Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 05:13:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpsko makedonski odnosi  (Pročitano 56966 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
a znate li jos da su grci priznali kosovski pasos jos 20 sept.2008? cudno a nisu priznali nezavisnost kosova .ja to tek sad saznao.
Требају им сезонци.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 21
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1,
ha ha ha ha
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Него шта мислиш да је у питању? Искрена грча љубав према Шиптарима?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6

Grci ne vole nikog, Grk bi prodao rođenu majku za 20 drahmi i flašu domaćeg uzoa. To je u proseku.  Smile
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Емпти,
када наводиш, не истржи из контекста - написах непосредно пре да се македонска народна свест развија у последњих стотињак година.
Ма ОК, ево стављам и то у цитат. Ал давно су они развили ту свест. ВМРО је само први знак те свест, ал постојала је она и раније. Него мени је ово да су се пре ћ46. изјашњавали као Срби и Бугари запало за око. Зато сам цитирао тај део. Одакле теби ово живота ти?

Да ли ће та већина грађана гласати за странке које нису биле за признавање Косове?
Није било таквих странака. Исто тако није било ни странака које су биле за признавање. Причам наравно о македонским странкама. Мислиш да ће они да се деле око Косова? Па није ово '99. И они су као и ми већ 10 година под пропагандом ЕУ. Мислиш да се брину шта ће Срби да кажу? Научени су да гледају своју буљу (као и ми). То више није онај народ који је палио америчку амбасаду. Али као што рекох, велика већина Македонаца је против тог признања, доста њих због тога што нас готиве и зато што знају да су они следећи. Али не могу они да се противе Влади због Косова, кад је та Влада успела да их уједини пред нападима Грка.
Не можеш више од њих очекивати да се противе нечему што им скоро и није битно. Ево моји другари, видео се са њима дан после проглашења и сви рекли 'јебига брате ови наши сви пичке'. И стварно им свима било жао. Ал имају они својих проблема тако да не могу да се бакћу спољном политиком државе.
И још нешто. Кад видим какав је став у нас Срба о проглашењу независност, не бих се љутио на Македонце и да су подржали потез државе!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Samsung 

Grci ne vole nikog, Grk bi prodao rođenu majku za 20 drahmi i flašu domaćeg uzoa. To je u proseku.  Smile

Да су такви, не би имали ово што данас имају, а слажеш се да су за све нас на овом Балкану појам. Smile

Притом да и њих није терала мегаломанија могли су имати целу Тракију до Цариграда и Смирну с околином, мада су и овако прошли прилично добро обзиром да за суседа имају народ вишеструко бројнији од њих.

Ми с друге стране пукосмо у рату од, кроз историју познатих и признатих ратника, Хрвата. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Неспоразум. Говорио сам пре народносног македонског освешћивања, не пре 1946. дакле, отприлике до смене 19. и 20. века.

Емпти, ако је тако, онда можемо да говоримо о Македонцима само као о суседном народу, који у суштини подржава цепање Србије.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Сине и ја говорим о том периоду од пре 100тинак година.

А то да подржава цепање Србије није тачно. Прочитај лепо шта сам написао. Они јесу против, ал не могу да се замарају са тиме. Јасно је зашто је њихова Влада то урадила. Увлаче се у дупета другима, још сад кад Грци стежу и морају лижу мало. То се мени гади, то се и њима гади ал сви кажу 'јебига мора'. А тако је и у Србији колико ја знам..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6

Да су такви, не би имали ово што данас имају, а слажеш се да су за све нас на овом Балкану појам. Smile

Ma kakav pojam, u čemu??? U inflaciji, u neradu, u izležavanju na državnim jaslama još gore nego u Srbiji. Pa kad vlada skreše budžet i ograniči zapošljavanje u javnim preduzećima nastanu pobune i ustanci. Da nemaju mora bili bi zaostaliji od Albanije.

Nemoj mi o Grčkoj pričati, prokrstario sam je celu, tamo sam prvi put bio još davne 1979-e godine, kad je tek pala vojna hunta. Bio sam tada na letovanju u Asprovalti koja je sada centar turizma u Solunskoj regiji, a tada nije imala ni jednu jedinu asfaltiranu ulicu. Prašina ko u američkoj preriji, a kad padne kiša kaljuga i blato do kolena. Isto tako i Stavros i Leptokari. Sve su to Srbi i Makedonci izgradili u osamdesetim, svojim parama, jer mi smo bili 80% gostiju u Solunskoj regiji tada. Gledaš registracije, na deset jugoslovenskih jedna zalutala nemačka ili austrijska.

