Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 43 44 46 47 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta ako ne pronađete princa na belom konju?  (Pročitano 38699 puta)
Ucesnik diskusija

Mind the cat

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 183
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Svašta s tobom! Svačije mišljenje treba ceniti, ma koliko se razlikovalo od sopstvenog, ali kažem da ne treba donositi tako isključive zaključke o ljudima koje ne znaš, ne sudi o onome što ne znaš, ne generalizuj, a nadasve ne osuđuj ili hvali. Šta ćeš ako te gospođa ostavi posle 25 godina braka, ne voli te više, našla drugog... Ubićeš je? Nahuškati sve prijatelje da je izopšte iz društva? Ucenjivati decom? Mnogi parovi upravo iz tih razloga nikada nisu ni pokušali da reše svoje probleme, a pre svega zbog takvih koji će da sude - zamisli molim te šta će svet da kaže, kako će da me osuđuju što sam ostavila muža, alkoholičara i siledžiju...

Ne ljuti se ako sam zazvučala grubo, nije mi to cilj, već samo da te ubedim da ne budeš toliko isključiv i ništa više.  Smile
IP sačuvana
social share
Mrrrrr.....Prrrrr.....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.60
Citat
To nista ne mora da znaci..da li su bili srecni ili ne to ne mozemo da znamo..Jer je jedino takav brak i postojao,za bolje nisu znali..
Drugo svaki brak je prica za sebe..tako da ne mozemo da generalizujemo sve brakove i da odredimo da li su bili dobri ili nisu..Ali statisticki je bilo manje razvoda.
Ne generalizujem, samo smatram, iz primera brakova za koje sam ja cuo, da vecina takvih brakova nije bila srecna po nekim sadasnjim standardima. To je neko moje misljenje  Smile

To da nisu znali za bolje stoji. Rekao sam da je bilo drugacije vreme Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
To je samo moje misljenje..
Druo ako nije za osudu to sto su se razveli posle 25..sigurno nije za pohvalu Smile

Znas posto si bio u braku Smile

Ne shvatam zasto bi to moralo da se hvali ili kudi...Gledajuci svoje roditelje i njihov brak ako nista drugo, mogu samo da mislim da razvod nije stvar ni za osudu ni za pohvalu, to je jednostavno stvar koja se desi, produkt nekih problema i stvari koje su ili resive ili jednostavno nepremostive, bilo da su ljudi pokusali da ih rese ili ne...A ako cemo vec tom logikom za pohvalu/osudu, po meni je pohvalno samo po sebi to sto su neki ljudi proveli 25 godina zajednickog zivota u koliko-toliko normalnim uslovima. Provesti sa nekim 25 godina zivota znaci brdo resenih problema u samom startu, zasto ne gledas tako na to?
Medju ljudima se svasta desi, zivot svasta donese, ljudi se nekad promene do stanja neprepoznatljivosti i razvod i odlazak nisu uvek znak kukavicluka ili neke slabosti da se stvari rese...To je ponekad sasvim fer resenje, jedino resenje, jedino razumno resenje...Ne samo u braku vec u svemu ostalom.
Ne smatram da je osoba koja napusti faks kad vidi koliko je tesko slaba ili kukavica - Mislim da je sasvim fer kad spoznas da za nesto nisi. Ako nisi tip koji moze da sedi i da buba, onda je razumnija odluka napustiti faks i raditi nesto, umesto da studiras 7 godina i izbijas pare roditeljima iz dzepa. Ako gulis 10 godina nesto sto ti ne ide ili nesto sto ti slabo ide, ako nisi za nesto...Brate okreni se i idi, jednostavno ne ide i ne mozes, makar se trudio iz petnih zila, biti bolji u tome.
I to sto Ana kaze, nije lako preseci i doneti odluku da se nesto napusti ili da se krene putem koji je drugaciji od puteva koji su mozda drustveno prihvatljiviji.
« Poslednja izmena: 16. Jul 2010, 19:02:41 od osma_putnica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Mind the cat

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 183
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Apsolutno!  Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Mrrrrr.....Prrrrr.....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.50
mob
Samsung 111111
Citat
Provesti sa nekim 25 godina zivota znaci brdo resenih problema u samom startu, zasto ne gledas tako na to?
Zato sto ja licno ne gledam tako nikad...I golman koji odbrani boga oca na jednoj utakmici i moguce i nemoguce i u 90-tom minutu primi gol sa pola terena psuju mu sve sto ima Smile
Razumem sta hoces da kazes..ali nikad ne gledam tako.

