Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 450
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpski fudbaleri širom evrope i sveta  (Pročitano 611775 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Crvena Zvezda!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6484
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Nokia N95
KROJF I BASTEN STIŽU U BATAJNICU
Miralem Sulejmani, kao najbolji mladi fudbaler Holandije, dobio mogućnost da sagradi teren s veštačkom travom u svojoj osnovnoj školi

Miralem Sulejmani, fudbaler holandskog Herenvena, početkom sledeće godine dovodi u rodnu Batajnicu Johana Krofa i Marka van Bastena! Reprezentativac Srbije zvanično je proglašen za najboljeg mladog fudbalera Holandije, a od fondacije „Johan Krojf“ kao nagradu je dobio mogućnost da napravi fudbalski teren s veštačkom travom na lokaciju koju on odabere. Sulejmani se odlučio da to bude dvorište njegove osnovne škole „Branko Radičević“, u kojoj je načinio prve fudbalske korake. Izgradnja bi trebalo da započne u januaru naredne godine, da bi tri meseca kasnije bilo svečano otvaranje, na kojem će prisustvovati legende evropskog fudbala.

- Proglašen sam za najboljeg mladog igrača Holandije, a kao nagradu dobio sam mogućnost da napravim fudbalski teren s veštačkom travom na mestu gde ja to poželim, dok će Fondacija snositi kompletne troškove. Odlučio sam da to bude dvorište moje osnovne škole u Batajnici, gde sam načinio prve fudbalske korake. Na tom mestu sam svakodnevno, čak i za vreme bombardovanja, trenirao s ocem Miljaimom, pa želim da omogućim i drugima da se sklone s ulice - kaže Miralem Sulejmani.

Najbolji mladi fudbaler holandske lige ističe da će na otvaranje ovog terena doći takve legende evropskog fudbala kao što su Johan Krojf i Marko van Basten.

- Radovi bi trebalo da počnu u januaru, a stručnjaci iz Holandije će za tri meseca završiti ceo posao. Na svečano otvaranje će doći Johan Krojf i Marko van Basten, a verujem da će taj događaj biti spektakl za celu Batajnicu, pa i Srbiju uopšte. Prošlogodišnji dobitnik je odlučio da se teren izgradi u Maroku, a ja sam se odlučio za svoju osnovnu školu.

Fudbaler Herenvena otkriva da je reč o otvorenom terenu, ali da će on od njega verovatno napraviti balon.

- U pitanju je teren 40dž20 metara s veštačkom travom prve klase, koji će imati ogradu. Na njemu bi moglo da se igra osam godina po 24 sata dnevno bez ikakvih problema. Ipak, mislim da bi mnogo bolje bilo da se teren pokrije, kako bi deca mogla da ga koriste i zimi. Taj deo bih preuzeo na sebe i verovatno ću napraviti balon. U tom slučaju, teren bi mogao da se koristi i kao sala za fizičko, koja ionako nedostaje našoj školi - ističe Sulejmani.

AJAKS ILI ČELSI

Zvanično najbolji mladi fudbaler Holandije ističe da ovog leta sigurno napušta Herenven, a kao eventualne destinacije spominju se Ajaks i Čelsi.
- Pre sedam dana sam poslednji put razgovarao s ljudima iz Holandije i sigurno je da napuštam Herenven. Koliko znam, zasad je aktuelna ponuda Ajaksa, mada ima i drugih solucija. Uveren sam da će sve biti poznato najkasnije za deset dana, pa da mogu da idem na zaslužen odmor.
Na vezi sa Đukom
Sulejmani ističe da je sa selektorom Đukićem u stalnom kontaktu, a da na okupljanje reprezentacije nije otišao isključivo zbog problema s povredom.
- Imao sam problema s povredom i zbog toga nisam bio s reprezentacijom. Do kraja meseca bi trebalo da odem na more kako bih u potpunosti zalečio povređeno koleno i onda ću biti potpuno spreman. Sa selektorom Miroslavom Đukićem čuo sam se pre sedam dana, kad me je zvao da pita kako se osećam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Crvena Zvezda!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6484
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
Nokia N95
Miki "kopljanik" sa platom od sedam miliona Sreda, 18. jun 2008. 17:06     

Miralem Sulejmani (19) definitivno će postati član Ajaksa.

Kako saznaje MONDO, igrač Herenvena i reprezentativac Srbije će u četvrtak obaviti lekarske preglede, a u petak parafirati četvorogodišnji ugovor sa "kopljanicima" iz Amsterdama.

Sulejmanijev transfer će potući sve rekorde holandskog fudbala. Naime, kasa Herenvena će na ime obeštećenja biti dopunjena sa 18 miliona evra neto. To znači da će tu sumu dobiti kad se "odbiju" porez i ostale dažbine koji nisu zanemarljive.

Prethodni najveći transfer u holandskom fudbalu realizovala su ista dva kluba, pre tri godine, kad je na amsterdamsku "Arenu" stigao Klas Jan Huntelar. Visina tog transfera iznosila je devet miliona evra, ali bruto.

