Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 00:54:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 541 542 544 545 ... 713
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpska napredna stranka i Tomislav Nikolic  (Pročitano 720980 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
СНС у среду предаје првих милион потписа

Конференција за новинаре, 28.03.2010.
Никола Селаковић: Добар дан, даме и господо новинари. Добродошли на конференцију за новинаре Српске напредне странке. Обавештавамо вас да ће Српска напредна странка у среду 31. марта тачно у подне, дакле у 12 часова, предвођена својим председником, господином Томиславом Николићем, предати Влади првосакупљених милион потписа грађана за ванредне парламентарне изборе.
Српска напредна странка је већ увелико прескочила тих милион потписа, јер, као што већ знате, наша акција је настављена и наилази на све већи и већи одзив грађана. Она, дакле, још увек траје и видећемо колико ће грађана дати своје име, презиме, матични број, број личне карте, своје пребивалиште и свој потпис и тако стати иза наше иницијативе за расписивање ванредних парламентарних избора.

Наиме, разлога за расписивање избора је све више и више, а сваки разлог који се наводи противно расписивања избора све више и више пада у воду. Овога пута Српска напредна странка очекује знатно озбиљнију акцију представника режима када су у питању потписи којима су грађани стали иза наше иницијативе. Очекујемо ту реакцију, дакле, ту озбиљнију рекацију, из једноставног разлога што је свака досадашња реакција на нашу иницијативу била, можемо слободно рећи, прилично неозбиљна и много више је говорила о онима који су изјаве о томе давали, него о нашој иницијативи и о свим оним грађанима који су иза ње стали.

Српска напредна странка такође констатује да је режим у претходној недељи заиста кренуо путем расипања, већ од тренутка када је оставку поднео гувернер Народне банке Србије, господин Радован Јелашић. Овакав потез господина Јелашића има вишезначну позадину и можемо слободно рећи, дакле, да он указује, пре свега, на очито неслагање које постоји у врху режима, као и то што служи као својеврсна индиректна потврда оне погубне финансијске и монетарне политике коју овај режим већ дуги низ година води и са чијим вођењем наставља. Дакле, овакви потези, колико год се кроз медије покушавало да прикаже њихово наводно инспирисање неким приватним разлозима, представљају само индиректно признање режима да је ова политика коју воде катастрофална и погубна. Са једне стране, овакав акт господина Јелашића је директно неозбиљан када је у питању свеопшта ситуација, неозбиљан с обзиром на одговорност коју он свих ових шест година носи самом чињеницом што се налази на челу наше националне банке. Економска ситуација у Србији је неиздржива и о томе не морамо да вам говоримо ми, као представници најјаче политичке странке, довољно је да погледате статистику. А статистика каже да у Србији на сваких сат времена 58 људи добије отказ. Дакле,  58 људи остане без посла. У 58 породица приход мање. Дакле, 58 породица је сиромашније свакога сата у Србији када неко од чланова те породице добије отказ. Ово су подаци које не бележи статистика ни једне једине  европске земље у овом тренутку. То су подаци који говоре о најжалоснијој ситуацији у Републици Србији, то је оно над чиме представници власти треба и те како да се замисле и да повуку један, за њих можда тежак, али за целу Србију најчаснији могући и најбољи могући потез, а то је да пристану на изборе, на једини добар и адекватан испит демократије, демократије у коју су се толико заклињали, демократије у чије име су давали лажна обећања грађанима и због које су дошли у ову ситуацију у којој се тренутно налазе и они као режим, али много значајније читав народ, сви грађани Србије и цела Србија.
Дајем реч мом колеги Марку Ђурићу.