Citat
ljudi se nekad promene do stanja neprepoznatljivosti i razvod i odlazak nisu uvek znak kukavicluka ili neke slabosti da se stvari rese.

Eto vidis..a moje misljenje je da se ljudi generalno nikad ne menjaju..

Citat
Brate okreni se i idi, jednostavno ne ide i ne mozes, makar se trudio iz petnih zila, biti bolji u tome.

Sumnjam  Smile

Citat
I to sto Ana kaze, nije lako preseci i doneti odluku da se nesto napusti ili da se krene putem koji je drugaciji od puteva koji su mozda drustveno prihvatljiviji.

Lako je  Smile

Generalno (generalizujem) ako izuzmemo brakove u kome su muskarci narkomani,alkoholicari,ubice i mesecari razvod nije potreban..Problemi mogu da se rese..
Koji problem mogu da imaju savrseno normalni ljudi u normalnom braku izuzimajuci ove iznad..Po mojoj logici samo ako dosade jedno drugom.

I jos jednom..lako je doneti odluke presecanja,odlaska.

Mare,kapiramo se sad brate
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 

Zato sto ja licno ne gledam tako nikad...I golman koji odbrani boga oca na jednoj utakmici i moguce i nemoguce i u 90-tom minutu primi gol sa pola terena psuju mu sve sto ima Smile
Razumem sta hoces da kazes..ali nikad ne gledam tako.

Banalizujes i poredis generalno komplikovane zivotne situacije sa fudbalom...Ne ide brate.
Meni je to razmisljanje kao ona klasicna situacija kada jednom ne uradis nesto za nekoga kome si ranije vecito cinio ranzorazne nemoguce i moguce stvari i u tom trenutku ispadas nikad veci skot, a sve ono sto je nekad bilo kao da ne postoji. Dakle jedna losa stvar koja uglavnom i nije toliko losa nadvaga sve ostale dobre. Ljudi zaboravljaju dobre stvari a pamte one lose, i to je uzasno do koje mere mozemo biti zlopamtila.

Eto vidis..a moje misljenje je da se ljudi generalno nikad ne menjaju..

I sam si rekao, to je tvoje misljenje ali to nije nepromenjiva cinjenica. Neki su uvek isti a da ih mi nismo dovoljno upoznali pa se jednog dana iznenadimo kad shvaitmo ko su i sta su, neki ljudi se iz korena promena(to uopste nije tako nezamislivo ozbirom koliko su ljudi krhka bica i skloni promenama pogotovo pod uticajem odredjenog nacina zivota). Niko ne moze odgovorno da tvrdi da su ljudi ceo zivot isti ili da se mogu promeniti iz srzi, o tome svi zivi nagadjaju.

Citat
Brate okreni se i idi, jednostavno ne ide i ne mozes, makar se trudio iz petnih zila, biti bolji u tome.

Sumnjam Smile

Mozes da sumnjas koliko hoces, ali da, cinjenica je da nije svaki covek za nesto i da ne moze svako biti mnogo dobar u necemu koliko god to neko zeleo. U nekim stvarima mozes da budes odlican, ali u nekim drugim ces uvek da budes los ili ce tvoj maksimum biti neki prosek. Fazoni tipa ''sky is the limit'' i ''mozes sve sto zelis'' primenljivi su samo na neke ljude, ma nek su primenljivi i na vecinu, ali definitivno ne vazi za sve. Volja nekad, nije dovoljna, a ni sam trud ovog sveta ti ne moze pomoci. Tu nam se misljenja razilaze - ja smatram da je debilno trositi vreme na nesto sto ti ide lose i u cemu nikad neces biti bolji, na nesto sto te frustrira
a pritom ti nije obaveza. Tada treba doneti razumnu odluku, a po meni je milion puta razumnije, konstruktivnije i normalnije to napustiti i naci nesto drugo sto ce ti vise odgovarati i sto nece biti trosenje energije, zivaca i zivota.

