Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 22:40:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 546 547 549 550 ... 713
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpska napredna stranka i Tomislav Nikolic  (Pročitano 721462 puta)
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Citat
Знам да је не могуће али како би Србија продисала да Тодоровић и Николић пруже један другом
руку,помире,изљубе и склоне говна са политичке сцене државе Србије.

надам се да се шалиш Smile

Таква су времена да се не шалим ни најмање.
Без обзира шта је било,веће зло је тренутно на сцени.
Можда одатле немате поглед али ја из ове перспективе не видим ништа добро уколико ситуација
остане каква је сада.
Није мени битно ко ће мијењати колико да то буде што мање партија,наравно српске оријентације.
Све се остало да ријешити,а тренутно те двије опције имају капацитет да промијене страну "владу"
која влада Србијом док сваки дан који влада исту спушта за једну степеницу према доле.
« Poslednja izmena: 08. Apr 2010, 21:48:16 od yetyou »
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2977
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1045
mob
Nokia 300
Citat
Знам да је не могуће али како би Србија продисала да Тодоровић и Николић пруже један другом

Можда одатле немате поглед али ја из ове перспективе не видим ништа добро уколико ситуација
остане каква је сада.
Није мени битно ко ће мијењати колико да то буде што мање партија,наравно српске оријентације.
Све се остало да ријешити,а тренутно те двије опције имају капацитет да промијене страну "владу"
која влада Србијом док сваки дан који влада исту спушта за једну степеницу према доле.

Zar mislis da Todorovic ne bi pruzio ruku Tomi,ali ne sme od vodje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Опрезно са узимањем кредита

Конференција за новинаре,08.04.2010.

Јоргованка Табаковић: Добар дан желим, отварам редовну конференцију за новинаре Српске напредне странке са уобичајеном економском темом. Добићете на крају конференције материјал који можете да користите и наслов ове конференције и закључак би се могао свести у реченици: “свако у политици наступа оним што има“.
СНС има аргументе и питања за власт, министар господин Динкић нема одговора, али има увреде, а основно питање је шта има Влада Србије да понуди грађанима. Као што видите, Влада и даље наставља да се задужује о чему сведочи извештај јучерашњи о уговору о кредиту који је госпођа Диана Драгутиновић прогласила повољним, јер је јефтинији од свих кредита које смо узели овде у нашој земљи од наводно домаћих банака, са предзнаком стране. Буџетски приходи неопходни за финансирање расхода државе не пуне се очекиваном брзином, сви сте сведоци тога. Питање је зашто!? Очигледно да је Влада на основу својих економских мера пројектовала знатно већа трошења од прихода које има и даје буџет за 2010. годину,  нереална процена жеља и могућности привреде да исфинансира жеље и нерационалности ове Владе. Константно имамо причу како Влада вуче сјајне потезе који су бољи од других, али ми, као највећа опозициона странка и најјача странка данас у земљи, просто не можемо да сагледамо те ефекте сјајних потеза и, на жалост актуелне власти, не можемо ни да аплаудирамо чиме су очигледно врло незадовољни.  Како можемо да им аплаудирамо ако грађани живе све горе и горе и није више питање како ћемо живети ове године него је питање како ћемо живети кад прође период мировања отплате кредита и плаћања камата. То је дилема која се данас поставља пред државу и пред грађане. Основни начин живота је кредит, а основно питање које грађани постављају себи је како дочекати ону другу годину кад крене отплата кредита. О томе смо вам нешто говорили на прошлој конференцији где они који имају срећу да раде и да примају платиу могу да конкуришу за кредит и да у првој години отприлике за оних триста хиљада имају само трошак камату, подношљиво негде око 2.200 динара, али већ следеће године кад крене отплата рате и камате и то под условом да се курс не мења и да не расте инфлација рата већ постаје 13.700 динара.
Значи није питање да данас кад узмете кредит како ћете у првој години преживети, јер је грејс период постала омиљена фраза и најбоља вест коју нам саопштава Влада Србије онда када грађанима нуди  кредите и онда када се задужује за буџетске рупе и дефиците, али је питање шта сутра. Питање које ми постављамо као озбиљна странка која дугорочно гледа на живот и која размишља о будућности своје породице јесте како ће моћи да се задужују они који дођу после ове власти и како ће моћи и где да се задуже наша деца кад прођу периоди мировања отплате кредита. Дефицит буџета расте услед смањене економске активности и ви немате ниједну једину меру којом се подстиче индустријска производња или оживљавање привреде.
У фебруару се ова држава задужила код пословних банака 18 милијарди динара и тиме је надоместила недостатак прилива у буџет.У марту се већ тај мањак од 18 милијарди повећао на 22 милијарде. Влада која нема идеју како да подигне економску активност и побољша живот грађана, значи управо ова Влада коју имамо, има само три начина да реши ову и овако ружну економску стварност. Један од тих начина је  повећање ПДВ-а, што је погубно за привреду, други начин је да распрода али будзашто једино преостало вредно предузеће а то је „Телеком“ и да се задужује. Ова власт више уопште не прати економску логику и њихове су одлуке базиране само и искључиво на краткорочним политичким аспектима односно опстанку на власти и одлагању избора. Распродаја и задуживање су решења за која су се определили зато што то не угрожава политички рејтинг, макар не у првом тренутку у оној првој години мировања кредитиних обавеза или у оној првој години док трају отпремнине отпуштених радника. Ништа није случајно, али све је тако приземно прорачунато да власт опстаје а грађани и привреда пропадају.