I Sulejmani će dobro proći sa finansijskog aspekta. Za četiri godine, prema slovu ugovora, zaradiće sedam miliona evra, takođe neto.

Kakav je posao napravio Herenven svedoči podatak da je Sulejmanija platio Partizanu 250 hiljada evra. Toliko obeštećenje propisuje UEFA za školovanje igrača s obzirom na to da mladi fudbaler nije želeo da potpiše profesionalni ugovor sa matičnim klubom.

Sulejmani je proglašen za najboljeg mladog fudbalera Holandije u prošloj sezoni, u kojoj je na 34 utakmice postigao 15 golova i zabeležio deset asistencija, a kao nagradu je dobio da bira gde će da sagradi teren sa veštačkom travom.

Odlučio je da to uradi u dvorištu svoje OŠ "Branko Radičević" u Batajnici, a na svečano otvaranje će u prvoj polovini naredne godine doći i Marko van Basten i Johan Krojf.

Inače, Sulejmani nije bio na spisku selektora Srbije Miroslava Đukića za nedavnu reprezentativnu turneju zbog povrede.

(MONDO)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Crvena Zvezda!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6484
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
Nokia N95
Bolji sam od Karvalja i Aleksa
Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović tvrdi da zaslužuje mesto u startnoj postavi Čelsija

Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović tvrdi da zaslužuje mesto u startnoj postavi Čelsija i veruje da je bolji fudbaler od Rikarda Karvalja i Aleksa! Defanzivac „orlova“ došao je na Stamford bridž u januaru ove godine iz moskovske Lokomotive za 13 miliona evra, ali pod vođstvom menadžera Avrama Granta nije uspeo da debituje za Čelsi.

Međutim, Ivanović očekuje da u predstojećoj sezoni izbori mesto startera u ekipi Luisa Felipea Skolarija i upozorava saigrače da je spreman da se bori za svoje mesto u plavom dresu. Takođe, štoperu reprezentacije Srbije nije jasno zbog čega nije dobio priliku protekle sezone i izražava želju da ga Čelsi prosledi na pozajmicu u Juventus ukoliko ne računa na njega u predstojećoj sezoni.

- Bolji sam od Aleksa i Rikarda Karvalja. Trebalo bi da budem u startnih 11 Čelsija, i verujete mi da ću to i ostvariti. Čelsi me je doveo iz Lokomotive za 13 miliona evra i nije mi jasno zašto mi niko dosad nije objasnio zbog čega nisam debitovao. Veliki sam optimista i nadam se da ću biti nezamenljiv šraf u timu Felipea Skolarija. Najmanje što Čelsi može da učini za mene, ukoliko ne računaju na moje usluge u narednoj sezoni, jeste da me prosledi na pozajmicu u Juventus. Ja samo mnogo želim da igram - rekao je Branislav Ivanović.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Crvena Zvezda!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6484
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Nokia N95
Super Sulejmani

POČETAK letnjeg prelaznog roka, koji će trajati do poslednjeg avgustovskog dana u ponoć, protiče u iščekivanju "bombe" koja bi mogla da potrese kompletnu fudbalsku industriju i sruši sve dosadašnje rekorde. Čelsi "opipava" puls Kake i Milana, Real Madrid sa Mančesterom vodi rat oko Kristijana Ronalda, a sume koje su u opticaju dostižu čak sto miliona evra!?
Međutim, i na samom startu letnje fudbalske "pijace" bilo je nekoliko veoma unosnih i bogatih sporazuma, a trenutni rekorder je Brazilac Dani Alveš, dosadašnji član Sevilje, koga je Barselona platila čak 32 miliona evra (suma bi u zavisnosti od rezultata kluba mogla da poraste na čak 35 miliona). Ništa čudno, ako se zna da je "Barsa" zasada najveći trošadžija, a da su tri prva mesta rezervisana upravo za Brazilce.
Među deset najskupljih transfera ovog leta našao se i jedan Srbin - Miralem Sulejmani. Nekadašnji omladinac Partizana, posle samo par sezona provedenih u Herenvenu oborio je sve rekorde holandskog fudbala pošto je Ajaks za njega "iskeširao" 16,25 miliona evropskih novčanica, mnogo više nego što su svojevremeno u ovoj zemlji plaćeni Nistelroj (šest miliona), Huntelar (devet miliona) ili Kežman (12 miliona).

