a zasto je to tako na jugu srbije i kosovu zato sto su to siptari to su talibani ti od afganistana nemozes da napravis ameriku tako ni od kosova emozes da napravisnesto sto ce da lici na srbiju to su jednostavno ljudi sa kojima se nemoze izaci na kraj kojima je preci plemenski zakon njihove familije nego bilo koje pare sveta pricam vam to jel verovatno poznajem vise siptara od vas i znam kakav im je pogled na svet i na zivot! to su ljudi koji jos uvek kupuju zene kod koji najstariji u kuci vodi rec mladi nemaju svoje ja vec slusaju dedu tako da ti ako mladom siptaru nesto ponudis ako to deda ne odobri dzabe si mu ponudio problemi siptara i njihove ekonomske nerazvijenosti potpuno leze na drugom mestu onda imaju po 10 deteta znam kako siptari zive na zapadu recimo prosecna plata na zapadu nije dovoljna da se izdrzava15 clanova porodice a kamoli u srbiji i ko je tu krivkrivi su oni i njihov mentalitet ko moze u svetu da ti da obicnu radnicku platu od koje mozes da izdrazavas sebe zenu i 5 deteta pa niko dok zene kod njih ne rade jel jednostavno to je zabranjeno siptarskim plemenskim zakonom! siptari kao drustvo imaju svega 10 psto populacije koja razmislja progresivno i sa kojom mozes nesto da se dogovoris a sve ostalo je zatucano pa svaki srpski seljak iz nekog planinskog sela ima progresivnije razmisljanje od jednog mladog siptara tako da bih ja vanju posla da resi problem sa necivilozavim ljudima na civilizovan nacin! to je isto kao da cuvas 10 svinja u dvoristu i one naravno riju i prave haos i neko mi kaze treba se sa njima ljudski dogovoriti e nekmi kaze neko da je ovo moguce pa kad to izvede onda cemo ga poslati da se dogovori sa siptarima!
Sloba je ucinio vise nego sto bi ostali uradili, sad druga je stvar sto mu nisu dozvolili da rjesava probleme u svojoj kuci. Ko misli da bi post-slobina demokratsko-podanicka vlada ucinila nesto vise grdno se vara. Ja ne kazem da su njegove metode uvijek bile dobre ali namjere jesu. Bar je imao petlju da se obracuna sa njima umjesto da ocajnicki ponavlja "spremni smo im dati najsiru autonomiju" sto je uvertira za nove probleme.
problem sa albancima nece biti reshen niti autonomijama ,pa chak ni nezavisnoshcu kosova ,zbog njihove nezaustavljive teznje da se razmnozavaju i shire . ako srbija zele da opstane ,mora da pronadje nauchne metode za efikasnu i humanu neutralizaciju albanaca.