Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 17:27:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 541 542 544 545 ... 930
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpsko-hrvatski i hrvatsko-srpski odnosi!  (Pročitano 1186336 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.12.1
Browser
Safari 602.2.14
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 50.0
"Novosti" u Boboti kod Vukovara: Progone srpske đake, dok ustaše divljaju

Meštani u šoku zbog policijskog isleđivanja osnovaca. Zadarsko desničarsko udruženje prijavilo mališane zbog pevanja partizanskih pesama

KADA je policija pre nekoliko dana zakucala na vrata roditelja trinaestoro dece koja pohađaju osnovnu školu Bobota u istoimenom malom mestu kraj Vukovara počela je da se odmotava neverovatna priča koja više od ičega pokazuje u kojim uslovima danas žive Srbi u Hrvatskoj. Povod policijske intervencije bila je prijava udruženja "Žene iz Domovinskog rata" iz Zadra koje je zaštitnici prava deteta signalizovalo neverovatan "zločin" - da su deca u avgustu, na obeležavanju Dana ustanka u Srbu, pevala partizanske pesme.

I zaista, tog avgusta nakon što je policija napokon intervenisala i maknula šator koji su postavili ustaški nostalgičari, narod ovog kraja mogao je da obeleži Dan ustanka i sećanje na strašne dane 1941. kada su ustaške horde ovde učinile strašan zločin nad Srbima. Ispod spomenika deca iz Bobote pevala su partizanske pesme, recitovala stihove Ćopića i Nazora, a onda je pokrenuta lavina koja je rezultirala kriminalističkom istragom, pozivanjem roditelja, ispitivanjem dece i direktorke škole.

Neposredni povod bila je lažna prijava zadarskog desničarskog udruženja da su deca, između ostalog, rekla sledeće: "Ako te neko pita za Partiju i Tita, ti mu reci da smo mi budući Titovi borci, moj će tata da pronađe još bolji top sa kojim će da udara po neprijatelju, moj će tata sekiricom da udara po krvnikovoj glavi".

Mesto Bobota deli danas sudbinu mnogih hrvatskih mesta u kojima su Srbi većinski narod. Odatle su dva narodna heroja, Bogoljub Vukajlović i Đoko Patković, u središtu mesta od 1.800 stanovnika je pravoslavna crkva Sv. Georgija izgrađena krajem 18. veka, a kraj nje je spomenik žrtvama fašista. Svega pedesetak Hrvata živi u Boboti, ostali su Srbi, a osnovna škola, uz Kulturno-umetničko društvo "Đoko Patković", centar je svih zbivanja u mestu.

- Ta lažna prijava u kojoj se zlonamerno tvrdi da su deca podsticala na nasilje bila je dovoljna da zaštitnica za decu poveruje i pokrene ceo slučaj - rekao je "Novostima" jedan od roditelja iz Bobote.

Na naše pitanje da li ih je dolazak policije iznenadio, čovek je samo rezignirano dodao: "Pa, mi Srbi smo navikli da smo uvek za nešto krivi".

A tog dana deca su podno spomenika pevala "Druže Tito mi ti se kunemo", govorili su se stihovi slavnih Ćopićevih pesama "Na Petrovačkoj cesti", "Pjesma mrtvih proletera", odzvanjalo je tu "Mi smo Titovi, Tito je naš", recitovali stihovi Vladimira Nazora "Titov napred". Još koji dan ranije danima su se iz šatora podignutog od ustaških nostalgičara širile ustaške pesme i glorifikovali ustaški zločinci, ali to policiji nije smetalo. Sada, kada je lažna prijava krenula u "zvaničnu proceduru", kucalo se na vrata i tražilo objašnjenje.

- Kome su smetale antifašističke pesme i stihovi koji govore o slobodi i pravdi u zemlji u kojoj nikome ne smetaju ustaške pesme budnice - rečeno je našem listu, a sličnu tvrdnju iznosi i Aleksandar Tolnauer, predsednik Saveta za nacionalne manjine.

U roditelje se uvukao strah da će im deca biti obeležena pre nego što nastave školovanje u Osijeku.

Policajci u civilu pročešljali su gotovo celo selo, digla se neverovatna prašina, ljudi uzbudili, a ustaševanje koje je prethodilo skupu antifašista je zaboravljeno.

Tužna priča, za tužna vremena.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 50.0
"Живи зид" се оградио од Пернара због ставова о Јасеновцу и "Олуји"

Након што је посланик хрватског парламента Иван Пернар изнео став да се у Јасеновцу догодио геноцид, а да је "Олуја" била етничко чишћење, од тих изјава оградила се и његова странка "Живи зид".

"Мишљења која је посланик Иван Пернар изнео о Другом светском рату и Домовинском рату не представљају став странке 'Живи зид'", стоји у саопштењу објављеном на Фејсбук страници те странке, преноси портал Индекс.

"Живи зид" додаје да би историју требало препустити историчарима.

