Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 00:28:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpsko makedonski odnosi  (Pročitano 56845 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Мошо а ти си Македонац? Или сам лоше схватио....? И како си шиканиран (ако није тајна)?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 21
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1,
 pa slusaj po nacionalnosti sam ceo zivot makedonac sve dok deda nije umro i dok nisam nasao skrinju sa papirima i starim ugovorima od tada neznam sta sam vise hahahaa . a sikaniran sam na taj nacin tipa , proteracemo mi vas odavde , vi makedonci , ovo ,ono i mnogo ruznih stvari .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 138
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
одакле су претили да ће да те протерају?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Аууу није то лепо. Мада ево ја нисам никад, НИКАД,  имао таквих искустава. Мати ми је Македонка, па су ме другари понекад звали Македонац, ретко јако али звали су ме, пошто је то ето била једна моја упечатљива карактеристика која ме је разликовала од других. Али никад нисам имао проблема због тога. И има код мене у Руми још 2-3 фамилије македонске. Са једном од њих смо и кућни пријатељи (баш по тој македонској линији) а ни они никад нису имали проблема због "македонства".
Мада мени није јасно шта би ту уопште био проблем, па да те неко вређа и злоставља. Да је човек Хрват ил муслиман ил нешто, ал Македонац ????????   Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 138
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Па овде свакога коме се презиме завршава на ски посматрају ништа мање Србином него онога коме се презива на ИЋ.. Или једноставно ако се тај на СКИ декларише као Македонац - онда се не посматра ништа другачије нити "ниже" него сви остали... ГОМИЛУ другова имам и за тако нешто први пут чујем да се прети Македонцу да ће се протерати из Србије или нешто слично...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
panini pitas ko nas sikanira . ovako men naprimer sikaniraju kolege u firmi naravno srbi ali tu ima i crnogoraca i hrvata ,ali njih izgleda nesmete da sikanirate mozda ih se plasite .i u skoli je toga bilo ali to me ne pogadja, znas li zasto ,zato sto ja imam papire koji datiraju iz davne 1868 god pa sve do 1946 do kad se moja porodica prezivala na ic a od 46 smo na ski a najvise su me sikanirali znas ko oni koji su se prezivali na ov i ski a sad se prezivaju ic,dali se oni plase mene i stide toga sto ja znam, medju njima su i neki moji rodjaci npr spasici i markovici i mnogi oni koji su dobijali prezimena po imenima svojih predaka , a samim tim nemaju isto prezime kao ja mada su moj deda i njegov deda rodjena braca .ja sam par puta dolazio u iskusenje da vratim prezime na staro ,(poreklo mi je iz sela general jankovic u mac )ali mislim da prezime ne cini coveka vec ga cini karakter i vrednost tog coveka, a ja sam ponosan na svoje poreklo i prezime pod kojim ja zivim 34 god...
Зашто "наравно Срби"? Да ли се то подразумева да Срби шиканирају Македонце? Или си ти, можда, усамљен случај који не уме да се одбрани? И који смо то "ми"?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Qtek 小米
panini pitas ko nas sikanira  . ovako men naprimer sikaniraju  kolege u firmi naravno srbi ali tu ima i crnogoraca i hrvata ,ali njih izgleda nesmete da sikanirate mozda ih se plasite .i u skoli je toga bilo ali to me ne pogadja, znas li zasto ,zato sto ja imam papire koji datiraju iz davne 1868 god  pa sve do 1946  do kad se moja porodica prezivala na ic a od 46 smo na ski a najvise su me sikanirali znas ko oni koji  su se prezivali na ov i ski a sad se prezivaju ic,dali se oni plase mene i stide toga sto ja znam, medju njima su i neki moji rodjaci npr spasici i markovici i mnogi oni koji su dobijali prezimena po imenima svojih predaka , a samim tim nemaju isto prezime kao ja mada su moj deda i njegov deda rodjena braca .ja sam par puta dolazio u iskusenje da vratim prezime na staro ,(poreklo mi je iz sela general jankovic u mac )ali mislim da prezime ne cini coveka vec ga cini karakter i vrednost  tog coveka, a ja sam ponosan na svoje poreklo i prezime pod kojim ja zivim 34 god...
Ја такође имам презиме на вски и они који ме познају и мало на овом форуму знају моје политичко опредељење, идеологију и припадност.
Пореклом сам из Куманова, а не из Македоније, БЈРМакедоније, Грчке или Шиптарије сутра  ако шиптарчине освоје то Куманово.
Куманово као српски град где је некада живела српска већина је старије од БЈРМакедоније, зашто бих се ја везао за садашњу квази државу.