Марко Ђурић: Даме и господо новинари, Српска напредна странка ће оспорити уставност и законитост спорне и штетне покрајинске скупштинске одлуке којом се једном броју функционера владајућих странака омогућава вршење двоструких функција у нашој Републици и на територији Аутономне Покрајине Војводине. Дакле, овом покрајинском скупштинском одлуком директно се крши важећи закон о Агенцији за борбу против корупције, дакле, директно се крши важећи републички пропис, али и Устав и Српска напредна странка сматра да би опстанак оваквог правног акта, као што је ова покрајинска скупштинска одлука, у правном поретку Србије широм отворио врата за разорно и штетно деловање одређених кругова у нашој Покрајини. И због тога ћемо ми на законом и Уставом предвиђен начин оспорити опстанак у правном поретку ове штетне покрајинске скупштинске одлуке. Такође, у претходних неколико дана Агенцији за борбу против корупције стигло је преко 1.500 захтева различитих функционера, дакле,  по правилу искључиво чланова режима, да задрже своје двоструке функције супротно Закону о агенцији за борбу против корпуције. Ово је изузетно индикативна, али и опасна појава, имајући у виду један каучук параграф који се крије у Закону о агенцији за борбу против корупције, конкретно у питању је члан 28. став 5. којим се омогућује да уколико Агенција у року од 15 дана не одговори на захтев функционера да задрже функцију, дакле, они то право аутоматски стичу. На овај начин режим на мала врата жели да изврда закон који је сам донео и који се спречава вршење дуплих функција.
Српска напредна странка сматра да је ово у потпуности неприхватљиво.  Ми сматрамо да борба против корупције представља темељан подухват, један од најозбиљнијих и најодговорнијих послова којим свака власт у Србији мора да се бави, а посебно ће се бавити будућа власт коју ће конституисати, пре свега, Српска напредна странка, која ће прекинути идилу која у овом тренутку постоји између сумњивих пословних кругова и корумпираних политичких структура.
Ми, дакле, сматрамо да је потпуно неприхватљиво да се на овај начин изврдава нешто што је и европска обавеза Србије, када је у питању борба против корпуције и организованог криминала, и сматрамо да једноставно закон мора да буде исти за све, да мора да се поштује безусловно и неограничено.
Уколико имате неких питања, ми смо спремни да одговоримо.
Ако не, ја вам се захваљујем што сте дошли на нашу конференцију.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Власт није имала храбрости да наброји своје жртве

Бета, 30. марта 2010.  - Председник Српске напредне странке Томислав Николић изјавио је данас да су злочине не чине народи, него појединци и оптужио владајуће партије да нису имале храбрости да у тексту декларације "наброје и своје жртве".
"Злочине не чине народи, него појединци. Појединци свих народа су чинили злочине. Немојте да се народ извињава за злочин појединаца", казао је Николић у Скупштини Србије оценивши да "много тога смета" у тексту Декларације о Сребреници која, како сматра, није одраз воље већине.

Он је упитао владајуће партије зашто раздвајају народе, наводећи да се апострофирање злочина које су починили припадници српског народа граничи са безумљем.
"Зашто прво да говоримо о томе што се десило у Сребреници. Зашто наводите стратиште. Зар није злочин сам по себи тежак", упитао је Николић.

Он је оценио да је тежак корак признати да је неко починио злочин, али да је још теже када неко неће да каже да је починио злочин над Србима.
"Немојте ни у моје име да се извињавате. Немојте ни у име било кога ко није починио злочин. А нисте ваљда ненормални па да се извињавате уместо кривих. Како да се извињавамо за нешто што нисмо учинили. Извињавање у туђе име је цинично", казао је Николић.

Он је упитао када ће Србији да се извини Хрватска, Босна, Албанија и ко ће "у колони за нама да се извини".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Debilno mi je osudjivanje zlocina nad svojim narodom. To se podrazumeva. Nije nam valjda potrebna deklaracija da bi se znalo da osudjujemo zlocine nad svojim narodom?

Uostalom, dokumenta koja usvaja narodna skupstina nisu pravni no politicki akti, stoga nemaju nikakvu pravnu tezinu. Jedina poenta ove deklaracije jeste poruka koju saljemo svetu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2977
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1042
mob
Nokia 300
Ipak mislim da je najbolje da mi Srbi izvrsimo kolektivno samoubistvo i na taj nacin zadovoljimo pravdu i voljju svima,nama prijateljskim narodima. Od S.A.D do Hrvatske i Albanije. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Ја се налазим у тамном вилајету

