Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 10:30:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 309 310 312 313 ... 713
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpska napredna stranka i Tomislav Nikolic  (Pročitano 715984 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Qtek 小米
Лепо је Шешељ рекао да ко год гласа за Тому (слину) дао је глас ДС-у ... и сам Тома (слина) је то потврдио у овом интервјуу новостима.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Safari 1.0.154.65
Гамбино ... ево ти један предлог ... крени да размишљаш и тражиш разлоге зашто ћете до следећих избора пасти толико да ће бити фрка око цензуса ... а остави мало Тому и Вучића ... Дојадили сте бре и Богу и народу ...

Ех како ћете и ви променити плочу, чим се на изборима проведете као боси по трњу ...
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Верујем да ће СНС показати конструктивност када на ред дође прича о уставној регионализацији Републике Србије.
Општинама треба дати куди камо већа права, регионима пун простор за економски развитак, а са нивоа Републике никада не преносити МУП, Одбрану, МИП, Народну банку и судство.

У свакој ранијој расправи на ову тему, предлагао сам управо оно за шта се и Тома залаже и сада сам још чвршћи у ставу да никако нисам погрешио приликом политичког избора.
Германски модел мора бити основна тачка када је децентрализација Србије у питању, а случај Баварске је код нас је (опет у свом посебном виду) могућ када је у питању Косово и Метохија. Дакле асиметричност Србије у глобалу, симетричност на територији на којој вршимо власт.

Не верујем да ће се само седиште владе 8премијерска канцеларија) икада селити из Београда, нити је тако нешто потребно, али сам сигуран да би се до половине министарстава морало иселити по тзв. унутрашњости Србије. При том Београд као такав не би био оштећен уопште, чак би у извесном смислу био и растерећен а и даље би био главни град.

Исто тако би се и секретаријати будућих региона морали иселити по мањим градовима и варошицама њих самих, да би се напослетку стекли услови и за децентрализацију самих општина, уместо стварања нових бесмислених и минорних целина које бисмо само називали општинама.

Шта мене као Куљанина тангира већа надлежност комунистичке заоставштине Вајђашага, кад ионако динара видети нећу, кад ће се тај новац уместо у Ново насеље и Шангај улагати у Подбару и Лиман. Као, београдски и новосадски централисти се разликују, ови други су милосрднији? Напротив. То су још гори и размаженији синови и кћери екс комуњарских функционера. Била би грешка уколико би у будућем уставном уређењу читава Војводина била регион, превелика је за тако нешто. Овде су нам потребна минум три региона, рецимо Срема, Бачке и Баната. Републичку владу би тада могли прилично редуковати а животне проблеме грађана приближити њиховим општинским и регионалним, односно обласним лидерима. Окрузи би ту изгубили сваки озбиљнији значај, попут бивших срезова.

Зашто рецимо да министарство пољопривреде не буде у Новом Кнежевцу? То је једна мала, неразвијена, мултиетична, пољопривредна општина, на северу Баната. Једина која на свом челу има паора! Ова општина би тиме добила макар 100 директних и неколико стотина индиректно добијених радних места, а захваљујући оваквом решењу, добила би квалитетнију инфраструктуру, боље телекомуникације, путну повезаност, нове грађевине, а све то ма колико ситно деловало централистичким погузијашима, људима јако пуно значи.

Зашто седиште министарства за националне мањине и етничке заједнице не буде смештено у Суботицу, а за енергетику у Новом Саду? Има ту још доста квалитетних предлога које би свако од нас могао дати, сигуран сам.
Такође, министри би се бирали по истом кључу као и данас и били задужени у својим ресорима за целу Србију, па не би било бојазни од улагања у само неке крајеве. Али, би се проблеми са терена видели далеко, далеко, боље.

Ramštajne, kad govoriš o decentralizaciji (regionalizaciji) moraš da imaš u vidu ekonomsku samoodrživost budućih regionalnh subjekata (nema veze da li će se to zvati okrug, srez ili pokrajina).

Uzmimo za primer Srem, kao zaseban subjekt ne može da opstane ekonomski. U Sremu su gotovo sve opštine slabo razvijene, poljoprivreda je glavna delatnost, praktično nema nikakve industrije osim cementare u Beočinu i par šećerana. Jedino Mitrovica ima kakve takve industrijske kapacitete za samoodrživost. Turizam je slabo razvijen, polumanuelna poljoprivreda na tehnološkom nivou 60-ih godina prošlog veka, Srem nema prirodnih resursa itd.

