Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 14:06:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpski pozdrav - Tri prsta  (Pročitano 65732 puta)
Zvezda u usponu

Са Партизаном до смрти!!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2413
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Ma to je neka ustaska propaganda da nas zatruju svime sto je samo nase.Ja u to neverujem  Smile
IP sačuvana
social share
Balkan Special Forces CoD4 mod
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Tel.Me Your.Number
aj da stavim na ćirilicu

ја размишљам овако... па шта ако је 3 прста користио неки усташа ми смо присвојили тај знак он је сад наш... ко јбе усташе јел га они сад користе? (нисам читао целу тему Smile ) то је сада наш знак ко јбе остале сељобере.... докле год ја сматрам да је то српски поздрав има тако и да буде јбите се ви који трујете народ и уништавате наше међуљудске односе..

Edit by RASMC: Nemojte skretati sa teme
« Poslednja izmena: 03. Avg 2008, 22:31:46 od RASMC »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Tel.Me Your.Number
brate ja bih takve na kolac ali drugar mi je sta da radim i ovaj sto mi je izbrisao to  Smile

nek mi kaže gde da postavim to!!!!!!!!!!!!!!! nemoj samo Nemojte skretati sa teme!!!!!! kaži mi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Postoji politički forum pa odeš tamo i postaviš Smile

A da: Nemojte slati vise komentara za redom. Postoji dugme izmeni ako ste nesto zaboravili reci. Postovanjem vise odgovora zaredom tema se samo razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponasanja pogledajte pravilnik Burek Foruma. Smile
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Tel.Me Your.Number
Očekivao sam da će neko od prosvetitelja da nam postavi sliku predsednika Tadića i ministra Jeremića kako mašu na olimpijadi sa 4 x 3 = 12 prstiju

aj ja ću samo Tadića a vi nađite Jeremića

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Tadić mi nije ukrao tri prsta!

Narod i političari su prihvatili taj pozdrav, i to je pobeda programa SPO-a. Tri prsta su postala srpski nacionalni simbol

Za Srbiju je izuzetno značajno to što je predsednik Boris Tadić na otvaranju OI, pred četiri milijarde ljudi, podigao tri prsta pozdravljajući naše sportiste, kaže u intervjuu za Press predsednik SPO-a i tvorac ovog pozdrava Vuk Drašković. Prema njegovim rečima, Tadićeva tri prsta su dokaz pobede programa Srpskog pokreta obnove.

- Veoma sam zadovoljan zbog onoga što je uradio Tadić! Ceo svet je video ta tri prsta! Čak ih je podigao i američki predsednik Džordž Buš! Loše je, međutim, što se deo srpske javnosti sada zbog toga ruga Tadiću kao što se nekada rugao SPO-u, kada smo mi Srbijom pronosili taj pozdrav.

Ne ljutite se što vam je šef države, na neki način, ukrao pozdrav?

- Nisam ljut ni na koga! To su zle priče! Nemam zašta da optužujem Tadića. Pa, to bi bilo kao kada bi neko danas bio optužen da je Vuku Karadžiću ukrao azbuku! Taj simbol su prihvatili narod i političari, i to je pobeda našeg programa! To što sada svi koriste taj pozdrav jeste dobra stvar!

Kako komentarišete to što je i predsednik SAD Džordž Buš podigao tri prsta?

- To je sjajno! Taj simbol je nešto što se lako objašnjava i lako prihvata! Ako američki predsednik ne krije svoje interesovanje za taj srpski simbol i ako ga prihvati podižući tri prsta, to nikako nije bez značaja!

Da li je Tadić značenje tog simbola dobro objasnio Bušu govoreći da je to znak Svetog trojstva?

- To je dobro objašnjenje, ali nije jedino. Svaki simbol je bolji što ima više značenja! Jedno značenje tri prsta je sloboda, jer su ta tri prsta slobodna, ona su rastavljena i nisu zarobljena. Nadalje, oni simbolizuju i vrhove srpske državnosti, vere i kulture. To može da znači i ono što je predsednik Tadić rekao američkom šefu države - Sveto trojstvo. Naravno da je to dobro objašnjenje. Otac, sin i Sveti duh!

Da li ste vi imali priliku da nekom stranom državniku objašnjavate značenje tog simbola?

- Imao sam to zadovoljstvo u Vašingtonu, na tradicionalnom molitvenom doručku! Nekoliko njih je bilo znatiželjno zašto sam, govoreći na tim sesijama, dizao tri prsta. To sam objasnio kao Sveto trojstvo, kao simbol hrišćanstva.

Rekli ste da Tadića razapinju zbog pozdrava. Ko to radi?

- Pazite, ta tri prsta sada dižu svi, uključujući i radikale! Ali, oni će, verovatno, već sutra ponovo potegnuti priču da je to ustaški pozdrav! Samo neka radikali pozdravljaju narod s tri podignuta prsta, a na ono šta oni govore uopšte ne bi trebalo obraćati pažnju!