Пресс, 31.03.2010
Лидер СНС Томислав Николић у интервјуу за Пресс објашњава да су напредњаци одлучили да не гласају ни за, али ни против декларације о Сребреници зато што ДС није хтео да прихвати њихове сугестије. Он се нада да га због оваквог става, неће критиковати ЕУ, али ни грађани Србије.
- Ја сам сад као у оном тамном вилајету: Ако узмеш, кајаћеш се, ако не узмеш, кајаћеш се! Ако гласамо за декларацију коју су нам други сервирали, можда би нам неко из ЕУ рекао: „Браво, сад нећемо да вам правимо никакве проблеме, бићете равноправни са ДС-ом у неким сегментима приближавању ЕУ“. Али, шта би рекли грађани? Рекли би: „Коме ви то служите ако ништа ваше не може да буде прихваћено!“ Да смо гласали против, многи грађани би нам рекли браво, али би неко из Европе могао да нам каже: „Каква сте ви то странка кад нећете да осудите злочин?!“

- Шта вам конкретно смета у декларацији о Сребреници?
- Смета ми то што је владајућа већина увијено прихватила дефиницију геноцида бар у два дела. Прво, у преамбули у којој каже да је посвећена Конвенцији против злочина геноцида. И друго, када кажу за злочин да је извршен на начин изречен у пресуди МСП, а тако усвајају пресуду да је тамо извршен геноцид. Не треба Србија тиме да се бави. Чим је председник Србије најавио декларацију, ми смо се обратили јавности и затражили да Тужилаштво за ратне злочине истражи шта се догодило у Сребреници, па како нам буде. Али, наше тужилаштво се никад није бавило Сребреницом.

- Сматрате ли да је ова декларација можда начин за решавање проблема у региону, што је предуслов уласку у ЕУ?
- Слажем се, како да не! Зато сам и поделио текст декларације СНС, наш став о осуди злочина. Желим да очувамо и програм, идеологију СНС, не желим да личимо на друге, нити да се свађамо са многим људима у Србији и свету. Покушавам да углед који имамо у Србији не буде заснован на сукобима са ЕУ.

- Ако нећете сукоб са ЕУ, зашто нисте гласали за?
- Ово је декларација Бориса Тадића. Он је прихватио цео текст и рекао да нема промене тачке ни запете. Једини попуст је био према СПС-у, који је захтевао да се одговорност бившег режима избаци, пошто су они бивши режим.

- Смета вам и то што се у декларацији помиње Ратко Младић, јер га у предлогу СНС-а нема.
- Зашто само Ратко Младић? Што нису навели и Горана Хаџића? Какво је то апострофирање неких које треба ухапсити? И ко то апострофира? Ова власт је ту девет година, па нека га ухапси. Зар то Скупштина треба да каже? Па, то је рекла држава, она га јури и тражи. Хоће ли Скупштина да говори и ко је криминалац?

- Да ли бисте ухапсили Ратка Младића да сте на власти?
- Откуд знам да ли бих га хапсио? Не знам да ли је жив, да ли њега и Хаџића ико озбиљно тражи, да ли је свет убеђен да су овде... Ништа конкретно не могу да одговорим. Кад победимо, мораћу.

- Да ли сте о декларацији разговарали са Борисом Тадићем?
- Размењивали смо СМС поруке поводом декларације. Он је наговестио декларацију и рекао да ће је Скупштина донети. Није то рекла председница Скупштине, није ни Нада Колунџија... Не, рекао је Тадић.! А ја сам хтео да за декларацију гласа 200 посланика. Да смо сви помало попустили, имали бисмо заједничку декларацију. Тадић је упознат са мојим сугестијама, рекао је: „Нажалост, не може ништа да се мења“.

- Ваш неутралан однос може да се тумачи као да се ви баш и не залажете искрено за ЕУ, јер такав документ је већ усвојио европски парламент?
- Нисам чуо да је ЕУ рекла: „Ако не усвојите декларацију, не можете постати наш члан“. Ја не могу да утичем на рад европског парламента. Србија тамо нема посланике, па да кажемо: „Станите људи, да вам покажемо документа како је српски народ настрадао. Немојте да издвајате само један злочин, то није добро“...

Свађа у власти због пара од „Телекома“

- У владајућој коалицији траје велика свађа између ДС-а, СПС-а и Г17 око поделе плена од продаје „Телекома“. Прво кажу да све иде у инфраструктуру, али сад Г17 тражи 600 милиона евра за НИП како би Верица Калановић могла да располаже новцем, а да Дулић и Мркоњић поделе остатак новца... То све знам од својих извора у Влади.
- Такође, нови гувернер ће бити министарка финансија Диана Драгутиновић. Она леже и буди се са Тадићевом сликом, али нисам чуо ко ће да је замени на месту министра финансија...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2

- Ја сам сад као у оном тамном вилајету: Ако узмеш, кајаћеш се, ако не узмеш, кајаћеш се!

