Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 00:56:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 578 579 581 582 ... 713
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpska napredna stranka i Tomislav Nikolic  (Pročitano 718776 puta)
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2977
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1059
mob
Nokia 300
Mislim da uopste Tomi nije potrebna neka saradnja sa svim bivsim i sadasnjim DOS-ovcima.Svi su oni pokazalai svoje pravo lice. Ali pokupice im glasove u svakom slucaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
mob
Nokia 
ево, Ђура решета Ђукановића.....  Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Kaže Vučić da redovno čita forume... valjda čita i ovu temu  Smile

Coa, pozdrav za Vas !  Smile
IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
mob
Nokia 
Овај Ђукановић,екс-националиста и екс-ђука...је пролупао...
као Карађорђе нас сј*бо што је кренуо 1806. на султана... Smile
Па није Црни Ђорђије знао за ЈеУ,иначе би нас одмах одвео тамо,са све амбасадорима.... Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Главни одбор СНС изабрао потпредседнике

Конференција за новинаре,  29.04.2010.

Јоргованка Табаковић: Отварам  редовну  конференцију за штампу Српске напредне странке, која је истовремено и  она која има економску тему која је уобичајена једном недељно, а можете да постављате питања на крају конференције. Данашњу конференцију бих у једној реченици могла да сажмем као залагање  СНС за моћне институције, а не моћне појединце, за другачију монетарну политику која ће ићи у прилог обнови привреде, а не само за друго име гувернера. Као што видите из наслова, тема је монетарна политика и  у институционалном вакуму који је уследио након оставке гувернера имали сте прилике да видите незаконито предлагање кандидата за гувернера од стране премијера, чиме сте могли да уочите недвосмислено да је Одбор за финансије Скупштине Србије записан у пословнику и предвиђен позитивним законским прописима само као орган који га предлаже, али да у пракси то нешто другачије функционише и да је господин Цветковић промовисао кандидата за гувернера, а на јавном сервису РТС од новинарке која је са њим сутрадан водила разговор, он је био чак тако и представљен. Значи, држава у којој се једно говори, друго ради, а сасвим треће пише у законским прописима и  правилима понашања, ми добијамо новог гувернера који ће задржати исти монетарни оквир и где ћемо имати изгледа исту политику вођења девизних прилива из иностранства, не наводне рестриктивне политике већ монетарне политике која ће и даље пркосити и инатити се са фискалним политиком, а све на штету грађана.
Говорили смо вам у више наврата да су носиоци економске политике признали да су штампали динаре под покрићем девиза које су стизале у Србију, а после нашег прозивања да су то и радили. Чињеница да се динари не штампају према активности домаће привреде већ према токовима тог страног капитала, сврстава то српско циљање инфлације која је главни циљ нашег бившег гувернера,  кажу биће и овог, да је далеко од монетаризма на које се власти позивају.  Ова чињеница нам намеће још једну бригу, а то је све у светлу најављене продаје Јавног предузећа, не јавног у називу него под власништвом државе 80%, Телекома Србије и врло је интересантно ако се продаја Телекома буде обавила и дође до прилива девиза и ако гувернер нови који наслеђује старог и води стару монетарну политику буде одштампао динаре за девизе које уђу у ову земљу и ако се таква пракса настави питање је где ће завршити тај новац који ће НБ одштампати, али у име свих грађана Србије, у чију ће корист завршити, а биће одштампани у име грађана Србије.
Највећа је стрепња да се та динарска ликвидност препусти банкама, јер су банке показале да нису  у  стању да пласирају динаре грађанима ни привреди већ да имају најсигурнијег трговца новцем у држави тргујући репо папирима са НБ и у трезорским записима тргујући са Министарством финансија. Тако НБ која штампа динаре па их после повлачи преко својих репо папира учи трезор како да то исто ради повлачећи кеш из привреде где се банке у ствари не баве кредитирањем већ то ради једно министарство у оквиру Владе Србије.
Јавни дуг Србије је од почетка 2009 године до данас порастао са четвртине на трећину БДП. И ако бих сад занемарили институционалне механизме и свели то на једну просту економску логику прича би гласила - држава позамљује новац од пословних банака, а оне су тај новац добиле од НБ. Тако се понаша НБ уверавајући вас да циља инфлацију и да ради како раде и остале централне банке у свету и Европи, а какве то заиста ефекте има знају заиста не само они који су узели кредите него и ми који немамо кредите, али преко инфлације плаћамо цену ове и овакве монетарне политике. Економске последице су исте и у случају да се пословне банке не нађу као посредници између јавне потрошње изнад могућег нивоа девиза с једне стране, динара и НБС са друге стране.

