Ako izuzmemo "radikalni" nacin za resavanje ovog problema ( koji se u slucaju Kosova pokazao kao poguban), jedini nacin bi bio jacanje ekonomije i podizanje zivotnog standarda u tom regionu. I kriza na Kosovu je pocela 80-ih godina, kada je zbog pritisaka MMF-a bivsa SFRJ bila primorana da "zavrne slavinu", i smanji socijalnu pomoc koja je bila namenjena toj pokrajini.
Mozda i ti mladi albanci, ni tada a ni sada, ne bi mahali albanskim zastavama i trazili odzepljenje, da su kojim slucajem bili zaposleni i imali solidan licni dohodak. Znaci sto vise investicija u tom regionu, jacanje ekonomije i povecanje zaposlenosti, i to bi u buducnosti (mozda ne bas bliskoj) moglo da bezbolno resi probleme.
Ko to daje Kosovo?Ono nam se uzima, a mi moramo da se zapitamo zasto ce nam ga oduzeti.
Ovo na jugu Srbije je strasno, ali nadam se da se necemo koristiti onim metodama kao 98/99 da suzbijemo njihove separatisticke namere.
Kojim bi se ti metodama obracunao sa siptarima? Mozda da ih zamolimo da nam ne skidaju zastavu i ne kace zastavu druge drzave? Pa ovo je ocigledno rusenje ustavnog poretka jedne suverene drzave! Svuda u svetu ovo bi brzo i efikasno bilo sankcionisano jedino ovi nasi majmuni glume neku yebenu demokratiju! Kineski metod je jedini ispravan za ove pacove, tenkove i sve pogaziti a kolovodje javno poveshati! Dosta je bilo tolerancije prema ovakvim ispadima!
Ako izuzmemo "radikalni" nacin za resavanje ovog problema ( koji se u slucaju Kosova pokazao kao poguban), jedini nacin bi bio jacanje ekonomije i podizanje zivotnog standarda u tom regionu. I kriza na Kosovu je pocela 80-ih godina, kada je zbog pritisaka MMF-a bivsa SFRJ bila primorana da "zavrne slavinu", i smanji socijalnu pomoc koja je bila namenjena toj pokrajini.
Mozda i ti mladi albanci, ni tada a ni sada, ne bi mahali albanskim zastavama i trazili odzepljenje, da su kojim slucajem bili zaposleni i imali solidan licni dohodak. Znaci sto vise investicija u tom regionu, jacanje ekonomije i povecanje zaposlenosti, i to bi u buducnosti (mozda ne bas bliskoj) moglo da bezbolno resi probleme.
Los standard je u cijeloj zemlji. Jel sad treba da se ulaze samo u taj dio ne bi li se bagra smirila. Daj mu pare da ne pravi probleme!!!??? U kojoj to drzavi ima. Reci ako ima negdje da i ja odmah idem da reketiram svoju vladu.
Још само слепцима није јасно да са шиптарима нема мирног решења.Нисам за рат,али не видим шта се са њима може мирно и цивилизовано решавати. Сутра очекујем наступ Наташе Кандић која ће да каже да су шиптари у праву. А онда ће да је подржи још ''бораца за људска права'' и ето нас у врзином колу....
I vi svasta slusate u Srbiji, (Kandicka i ta kompanija). Ja ne znam kako se ta zena moze slobodno kretati ulicom. Kod nas, u RS-u, kad bi onako nesto pricao na TV-u ne bi smio izaci na ulicu.
evo vam resenje! ovo se inace radi u svim zapadnim zemljama! napraviti administrativnu oblast gde bi pdv i pdf bili po za 40% manji, i dati garanciju da ce te mere vaziti najmanje 10.god. koliko znam ove nase tajkune-karica,miska i td, svi ce potrcati dole da otvore nesto! 1. kupovace njihovu zemlju a oni ce sa paricama na kosovo 2. zemlja ce poskupeti toliko da preostali srbi nece moci da prodaju siptarima zemlju jer nisu ni ovi vrece bez dna 3. dole ce otici dosta kvalifik. rad snage koje dole nema pa se moze ocekivati i urbaniji nacin zivota( zamislite nesto poput egzita u presevu, do jaja).
Los standard je u cijeloj zemlji. Jel sad treba da se ulaze samo u taj dio ne bi li se bagra smirila. Daj mu pare da ne pravi probleme!!!??? U kojoj to drzavi ima. Reci ako ima negdje da i ja odmah idem da reketiram svoju vladu.
Tacno je da je standard los u celoj zemlji, ali su Kosovo i jug Srbije daleko najnerazvijeniji deo zemlje, a nezaposlenost je ogromna, pogotovu medju mladim ljudima. Upravo je te mlade ljude najlakse izmanisulisati pricama o "velikoj Albaniji" i pripajanju, kako oni kazu "istocnog kosova" ( juga Srbije) kosovu.
Sigurno da socijalna pomoc ne bi dala rezultate ( niti mi imamo ekonomiju za tako nesto), vec iskljucivo investicije kojima od kojih ne bi imali koristi samo albanci, vec i srbi koji dole zive podjednako lose kao i oni.
eh cni to bi trazilo da se nase vlasti potrude i urade nesto za svoj narod (pod svoj mislim i Albance na jugu Srbije), lakse je pustiti da se problemi tamo zapate, a onda po kratkom postupku, pa bombardovanje, pa opet nacionalni interesi, pa novi Ustav, pa opet slicni na vlasti i tako u krug.