Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 08:53:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpsko makedonski odnosi  (Pročitano 56931 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Сви можете да причате било шта, али ево шта кажа српски навијачи шта су били доле у Скопљу.Ово је из српског портала за навијаче;

1)Многи од вас не знају какво је реално стање и вероватно нису никад ни били доле. Колико год атмосфера на стадиону била као напета то је свирање курцу, пре и после утакмице нема тензија, полиција наш кортео није морала ни да прати. Значи нико никог не цима сем неких наших усијаних глава који су певали неку песму кроз коју су прозивали домаћине да су некад били Срби. Свако гледа своја посла а и шта има да се цимаш кад су код њих махом сви обични симпатизери били. Нашој химни се звиждало јер је пре тога ако нисам нешто помешао био тај сукоб због Грчке заставе. Ни мени није јасно што је та застава толики проблем и то је све нека као лажна мржња које се форсира од стране Македонаца јер Грке мислим да заболе за њих. Цела нација мање више летује на Грчко приморје а овамо као смртни непријатељи. Реално глупости. Исто тако метак између њих није испаљен а да су се међусобно кроз историју клали и сатирали па да човек каже јесте ево мрзе се нема шта историја то доказује... Ал ово што они раде је глупост. Углавном боли ме к...ц за тај њихов сукоб, мене је изненадила реакција полиције због обичне заставе али шта је ту је испендречили нас органи реда ту и тамо и после су се повукли. Мислим да нам на крају спорну заставу нису ни узели. После иду химне и цео стадион звижди, друго нисам ни очекивао. Иде њихова химна и већина наших ретарда са трибине креће да тапше (и мени се омакло ). До нашег сектора било је и неких домаћих индијанаца па смо се као са њима нон стоп напушавали, а како и не би кад су нам пола трибине чинили СЕЉАЧИНЕ И ИДИОТИ углавном са југа Србије. Толики проценат морона нисам скоро видео. Било је ту и нормалних ликова али шта рећи кад се мислим на полувремену певало "Не може нам нико ништа јачи смо од судбине...". И кад са разгласа пусте неку песму од Тоше Проеског а ови наши крену да аплаудирају и да арлаучу Тоше,Тоше,Тоше, и то не појединци него грми цео сектор...Кретен поред мене пева ... а у барци краља Петра гарда... и још пар таквих испада... Вашар, и штета што није дошло до међусобне туче код нас па ту не би погрешио кога год да урадиш колико је било пацијената...

пс. Не знам за остале како су прошли у контакту са скопљанцима али нас пар мислим да није могло бољи пријем да има, па ако их не мрзи нека се и сами изјасне.

2)tri strane o jebavanju majki cokalijama.Super. A sto ne pogledamo sebe malo? Sto su vecina seljaka posli dolje, pa su nam sad krivi?
6 godina postoje svi preduslovi, i himna i drzava i kurci palci, i ne mozemo da se organizujemo kao ljud. Konstanca prvi i zadnji uspjesni eksperiment.
Djenova sramota srpskog navijaskog pokreta, zbog grupe idiota smo izgubili priliku za nesto ozbiljno.
I sad ce neko da ceka zimu i da gazi govaner. Zgazimo pa podignimo sebe prvo, sami smo sebi najveci dusmani.
Umjesto da se dogovore grupe ko ce da prati, ko nece , da se izrade zajednicke zastave, da se napravi organziacija, da svaka grupa salje clanove da se dogovori sta treba, samo nesto drkamo i napadamo druge. ALO bre kako nije sramota prvenstveno Beogradjane, pa potom i ostale Srbe iz Srbije ( cast izuzeciam) , kad unazad 15 godina glavninu kuci i na strani cine ljudi iz Bosne, Crne Gore, ostale dijaspore. Govorim po cimanju, rupetina svaki put kad je gusto okicena zastavma svih samo ne ''lokalaca''. Dokle ce neko ocekivat da Srbiju vole vise ljudi van Srbije?
Drkajmo na pmc i uzivajmo, kaoga mi zavaravamo...