Hoćeš da skeniram slike iz Asprovalte i Stavrosa od pre 30-ak godina, da vidiš tu jad i bedu.

Mi jugosi se vozili u golfovima i kadetima, bilo je naravno i kečeva i lada, a domaći Grci u jugićima i pezejcima. Mi platimo apartman, a Grci iz Soluna dođu za vikend, okupaju se i onda prenoće na plaži ili u pikapovima koji su tamo bili glavno prevozno sredstvo, koliko me sećanje služi. Svaki drugi Grk je vozio neki pikap, verovatno službeni.

Ostalo mi u sećanju, kad smo prešli granicu, uporedo sa autoputem ide železnička pruga, vidim ja nema bandera pored pruge. Pitam i ćaleta, on pogleda, ono stvarno dizelke vuku vozove. Ej, bre, to im je bila glavna pruga u državi, jedina železnička veza Grčke sa Evropom. Mi živeli u komunističkoj državi, a oni kao bili zapad. Koji kurac, kome je Grčka zapad.

Sledeće godine smo opet išli u Solunsku regiju, nismo bili zadovoljni i onda tamo negde 83 odlučimo da odemo prema Atini. I tu beda usput po onim vukojebinama van primorja, obični magistralni put (tek se gradio autoput Atina -Solun). Već u Atini je situacija bila bolja, ali tada je Beograd bio u rangu sa Atinom, a u odnosu na Solun metropola, u svakom pogledu, bez preterivanja.

Stvarno ne volim da mi se priča o Grčkoj, jer ih dobro znam, ko su, šta su i kakvi su. 13 godina za redom sam letovao u Grčkoj, od 1979 do 1992, sve dok nije počeo rat i ona kriza i nemaština kod nas. Ovo što danas Grci imaju je zahvaljujući turizmu i ogromnoj pomoći iz fondova EU, Grčka je od 1981. (kad su primljeni u EEZ) do sada dobila iz Brisela oko 300 milijardi eura, po nekim računicama.

Inače, sami Grci, bez pomoći sa strane, nisu ni za kurac. Pored svog onog mora njih ima nekoliko miliona gastarbajtera po Nemačkoj i ostalim zapadnim zemljama. Kao i Turaka. Inače, bio sam tih godina i u Turskoj, prošao sam jednom (i nikad više) kroz Bugarsku Todora Živkova i mogu ti reći da je tada Jugoslavija bila Kalifornija u bukvalnom smislu, i za Grčku i za Tursku, a za Bugarsku smo bili druga galaksija.
« Poslednja izmena: 13. Feb 2009, 02:13:39 od zemunac22 »
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Samsung 
Ја ти говорим о томе где су сад. Они су ти одмах након 2. светског рата имали и грађански рат, који је додатно уназадио змељу. Морали су очигледно да се изборе са многим невољама, у овом веку.

Нама је Шиптарија сусед, а они имају нешто врло слично Шиптарима, а бројније 15-ак пута, на источној обали Егеја.

Друго кад већ помињеш њихове гастарбајтере, јеси ли некад чуо да се у вестима помене некакве грчка мафија или како су грчки исељеници неког напали, силовали, опљачкали? Јеси ли икад чуо за озлоглашене грчке квартове по немачким градовима и за младе Грке који дилију хероин? Smile

Ово ти причам, јер си већ на неколико места њих упоређивао с Турцима, који су проблем где год оду. А реално Грци праве мање проблема и од наших исељеника. Не мислим притом да смо ми нешто превише проблематични, али они су у сваком случају још мање.

А погледај мало и Грке по Аустралији, Америци и Канади. Колико само њихових богаташа има, чији су преци празних џепова стигли тамо, а потомци им угледни и признати грађани. Држе до себе и зато су и успели. Глупо је причати о томе шта би било да им није мора. Тог мора се држе откад су ту, а то је дуго времена. Шта ћеш, кад им је земља прилично јалова? Сама брда и планине. О нечем попут Војводине могу само да сањају.
« Poslednja izmena: 13. Feb 2009, 02:33:04 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 05:13:31
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.