Lako je Smile

Generalno (generalizujem) ako izuzmemo brakove u kome su muskarci narkomani,alkoholicari,ubice i mesecari razvod nije potreban..Problemi mogu da se rese..
Koji problem mogu da imaju savrseno normalni ljudi u normalnom braku izuzimajuci ove iznad..Po mojoj logici samo ako dosade jedno drugom.

I jos jednom..lako je doneti odluke presecanja,odlaska.

I opet...Ko kaze da je lako? Ti? Mozda je tebi lako, ali ako je tako ne znam kako mozes da kazes kako je uzasno
lako resiti da prekines nesto sto je cinilo veliku vecinu tvog zivota...Jer obicno iza te odluke da se ode
stoji ogroman vremenski period vaganja, razmisljanja, patnje, cupanja situacije. Ne znam kako mislis da je ljudima lako da prekinu brak od 25, 30 godina zivota i da fakticki pocnu sve ispocetka, mozda ti to govoris
iz perspektive osobe koja je na primer bila navucena na net pa je jednog dana resila da se skine sa toga, da to prekine i rekla ''ma ovo je lako, prema tome- - najlakse je otici '' Smile  Nebitno, teoretisem oko necega oko cega nemam pojma, ali jednostavno cista logika namece to da otici nije jednostavno, pa otpirlike nikome, osim ako ti to nesto ne donosi neko fenomenalno olaksanje i osim ako nisi ziveo zaista zaista usran zivot pa to napustio. Sta ti mislis da je u glavi ljudi koji su proveli 30+ godina sa nekom osobom i na kraju sve to prekinuli, sigurno im je do jaja u pocetku, a? Smile

A za ovo ostalo...Ja ti ne mogu reci koji su dovoljno dobri razlozi za raskidanje braka iz prostog razloga sto ne znam,  nisam bila udata ni za koga 25 godina Smile Ali uopste ne mora da postoji neki faking konkretan razlog, ljudima je dovoljno tesko da budu sami sa sobom, sami za sebe su komplikovana jedinka, jos kada je u pitanju bitisanje sa drugom osobom koja se vremenom i te kako menja i menja svoje ponasanje...Prosto, odnos izmedju dve osobe je zamrsena stvar i postoji bukvalno hiljadu stvari koje mogu da se dese a da prosto ne mogu da se rese i ne mogu da se poprave, sitnice ili velike stvari, nebitno, to sve vreme ispresuje u jednu veliku kocku sranja koju ljudi vise ne mogu da trpe i koja se ne da ispraviti... I sta sad, da sedis preko puta nekog ostatak svog zivota po cenu da budes nesrecan i zarobljen u to malo vremena sto ti je ostalo, po cenu cega? Da bi rekao da si spasio svoj brak? I sta je uopste spasavanje braka, to da ostanes sa nekom osobom bez obzira sto ne mozete da se gledate i sto ste nesrecni ili sta vec ili je spasavanje u stvari neko ispravljanje odnosa izmedju dve osobe?
I sta ti znaci savrseno normalni ljudi, ne kapiram, aj' mi pokazi jednu takvu osobu Smile
Ljudi nisu savrseni, imaju svoje bagove i fix ideje, samo kod nekih to moze da se popravi kod nekih drugih ne moze.

Ja sam osoba koja najvise od bilo koga navija za happy fairy tale end i neku vecnu ljubav i onaj fazon ''imamo 60 godina i setamo se parkom drzeci se za ruke i dalje se smejemo forama onog drugog'', ali prosto, realno gledano...To je tako daleko od svakodnevnog zivota, od realnosti i stvarno je rezervisano za mali broj ljudi, tako ne teku stvari u realnom zivotu, samo se okreni oko sebe... Mogu ja sad da kenjam sa svojim mladalackim poletom do sutra kako svaki problem moze da se resi kad hoces, kako je to samo stanje uma i volje, ali to bi bilo krajnje nefer, jer i ti i ja imamo energije da je rasipamo.... aj' sta si ti video od zivota, sta ja mogu da znam o vezama ? Smile Pa predlazem da se i ti malo presaltujes sa tog moda i da ne gledas sve iz perspektive ''ja imam 20 godina.''
« Poslednja izmena: 16. Jul 2010, 21:45:47 od osma_putnica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.10