У Србији можемо очекивати још већу инфлацију него код наших трговинских партнера што уз „јак динар“ јак значи још неповољнији положај извозника. Шта ће то значити у светлу најављеног пада вредности евра због Немачке тврдоглавости да помогне Грчкој, а мотивисане изборима у једном делу Немачке остаје нам само да страхујемо.

Док је куповна моћ динара нереално јачала у односу на евро и док нас је монетарна политика уводила у једно нереално стање у којем данас живимо, медији се нису бавили монетарном политиком. То вам није била задата тема и то није примедба вама који седите овде него онима који уређују теме, мишљења и ставове о институцијама и појединцима који их воде. Кад је курс подивљао,  тј динар ослабио према евру, онда су медији усмерили сву пажњу према курсу. Ми смо све време упозоравали на узроке, медији и они који одређују теме говоре само о последицама.
Овако се најлакше и оправдавају интервенције из девизних резерви којима се покушавају смирити страсти у монетарној политици, а и расту страсти у политичком животу Србије. И тим нараслим страстима у политичком животу Србије можете наћи узрок у овим темама које су прећуткиване до тренутка када су постале свеопшти проблем.
Да ли је неко приметио да је од 29. марта, дакле од пре месец дана динар ојачао према евру за 30 пара и док не осећамо промене од по пару дневно, значи месец дана по једну пару проблеми управо настају, а када динар крене да слаби касно је да о томе бринемо.

На овој теми и на овакој вођеној монетарној политици  упозоравам јавност и оне који воде власт у Србији - немојте да буде касно и за Србију, јер њене финансије и њена монетарна политика јесу шупљи ко швајцарски сир. Оно што јесте проблем, кад они који мисле да не постоји смењивост да су богом дани да раде наводно у интересу грађана Србије ствари, неће моћи лако да се поправе нити ће за њихове грешке моћи да се нађу изговори ма колико били маштовити они који им те изговоре налазе и пласирају кроз медије, писане, штампане и електронске.

То јесте тема број 1. и за СНС и за њене симпатизере и гласаче, а тема број 2. је да смо на јучерашњем Главном одбору изабрали потпредседнике ГО СНС и да су то: господин Божидар Делић, да је то Небојша Стефановић, Гојко Радић и Јоргованка Табаковић, која стоји пред вама.Четири подпредседника ГО ће помагати председнику странке и заменику председника у вођење странке и у дефинисању осталих мера и стратегије за изазивање превремених избора који јесу наша нужност, а остатак конституисања ћемо завршити када будемо изабрали и сараднике. Јуче је изабран и председник Извршног одбора СНС господин професор доктор Милан Бачевић. Пет имена које сте чули нису вам непозната, четири потпредседника и господин Милан Бачевић, који је био вршилац дужности на тој функцији сада и званично има ту функцију. Да би могли да се бавимао озбиљно државним проблемима ми уређујемо и своју унутарстраначку инфраструктуру на начин да покажемо како би водили и државу.

Текст конференције ћете добити у писаном облику и имаћете ову конференцију као и сваку на сајту, јер СНС у жељи за променама стоји иза сваке речи, иза сваке процене и податка који вам објављује и нажалост, наше се слутње остварују и врло је интересантно морам да поменем да се режим, власт усудила да прошле недеље промовише као сопствени пројекат пресељење Фонда за развој у Ниш иако смо 2009. године, 15. маја, у препуној сали у Крагујевцу промовисали пројекат „Вратимо живот у Србију“ који је управо промовисао пресељење државних органа и  министарстава. На пример предвидели смо да НБ  буде у том неготинском крају у којем је замрло готово све, за све институције и јавна предузећа одредили начелно, МУП је требало да буде у Новом Пазару по том нашем пројекту. Као што видите, власт преписује од СНС, али само делимично и у мери у којој то преписивање доноси интерес њима самима, а не интерес и добробит грађанима Србије.  Па ето, они тако замишљају регионални развој, за разлику од нас који смо промовисали пројекат на један потпуно другачији начин.
Изволите ако имате неко питање, ако не, хвала вам најлепше!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Све странке да се определе између напредњака и демократа

Данас, 29.04.2010

Српска напредна странка хоће да се у Србији дефинишу два велика политичка блока, да се мање политичке партије унапред одреде хоће ли с напредњацима или демократама, а да странке националних мањина подрже онога ко добије највише гласова. Намера нам је да у наредним седмицама СНС, Нова Србија и ДСС договоре чврсту стратегију, коначни договор о заједничким акцијама за расписивање ванредних парламентарних избора - истиче у разговору за Данас председник напредњака Томислав Николић.

