Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 15:09:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpsko makedonski odnosi  (Pročitano 57034 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Citat
Pa jesu bili helenizovani, ali tek od Aleksandra pa na dalje, a ne pre njega.

Па ово није истина али добро... Потражи мало кад је све почело, није тешко... Види одакле потичу македонски краљеви, којим се језиком говорило пре Александра, у које су богове веровали пре Александра... Мада, то је тако далека историја да немам намеру да се препирем око ње кад смо можда обојица у криву...  Smile

Citat
Drugo, sadašnji Makedonci imaju puno pravo da kao naziv svoje države koriste antički geografski naziv Makedonija i da sebe smatraju Makedoncima. Oni naseljavaju tu zemlju, a ne Grci. I nisu oni jedini dođoši koji svoju državu imenuju antičkim geografskim toponimima. Belgija, Helvecija (Švajcarska), Britanija itd.

Па питање је шта је обухватала Македонија у античком времену тј. шта су подразумевали под тим именом... Престоница Македоније Пела је у Грчкој данас а тек Филип 2. је рецимо освојио земље око Охрида од Илира... Хм, можда би могли да је назову Илирија али онда би имали 5 милиона бесних шиптара за вратом...  Smile
Генерално аргумент ти стоји, али у овом случају има неправилности...

Citat
A što se tiče srpsko-makedonskih odnosa, već rekoh, neka njih tamo, neka nas vamo, mora da se zna gde je međa i šta je čija avlija, a kao dobri komšije pomagaćemo se i sarađivaćemo na obostranu korist kad god je moguće, ako ništa drugo mi i oni imamo zajedničku muku, a to su šiptari i njihovo rapidno širenje po Balkanu.

Слажем се...

« Poslednja izmena: 11. Feb 2009, 16:16:34 od Feanor11985 »
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Неправилности се огледају у томе да се Грци плаше претензија на део своје територије, пошто су већ осетили претензије на историју. Земунчев пример је смислен утолико што кроз историју стално неко насељава туђе територије. Али, суштински је неприменљив на овај пример јер се, на пример, Швајцарска не граничи са словенском Хелвецијом чији грађани себе називају Хелветима и тврде да су антички Хелвети.

(Мада, ако узмемо реч Хелвеција: Х и С се често мењају, самогласници су непостојани, а суфикс еција, који означава припадност, је убачен накнадно - па одатле добијамо С-ЛВ, што се јасно може тумачити и као Слав(ен), Слов(ен). Одатле закључујемо да је Хелвеција заправо и била насељена словенским живљем.   Smile  Smile   Smile )
« Poslednja izmena: 11. Feb 2009, 17:05:15 od panini »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6

Узгред, нисам сигуран, мислим да је Земун ушао и у састав бановине Хрватске.

Ma kakva Banovina Hrvatska, Zemun je 1929. ušao u tzv. upravno područje grada Beograda (zajedno sa Pančevom), posle II svetskog rata Pančevo je vraćeno u Vojvodinu, a Zemun je ostao u sastavu Beograda.