Ili, kako bi to formulisala neka 15-to godišnja tinejdžerka, htela bi da se jebe, ali da ostane nevina.

Ne ide to tako Tomo, ponekad u životu mora da se ispije i čaša žuči uz čašu meda.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Srbiji ne treba neiskrenost i cinizam Vučića

Izjava predsednika LDP-a Čedomira Jovanovića | 23.01.2010.

Aleksandar Vučić vređa inteligenciju i osećanja građana Srbije svojim neiskrenim pokušajima da prisili javnost da zaboravi njegovu veliku ulogu u kreiranju i odbrani politike koja je terala ljude u nesreću, u Srbiji i van nje. Nikome u ovoj zemlji ne trebaju naknadna pamet i skrušena i cinična objašnjenja o tome kako je tek sada, 15 godina nakon Srebrenice, 11 godina posle NATO bombardovanja u kojem je bio glavni cenzor režima i dve godine od paljenja Beograda, skupio hrabrost da se zgrozi nad zločinima.

Sve što stranka čiji je zamenik predsednika treba da uradi je da u tišini, kako i priliči iskrenim ljudima koji se kaju, glasa za rezoluciju koja će, jasno i bez relativizacije, definisati odnos Srbije prema zločinu koji je presudom Međunarodnog suda pravde određen kao genocid.

Određivanje prirode i razmera zločina ne se biti prilika za kompromise političkih stranaka. Granice u kojima treba da se kreće tekst rezolucije određene su civilizacijskim i političkim mestom koje je Srbija dostigla, uprkos tome što su političari poput Vučića dve decenije pokušavali da je udalje od sveta i civilizacije. S jedne strane, karakter zločina u Srebrenici je odredio svojom pravnosnažnom presudom Međunarodni sud pravde. S druge strane, Evropski parlament je proglasio 11. jul Danom sećanja na Srebrenicu. Posle podnošenja kandidature, ova odluka politički obavezuje Srbiju da se na isti način postavi prema tom događaju. Tu ništa ne sme zavisiti od političkih potreba i procena Aleksandra Vučića, kao ni bilo koje stranke u Srbiji.

Vučić je, zajedno sa svojim sadašnjim predsednikom, pre samo 18 meseci predvodio nasilne demonstracije pokušavajući da sruši vlast koja je izručila Radovana Karadžića, jednog od optuženih za zločin u Srebrenici. Isti čovek je Skupštinu Srbije proglašavao „sigurnom kućom“ za Ratka Mladića i tražio da beogradske ulice nose njegove ime. Prednost za Skupštinu Srbije je da Vučić više nije čak ni poslanik, i da će, ukoliko u ostatku njegove partije ima dovoljno ličnog i političkog poštenja, imati priliku da bez njegovog prisustva i licemerja glasaju za osudu srebreničkog genocida i tako simbolično odustanu od politike koja je ubila 8000 ljudi u Srebrenici, a stotine hiljada širom bivše Jugoslavije, među kojima je i mnogo Srba.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Kosmet je Srbija!!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3631
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Bosch pumpa
ovaj kreten čeda prašak još živi u 90-tima! Smile
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
ovaj kreten čeda prašak još živi u 90-tima! Smile

Jedini ko ga je nazvao "Ceda prasak" jeste drogirani Bora. Eto koga vi slusate, ko je vas duhovni lider. Covek koji je leceni alkos, pred svaki nastup mortus ne zna gde mu je glava a gde zadnjica, a tek kad zapeva "Ceda prasak" a sam je naduvan praskom. Smile

A to ko zivi u kom vremenskom razdoblju, najbolje se vidi po politici koju zastupaju. LDP - 2020, DSS - 1890! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2977
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1045
mob
Nokia 300
Zaista ne razumem ko moze da sumnja u ispravnost i iskrenost Cedine politike. Pa covek zaista vodi  najbolju politiku ubedljivo. Pogledajte samo koliko je napredovao do stare teksas jakne i pocepanih patika 90-ih pa do najskupljih dzipova i stanova 2000-ih. Pa neka mi neko kaze da covek ne vodi najispravniju politiku za sebe! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 541 542 544 545 ... 713
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 00:54:20
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.