Šta to znači, Srem bi večito zavisio od beogradskog budžeta, a čim si zavistan automatski nisi slobodan u odlučivanju i delovanju. Još gora situacija je u istočnoj i južnoj Srbiji, mada ni zapadna Srbija baš ne cveta.

Prema tome, svaka decentralizacija koja ne vodi računa o samoodrživosti je lažna decentralizacija, spolja gladac iznutra jadac, što bi rekao naš narod. Znači, ako SNS zaista želi centralizaciju, onda nemojte da narodu mežete oči po principu da se vlasi ne dosete, nego dajte suštinsku decentralizaciju u kojoj će na lokalu biti sve nadležnosti osim 1. odbrane; 2. nacionalna bezbednost; 3. spoljni poslovi; 4. spoljna trgovina i carinski sistem; 5. centralna banka i monetarni sistem

Ovih 5 nabrojanih stavki su suštinski atributi državnosti i moraju biti u isključivoj nadležnosti države, a što se tiče prosvete, zdravstva, unutrašnjih poslova i policije, tu država i (budući) regioni mogu da imaju podeljene nadležnosti gde bi država propisivala osnovni nastavni program ili osnove zdravstvenog sistema, a regioni sami bi izdržavali svoje učitelje i doktore kao i planiranje, gradnju i održavanje školskih i zdravstvenih objekata i ustanova.

Što se tiče policije (MUP) svuda u Evropi država ima pod svojom kontrolom specijalne antiterorističke jedinice i jedinice za brzo delovanje - žandarmerija u našem slučaju, centralni registar dosijea i slične službe, dok bi obična policija (održavanje javnog reda i mira, kriminalistička služba, saobraćajci itd) bila u isključivoj nadležnosti regiona tj. lokalnih organa.

Ono što je suština svake decentralizacije je da svaki subjekt ima izvorne nadležnosti i da sam finansira svoje organe, koji su onda potpuno nezavisni od tutorstva "odozgo" (tutorstvo Beograda, u našem slučaju). Sve ostalo je prazna priča i mazanje očiju narodu.

Drugo, zaista ne vidim zašto bi se ministarstva raseljavala po unutrašnjosti, to je samo rasipanje para na putne troškove ministara, sekretara, njihovih vozača itd. Koliko će onda da košta okupljanje ministara na sednice vlade, pa neće valjda da drže telefonske sednice ili on-line sednice preko interneta. Jebi ga, Srbija nije toliko "napredna"  Smile, svi francuski ministri su još uvek u Parizu, svi ruski su u Moskvi, svi američki u Vašingtonu itd. Svi srpski ministri moraju biti u Beogradu, dokle god je Beograd glavni grad. Ako jednog dana Surdulica bude glavni grad, onda će svi ministri biti u Surdulici.  Smile

Poenta je da treba vladinu administraciju svesti na standard EU, što će reći 1 birokrata na 1000 stanovnika odnosno 7.500 hiljada državnih činovnika na 7,5 miliona građana Srbije (bez Kosova). Čak je u vreme Miloševića Srbija imala oko 8 hiljada birokrata, sada ih ima 28 hiljada.   Smile
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
@ Srebrni Letač

Citat
Zato je najbolje pogledati neku srednju sliku srpstva, a to je da smo narod koji voli autoritete i nesklon da se suoči sa izazovima, često inertan i da se tako izrazimo pospan

Sad sam stvarno u nedoumici, da li mi pripadamo istom srpskom narodu i živimo u istoj zemlji Srbiji.

Srbi vole autoritete???  isti oni Srbi koji su u zadnjih 200 godina likvidirali ili proterali iz zemlje sve svoje autoritarne vladare. Da li je tebi poznata činjenica da je u modernoj istoriji Srbije, Josip Broz Tito jedini "srpski" vladar koji je umro prirodnom smrću. Svi ostali, počev od Karađorđa pa do Đinđića su ili masakrirani ili su protiv njih dizane bune i ustanci i jedva su spašavali živu glavu bekstvom iz zemlje.