"Поштујемо и ценимо ставове Пернара о тренутној политичкој ситуацији у земљи и свету, посебно о монетарној и економској политици, али у случају процењивања догађаја из хрватске прошлости, он не само да није изнео ставове странке, већ је, штавише, изнео супротна становишта огромне већине чланства 'Живог зида'. Из тог разлога странка се овим саопштењем ограђује од наведених становишта", поручили су из "Живог зида".

Пернар је догађања у Јасеновцу за време Другог светског рата назвао геноцидом, док је хрватску војно-полицијску акцију "Олуја" из 1995. године окарактерисао као етничко чишћење.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 602.2.14
mob
I-mate 30 Pro
znaci krenulo vaspitavanje nazi partnera...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 54.0.2840.99
Bilježnica Robija K.:
Franko i Zorzi

Ona odrasla ekipa sa Šolte se skuplja u šjor Bepovoj konobi. U šjor Bepovoj konobi oni igraju šah ili na briškule i trešete. Ili samo drinkaju i ćakulaju. Tu se isto skuplja i ekipa od mog dida. Ekipa od mog dida su onaj barba Tonino i onaj don Joso. Ekipu od mog dida svi zovu fosilni ostaci.

Moj dida i njegovi frendovi su sidili za stolom u kantunu. Oni su drinkali po bilu bevandu i žnjopali su sir i slane srdele. Barba Tonino je rekao: „Čoviče, nisan moga virovat da će Amerikanci bit takvi debili da izaberu za presjednika onog Ronalda Trampa!“ Don Joso je rekao: „Ronald je bija Regan! A Tramp je Donald!“ Barba Tonino je rekao: „Donald, Ronald, isti kurac!“ Onda je moj dida rekao: „Meni su inače ti izbori totalna glupost! Pametan je bija drug Tito šta ih je ukinija!“ Don Joso je rekao: „Drug Tito je bija svjestan situacije! Tačno je zna da bi svi stalno glasali za njega, pa je odlučija da se ne gubi vrime na izbore!“ Barba Tonino je rekao: „Tačno! Da su bili izbori, i da je drug Tito stalno pobjeđiva, ispalo bi da se kurči! Da namjerno ponižava protukandidate!“ Dida je uzdahnijo i rekao je: „Eeee, nikad više takve skromnosti…“ Barba Tonino i don Joso su rekli: „Nikad, nikad…“

Onda je sa drugog stola di se igrala briškula i trešeta onaj barba Zorzi dobacijo: „A to šta je moj pokojni ćaća pod drugom Titom završija na Goli otok, to ništa, je li?“ Barba Tonino je rekao: „Šta sad ima veze jel bija na Šolti il na Golom! Otok ovo, otok ono, isti klinac!“ Barba Zorzi je rekao: „Je, je, volija bi tebe vidit da si četresosme i četresdevete tuka stine na Golom!“ Moj dida je rekao: „Ja san u to vrime krčija vinograd iznad Šupjevine! Natuka san se stina do mile volje! Zato san sve do danas osta ovako skladno građen!“ Barba Zorzi je rekao: „Je, je, nije to isto…“ Onda je barba Tonino njega pitao: „A jel ti znaš, Zorzi, zašto je tvoj ćaća završija na Golom?“ Barba Zorzi je rekao: „Naravski da znan! Zato šta je mrzija diktaturu! Išli su mu nakurac drug Tito i njegova ekipa!“ Barba Tonino je rekao: „Jako si loš iz historijografije, mladiću…“ Don Joso se nakeserijo: „He-he-he, prilično loš…“ Barba Zorzi je podviknijo: „Koja van je to spika, jebate?“ Onda je barba Tonino drinknijo guc bevande i rekao je: „Tvoj ćaća je, Zorzi, kresnija ženu tadašnjeg sekretara komiteta na Šolti! Pa ga je onda drug sekretar prijavija udbi, i ode tvoj ćaća na Goli…“ Don Joso je dodao: „A to znači da ti ćaći nije iša nakurac drug Tito, nego neko drugi!“

Barba Zorzi je zableušijo se prema stolu od didine ekipe sa teškim ošamutom. Samo onda je sa trećeg stola di se igra šah skočijo se onaj barba Franko i viknijo je: „Čekajte malo! Pa u to vrime je sekretar komiteta bija moj ćaća!“ Don Joso je šapnijo: „Ups!“ Barba Franko je rekao: „Pokojni Jerko! Valjda ga se sićate?“ Moj dida je promrmorijo: „Tonino, jebenliti lajavu gospu…“ Barba Tonino je u roku odma napunijo usta sa fregulom sira i slanom srdelom. Don Joso je rekao: „Kako se ne bi sićali Jerka! Mlad je umra, bog mu da pokoj…“ Barba Franko je podviknijo: „A ja san se rodija u travnju četresdevete! Tačno kad je Zorzijev ćaća cipa stine na Golom!“ Moj dida je mrmorijo: „Tonino, jebenliti dvi lajave gospe…“ Barba Franko je viknijo: „Šta to onda znači?!“ Dida je mrmorijo: „Tri ti lajave gospe jeben, Tonino…“ Barba Franko je skriknijo: „Jel to znači da je meni Zorzi brat?!“ Dida se okrenijo prema njemu i rekao je: „Pa šta to ima veze! U vrime druga Tita svi smo bili braća!“