У Куманову као и југу данашње Србије је била традиција да се по деди носи презиме, па је свака нова генерација добијала ново презиме по деди, тако су Македонци и нама променили презиме без проблема, захваљујући тој глупој традицији.
Иначе ми смо се презивали Станковић по неком прадеди Станку, то је последње српско презиме које памтимо.

Без обзира на то не пада ми на памет да мењам презиме, јер бих на тај начин признао постојање македонске нације. Ако сам ја Србин са презименом на ски, значи да су и они Срби. Чак шта више некако сам више у духовној спрези са браћом Русима. (У школи сам имао надимак Жириновски)  Smile
Иначе мене никада због тога нико није вређао, а цео живот живим у етнички чистој српској средини.
Чак и ми међусобно (рођаци и земљаци-комшије) немамо сукоба на националној основи као рецимо Срби и Црногорци у ЦГ, већ само на политичкој, рецимо неслагање око Е.У..

п.с. назив Македонац доживљавам само као један вид регионалне српске припадности, попут рецимо Шумадинаца, Крајишника, Ера, Лала итд.

« Poslednja izmena: 28. Jan 2009, 20:59:54 od Гамбино »
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Гамбино, таквих као ти има и овде у Македонији, и они кажу за себе да су Срби. И јесу, нема ту двојбе. Има Срба овде, неки се презивају на ИЋ неки на СКИ неки на ОВ... небитно, после свих који су владали овом територијом свашта се променило. Питање је шта је са овим осталим људима који за себе кажу да су Македонци (не Срби)?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Qtek 小米
Citat
Гамбино, таквих као ти има и овде у Македонији, и они кажу за себе да су Срби. И јесу, нема ту двојбе.
Знам и ја доле имам родбину, али имам и рођаке који сматрају да нису Срби.
Потпуно исти сценарио као и са Црногорцима, братска неслога у правом смислу те речи.

Питање је шта је са овим осталим људима који за себе кажу да су Македонци (не Срби)?
Питање је шта је са овим осталим људима који за себе кажу да су Црногорци (не Срби)?
Питање је шта је са овим осталим људима који за себе кажу да су Бошњаци (не Срби)?
Питање је шта је са овим осталим људима који за себе кажу да су Хрвати* (не Срби)?
* (онај део покатоличених Срба)

Данашњи светски поредак на челу са С.А.Д. и Е.У. подржава ове квази нације, неће то вечно трајати.
После тога прво што ће се десити је нормализација тих нових нација са Србијом, а самим тим ће нестати и србофобија која храни национализме тих нових нација, тако да ће добар део православних побегуља се вратити својој матици Србији, а са католицима и муслимани је већ то тешко изводљиво.

Пази сад ... када је мене један Црногорац прозивао да су се моји отцепили од Србије, ја сам му понављао да ће и његови, није ми веровао, али доживео је и он моју судбину.
Зато кажем ти ... са Црном Гором и Македонијом је најважније имати што боље односе (колико је могуће због националних интереса), јер само тако можемо приближити Македонију Србији и тај слуђени македонски народ који бомбардују грчком историјом и бугарском политиком.

Да будем искрен, више бих волео да су сами креирали неку своју измишљену историју да се не замерају  комшијама. Ако је то Словенство проблем изабери неке  друге корене, ако је Православље због Срба проблем оснуј неку секту , али не можеш да промениш језик нема те силе.
Замисли како је Србима и Македонцима на северу данашње Македоније који и дан данас говоре српским језиком, а уче из македонских књига ... катастрофа.

« Poslednja izmena: 28. Jan 2009, 22:44:28 od Гамбино »
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Замисли како је Србима и Македонцима на северу данашње Македоније који и дан данас говоре српским језиком, а уче из македонских књига ... катастрофа.
Таквих нема. Сви говоре македонским језиком.

Али брате ја правим разлику између Хрвата и "бошњака" и Македонаца. Македонци су по мени засебан народ, као и они Хрвати(оригинални) за које Воја каже да су данас насељени у околини Беча.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 00:28:57
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.