Kako je onda Hrvacka ostvarila nezavisnost "herojskim" protjerivanjem preko 200 000 Srba sa podrucja njihovih vjekovnih ognjista. Us to su jos i bombardovali izbjeglicke kolone da bi sto vise napakostili ?
A sto se tice ukidanja ne vjerujem da ce to tako lako ici pogotovo sto je poginulo nekoliko desetina hiljada srpskih vojnika. Nekazem ni da je drugim stranama vojska manje ginula, ali su interesi ispunjeni: nezavisnost Republike Hrvatske i BiH.
To je ono najgore na ovim prostorima.Uvjek su civili donji a najodgovorniji za nedjela su se obogatili i na sigurnom. Sve koji su nenaoruzane civile ubijali trba suditi.A mislim da je pravda spora ali na kraju ce im bog suditi.Sve se vraca vjeruj. Istina je da nam valja zivjeti jedni pored drugih htjeli mi to ili ne.Neka cinjenice i sudovi ustanove sta je ok a sta ne.
Pa po UN razlika ubijenih Bosanaca i Bosanskih Srba nije velika, mislim nije velika glupo je uopste pricati jer ubijen covjek je samo zlo ali sta da se radi. To ti je isto kao sa pijacom Markale za koju su svi vojni NATO strucnjaci rekli da bomba nije pala sa Srpske strane. Opet kazem glupo mi je tjerat raspravu o necemu sto niko ne zna jer se sve svodi na neke informacije koje su donekle tacne, neke su apsurdne kao za Srebrenicu jedno vrijeme itd. Neka srednja varijanta je dota ljudi je poginulo na obje strane naravno vise na bosanskoj al zato su Srbi za uzvrat prognani. I da ne zaboravi da su Bosnu i Hrvati rokali al te zrtve niko njima ne prepisuje.
Prije rata 70 posto BiH je bilo Srpsko! Kako iko moze i da pomisli da ce RS biti ukinuta? Nisu ljudi gubili zivote da bi sada neko sve to jednim potezom gumice izbrisao!
Prije rata 70 posto BiH je bilo Srpsko! Kako iko moze i da pomisli da ce RS biti ukinuta? Nisu ljudi gubili zivote da bi sada neko sve to jednim potezom gumice izbrisao!
Daj mi molim te ovaj izvor za 70% da procitam.Odakle ti. Izgleda da sam od pocetka rata bio u zabludi.
Danijelica je sigurno mislila na 70% tertorije BiH koju je drzala pod kontrolom RS tokom rata. Poslije se pokazalo da je toliko nerealno. To je zapravo bilo: osvoji sto vise mozes i odbrani sto mozes. Ali ipak, kad je RS imala toliko sumljam da joj je trebalo da osvaja, nastojala je da odbrani ono sto ima, na zalost/na srecu (kako kome).
To jeste istina.70% su drzali tokom rata.Prije rata nikako. Hajde sto je nerealno nego cemu tolika pogubljenja i protjerivanja civila u ime te republike? Kome je to trebalo, i kome je islo u prilog.Srbima mislim najmanje.
To jeste istina.70% su drzali tokom rata.Prije rata nikako. Hajde sto je nerealno nego cemu tolika pogubljenja i protjerivanja civila u ime te republike? Kome je to trebalo, i kome je islo u prilog.Srbima mislim najmanje.
ovde za to niko ne zna. ovde je bila izolacija,i slusale su se vesti samo sa jedne strane:[115]: kad postavis takvo pitanje moras prvo dati podatke o tome
Nisu ljudi gubili zivote da bi sada neko sve to jednim potezom gumice izbrisao!
to sto su ljudi gubili zivote ne da se ne tice onih koji odredjuju granice nego... pitaju se ljudi zbog cega su se uopste borili kad je to posle sve neko drugi odlucio