Pa i to je problem. Moze da se prevazidje a i ne mora. Zavisi kakvi ljudi su u pitanju  Smile

Prosto je. Zivis sa nekim 20 godina i nezadovoljstvo raste. Uvek je tako, da se ne lazemo. Samo kompenzujes uspesno drugim stvarima ili stvarno imas srece da si naleteo na srodnu dusu (naravno, to ne postoji, ali uzmimo primer). Posle nekog vremena nemas zivaca za razgovore i zadiranja u sitna creva jer.. pa recimo da u medjuvremenu imas mnogo ozbiljnih problema.. desio se zivot. Deca, skola, zdravlje, pare, itd..

I onda uhvatis sebe u slobodnom momentu da razmisljas o tome kad si tacno prestao da volis tu osobu kao osobu suprotnog pola i kad je sve preraslo u rutinu? Neki parovi vrate tu neku "car" i posle decenija braka, neki nikad ne mogu. Vecina je u ovom problemu. 95 od 100. To je neko moje misljenje. Zato sto se u brakove ulece danas zbog svega ostalog samo ne zbog - kompatibilnosti.

Nije vazno kakvi smo mi zajedno, vazno je da on ima dobru platu, sad cu ja da ostanem trudna i to je to. Uuuu al sam se udala. I obrnuto .. "udo sam se". I onda posle 10 godina na krv i noz. Ne javljaju se jedno drugom na ulici kad se sretnu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.50
mob
Samsung 111111
Citat
Banalizujes i poredis generalno komplikovane zivotne situacije sa fudbalom...Ne ide brate.
Pa jebiga kile ne idu belo i keva...da ga jebes ne ide Smile
Dao sam banalan primer..Jebiga Smile

Citat
I sam si rekao, to je tvoje misljenje ali to nije nepromenjiva cinjenica. Neki su uvek isti a da ih mi nismo dovoljno upoznali pa se jednog dana iznenadimo kad shvaitmo ko su i sta su, neki ljudi se iz korena promena
Ljudi se ne menjaju..Uverio sam se vise puta u to..Nema teorije nad teorijama da se neko iz korena promeni to jos nisam video..To je tako..samo neki/neke misle da nekog mogu da promene..I lepo je reko jedan moj mentor..Jedini nacin da nekog promenis je da promenis sebe kako bi se dopao njemu..razmili o tome..Vuk dlaku menja ali cud nikad .

Citat
U nekim stvarima mozes da budes odlican, ali u nekim drugim ces uvek da budes los ili ce tvoj maksimum biti neki prosek. Fazoni tipa ''sky is the limit'' i ''mozes sve sto zelis'' primenljivi su samo na neke ljude, ma nek su primenljivi i na vecinu, ali definitivno ne vazi za sve. Volja nekad, nije dovoljna, a ni sam trud ovog sveta ti ne moze pomoci.

Slazem se da za neke stvari moras da se rodis..Sto se tice faksa program za fakultete je pravljen za prosecno inteligentne osobe,koji god faks upisala lagano mozes da udjes u stos..Jedno je to sto ces ti raditi neke stvari 2 sata..dok ce neko to za 20 minuta da zna..
I Tadic nije rodjen za predsednika pa je na vrhu drzave..Moj glupi otac nije ni smeo da udje u vodu pa je danas moranar..Mogu da ti navedem jos 10000 primera..Sportisti lepo kazu 5 procenta talenat 95 trening..
Granice nekad ljudi sami odredjuju..Nisam ja za to idem da popijem pivo.