TOP-10 LETO 2008.
1. D. ALVEŠ (Brazil/Sevilja - Barselona) 32.000.000
2. ŽO (Brazil/CSKA - Mančester siti) 24.000.000
3. AMAURI (Brazil/Palermo - Juventus) 22.800.000
4. L. MODRIĆ (Hrvatska/Dinamo - Totenhem) 21.000.000
5. Ž. BOSINGVA (Portugal/Porto - Čelsi) 20.500.000
6. M. SULEJMANI (Srbija/Herenven - Ajaks) 16.250.000
7. EDERSON (Brazil/Nica - Lion) 15.200.000
8. A. BARZALjI (Italija/Palermo - Volfsburg) 14.000.000
8. S. KEITA (Mali/Sevilja - Barselona) 14.000.000
8. A. ĐILARDINO (Italija/Milan - Fiorentina) 14.000.000
NAPOMENA: ime igrača, zemlja, stari i novi klub i visina
obeštećenja u evrima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29583
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
Everton želi da dovede Vladimira Stojkovića
Čelnici engleskog prvoligaša Evertona traže novog golmana, a prvi na listi želja je čuvar mreže reprezentacije Srbije Vladimir Stojković, piše danas britanski dnevnik "Dejli miror".

Menadžer Evertona Dejvid Mojes nedavno je otpustio Nemca Stefana Veselsa, a prema pisanju engleskih medija, uprava engleskog tima uskoro bi trebalo da održi sastanak sa Stojkovićem.

"Ne mogu da isključim mogućnost odlaska u Englesku. Preciznije informacije, međutim, mogu da daju samo ljudi iz kluba za koji trenutno igram", izjavio je Stojković, koji je prošle sezone branio za Sporting iz Lisabona.

Izvor: Blic
« Poslednja izmena: 11. Jul 2008, 18:30:19 od trstra »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak
Pol
Poruke 29583
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
Stojković na probi u Evertonu
Srpski golman Vladimir Stojković mogao bi sledeće sezone da brani u engleskoj Premijer ligi.

Stojković će sledeće nedelje trenirati sa Evertonom i ako se pokaže pred Dejvidom Mojesom postoji mogućnost da ode na pozajmicu na Gudison. Takođe, postoji i opcija da Everton otkupi Stojkovićev ugovor za 3 miliona evra.

Stojkovićev agent Zoran Stojadinović rekao je da je na Stojkoviću da impresionira Evertonovog trenera: „Ukoliko Mojes bude zadovoljan, svi će biti lako dogovoreno“.

Mediji u Portugalu zadnjih nekoliko dana prenose da se Sporting dogovorio sa Englezima da Stojković sledeće sezone brani za Everton.

Srpski reprezentativac je u Sporting došao iz Nanta, a branio je i za Leotar, Zemun, Crvenu Zvezdu i Vitese. Za reprezentaciju je branio na 16 utakmica.

Izvor: B92-Sport

Надам се да ће успети да се покаже Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
2 gola Krasića danas protiv Amkara!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak
Pol
Poruke 29583
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
Miloš Krasić u odličnoj formi
Srpski reprezentativac Miloš Krasić postigao je dva gola u remiju CSKA iz Moskve na gostovanju Amkaru.

Moskovski klub je odigrao nerešeno 3:3 sa trenutno drugoplasiranim timom ruskog prvenstva. Reprezentativac Srbije bio je strelac u 65. i 67. minutu čime je preokrenuo rezultat i doveo svoj tim u vođstvo od 3:2. Ipak, domaćini su uspeli da izvuku bod golom Peeva, šesnaest minuta pre kraja utakmice.

CSKA je u prethodnom kolu demolirala Spartak iz Moskve na gostovanju 5:1 i Krasić je posle meča sa Amkarom objasnio zašto njegov tim nije bio toliko inspirisan kao pet dana ranije.

„Danas nismo igrali na istom nivou kao sa Spartakom, ali je meč ipak bio dobar, postigli smo tri gola. Propustili smo više šansi i oni su to znali da iskoriste. Mi smo u par navrata izgubili koncentraciju, a oni su to umeli da kazne i nisu slučajno među liderima šampionata“.

Krasić je za razliku od meča sa Spartakom, gde je igrao po levoj strani, utakmicu sa Amkarom proveo na svojoj prirodnijoj poziciji, desnom krilu, što je rezultovalo postizanjem dva gola.

CSKA se posle dvanaest odigranih kola nalazi na šestom mestu ruskog šampionata, sa osam bodova zaostatka u odnosu na vodeći Rubin, ali i utakmicom manje.

Naš fudbaler nije bio preterano zabrinut što se njegov klub ne nalazi na vrhu tabele.

„Zaostatak nije stašan. Bitno je da u napadu igramo agresivno, kao što smo odigrali na poslednjih par mečeva. Da uočimo greške u odbrani i da nastavimo trku. To će dovesti do uspeha“, dodao je Krasić.

Izvor: B92 - Sport
« Poslednja izmena: 17. Jul 2008, 13:57:06 od trstra »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak
Pol
Poruke 29583
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Марко Перовић, стрелац гола за Базел против Јанг Бојса.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Đorđe Rakić dao gol za Salcburg amatere. Odigrao je sasvim dobro koliko sam mogao da vidim na multi prenosu  Smile
Ako tako nastavi prebaciće ga u prvi tim već za nekoliko nedelja  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 450
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.