Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 11:53:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sru­ši­ti Dej­ton!  (Pročitano 12384 puta)
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
jesmo najsmješniji smo, konstitutivni a nemamo niš od toga i uskoro nećemo biti ni manjina

A ja biće sve "građani BiH" ili ti "Bosanci"... a vidiš ovi musli i nisu toliko smešni. Jes bilo lutanja kad su od "Muslimana" postali "Bošnjaci", ali ovo da zovu sebe "Bosanci" uopšte nije naivno.
Žele da naprave veštačku naciju, bosansku, navodno sa tri vere.
Srbi i Hrvati su za sada dva konstitutivna naroda. Ima ih još neko vreme prekop 50%. Red je da se dogovori podela Bosne dok ne bude kasno. Dok ne bude sve neka "zelena transverzala" ili "siva zona".
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1032
Zastava U pokretu
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
jesmo najsmješniji smo, konstitutivni a nemamo niš od toga i uskoro nećemo biti ni manjina

De, de....nije sve tako crno. Smile Smile

Salu na stranu. Dakle, po 'dejtonu' BiH je definisana kao drzava sva tri naroda, i kao drzava koja se sastoji od dva entiteta. Dokle god je tako, BiH nece i nemoze biti unitarna drzava kojom bi dominirali muslimani/Bosnjaci. Dakle, interes BiH Hrvata je u ocuvanju i unapredjivanju trnutnog stanja, a ne u menjanju dejtona na onaj nacin kako ga vidi vlada u Sarajevu (koja se ni iz daleka nije odrekla unitaristickih stavova i ideja).

Dakle, paradoksalna situacija. Hrvati moraju braniti RS jer jedino u ovakvom uredjenju BiH mogu se nadati nekom vidu autonomije. Dakle, potrebna je mudra politika prema medjunarodnoj zajednici, malo lobiranja tu i tamo,malo politicke pomoci od strane RS (Republika Srpska), i verujem da bi BiH Hrvati mogli dobiti neki vid autonomije u okviru Federacije. Mozda ne onoliki kao RS, ali bar dovoljan da mogu sami birati svoje poslanike, a ne da im ih drugi biraju (sto se evidentno desilo).

Menjanje dejtona na nacin i u pravcu kako ga vidi vlada u Sarajevu, prvo bi osetili BiH Hrvati kao najmanji od triju naroda, i preporucujem kako BiH Hrvatima, tako i Hrvatskoj, da dobro razmisle pre nego sto daju podrsku unitarizaciji BiH.

Eto, toliko...da vise ne tupim... Smile
IP sačuvana
social share
Jednom merim, tri put secem....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
gle jedna je stvar jasna, čemu god mi sad dali podršku pušimo
ono za što se nije na vrijeme izborilo nikada se neće dobiti za "zelenim stolom"
za nas je bosna izgubljena a hercegovina će se držati jedno vrijeme zamo zato što nitko tamo ne želi živjeti niti živi osim hrvata (mislim na zapadnu hercegovinu), bit će svedena na tri županije i hrvati će postati manjina bilo u unitarističkoj ili konfederalnoj bosni,
premali i beznačajni faktor
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1032
Zastava U pokretu
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ali to nije razlog da se ne pokusa nesto uraditi?

Uostalom, tu je i Hrvatska kao politicki oslonac. Pa i Srbija. Eto cak i primera saradnje drzava u regiji.  Smile

Sto se zelenog stola tice, to je relativna stvar. Veliki igraci ne menjaju svoje misljenje bas cesto, ali ga ipak menjaju. Sve je moguce. I zavisi od nacina na koji im se to sugerise. Dakle, pazljiva strategija bi, verujem, donela rezultata.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ma teško, pa mi se ni sami za sebe ne možemo izboriti (hrvatska i eu) a kamo li još za nešto u bih
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1032
Zastava U pokretu
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Onda samo ostaje zal za propustenom prilikom na pocetku...