Citat
I opet...Ko kaze da je lako? Ti? Mozda je tebi lako, ali ako je tako ne znam kako mozes da kazes kako je uzasno
lako resiti da prekines nesto sto je cinilo veliku vecinu tvog zivota...Jer obicno iza te odluke da se ode
stoji ogroman vremenski period vaganja, razmisljanja, patnje, cupanja situacije. Ne znam kako mislis da je ljudima lako da prekinu brak od 25, 30 godina zivota i da fakticki pocnu sve ispocetka,

Vidi..razumem da postoje takvi ljudi..Govorim iz svoje perspektive..Ako radim nesto rizicno..prvo razmislim sta gubim i mogu li to da podnesem..I lopov pre nego sto podje u banku razmili da li moze da podnese zatvor..
Secas se filma "Mars na drinu" ..Kad prilazi porucnik liku koji deli karte za poker i pita ga kako to sme to da radi ovde ?! I on mu odgovara .."Pitao sam svoj tur da li moze da podnese 20 puta po njemu ako naidje porucnik i on je rekao da moze" .

Citat
iz perspektive osobe koja je na primer bila navucena na net pa je jednog dana resila da se skine sa toga, da to prekine i rekla ''ma ovo je lako, prema tome- - najlakse je otici ''
Veruj mi .. ne zelis da me testiras  Smile

Citat
I sta ti znaci savrseno normalni ljudi, ne kapiram, aj' mi pokazi jednu takvu osobu 
Ljudi nisu savrseni, imaju svoje bagove i fix ideje, samo kod nekih to moze da se popravi kod nekih drugih ne moze.
Moracemo da otvorimo temu o tome sta znaci "normalno"..ocigledo..Mislim na normalne ljude smrtnike.

Citat
Pa predlazem da se i ti malo presaltujes sa tog moda i da ne gledas sve iz perspektive ''ja imam 20 godina.''

Ne svodi na licno  Smile
Sve sto kucam je moje obicno prosto misljenje..Kako bih delovao u tim situacijama ne znam..Nisam popio svu pamet sveta ali jos nisam skrnuo da tesim ljude koji odu posle 25 godina,ili imas dobar razlog za tako nesto ili si jednostavno prolupao i boli te qrac za drugu stranu vazno da je tebi lepo.

Citat
Nije vazno kakvi smo mi zajedno, vazno je da on ima dobru platu, sad cu ja da ostanem trudna i to je to. Uuuu al sam se udala. I obrnuto .. "udo sam se".

I da..ne mora da bude tako..
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 

Ljudi se ne menjaju..Uverio sam se vise puta u to..Nema teorije nad teorijama da se neko iz korena promeni to jos nisam video..To je tako..samo neki/neke misle da nekog mogu da promene..I lepo je reko jedan moj mentor..Jedini nacin da nekog promenis je da promenis sebe kako bi se dopao njemu..razmili o tome..Vuk dlaku menja ali cud nikad .

To je opet samo tvoje iskustvo koje ne mora uopste da bude pravilo, jer jelte, tvoje iskustvo se svodi
na jedan mali uzorak ljudi od ukupnog broja ljudi na svetu.  I ne mozes da gledas na osnovu svog iskustva zato sto ti nisi proveo 30 godina zajednickog zivota sa nekim,a to je jedna skroz drugacija perspektiva na tog drugog coveka i skroz drugaciji zivotni problemi i pitanja koja se gomilaju koja na kraju mogu ili ne moraju dovesti do toga da se taj neko promeni, znaci situacija je skroz drugacije i to je neko 20-o iskustvo. Znaci iskustvo sa osobama koje se menjaju/ne menjaju u braku nemas, a ako imas to je samo ono sto si gledao/cuo sa strane, sto, opet nije neki preterano validan argument jer kao neko ko sa strane posmatra nikad ne mozes imati dovoljan uvid u to sta se desava Smile

Slazem se da za neke stvari moras da se rodis..Sto se tice faksa program za fakultete je pravljen za prosecno inteligentne osobe,koji god faks upisala lagano mozes da udjes u stos..Jedno je to sto ces ti raditi neke stvari 2 sata..dok ce neko to za 20 minuta da zna..
I Tadic nije rodjen za predsednika pa je na vrhu drzave..Moj glupi otac nije ni smeo da udje u vodu pa je danas moranar..Mogu da ti navedem jos 10000 primera..Sportisti lepo kazu 5 procenta talenat 95 trening..
Granice nekad ljudi sami odredjuju..Nisam ja za to idem da popijem pivo.