О чему сте јуче разговарали с лидером Нове Србије Велимиром Илићем?
- То су били први директни разговори челних људи СНС и НС, јер је до сада Демократска странка Србије у разговорима увек заступала и сопствене интересе и интересе Илићеве странке. Састанци ће бити настављени и у недељама које долазе. Намера нам је да успоставимо чврсту стратегију, а када буде постигнут коначни договор то ћемо и обелоданити. Разговарали смо и о заједничким акцијама за расписивање ванредних парламентарних избора, укључујући и могућност одржавања мирних протеста. Први разговори су показали да ћемо тесно сарађивати како бисмо победили Демократску странку.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Нисам до данас хтјео да се оглашавам на овој теми али након синоћњег гостовања Томислава Николића
на БН телевизији морам рећи да сам дефинитивно разочаран ставовима које је износио предсједник
"напредњака".
Наиме,од питања које се односило на рјешење за Косово и Метохију па преко односа са Републиком
Српском те на крају по питању о односу са Шешељом Николић није давао одговоре већ је све обилазио
као киша око Крагујевца.

1. КиМ су мајка и отац сваког србина.... срби требају у ЕУ; Smile
2. ЕУ условљава Србију КиМ-ом; Smile
3. Србија неће у НАТО; Smile
4. ЕУ и НАТО једно без другог не иде; Smile
5. Пријетње Тадићу се морају санкционисати јер то је срамота за државу; Smile
6. Не вјерујем да Тадићу неко пријети...није први пут да измишља; Smiley 1
7. Ми нећемо правити владајућу коалицију са странкама народних мањина јер је то превара оних који
    су указали повјерење...(слажем се да је свака пост-изборна коалиција превара гласача); Smile
8. Разговарамо са мађарима и Љајићем о коалицији. Smiley 1

Све у свему толико контра-дикторности нисам још чуо.

Једном сам написао да особа која у 55 години схвати да је читав живот погрешно радила не може
бити поуздана и од ријечи и то дефинитивно јесте особина Томислава Николића.
Зло које је сада у Србији треба смијенити али Николић то није у стању извести нити ће извести у то
сам сада више него сигуран.
Изгледа да ће бити истинита она теза коју су радикали пласирали да је Николић изашао из СРС како
би разбио српску опозицију која је тада била јединствена и најјача или је синоћ вечерао нешта бајато па
није знао шта прича од болова у желудцу. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2977
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1059
mob
Nokia 300
Нисам до данас хтјео да се оглашавам на овој теми али након синоћњег гостовања Томислава Николића
на БН телевизији морам рећи да сам дефинитивно разочаран ставовима које је износио предсједник
"напредњака".
Наиме,од питања које се односило на рјешење за Косово и Метохију па преко односа са Републиком
Српском те на крају по питању о односу са Шешељом Николић није давао одговоре већ је све обилазио
као киша око Крагујевца.

7. Ми нећемо правити владајућу коалицију са странкама народних мањина јер је то превара оних који
    су указали повјерење...(слажем се да је свака пост-изборна коалиција превара гласача); Smile

Једном сам написао да особа која у 55 години схвати да је читав живот погрешно радила не може
Зло које је сада у Србији треба смијенити али Николић то није у стању извести нити ће извести у то
Изгледа да ће бити истинита она теза коју су радикали пласирали да је Николић изашао из СРС како
би разбио српску опозицију која је тада била јединствена и најјача или је синоћ вечерао нешта бајато па

Haha,pa takva ti je politika...nikad nicemu ne reci nikad...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
"напредњака".
као киша око Крагујевца.

Haha,pa takva ti je politika...nikad nicemu ne reci nikad...
Ма човјече не знам да ли си гледао али оно је било не поновљивих сат времена .
На питање неког лика из (чини ми се из Лознице) о некаквом догађају из доба радикалске каријере
одговор:"нећу о томе да говорим".
Оно за НАТО је одговорио када га је тип из Дервенте подсјетио да су срби декларативно против
НАТО пакта (и РС и Србија) али да у суштини сви политичари  раде за прикључење НАТО фашистима.

Не знам Кондорићу ја вагам између њега и једне друге опције а гласаћу за кога пар дана пред изборе процјеним да ће добити већу подршку српских гласача како би се ови веле-издајници склонили са власти али ја у њему реално не видим излаз док су остали како ствари тренутно стоје ситна буранија.
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Nista se ti Yeti ne sekiraj .... sve ce to biti u najboljem redu i v polnom  porjatke .....  i sotrudnicestvu mezdu storonami ....

Dobro si rekao : to je sve boranija ... i procaja hrenj ....  Smile

Ili ulazimo u Imperiju , ili smo niko i nista i veciti kandidat za najskoriji ulazak u EU .... A zna se koja opcija ce da prevagne .

Dobar je Toma momak , znam ja njega .
« Poslednja izmena: 30. Apr 2010, 10:13:14 od G-H-O-S-T »
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 578 579 581 582 ... 713
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 00:56:31
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.