O kojim ti Srbima pričaš??? Srbi su svojeglavi i svaki Srbin misli da je najpametniji, Srbi su bundžije u duši, za razliku od germana. Germani su sve suprotno od Srba. Samo kod Srba je moguće da polupismeni paor, rudar ili zidar kritikuje akademika, ministra ili kardiohirurga. U Nemačkoj se nikada neće desiti situacija da kondukter u gradskom saobraćajnom drži predavanje doktoru filozofije ili nobelovcu, a u Srbiji ti je to sasvim normalna pojava. Prošetaj do najbliže srpske pijace, među običan narod, pa ćeš videti koliko Srbi cene i poštuju autoritete, u bilo kojoj sveri društvenog života.

Što se tiče ovog drugog dela citata, to je nažalost istina, ali te osobine našeg naroda su posledica viševekovnog autoritatizma, jer su svi autoritarni vladari nastojali da suzbiju svaki vid samoinicijativnosti i ambicioznosti kod naroda. Kardelj je to debilizovanje srpskog naroda usavršio do perfekcije, jer je sistem bio napravljen tako da su oni koji su se pokoravali i ćutali bili bogato nagrađivani, a ambiciozni ljudi su uglavnom morali da idu na zapad, da se dokažu u struci ili naučnom radu i postanu neko i nešto.

Citat
Znači, treba ti i država nešto autoritarnija nego ove zapadnjačke, recimo neki malo jači predsednički sistem.

Ne treba mi autoritetna država, nego mi treba autoritetni pravni poredak od koga će se podjednako "plašiti" i običan narod i predsednik republike. Neću da budem rob državi i samoproglašenim autoritetima (voždovima), ali hoću i moram da robujem zakonima i pravnoj državi.

Ne postojim ja zbog države, već država postoji zbog mene. Ja plaćam državu, a ne ona mene i nema logike da onaj koga ja plaćam iz sopstvenog džepa meni bude gospodar i tutor.

Ponoviću po hiljaditi put, za nas svojeglave i inadžijske Srbe, najbolji sistem je zapadnjački, jer samo u tom sistemu Srbin može bez ikakvih posledica da pametuje i palamudi. I da nosi slobodno Putinovu sliku u sred Srbije, mnogi ovde zaboravljaju da se pre pola veka išlo na Goli otok zbog javnog nošenja slika (tadašnjih) ruskih državnika.

Eto ti autoritetni predsednički sistem, 7 godina na Golom otoku zbog Staljinove slike. Takav sistem nam treba  Smile, gde će se ljudi plašiti da javno iskažu šta osećaju i šta im je na duši. Ne postoji demokratska autokratija, takav režim je po suštini tiranija, jer drugačije ne bi opstao. Dovoljno je sagledati istoriju srpsku u zadnjih 200 godina, pa videti gde smo došli sa voždovima i autoritetnim režimima.