Za kvarat od ure su barba Zorzi i barba Franko sidili za posebnim stolom. Oni dva su držali se za ruke. Plus su im oči bile pune suzica. Barba Franko je rekao: „Brate!“ Barba Zorzi je rekao: „Brate!“ Šjor Bepo je njima stavijo na stol žmul vina i pijat sa sirom i slanim srdelama. Šjor Bepo je rekao: „Ovo je na račun kuće!“ Barba Franko je kroz suze gledao u barba Zorzija i govorijo je: „Brate!“ Barba Zorzi je barba Franku uzvratijo: „Brate!“ Onda su svi u šjor Bepovoj konobi digli čaše uzrak za nazdravit. Šjor Bepo je rekao: „Srića da su fosilni ostaci sačuvali arhivsku građu!“

Onda je onaj barba Rafo rekao: „A viš, Franko, meni je to uvik bilo sumnjivo da sin bivšeg sekretara komiteta može postat glavni hadezeovac na Šolti!“ Barba Tonino je rekao: „I to najtvrđa linija! Otočki ustaša!“ Barba Franko je okrenijo se prema ekipi. On je obrisao suzice i rekao je: „Pokojni Jerko je bija monstrum, čoviče! Još me ka malog cipa za svaku pizdariju! Više san batina od njega popija nego robijaši na Golom otoku! Već tad san iz dna duše zamrzija partiju i komunistički režim!“ Moj dida je rekao: „Ha, pa normalno da si posli puka na hrvatstvo!“ Barba Franko je rekao: „Devedesetih je u meni zakucalo hrvacko srce! I sve do danas san osta ponosni hadezeovac! Zato jer san srbokomunistička zvjerstva i zločine ositija u svojoj kući! Partijski moćnici su nas Hrvate još ka dicu tlačili i gazili ka mrave!“ Barba Tonino je rekao: „Onda ti je, Franko, ka vodećen hadezeovcu i glavnome otočkom ustaši sigurno pa kamen sa srca kad se pokazalo da ti pokojni Jerko nije otac, nego da ti je pravi roditelj Zorzijev ćaća!“ Barba Franko je uzeo za ruku barba Zorzija i rekao je: „Sad je sve leglo na svoje misto!“ Moj dida je rekao: „Naravski da je! Pošto je Zorzijev ćaća bija Srbin!“

Robi K. (IIIa)
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 50.0
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 602.2.14
mob
I-mate 30 Pro
nazisti kad pricaju kamen place...

briga za covecanstvo...humanizam...svetla buducnost...spasavaju nas....

i na kraju se sve zavrsi time sto se polovima ubije cijanidom...a polovina u gasnu komoru...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 50.0
Linta: Imenovanje Gotovine upereno protiv dobrosusedskih odnosa Srbije i Hrvatske

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je večeras da je odluka Vlade Hrvatske da generala u penziji i bivšeg haškog optuženika Antu Gotovinu imenuje za posebnog savetnika vicepremijera i ministra odbrane Damira Krstičevića uperena protiv dobrosusedskih odnosa Srbije i Hrvatske.

On je u saopštenju ocenio tu odluku kao "skandaloznu i sramnu", a uperenu protiv jačanja mira i stabilnosti u regionu i uspostavljanja poverenja i pomirenja dva naroda.

"Očigledno je da hrvatsko društvo nije spremno da se suoči sa svojom zločinačkom prošloću", naveo je Linta u saopštenju.

Prema pisanju zagrebačkog Večernjeg lista, Gotovina će formalno biti zadužen za sistem državne bezbednosti, ali će prema potrebi biti angažovan i za ostala pitanja u vezi s odbranom i bezbednošću.

Haški tribunal oslobodio je u novembru 2012. Gotovinu odgovornosti za ratne zločine nad srpskim stanovništvom tokom i posle vojno-policijske akcije Oluja u avgustu 1995. Time je srušena prvostepena presuda po kojoj je Gotovina bio osuđen na 24 godine zatvora.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 602.2.14
mob
I-mate 30 Pro
oni na takav nacin vaspitavaju hrvate...

zabole njih i za hrvatsku i za srbiju...

to se koristi za cisto manipulativne svrhe...

nikakvog rata na balkanu nece biti...

to je sve sad dzabe...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Browser
Safari 602.2.14
mob
Apple 15
Posto se ovih dana svi srpski kristali nesto loze na Zivi zid... (i Rudanku)

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 541 542 544 545 ... 930
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 17:27:19
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.256 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.