Čak i za vreme II svetskog rata, Nemci u početku nisu znali šta da rade sa Zemunom zbog velikog broja Nemaca u gradu (20-25%), tako da je Zemun pripojen NDH tek krajem oktobra 1941. godine (znači 6 meseci posle formiranja NDH), a i tada svu vlast u gradu su držali folksdojčeri, čuveni je gradonačelnik Mozer koji nije dozvoljavao ustašama da divljaju po Zemunu.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Хвала.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 21
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1,
znaci zemun jeste bio pod hrvatskom kao i mnoge porobljene zemlje npr... makedonija,ok makedonija je stvorena 1946 pa sta neka je i treba joj dati sansu ,i srbija je nekad bila mlada tek stvorena drzava ,i mi srbi neznamo koje je nase poreklo  ,ko smo odakle smo ,iz kandahara ,luzicki srbi ,albanske komsije iz okoline kaspijskog mora ,pa ko smo mi ,i ko smo mi da osporavamo neki narod da zivi gde hoce i da se zove kako hoce ,i uvek smo mi u pravu ,pricate tu kako su se oni mesali sa bugarima grcima turcima cincarima a nevidite to da smo mi bili toliko vekova pod turskom vlascu a pre toga mnoga seljakanja srba i mesanja sa svim prolaznim zemljama i ko sad tu moze da kaze da je cist srbin i time da ospori postojanje makedonskog naroda
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Друже, одакле ти то? Словени смо, сви извори то потврђују. А Лужички Срби су потомци наших сународника који су решили да остану у предбалканској домовини. Нико не оспорава наше мешање са разнима, али одувек је постојао јасан народни идентитет, још у сумрак Старог века. Један народ не чини само генетски материјал. А Славомакедонци имају проблем са идентитетом народа и отимају туђе историје.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 21
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1,
a otkud ti znas da to nije njihova istorija, pa valjda oni znaju sta je njihovo i ko su oni, ti si srbin i mislis da znas svoju istoriju a sta mislis koliko hrvata misli da istorija srba nije tacna ,isto tako kao sto ti mislis o makedoncima .ja sam iz okoline Panceva ovde ima mnogo lala ,ko su oni i sta su oni ,oni sebe dozivljavaju kao jedine prave srbe,a sve sto je u vreme velike seobe srba ostalo sa one strane dunava to nisu cisti srbi vec mesavina srba turaka i ostalih . i sta je tu istina ja stvarno neznam koja je nasa istorija i nas identitet i dali smo mi slavosrbi ili slavoturci slavonemci,ugari?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Онда читај, а не причај напамет.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Словени смо, сви извори то потврђују.

Ne bih se složio u potpunosti. Ima raznih izvora koji to osporavaju. Sam naziv S(e)RB nije slovenskog korena, kao ni H(o)RV. Nažalost oba su istog porekla, neslovenskog. Meni je najlogičnije teza o avganistanskom plemenu Serboa koji su krenuli u migracije, pa su se prvo stopili sa slovenima (verovatno u kaspijskom regionu gde su Serboi jedino mogli doći u kontakt sa bezimenim slovenskim plemenima) i onda tako već "smešani" došli prvo u srednju Evropu, a onda kasnije u VI i VII veku spustili se sa ostalim slovenskim plemenima na Balkan, gde su se dalje mešali sa raznim narodima.

U svakom slučaju, jeste da je genetika manje važna u formiranju nacije, ali ipak je postotak slovenskog gena (manje od 20%) dovoljan argument da čak ni naši preci od kojih smo nasledili naziv i jezik nisu bili "čisti" sloveni. Mislim, mešali su se Poljaci 15 vekova sa Germanima, ali je ipak kod Poljaka slovenski haplotip prisutan u 56%. Rusi su bili okupirani od mongolske zlatne horde 200-300 godina (mongolske crte lica se mogu nazreti kod južnih Rusa, za razliku od severnjaka), ali je kod njih takođe oko 50% slovenskog haplotipa tj. najdominantniji je u celom genomu. Kod Srba je taj procenat sporedan u odnosu na druge dominantne haplotipe.

Prema tome, najkorektnije je reći da smo mi sloveni po slobodnom izboru (zato što nas tako uče i vaspitavaju preci), a ne zato što toj grupi pripadamo po rodnoj selekciji.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 21
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1,
sto znaci da smo isto kao makedonci mozda cak i gori ,a ti panini bolje citaj i diskutuj o nama srbima i probaj da razjasnis nasu istoriju ,i sve dok ti i onaj dukim57 ili koj mu je nick tako pricate o makedoncima koji su nasa braca po pravoslavlju a ne podrzavate ih ova drzava srbija ce propadati l.ima jos puno cinjenica kako su mac vojnici ulazili na kosovo i rokali siptare braneci pravoslavlje ali sad me mrzi da pisem o tome ,suvise je kasno ,i ako nisi znao u hagu ima i mac vojnika i oficira kojima se sudi zbog kosova.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 15:09:37
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.094 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.