3)Брате ко ти забада нож у леђа није ми јасно? Истакли смо грчку заставу намерно да их зајебавамо, још им маса показује к...ц и шта очекујеш да те неко грли и љуби. Не улазим у то дал је толика њихова мржња према Грцима оправдана али намерно их зајебавамо и онда овде кукамо ко пичкетине јао звиждали нам, јао викали нам цигани... Па ако си шмекер и подјебаваш онда треба прихватити прозивке и друге стране. Сукоба је било само са шиптарима и нико није има проблема са Македонција. Свако ко је био то ће потврдити. Исто тако ја за својих преко 30 година у Македонији нисам никад имао лоше искуство а био сам безброј пута. И онда читам као то су олош, треба их ј*****, газити, малтретирати а никад ништа лоше од њих нисам доживео. Ок неко мисли да смо би богом дани да треба сви да нам се сагињу и клече пред нама, да нас посматрају као божанства и све увреде трпе и са смешком прихватају. Па не иде баш тако. И Македонци какви год да су увек ће ми бити већа браћа и пријатељи него неки Грк са којим не могу ни да се споразумем и немам ништа заједничко (пре свега мислим на ове тамнопуте са југа Грчке и из Атине који су нам звиждали на баскету сећамо се сви али њима то опраштамо а тад није било никаквих провокација са наше стране зар не?).
Штета што је доста људи враћено и што савез има такав став да им не требјау навијачи јер би нас доле било сигурно дупло више, али ето им сад курчина од светског па они и даље нека воде борбу да онемогуће људе да прате репрезентацију...

4)Масу тога квалитетног речено овдје. Као Бинср из ЦГ имао сам посебну пажњу према томе како ће нас Македонци дочекати. Нимало се нисам преварио, тај народ нема ништа против нас, убијеђен сам. Пуштите ви то што су кретени на трибинама радили. Лидер је рекао, ето, били су провоцирани. А и маса је то, лако се упали, и имаш осјећај да је тих пар хиљада сво становништво једне државе. А није. Док сам био у болници, масу сестара, доктрица, пацијената ме је са стране говорило кроз зубе:"То су Шиптари, маму им ј****. Куд баш тамо одосте". Осјећа се то.

Ми Срби морамо мало више једни другима да се окренемо, да погледамо ко су нам прави непријатељи. Мало више љубави према ближњем свом да би нестало оно лоше у нама. Можда звучим као поп али размислите мало. Опет се враћам на причи: Никад нож не носи са собом.

Шиптари пичке, са леђа, чопор. И поред тога добили мало по носу.А кунем Вам се, тај страх у очима који сам видио, памтићу док сам жив.

5)Čudnu su danas navijači u Srbiji jer su iznenađeni i uvređeni što im se na gostovanju u drugoj državi zviždalo himni i što su ih domaći navijači na stadionu par puta uvredili istim onim uvredama koje se čuju svake nedelje na našim stadionima, meni nije jasno šta se očekuje na gostovanju, da domaći navijači navijaju za našu reprezentaciju i pevaju našu himnu?
Svi koji su bili dole znaju kako je bilo po gradu i kakav je opšti prijem makedonskog naroda ali to ne smeta većinom onima koji nisu ni videli Skoplje da pljuju vređaju i prete kako će se osvetiti a danas su ti isti"braća" sa Grcima koji su nas tako izviždali i izvređali na basketu i boli noževima po Solunu ali ako vođe kažu opraštaj sve je zaboravljeno
nemam iluziju da nas Makedonci obožavaju i da svršavaju kad naa vide da dolazimo u njihovu državu ali ne zaboravite da oni još od 1945 uče u svojoj istoriji da su što reče neki njihov političar Srbi samo zamenili prethodne okupatore Turke, dok smo mi bili Jugosloveni ostali narodi su gradili svoj indetitet pa sad nije čudo da nas mnogi ne gotive pa i poneki Makedonci, jednostavno treba biti sa njima na distanci ni previše ljubavi ni previše mržnje ako nam se poklope interesi OK ako ne svako svojim putem

6)Кад нас Грци једног дана(опет)буду извиждали на утакмици или кад нас опет избоду(Солун 2007) да ли ће нам и даље бити браћа?Људи који су били кажу да су их Македонци поздрављали на улици,помогали и немају гнев према њима осим вас који нисте били.Има стоке која нам је звиждала али сетите се НАШЕ стоке која звижди химни Православне Јерменије(наша дијаспора има само речи хвале за њих колико нам помажу)која је претрпела геноцид од исламске Турске...И шта сад? Јел треба нас генерализују због неке стоке неопаване која је иста као и она стока са стадиона у Скопљу.