Ако мислите да терет дуга и кредита који држава узима и онај који узимате сами ће неким чудом да буде решен варате се поштовани грађани, јер ова држава неће имати одакле да сервисира обавезе које пристижу. Видите да за девизе узимамо нов износ транше од ММФ, а по напуштању тог успешног гувернера господина Јелашића и питање је само колико ће грађана насести на причу да може да узме оне повољне Динкићеве кредите, јер ММФ не дели мишљење појединих министара да ће плате и пензије моћи да расту. Грађани добро знају чија овде буде последња и чија се поштује - онога ко даје кредите, а то је ММФ. Опрезно грађани са кредитима колико год су вем неопходни, грађани гласачи добро размислите какве мере предузима Влада покушавајући да одржи себе на власти и колико се служи економском логиком или логиком сопственог опстанка док узима кредите и распродаје имовину којом располажемо сви заједно да би сачувала свој политички рејтинг.
Изволите ако имате неких питања!

Новинар: Кад сте већ споменули увреде, да ли сте предузели неки поступак против господина Динкића за увреду?
Јоргованка Табаковић: Ја предузимам поступак да кад крене расправа о амандманима наставим са питањима која су много важнија од оних на које покушава господин Динкић да преведе сопствену кривицу. Значи, мало је наивних грађана који ће поверовати у синовљеву љубав према мајци иза које жели да се заклони господин Динкић, иза злоупотребе Закона о јавним набавкама и доделе уговора о истраживању тржишта у вредности од 10 милиона док ми имамо податке не никакве тајне него из извештаја Државне ревизорске институције о милијардама новца који није утрошен на прави начин, о милионима злоупотребљених средстава и о томе да управо они који су се налазили у сукобу интереса јесу потписивали уговоре о разноврсним исплатама људима који по закону на то нису имали право. Међутим, мислим да ће та расправа бити много занимљивија, а да ли ће бити у стању да је поднесу и господин Динкић и остали чланови Владе не знам, али биће занимљиво и да ли се у сукобу интереса налазе људи који су у савету Директората цивилног ваздухопловства, пет министара. За мене као представника грађана Србије најзанимљивија прича и оправдање које је јуче изнео господин Динкић да новац Агенције за приватизацију не треба да буде у консолидованом рачуну трезора, значи на увиду министра финансија и председника владе, него да све агенције треба саме да троше новац и да се не зна како се троши. Зато господин Динкић мисли да ми не можемо да доставимо податке о томе како се злоупотребљавао новац у Агенцији за приватизацију зато што је њен рачун не у том консолидованом рачуну трезора већ у НБС. Али ви знате да постоји она стара изрека „заклела се земља рају да се тајне све одају“. Ово је време када се све тајне морају одати због будућности грађана Србије, поготово у тренутку када причамо о Агенцији за приватизацију и укидању Акцијског фонда по којем министар Динкић има искључиво право предлагања чланова савета који ће располагати остатком имовине у овој земљи јавних и осталих предузећа, непродатих, раскинутих уговора, а истовремено је укинут Надзорни одбор Агенције за приватизацију. Основно питање је ко дозвољава и из којих разлога министру све, а да притом апсолутно никоме не полаже рачуне сем што у једној реченици пише да се извештај Акционарског фонда доставља једном годишње Народној скупштини. Како ће то изгледати упоредите са извештајем Државне ревизорске институције који је произвео многе контраверзе око тога да ли га уопште и како можемо разматрати на  пленарном заседању. Ја заиста мислим да оно што имам намеру да предузмем против злоупотребе средстава која се сливају у буџет, који се наплаћују у име државе а троше као приватне, вероватно ће погодити и физичко лице господина Динкића који за мене апсолутно није интересантан као такав већ као министар за све, који располаже највећим средствима и то уз сагласност и премијера и осталих чланова Владе, али богами и уз сагласност председника државе.То ћу да предузмем и биће врло занимљиво.
Изволите!