Da li mislite da su tri prsta postala srpski nacionalni pozdrav?

- Nesumnjivo! Od osnivanja SPO-a svi smo u stranci dizali tri prsta! Ubrzo je taj simbol prihvaćen u Krajini, BiH, Crnoj Gori... svuda gde žive Srbi. Međutim, bila je i velika i stalna povika na ta tri prsta, od Miloševićevog režima, pa do Šešeljevih radikala. Mi na to nismo obraćali pažnju - dizali smo naša tri prsta dok smo skidali petokraku, kada smo se zalagali za himnu „Bože pravde", dok smo na Trgu nosili „zabranjene" predmete. Tri prsta su danas nacionalni pozdrav Srba širom sveta.

Da li je neko koristio taj pozdrav pre vas?

- Koliko znam, samo knjaz Miloš 1815. godine, što je zabeleženo na jednom slikarskom platnu. Ja sam tu sliku prvi put video sedamdesetih godina, a sam sam tri prsta prvi put podigao na jednoj književnoj tribini 1986. godine u Valjevu.

Možda biste mogli da napišete i knjigu o tome...

- Aktivno pišem, ali neću o tome pisati.

Svetim trojstvom do trofazne struje

Znate li neku anegdotu o tri prsta?

- U dnevniku Nikole Tesle postoji jedna zanimljiva rečenica u kojoj on kaže da ideju o trofaznoj struji duguje svom ocu, koji je bio sveštenik. Tesla je jednog dana razmišljao o Svetom trojstvu i odatle mu je krenula ideja koja je rezultirala trofaznom strujom.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

hehe... loodilo....

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 112
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
SonyEricsson w200i
o ova tri  prsta ima nesto da se cuje i u digitalnom andjelu... evo sta ja znam o tome... Hrvati su polagali zakletvu sa rasirena ta tri prsta sto je trebalo da simbolise raspad svetog trojstva... ali makar po meni ta tri prsta u nasoj drzavi mogu da znace jos nesto, kao na primer, nasa zastava ima tri boje, moguce da je neko koristio ta tri prsta i zbog toga...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
Očekivao sam da će neko od prosvetitelja da nam postavi sliku predsednika Tadića i ministra Jeremića kako mašu na olimpijadi sa 4 x 3 = 12 prstiju

aj ja ću samo Tadića a vi nađite Jeremića

Evo Jeremica,

a posto se podforum zove Mitovi i legende da dodam G.W.Bush-a i njegova "tri prsta" koja su mu dodali pro-DS listovi "Press" (Djilas) i "Alo" (podruznica Blica):

Fotografija "Reuters-a" u PRESS-u:

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=43897

Originalna fotografija Reuters-a sa Yahooo News:

http://news.yahoo.com/nphotos/slideshow/photo//080808/ids_photos_sp/r4257154773.jpg

Clanak u ALO:
"Tadic posrbio Busa"
http://www.alo.co.yu/politika/5918/Tadic_posrbio_Busa

I sam Boris Tadic daje izjavu (laze) kako je "objasnio Bushu sta znace tri prsta, a njemu je to bilo interesantno, pa je usvojio taj deo naseg identiteta":

(na 00:25)

Ako to nije iskonstruisan dogadjaj koji se nikada u stvarnosti nije desio, onda ne znam sta jeste.
« Poslednja izmena: 12. Avg 2008, 16:01:04 od Golden Eagle »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson k310i
Citat
http://img383.imageshack.us/img383/4933/11sh8.jpg
Pored ove fotografije u pressu pise da fotomontaza.

Citat
I sam Boris Tadic daje izjavu (laze) kako je "objasnio Bushu sta znace tri prsta, a njemu je to bilo interesantno, pa je usvojio taj deo naseg identiteta":
"Neznas sta to znaci".Pa on je sa njim jos i na ti.Kakav kreten....Treba sad Tadicu objasniti sta znaci sveto trojstvo...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Me nebitan je Bus Srbi od tog hoce li neko tamo dizati tri prsta od svetskih drzavnika nece imati nikakvu korist bitno je ovde domacoj javnosti predstaviti to kao nesto pozitvino kao nesto sto je nase sto je brend Srba i ostro se suprostaviti ovima sto pokusavaju da to predstave kao nacisticki simbol

Znaci kad vas neko pita sta znace tri prsta slobodno recite :
Ona znace sveto trojstvo jer smo Hriscani -Pravoslavci -Srbi
Ona znace slobodu a ne pokornost i zarobljenistvo
Ona predstavljaju i tri boje na nasoj zastavi
Oni predstavljaju tri stvari do kojima je SRbima jako stalo ''Drzava,Kultura( mozete umjesto ovoga reci tradicija, istorija,i Vjera''
Njih je dizao i knjaz Milos 1815 pa prema tome nemaju veze sa ustasama i ostalom gamadi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 14:06:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.