Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 22:13:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 545 546 548 549 ... 930
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpsko-hrvatski i hrvatsko-srpski odnosi!  (Pročitano 1184849 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Pravoslavlje ljude ne shvata kao lutke na koncu koje pokreće božansko biće (lutkar), već kao svesna bića koja u svakom trenu imaju pravo punog izbora.Nije svet ovakvo govno kao datost,već smo ga mi takvim napravili.
ako pravoslavlje tako kaze to mora da je tacno

ali to sto kazes veze nema sa patnjom nevinih
« Poslednja izmena: 07. Dec 2016, 21:26:01 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Нови Сад: Представљена прича о жртви Главашевог злочина, Бранку Ловрићу

Новинарка из ХР Барбара Матејчић представила је своју књигу прича „Како сте?“, која припада жанру наративног новинарства,. Промоција је одржана у Новом Саду у Омладинском центру ЦК 13.

У књизи „Како сте?“ ауторка се бави проблематиком маргинализованих група, попут Рома, ЛГБТ популације, психичких болесника, особа са инвалидитетом, као и ратним злочинима и положајем Срба у Хрватској.

Једна од прича говори о Бранку Ловрићу, Србину из Осијека којег су 1991. године одвели са кућног прага и ликвидирали припадници снага које је предводио Бранимир Главаш, тадашњи командант одбране Осијека.

Реч је о „селотејп афери“, поводом које је Жупанијски суд у Загребу 2009. године донео пресуду у којој је судски доказано да је убијено најмање осам грађана, седморица Срба и један Македонац, тако што су прво били мучени, а потом су доведени на обалу Драве у Осијеку, где су им пуцали у главу.

Сва тела су касније пронађена у Драви, а руке су им биле везане селотејп траком, једино никада није пронађено тело Бранка Ловрића.

„То се догодило пре 25 година, а те трагедије и неправде и данас трају“, казала је Барбара Матејчић и подсетила да је песуда Жупанијског суда у Загребу поништена и да сада треба да уследи ново суђење које представља нову трауму за породице жртава, нарочито зато што се поставља питање да ли ће ико икада одговарати за те ратне злочине.

Додала је да се Марији, супрузи Бранка Ловрића, рат завршио када су Главаш и његови саучесници осуђени 2009. године и навела да се тој жени и данас повремено дешава да јој на улици у Осијеку добаце: „Четникушо!“.

Иначе, збирка се састоји од шест прича, међу којима су „Коловоз у Шарић Струги“, „Једна од сто“, „Обичан дан у Бранимировом животу“, „Осјечка обитељ Ловрић“.

Матејчић је слободна новинарка и уредница, која се бави друштвеним темама и људским правима. Она је на промоцији, такође изјавила, да је време да се организује „паневропски“ штрајк новинара, јер су притисци на ту професију у целој Европи исти.

Према њеним речима резање трошкова, мултитаскинг, цензура, неоконзервативизам…, заједнички су проблеми за све новинаре у Европи.

„Према њеним речима, мере штедње у медијима не могу да буду изговор за недостатак истраживачког новинарства“, казала је она.

Vukovar je trebalo zaobići i ići direktno na Zagreb. Posle bi Vukovar sam pao. To sve naravno nije razlog da se u N.Sadu ili bilo gde u Srbiji odaje pocast bilo kakvom gradu ili domoljubu poput glavasa koji ne samo da je oslobodjen nego je i nagradjen.

Branimir Glavaš kupio „Ratkovo”

Da podsetim sta je u Vojvodini je kupio i sta ima i to ne samo on. Zato neko treba da odgovara.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
mob
Motorola 
...ali to sto kazes veze nema sa patnjom nevinih

"...sa patnjom nevinih..." .Evo ponovo ovog holivudskog argumenta koji redovno služi ateistima u raspravi.Pa,evo.Kao što se ti ovde,fakat,pretvori u čeljade koje veruje u Boga da bi ti to poslužilo za argumentaciju :

nece imati sta da mi oprasta. on je zeleo ovakav svet. nepravedan.

...tako ću i ja očas posla religioznost skloniti u stranu i patnju nevinih opravdati prostom slučajnošću (i dalje tvrdeći da ti pravoslavlje suštinski nije jasno).
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
neka coveka neka investira...

svakako ce to sve da ostane nama...

samo sto vise neka investiraju...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
...ali to sto kazes veze nema sa patnjom nevinih

"...sa patnjom nevinih..." .Evo ponovo ovog holivudskog argumenta koji redovno služi ateistima u raspravi.Pa,evo.Kao što se ti ovde,fakat,pretvori u čeljade koje veruje u Boga da bi ti to poslužilo za argumentaciju :
dostojevski nije iz holivuda

nece imati sta da mi oprasta. on je zeleo ovakav svet. nepravedan.

...tako ću i ja očas posla religioznost skloniti u stranu i patnju nevinih opravdati prostom slučajnošću (i dalje tvrdeći da ti pravoslavlje suštinski nije jasno).
otkud ti ideja da sm ja pravoslavac?
moze da mi bude jasno ali se ne slazem i ne saosecam
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
mob
Motorola 
  Ne pozivaju se B-produkcija i ljigave tv-serije na Dostojevskog,ne sekiraj se.Taj je "argument" odavno samo opšte mesto,čije je autorstvo ko zna gde.Dostojevskog potežu ovdašnji "drugosrbijanci" da bi napakostili pravoslavcima / rusofilima.
  Gde ja tvrdih da si pravoslavac ? Samo rekoh da si priznao postojanje Boga potežući taj argument i da suštinski ne shvataš pravoslavlje.
« Poslednja izmena: 08. Dec 2016, 16:50:25 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
islam se kod nas pretvorio na to da ga oni odseku malko...okrate ga...

i to bi bilo to...

i to se koristi u cisto manipulativne svrhe kad se njima eto ucini da bi to bilo zgodno...

nazalost...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
  Ne pozivaju se B-produkcija i ljigave tv-serije na Dostojevskog,ne sekiraj se.Taj je "argument" odavno samo opšte mesto,čije je autorstvo ko zna gde.Dostojevskog potežu ovdašnji "drugosrbijanci" da bi napakostili pravoslavcima / rusofilima.
procitaj de bracu karamazove.

Gde ja tvrdih da si pravoslavac ? Samo rekoh da si priznao postojanje Boga potežući taj argument i da suštinski ne shvataš pravoslavlje.
kako znas da ne shvatam pravoslavlje ako ne pretendujem da govorim sa pozicija pravoslavlja?
ja o pravoslavlju i ne govorim, ti si o tome nesto poceo...
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
mob
Motorola 
procitaj de bracu karamazove.

Ne davi,majke ti.Sad' kad mi ti reče,potrčaću,jer nisam,eto, za sve ove godine.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
pa da si citao znao bi odlicno na sta mislim i ne bi pricao o holivudu uopste
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 545 546 548 549 ... 930
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 22:13:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.