Новинар: Министар Динкић и даље тврди да ви не говорите истину и најављује приватну тужбу за клевету, а то најављује и Небојша Ћирић!?
Јоргованка Табаковић: Ви можете да узмете и да се обавестите на пример у трезору Министарства финансија да је та исплата извршена, Еспи институту, то  је тај институт и да проверите шта је Транспарентност као једна невладина организација предузела по информацији коју је прва изнела СНС, не ни случајно лист „Ало“ у расправи, али очигледно његови посланици нису слушали расправу. Њих не занима изгледа шта СНС говори, јер мисле да ти проценти раста нашег рејтинга сами од себе настају или народ и слуша шта причамо за разлику од њега где смо изнели податак о незаконитом преношењу средстава ин института где је Миросинка Динкић заменик председника управног одбора. Податак о промени заменика председника управног одбора госпође Динкић је достављен у Агенцију за привредне регистре и када је та организација покушала да сазна када је достављен захтев од 2009. нису хтели да дају одговор, а тај податак је као и многи други јаван. Ако нису хтели да га дају очигледно да имају шта да прећуткују, међутим оно што треба да знате реч је о исплати средстава у 2008. години, да он тврди да је његова мајка пензионер, тврди да је реч о непрофитној организацији а добићете податке и о профиту који је остварио тај партијски институт где је случајно његова мама  заменик председника управног одбора и да је 30% акција пренела на неког својевремено. Непрофитна, а остварен профит врло занимљив, учешће у многим другим пројектима и све остало није само сукоб интереса и злоупотреба Закона о јавним набавкама, то је и политичко рентијерство које би морало да буде санкционисано у овој држави, а не да се на начин када немате аргумент и одговор служите увредама које, узгред да вам кажем, мене апсолутно не могу да повреде. Има једна стара изрека која каже - није ми свеједно ни које ће очи плакати за мном. Значи, од неког ме може повредити и поглед крив а од људи који не заслужују уважавање и људи који мисле да могу да разговарају у скупштини онако како разговарају у Влади доносећи најгоре могуће законе, са најштетнијим последицама заиста не може да ме повреди и то говори о страху и немоћи човека који је прибегао понашању које се не памти у скупштинској сали. И не насамо, не у двоје, не у троје, већ пред петнаестак посланика НС, ДСС, мојих колега, чак је неколико жена било запањено из ДС чувши то. Ја не желим овде да будем као жена, нити ми треба заштита, ја сам човек посланик, ја саму себе браним својим одговорним понашањем и изношењем искључиво аргумената које износим у скупштини годинама уназад.
Захваљујем се свима који подржавају моју храброст, али да ли су људи толико уплашени Динкићевим понашањем да оно што је њему јуче требало рећи а испоставило се да многе ствари и не зна почев од девизних резерви до тога ко су индиректни и директни корисници буџетских средстава, да је неко коначно морао да му каже. Није то храброст, моје нормално понашање говори о стању страха, не кукавичлука у овој земљи, него о стању страха и беди и о томе да је тај господин министар за све власник наших живота и начина на који ћемо живети.
Хвала вам најлепше!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Citat

остане каква је сада.