NIsu sve osobe za faks i za ucenje, sto ne znaci da su one ispod proseka i da su neinteligentni debili i da ne mogu da nauce to stivo,  ali prosto ne moze svako da sedne i da uci i da provede 5 godina uceci i mlateci se po faksu, jednostavno nije svako za to, a neko na kraju krajeva i nece. E pa to se desava, ljudi upisu faks, vide da im je sranje, kontaju da nece da gube 5 godina natezuci se sa profesorima, administracijom, glupim i bespotrebnim stivom, neorganizovanim fakultetom koji im samo izbija pare iz dzepa, samo da bi dobili diplomu sa kojom pitanje sta ce posleda rade... i odu. Nije stvar tu samo o tome da im je mozda tesko, mozda im nije, ali mozda ih prosto boli dupe da svoje vreme trose na to, i misle da mogu nesto pametnije i bolje da urade sa sobom. Pa u cemu je tu problem, ne vidim, sve je pitanje izbora i onoga sto je bolje za nas. Zasto bi gulio nesto samo zato sto to nije to, zato sto negde pise da to mora? A za tih samo 5% ili1% kako ko kaze...talenta...To je ono sto svi zivi kenjaju a svi zaboravljaju koliko taj mali procenat talenta znaci i koliko
bi bez toga svih njihovih 95% rada bilo uzaludno jer bi i dalje bili najobicniji prosek, prema tome...Ne potezi to molim te, ja se i ne slazem bas toliko sa tom konstatacijom.

Vidi..razumem da postoje takvi ljudi..Govorim iz svoje perspektive..Ako radim nesto rizicno..prvo razmislim sta gubim i mogu li to da podnesem..I lopov pre nego sto podje u banku razmili da li moze da podnese zatvor..
Secas se filma "Mars na drinu" ..Kad prilazi porucnik liku koji deli karte za poker i pita ga kako to sme to da radi ovde ?! I on mu odgovara .."Pitao sam svoj tur da li moze da podnese 20 puta po njemu ako naidje porucnik i on je rekao da moze" .

Da, mozes ti da vagas i taktiziras i procenjujes rizik do sutra ali nikad nista ne mozes da predvidis u potpunosti
jer je zivot takav, pa...nepredvidiv...Pogotovo kada ulazis u brak sa nekim gde nemas apsolutno nikakvu garanciju. Ok, znas koji je rizik, znas koje su pozitivne stvari, znas sve...Ali kad tad se to sto si proracunao izjalovi, i sta onda? Ostaces tu gde jesi samo zato sto si ''usao'' u sve to?

Sve sto kucam je moje obicno prosto misljenje..Kako bih delovao u tim situacijama ne znam..Nisam popio svu pamet sveta ali jos nisam skrnuo da tesim ljude koji odu posle 25 godina,ili imas dobar razlog za tako nesto ili si jednostavno prolupao i boli te qrac za drugu stranu vazno da je tebi lepo.

Ja kontam da je sve to tvoje misljenje, ali i moje misljenje je da je besmisleno na takve stvari gledati crrno-belo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 1395
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
normalno je a se ljudi menjaju i to je ok, promena dolazi vremenom, sa iskustvom, godinama (mada ima i onih koji su staticni Smile). medjutim, ni ja ne verujem u te nagle transformacije. to samo dokazuje da se ta osoba svo vreme folirala, nije imala dovoljno hrabrosti i samopouzdanja da iznese svoje pravo lice na povrsinu.

a to da trebas da se menjas zbog nekoga-nikada! budi ono sto jesi. to ne znaci da sad trebas da imas neko previse visoko, narcisiodno misljenje o sebi, naprotiv! treba biti objektivan sto je moguce vise. svaka osoba koja zeli da ti bude prijatelj ili partner, treba pre svega, sebe da prihvati, a onda i tebe sa svim tvojim vrlinama ali i manama (sto je mnogo teze Smile, ali nije nemoguce).

p.s. vidi, vidi, kum zna jos po nesto sem igrica Smile
IP sačuvana
social share
U se i u svoje kljuse!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 43 44 46 47 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.