Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 06:38:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpski pozdrav - Tri prsta  (Pročitano 65818 puta)
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610

Skupljena tri prsta=Sveto trojstvo je pravi srpski pozdrav. To se moze videti i na spomeniku Karadjordju u jednoj vaznoj BG instituciji. Slusao sam o tome  na predavanju od strane jednog heraldicara i istoricara o tome.
Rasirena tri prsta je ,ponovo u Srbiju,uveo SPO- i njihov lider Vuk Draskovic.Da li je slucajno da "najveci srpski ravnogorac"(-koji je veci ravnogorac i cetnik i od Drazinog unuka Vojislava-koji je zbog Vuka i njegove ned......e Danice- izasao iz stranke).
"Slucajno" je za vreme stradanja srpskog naroda po hrvatskim i bosanskim ratistima uveo klerikarni pozdrav( koji su inicirali iz vatikana i Zagreba-pavelic i njegove ustase) sa rasirena tri prsta-razbijanje Svetog trojstva.
"Slucajno" je osnivao " paravojne formacije SPO-a-= o kojim mozete potraziti tekstove u Srpskoj reci , o Giski, Belom - ljudima koji zbog Vuka stradase a bili su srpske patriote, ali su zasmetali "slucajnom" ="Bele orlove" koji su samo povremeno bili na ratistima i odatle brzo terani od pravih boraca i lokalnih boraca iz Vukovara, Krajine,... , "slucajno: je izdao kuma-Vojislava Seselja kome jos ne pocinje ni sudjenje jer nema pravih dokaza o njegovoj krivici, ali ga je "slucajni" ipak prodao Baba Karli- najgorem tuziocu u istoriji sudstva( zeni koja ne moze da odbrani optuznicu i potkrepi nijednu tuzbu).
Sve je "slucajno" kada je Vuk Draskovic u pitanju ?
Voleo bih da se stvarno otvore tajni dosijei i da se, ako nisu unisteni o njemu, bvidi sta je radio kadar SKJ i Mike Spiljaka kome je pisao referate i slicne partijske govore.
"Slucajno"?
Moje je misljenje da se Vuk i Danica zure da uniste dosijee BIE koji postoje o njima ali ih je zajebao Rade Bulatovic koji nije sisao vesla i prozreo im nemru.
"Slucajno" je Vuk bio sef diplomatije i potpisao sporazuma sa NATO-om o prolasku njihovih trupa kroz Srbiju i neodgovaranju njihovih vojnika iako pocine zlodelo nad nasim stanovnicima.
"Slucajno"?
Nije narod rekao da je prokleto ime Vuk jos od Kosovskog boja.Pokazo se i da je Vuk u 20-tom veku proklet i najvece zlo Srbije jer -pored ostalog- uvede i pozdrav rasirena tri prsta( razbijanja Sv.trojstva) a izbacio izvorni Srpski pozdrav    S K U P LJ E N A  T R I  P R S T A ( Sveto trojstvo) zastitnistvo srpstva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Poslednja izmena: 22. Maj 2007, 10:19:55 od stami4 »
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1842
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
ne znam... posle svega sto sam procitao moram da priznam da sam zbunjen  Smile

mozda bi trebalo da se povucemo iz svetske javnosti na nekih 100-200 godina... ubice nas ovakve stvari  Smile
IP sačuvana
social share
So I say live and let live. That's my motto. Live and let live. Anyone who can't go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It's a simple philosophy, but it's always worked in our family...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

----- Whiro -----

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1848
Zastava Šabac, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Citat
Skupljena tri prsta=Sveto trojstvo je pravi srpski pozdrav
Potpuno tacno, ali se pozdrav sa tri rasirena prsta toliko rasirio da mislim da se to vise ne moze promeniti.

slika 1. Заклетва III батаљона СДК
slika 2. Prisega vlade NDH na celu sa Antom Pavelicem
slika 3. Kratak pregled zakletve raznih vojnih formacija tokom 2.Sv.rata

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

zakletva_treceg_bataljona_sdk.jpg
(17.9 KB, 400x237)
oath3.jpg
(73.32 KB, 600x390)
oath_0941.jpg
(56.08 KB, 602x348)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 99
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Uvek me cudilo kako rasirena 3 prsta predstavljaju Sveto Trojstvo samo kod Srba,a ne i kod drugih Pravoslavnih.Mislim da ce se to vremenom iskoreniti kao i jugoslovenstvo.I dan danas u Srbiji ima vise 'jugoslovena' nego Srba.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 54
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson T610
Ljudi moji tri prsta su uglavnom srpski navijacki pozdrav
Kakve to veze ima sa crkvom???

Zamislite masu ljudi kako za vreme utakmice dize uvis tri skupljena prsta....... Smile
Jednostavno tri rasirena prsta se lakse pokazuju i ostavljaju karakteristican dojam
-kakvo bre "razbijanje svetog trojstva" to su mozda tri rasirena prsta predstavljaja pre 1000 godina, danas sa tim nema nikakve veze
« Poslednja izmena: 25. Maj 2007, 02:18:15 od SrboChetnik »
IP sačuvana
social share

Srbija do Tokija
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
kakav najvijački pozdrav, puknut ću od smijeha

dragi srbi slobodno koristite taj pozdrav jer je to postao vaš prepoznatljiv i jedinstven pozdrav.
istina je da su se davno zakletve (prisege) u hrvatskoj polagale sa podignuta tri prsta što je označavalo oca, sina i duha svetoga ali se sekularizacijom društva to promijenilo i sada se prisege daju podignutom desnom rukom, baš kao u američkim filmovima u sudnici.

mi smo preuzeli pozdrav sa dva prsta što je prvi isfurao churchil što znači viktorija-pobjeda a vi ste isfurali tri prsta a što vam oni znače nemam pojma jedino znam da je on danas prepoznatljiv kao isključivo vaš pozdrav i da sa nama više nema nikakve veze
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 107
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
kakav najvijački pozdrav, puknut ću od smijeha

dragi srbi slobodno koristite taj pozdrav jer je to postao vaš prepoznatljiv i jedinstven pozdrav.
istina je da su se davno zakletve (prisege) u hrvatskoj polagale sa podignuta tri prsta što je označavalo oca, sina i duha svetoga ali se sekularizacijom društva to promijenilo i sada se prisege daju podignutom desnom rukom, baš kao u američkim filmovima u sudnici.

mi smo preuzeli pozdrav sa dva prsta što je prvi isfurao churchil što znači viktorija-pobjeda a vi ste isfurali tri prsta a što vam oni znače nemam pojma jedino znam da je on danas prepoznatljiv kao isključivo vaš pozdrav i da sa nama više nema nikakve veze

Tebe smo cekali da nam kazesh dal cemo da ga koristimo ili ne.
Znache sveto trojstvo ili trojicu kao shto pishe gore negde da si chitao saznao bi , jedina razlika je u tome shto su se pre dizala skupljena a sad rashirena i to je to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
pažljivo, slovo po slovo pročitaj moju treću rečenicu pa mi onda reci što ti nije jasno?
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 107
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
pažljivo, slovo po slovo pročitaj moju treću rečenicu pa mi onda reci što ti nije jasno?

Nije mi jasno shta cesh ti uoshte ovde al ajde....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 310
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
IP sačuvana
social share
"All beings tremble before violence. All fear death. All love life. See yourself in others. Then whom can you hurt? What harm can you do?'' izvor Sutta Nipata
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 06:38:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.117 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.