7)Pošto sam iz Cg sa posebnim senzibilitetom sam posmatrao kako će Makeonci da se ponašaju. Mogu samo da budem govno pa da kažem da su loši. To prenosim iskustva sa ulice. Stadion ne pominjem.
Kao Srbin iz Cg ne dozvoljavam da neko omalovažava moju Crnu Goru. To je zemlja gdje sam rođen, odkle su mi preci, koja je iznjedrila cijelu plejadu najvažnijih imena srpske istorije. Da vas pitam: Ako se Vojvodina (ne dao Bog) osamosltali hoćete li pljuvat Vojvodinu? Naravno da nećete. Braćo moja, za Crnu Goru, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu treba da se bori kao za Kosovo i Metohiju.

Овде је крај приче.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Само да те обавестим да смо Феанор и ја мање више Македонци.. поготово Феанор Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Ono zviždanje našoj himni od sinoć je stvarno bilo na niskom nivou, znam ja da to ne bi radilo makar 50% stanovnika Makedonije , ali nažalost na stadionu se nalazila ona druga polovina, iskreno sumnjam da će se takva situacija desiti kad mi budemo domaćini njima.. Lično znam dosta ljudi iz Makedonije i sa svima sam u jako dobrim odnosima..
На стадиону иду свакаква људи, пола од њима звижде и немају појма зашто звижде.Тако је у свим државама.На стадиону долази свакаква багра без никакве основне културе.Но, има и друга прича.Данас сви Македонци знају да вечина српске навијачке групе имају негативан став спрема Македонцима као што су Делије и Гробари које стално ваде антимакедонске пароле.То је факат.А, 99% од навијача које су били у Скопљу су биле из Делије, Гробара, Варвара и остале групе.Мали број је било обичних фанова.
Погледај све српске форуме и портале.Скоро 99% од Срба нас називају “Чокалје“, “БјрМакедонце“, “Јужне Србе“ и још какве не погрдне речи и сутра ти очекујеш неко да те поштује у Македонију и да ти пева на химну?Немораш да идеш далеко, погледај овај форум и увери се какве све не погрдне речи деле Срби за Македонцима, а исти се жале као Македонци не поштују њима Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Citat
Шта значи то 'нису успели да се идентификују'?

Pa nisu imali narodnu svest jer su stalno prelazili iz ruke u ruku... Zato su se i identifikovali prema jedinom sto je konstanta, a to je geografska odrednica Makedonija...

Da pojednostavim, ovo sto danas rade Makedonci identicno je slucaju kad bi mi, zato sto se Kontantin Veliki rodio u Nisu, a otac mu je iz Hercegovine, sebe nazivali Rimljanima i naslednicima rimskog carstva...

A sa rimskim carstvom nemamo apsolutno nikakve veze ni kulturoloski ni jezicki ni istorijski...
Cak i da je istina da su danasnji Makedonci i Srbi starosedeoci Balkana mi od 7. veka zvanicno imamo jasan slovenski kulturni, jezicki, i nesto kasnije hriscanski verski identitet... Sa velikom razlikom sto ime Srbi ne znaci geografsku odrednicu vec nesto drugo sto ima oznake narodnog identiteta...

Bez obzira na sve, smatram da je greska Makedonce provocirati u vezi Grka, jer u to ne treba da se mesamo iako ne mislimo isto. To od nas niko ne trazi i samo je kontraproduktivno i deluje mi kao tipicno kompleksirano srpsko kurcenje gde mu nije mesto...  Smile

Citat
Само да те обавестим да смо Феанор и ја мање више Македонци.. поготово Феанор

Da, srecno sam ozenjen jednom vatrenom Makedonkom koja ne trpi moja sranja o Makedoniji i prica kako su Srbi 1912. okupirali Makedoniju... Svako ima prava na svoje misljenje, pa cak i moja zena...  Smile

Nego ti bratac, javi se nekad kad si u BG da ne razvlacimo ovakve teme po forumu, a i valjalo bi zarad nekog piva...
« Poslednja izmena: 19. Okt 2012, 11:03:54 od Feanor11985 »
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
У Охриду је рецимо јако дуго одржавана византијска култура, која се тамо забаштинила пре него у овим нашим просторима, што је јелте и логично због географије. Оно што је мени занимљиво јесте то одупирање и од бугарског и од српског утицаја. Поготово од утицаја СПЦ која је била јако јааако агресивна тамо.

