenja da bi privremeno smirili situaciju i onda bi ukinuli RS. Neko moje razmišljanje i takođe sam ubijeđen da će je ukinuti.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 26
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.00
Naravno da su srbi ubijani.
I oni koji su ih ubijali su najobicniji olos.I treba ih kazniti.Ali razmjere se nemogu porediti niti ukljucenosti drzava.
A albanci ce dobiti  nezavisnost jer imaju jak lobi u americi i u americkom senatu.
Tu se nece pitati niti srbski niti albanski narod na kosovu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
Pa sad baš nije neka velika razlika u razmjeri! kosovo je odano otišlo al to nije tema da ne dužimo raspravu o tome. U takvoj situaciji je i RS niko neće Sbe da pita za sudbinu RS. Već će to da se riješi nedje daleko za nekim stolom za koji mi nikada nismo čuli.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 26
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.00
Razmjera ne da nije velika nego je ogromna.Mislim da nisi bas upucen u sve dogadjaje.Mada mi ovdje nije namjera da te ubjedjujem u suprotno.
Protiv rep srpske nebi imao nista da je ostvarena postenom borbom na frontu ali neduzne pobijene i protjerane nemogu svariti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.