Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 08:39:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpski pozdrav - Tri prsta  (Pročitano 65430 puta)
Hronicar svakodnevice

I'am the man who walks alone...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 612
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
to ja pokusavam da kazem, nacija kao termin, srbin je covjek koji se rodi od oca i majke srba koji su se rodili od oca srbina, i majke srpkinje i tako do kraja, nemozes povezivati naciju i religiju to su dvije razlicite stvari, covjek dobije naciju po rodjenju a za religiju se opredeljuje, kao sto rekoh srbin sam i smatram se za pravog srbina u tom smislu sto volim svoj narod, i religiozan sam, kazem da necu vise dizati tri rasirena prsta, ipak imaju simboliku toga, krstis se(ako se krstis) sa tri sastavljena prsta sto predstavlja sveto trojstvo, a sta onda mogu znaciti tri rasirena prsta Smile Smile Smile, to ja govorim.
IP sačuvana
social share
uklonise mi potpis, kazu predug Smiley
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ma dajte ljudi mi Srbi smo jedne bre velike budale. Da budale,prosto nemogu da verujem koliko neki mogu da seru,ej ceo svet zna da su 3 prsta srpska i sad se nadje neko da kaže,e nisu nego treba skupljena. Pa kad se krstimo skupimo ih,a kad hoćemo da pokažemo odakle smo raširimo ih !Ustaše su koristili 3 prsta ali skupljenih ka dlanu(vidite na netu).
Nemogu da verujem da sve što je naše mi nekako nadjemo način da odbacimo. Neki viču Nikola Tesla je hrvat,neki Novak Djoković je hrvat,3 prsta nisu srpski simbol iako ga koristi 95 % Srba. I umesto da nedamo bre naše mi puštamo neše dušmane da nam se sprdaju i kažu:"haha vidite Čete kako nioko čega nemogu da se slože"
Ma ajte molim vas

3 PRSTA Forever
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 199
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Просто је невероватно колико људи наседају на глупости. Ово ме подсећа на ону причу о шоти...  Smile Ајмо, мало укључимо мозак, није то тешко.
IP sačuvana
social share
"Кад орао изгуби крила, онда га и пилад кљују."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 134
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Pa ako me sjecanje ne vara neko je prije par godina postovao slike ustasa sa podignuta tri prsta,mislim da je cak Maks Luburic bio na jednoj od njih.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 199
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Постоје такве слике, али са три спојена прста која се држе у равни главе и немају апсолутно никакве везе са српска три високо подигнута прста у знак српског поздрава. Зар је могуће да наседате на тако јефтине паралеле? Smile
IP sačuvana
social share
"Кад орао изгуби крила, онда га и пилад кљују."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Tri prsta je prvi digao Vuk Drašković ali ne u smislu da to lansira kao neki pozdrav . Naime posle 9. marta kada je izašao iz zatvora poveo je nove demonstracije koje su imale da se održavaju sve dok Sloba ne ispuni tri zahteva (puštanje svih iz zatvora , smena u RTS-u i javno izvinjenje njemu i ostalima koji su 9. marta maltretirani ) i dok je na jednom od tih mitinga nabrajao ta tri zahteva držao je dignuta 3 prsta a narod je počeo da viče "Svi, Svi , Svi" držeći tri prsta kao i on . Posle toga su se tri prsta proširila kroz srbiju i izgubila značenje sa tog mitinga i postala jedan vid srpskog prepoznavanja/pozdrava . Dakle narod je sam to lansirao kao pozdrav a ne neke svetske zavere ili ko zna šta .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Fuck The Cola uck The Pizza All We Need Is Gibanic

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
 Smile

kada malo razmislis tri podignuta razdvojena prsta ne znace razbijanje trojstva jer dok se krstis ti se krstis sa tri spojena prsta
Citat
Posle toga su se tri prsta proširila kroz srbiju i izgubila značenje sa tog mitinga i postala jedan vid srpskog prepoznavanja/pozdrava . Dakle narod je sam to lansirao kao pozdrav a ne neke svetske zavere ili ko zna šta

mladje generacije su to videle od sarijih i poceli su to da koriste kao neki znak (ja sam srbin) a da nemaju pojma odakle potice i sta znaci ...

to da li ce neko da koristi posle svega ovoga tri rasirena podignuta prsta ili spojena nije bitno jer misljenja su razlicita.

bitno je da se svi mi druzimo Smile
IP sačuvana
social share
Fuck the Cola Fuck thi Pizza all we need is Gibanica
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 54
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Motorola 
sinoc oko 23h na rts 2 bio je insert kako ustase iz drugog svetskog rata polazu zakletvu i drze tri prsta. . . . . . . . . sto mesate tri podignuta prsta visoko u vazduh sa pravoslavljem?. . . . . . . zar se oduvek na verskim obredima nije samo ponizno krstilo?. . . . . . .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 279
Zastava Buchs, Svajcarska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
SonyEricsson W810i
rimokatolici su ranije dizali prilikom zakletvi 3 prsta ali ne rasirena kao kod srpskog pozdrava nego su kaziprst i srednji prst spojeni ili kada su razdvojeni onda su malo povijeni jedan prema drugom. to se moze vidjeti i na slikama koje opisuju nastanak svajcarske, gdje tri predsavnika njihovih kantona tako drze prste prilikom zakletve.

pocetkom raspada jugoslavije, muslimani i hrvati su poceli dizati dva prsta (kao V za victory iz drugog svjestskog rata), a mi tri da bi se razlikovali od ostalih.

Znaci srpska tri prsta nemaju nikakve veze sa ustasama ili sa rimokatolicima uopste, mozemo reci da je to postao jedan od prepoznatljivih brendova.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Impossible is nothing

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 880
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N95
Просто је невероватно колико људи наседају на глупости. Ово ме подсећа на ону причу о шоти... Smile Ајмо, мало укључимо мозак, није то тешко.

uvek se zna bolje od naucnika ah? Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
С вером у Бога, за Краља и Отаџбину! Живела Краљевина Србија!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 08:39:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.108 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.