Дакле људи су нешто треће. Е сад шта, бем ли га.
Оно са чим немам проблем јесте истицање Александра и Самуила као део историје тог простора. Проблем имам са поистовећивањем са њима и сврставањем њих у своју нацију.

Да се ја питам, они треба да забатале и Ацу и тог Саумила који је јелте био Бугар који се наљутио на своје. Нек се зову Македонци ако оће, боли ме уво, ал нек батале инситирање на тој изразитој вези са Ацом. ОК, Словени се јесу измешали са античким Македонцима. У ком је то размеру било нема доказа сигурно. Оно што јесте сигурно је да су Словени од античких Македонаца повукли византијску културу и ево она је до дан данас присутна на овим просторима. На исти принцип су и антички Македонци после освајања Грчке повукли грчку културу, из простог разлога што је била напреднија.

Они треба да се поистовете са православљем и Византијом пре свега у културолошком смислу, што мислим и за нас.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Druze, nema trece... Romejsko carstvo nije imalo narodni identitet... Kod Ohrida je moglo samo da bude slovenskog i bugarskog uticaja nad starosedelackim stanovnistvom koje je bilo desetkovano i potisnuto u nadeljavanju Slovena... Postoje tumacenja koja tvrde da su Sloveni potisnuli romeje na ostrva grcka i da su celu unutrasnjost kopna naselili... Postoje istorijski podaci da su Sloveni lagano drzali ceo Peloponez pod kontrolom 2 veka...

Jednostavno, na Balkanu, uticaj starosedelacke kulture je na nivou onoga sto sam ti rekao za Konstantina iz Nisa...
Oko krvi i cistoci iste ne treba da trosimo reci jer je to suludo u danasnjem svetu... Danas imamo nacije, a ne ciste narode, imamo ideologije i interese...

Meni je legitiman interes srpske ideologije da stavi pod kontrolu (oslobodi) teritoriju Makedonije, kao sto mi je legitiman interes Bugara da urade isto... Jednostavno to je prirodan proces... Pricam inace o pocetku 20. veka...

Na kraju krajeva, interes je i najbitniji, a ne istorija... Istoriju koriguje ko kako hoce... Dobar primer je to insistiranje na Aleksandru u makedonskoj istoriografiji - poprima odlike bolestine...

Hteo sam da kazem, da je sustina u tome da mi sa Makedoncima imamo mnogo vece srodnosti i kulturoloski smo bliskiji nego Nemac iz Prusije i Nemac iz Bavarske... Inace, najveca licnost u nemackoj istoriji je ujedinitelj celicni kancelar Bizmark, koji je Nemacku ujedinio ognjem i macem... Sve je u perspektivi i interesu...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27
OS
Windows XP
Browser
Chrome 22.0.1229.94
nisu to nikakva braca
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 109
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Evo i ja cu malo da se ukljucim,ja sam Makedonaci iz Srbje,rodjen sam u Srbiji,roditelji su mi Makedonci i rodjeni su u Makedoniji,DUKI decko evo ja cu malo da te uvedem u  neke stvari to sto mrzis Makedonce je tvoja stvar  neki moj zemjak je pomenuo sikaniranje Makedonaca,razumem ga i ja sam imao sikaniranje od strane takozvanih Srba kao DUKI u srednjoj skoli i to sam se skoro svaki dan tukao zbog toga.       Za Dukija jedna informacija 2003 jedan spanski geneticar je izvrsavao istrazivanja na Balkanu o poreklu  balkanskih naroda i za Makedonce je bas naglasio da narod koji je najslicniji Makedoncima nisu ni Srbi,ni Hrvati,ni Bugari vec Spanci -LATINI a to govorim za cistokrvne Makedonce nebitno da li imaju prezime na ski ili ov ili ev.       Drugo vidi se i po izgledu prosecan Srbin je plav ili smedj i visok dok je prosecan Makedonac crnomanjast,srednje visine  znaci Makedonci pripadaju mediteranskom tipu Belih ljud ili LATINIi a Srbi Dinarskom tipu Belih ljudi ili Sloveni.       Slazem se da je bilo srpskog-bugarskog uticaja na Makedoniju vekovima zato sto je Makedoija predhodno pretrpela velika razaranja od Vizantije i pre od Rimskog carstva a i cinjenica je da su anticku Makedoniju Rimljani najteze osvojili a to stoji cinjenicna u odlucujucoj bici kod Pidne 145 p.       n.       e.        Rimljani su imali veliku srecu i tako su pobedili,da nisu bili saterani u cosak jednog brezuljka i tako se povratili izgubili bi bitku i mozda nikada ne bi osvojili Anticku Makedoniju a verovatno su se Rimljani toliko mucili sa antickim Makedoncima zato sto su i Rimljani bili LATINI ko anticki Makedonci i imali su veoma slicnu kulturu,strategiju i nacin ratovanja.       Makedonija je jedno vreme bila i Bugarska i Srbija to je tacno ali to ne znaci da smo mi Srbi ili Bugari,jezik jeste slican srpskom ili bugarskom upravo zbog tog uticaja,pravi stari makedonski jezik kojim je govorio Aleksandar Makedonski bi jednio danas mozda razumeli nesto Grci,Spanci ili Italijani a sto se tice Grka ja ih ne mrzim jesmo slicni sa Grcima ali nismo Grci,a i Grci su namazani nisu oni tako naivni,radio sam vise od godinu dana za Grke i prilicno su namazani.       
« Poslednja izmena: 14. Jan 2013, 04:38:24 od Ace Makedonski »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.52
mob
Samsung SGH-E590
 Smile

IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.52
Citat
Evo i ja cu malo da se ukljucim,ja sam Makedonaci iz Srbje,rodjen sam u Srbiji,roditelji su mi Makedonci i rodjeni su u Makedoniji,DUKI decko evo ja cu malo da te uvedem u  neke stvari to sto mrzis Makedonce je tvoja stvar  neki moj zemjak je pomenuo sikaniranje Makedonaca,razumem ga i ja sam imao sikaniranje od strane takozvanih Srba kao DUKI u srednjoj skoli i to sam se skoro svaki dan tukao zbog toga.       Za Dukija jedna informacija 2003 jedan spanski geneticar je izvrsavao istrazivanja na Balkanu o poreklu  balkanskih naroda i za Makedonce je bas naglasio da narod koji je najslicniji Makedoncima nisu ni Srbi,ni Hrvati,ni Bugari vec Spanci -LATINI a to govorim za cistokrvne Makedonce nebitno da li imaju prezime na ski ili ov ili ev.       Drugo vidi se i po izgledu prosecan Srbin je plav ili smedj i visok dok je prosecan Makedonac crnomanjast,srednje visine  znaci Makedonci pripadaju mediteranskom tipu Belih ljud ili LATINIi a Srbi Dinarskom tipu Belih ljudi ili Sloveni.       Slazem se da je bilo srpskog-bugarskog uticaja na Makedoniju vekovima zato sto je Makedoija predhodno pretrpela velika razaranja od Vizantije i pre od Rimskog carstva a i cinjenica je da su anticku Makedoniju Rimljani najteze osvojili a to stoji cinjenicna u odlucujucoj bici kod Pidne 145 p.       n.       e.        Rimljani su imali veliku srecu i tako su pobedili,da nisu bili saterani u cosak jednog brezuljka i tako se povratili izgubili bi bitku i mozda nikada ne bi osvojili Anticku Makedoniju a verovatno su se Rimljani toliko mucili sa antickim Makedoncima zato sto su i Rimljani bili LATINI ko anticki Makedonci i imali su veoma slicnu kulturu,strategiju i nacin ratovanja.       Makedonija je jedno vreme bila i Bugarska i Srbija to je tacno ali to ne znaci da smo mi Srbi ili Bugari,jezik jeste slican srpskom ili bugarskom upravo zbog tog uticaja,pravi stari makedonski jezik kojim je govorio Aleksandar Makedonski bi jednio danas mozda razumeli nesto Grci,Spanci ili Italijani a sto se tice Grka ja ih ne mrzim jesmo slicni sa Grcima ali nismo Grci,a i Grci su namazani nisu oni tako naivni,radio sam vise od godinu dana za Grke i prilicno su namazani.   

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 08:53:02
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.