Mada ko zna sta se jos moze desiti. Pogotovo u senci najavljenog povlacenja stranih vojnika iz BiH.

Jedno je sigurno-unitarizacija BiH bi bila katastrofa. Kratkorocno za Hrvate, srednje rocno za Srbe, a dugorocno i za same muslimane/Bosnjake.
« Poslednja izmena: 10. Okt 2006, 11:55:26 od Yell »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ma znaš šta, iako su moji su iz hercegovine i svakog ljeta sam tamo po mjesec dana vidim da u bih za nas nema spasa, evo prva u nizu loših stvari po hrvate je ta da će ih predstavljati oni koje nisu birali. to ti je prvi znak da za nas tamo sreće nema osim ako nekim divnim čudom ne dobijemo entitet. to bi bilo najpoštenije (ma kako mali on bio) ali ja ne vidim da je moguće.

e sad druga stvar, ako postane unitaristička nas će nestati potpuno tj. postat ćemo manjina ali opet ako bih ode u europu i nestanu granice možda bude šanse bar za ona područja u kojima žive hrvati a koja su uz hrvatsku granicu

ne znam vidjet ćemo, samo znam da ovakve države na svijetu nema kao što je bih jer kog vraga je europi i svijetu toliko stalo da ostane cjelovita? kad jugoslavija nije mogla ostati sa tim istim narodima kako to da bosna može, to mi nikada neće biti jasno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Samsung S7220
Podrzite ocijepljenje Republike Srpske i trazite svoj entitet... To je jedina mogucnost, da dobijete entitet.  Smile
Ja kad god odem u Hercegovinu, tacnije u Mostar, gledam onaj bijedi Bosnjacki dio i bogati raskosni Hrvatski dio. Tako da mi ne izgledate lose. Dole kome god kazem da sam sa Pala, odnosno kad zakljuce da sam Srbin, svi me gledaju onako cudno, u stilu - Ma ovi Hrvati! - Ma ovi Bosnjaci! -Kako je kod vas gore, ima li zime? Hrvati mi govore kako bi napravili kineski zid da imaju svoj entitet, a Bosnjaci kako je sve ovo Bosna. Kada se vratim u Sarajevo, nema razlika izmedju Hrvata i Bosnjaka. U Sarajevu svi mrze Srbe...  Smile  Smile
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1032
Zastava U pokretu
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ma da...tu si u pravu.

Mislim frustrirajuce je za sve da se tako uredjena drzava vestacki odrzava u zivotu. Po toj logici, kog djavola se raspala ex Juga, kad je BiH njena slika i prilika. Dakle, kog djavola su ljudi ratovali? To veliki igraci nece da objasne, ali zato eksperimentisu nad nama. I jos nas klepaju po glavi kad ukazemo na nevidjene gluposti. Moze im se, jbg...

Sto se tice EU, i BiH ce jednom uci u nju. Mada, nije UOPSTE svejedno ko sa koje pozicije ulazi u EU (mislim na narode u BiH). Jer, logicno je, ko unese svoj kakav-takav suverenitet u bilo kakvu drzavnu zajednicu, taj ga moze i povratiti nazad. (Zasto ne razmisljati i o tome da EU moze trajati 1000 godina, a moze i 20). Dakle, startna pozicija je veoma vazna.

No, bilo kako bilo, samo da sve to dobro zavrsi. (Mada sam ja skeptik).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Moj grad,moj klub,moje pivo ;SARAJEVO

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 141
Zastava BOSNA I HERCEGOVINA
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N78
Dejton netreba rusiti treba ga nadogradjivati da se nedesi da neko nekom bira prestavnike u vlasti.
Zato je trebalo usvojiti "paket" ustavnih reformi pa bi sad Hrvati svog prestavnika birali u parlamentu,izmedju zastupnika koje bi hrvatski narod izabrao.Krivite Ljubica,Raguza,Silajdzica,Tokica i Ajanovica a ne Bosnjake.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 11:53:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.