Има ту више разлога али сам зато јуче у 21 и 35 написао:"Јебем ти мозак,зар су међусобна
препуцавања важнија од свих нас и Србије".Изгледа да ће србе у Србији побиједити егоизам а не
српске усташе јер је њихов проценат занемарљив у односу на проценат који ова два поменута самољубљива лидера имају заједно.
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1045
mob
Sony 
ako bude potrebe i mogućnosti slizaće se opet Toma i Šekijevi puleni , garantovano 100%...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2977
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1045
mob
Nokia 300
Citat

остане каква је сада.

Има ту више разлога али сам зато јуче у 21 и 35 написао:"Јебем ти мозак,зар су међусобна
препуцавања важнија од свих нас и Србије".Изгледа да ће србе у Србији побиједити егоизам а не
српске усташе јер је њихов проценат занемарљив у односу на проценат који ова два поменута самољубљива лидера имају заједно.

Tacno,svako hoce da bude glavni ali je pitanje sta je realnije.Da li da Seselj bude glavni koji sedi u Hagu i koji je kocio najjacu stranku godinama zbog licne sujete???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2485
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
ako bude potrebe i mogućnosti slizaće se opet Toma i Šekijevi puleni , garantovano 100%...

Mislim da ce se sloziti .....  Smile
« Poslednja izmena: 09. Apr 2010, 10:31:34 od Lepi_Bora »
IP sačuvana
social share
Slaba Engleska - jaka Srbija !

Jaka Rusija - jaka Srbija !

Volimo Francusku , kao sto je ona volela nas !

Nemce moramo naterati da klece !

Najsladje se smije onaj koji prvi puca !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Из твојих уста у божије уши.

Citat

остане каква је сада.

Tacno,svako hoce da bude glavni ali je pitanje sta je realnije.Da li da Seselj bude glavni koji sedi u Hagu i koji je kocio najjacu stranku godinama zbog licne sujete???

Ма главна је Србија пичка им материна обојици.
Нема главног,нема помињања шта је било у прошлости.
Ако им је стало до Србије има да се изљубе као најрођенији и да скину ову гамад са власти. Smile
Јеботе па зар треба кретенима пустити да још четири године газе по србима ради двије будалетине
којима је битније ко ће владати док Србијом влада Чеда и Борис.
Ако се не могу договорити ко ће бити премијер нека ухвате првог професора на улици и поставе
за премијера.
Доста више међусобног препуцавања о мизеријама у односу шта се Србији ради и спрема да ради.

Mislim da ce se sloziti .....  Smile

Јеботе те Путин Боро ти се зајебаваш а догорило до ноката.
За годину Боро неће бити Србије какву је ми познајемо ако се срби не удруже.
« Poslednja izmena: 09. Apr 2010, 10:32:11 od yetyou »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2485
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Uveren sam da ce se sloziti  Smile
« Poslednja izmena: 09. Apr 2010, 10:36:38 od Lepi_Bora »
IP sačuvana
social share
Slaba Engleska - jaka Srbija !

Jaka Rusija - jaka Srbija !

Volimo Francusku , kao sto je ona volela nas !

Nemce moramo naterati da klece !

Najsladje se smije onaj koji prvi puca !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 3510
Uveren sam da ce se sloziti  Smile

Бар навећи део Срба не рачунајући статистичку грешку. Боро, верујем да си у праву. Одабраће Срби прави пут. Без Србије и Српства  живот нема смисла. Наравно предуслов томе је снажна хришћанска Русија као суштина свеопште историје човечанства Smile
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 546 547 549 550 ... 713
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 22:40:01
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.149 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.