PS.  Slažem se da trenutno stanje u državi nije zdravo, u pravu si ti za korumpirane političare, tajkune i mnogo drugih stvari, ali sve to je posledica srpskog lutanja, jer mi nismo još uvek prihvatili i implementirali zapadnjačke tekovine i standarde. Nažalost, samo u ovakvoj Srbiji koja je čardak ni na nebu ni na zemlji, koja luta od Moskve do Kaira preko Brisela, Mišković može da prodaje "Pampers newborn" pelene za 18,5 evra, a nabavna (fabrička) cena tih pelena je 5,75€.
Ma nema od posla ništa. Ovde mora neko da kaže da nema kredita, lova od privatizacije u penzione fondove i dečije dodatke, a ostali sikter. Kopaj, gaji piliće, radi šta god, al nema da se živi ko u Švedskoj, a imaš 50 puta manji BDP. Daj demokratiju samoupravljaču i dobićeš qrac na biciklu. Zaposlim se ja posle 5. oktobra u nekom JPu i meni neka ženetina tamo kaže "Nećemo valjda da radimo kao ranije" misleći na Slobu, a ja znam za nju da je pre tog Slobe isključivo zavodila partijsku disciplinu i vatala zjake na poslu. E pa bato, Sloba je bio penicilin za takve, ko što bi bila i svaka druga vlast koja ne bi uzimala kredite nego rekla radi marvo ili crkni. A ti sad da recimo kažeš da nećeš da ubacuješ kredite i lovu od prodaje društvene imovine u potrošnju dobio bi nemire koje demokratski ne možeš da rešiš, jer samoupravljač neće da rinta 6 dana u nedelji za 300-400 evra što je neka srpska realnost. Oće da tera nemački li francuski auto, a ne može da proizvede koliko Švaba ili Francuz. Te pare što oni imaju su posledica planina robe koje se tamo štancuje. Srbina demokratski da sapneš da prihvati neke očigledne činjenice ne možeš. Naši vladari nisu padali zbog totalitarizma, nego kako ko. Uostalom, nisam ja ni napisao da nam treba vožd, nego predsednik sa većim ovlašćenjima, kao i dobri mehanizmi za kontrolu vlasti. Sloba je u principu postavio dobar sistem, samo je trebalo razraditi slobodu medija i profesionalno novinarstvo, i da ga on sam nije driblao, mada je i sama činjenica da komunistička elita treba da ti pravi kapitalizam i kakav god demokratski sistem dovoljna da ti to pukne. Kako ti da beogradskom nerastu objasniš da Beograd sad treba da bude srpska prestonica, i da bukvalno treba da im se jebe za interese drugih exyu naroda. Šta te briga dal je Šiptar ili Hrvat zakinut? Potresle se beogradske pijonirke što je Sloba hteo skrati Hrvate za RSK. To je bre patetično. Meni je samo žao što je to rađeno na pogrešan način i neuspešno, inače bi me ladno sad boleo tuki što je Srbija do Kavlobaga da citiram Vukovog kuma. Nego je dupe u EU, a glava još u Jugoslaviji i komunizmu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Ma nema od posla ništa. Ovde mora neko da kaže da nema kredita, lova od privatizacije u penzione fondove i dečije dodatke, a ostali sikter. Kopaj, gaji piliće, radi šta god, al nema da se živi ko u Švedskoj, a imaš 50 puta manji BDP. Daj demokratiju samoupravljaču i dobićeš qrac na biciklu. Zaposlim se ja posle 5. oktobra u nekom JPu i meni neka ženetina tamo kaže "Nećemo valjda da radimo kao ranije" misleći na Slobu, a ja znam za nju da je pre tog Slobe isključivo zavodila partijsku disciplinu i vatala zjake na poslu. E pa bato, Sloba je bio penicilin za takve, ko što bi bila i svaka druga vlast koja ne bi uzimala kredite nego rekla radi marvo ili crkni. A ti sad da recimo kažeš da nećeš da ubacuješ kredite i lovu od prodaje društvene imovine u potrošnju dobio bi nemire koje demokratski ne možeš da rešiš, jer samoupravljač neće da rinta 6 dana u nedelji za 300-400 evra što je neka srpska realnost. Oće da tera nemački li francuski auto, a ne može da proizvede koliko Švaba ili Francuz. Te pare što oni imaju su posledica planina robe koje se tamo štancuje. Srbina demokratski da sapneš da prihvati neke očigledne činjenice ne možeš. Naši vladari nisu padali zbog totalitarizma, nego kako ko. Uostalom, nisam ja ni napisao da nam treba vožd, nego predsednik sa većim ovlašćenjima, kao i dobri mehanizmi za kontrolu vlasti. Sloba je u principu postavio dobar sistem, samo je trebalo razraditi slobodu medija i profesionalno novinarstvo, i da ga on sam nije driblao, mada je i sama činjenica da komunistička elita treba da ti pravi kapitalizam i kakav god demokratski sistem dovoljna da ti to pukne. Kako ti da beogradskom nerastu objasniš da Beograd sad treba da bude srpska prestonica, i da bukvalno treba da im se jebe za interese drugih exyu naroda. Šta te briga dal je Šiptar ili Hrvat zakinut? Potresle se beogradske pijonirke što je Sloba hteo skrati Hrvate za RSK. To je bre patetično. Meni je samo žao što je to rađeno na pogrešan način i neuspešno, inače bi me ladno sad boleo tuki što je Srbija do Kavlobaga da citiram Vukovog kuma. Nego je dupe u EU, a glava još u Jugoslaviji i komunizmu.

Upravo o ovome ti i ja govorim. Ne možeš praviti državu po meri srpske tradicije i mentaliteta, jer to onda nije država nego jedna velika socijalna ustanova. Ne možeš praviti autoritetnu državu koja će počivati na srpskoj tradiciji da se što manje radi, a da se što bolje živi. Hedonizam je potpuno suprotan mukotrpnom radu, a Srbi su generalno hedonisti, vole da uživaju.

Srbi tradicionalno mukotrpan rad doživljavaju kao kuluk, i baš zato je naš čovek nemaran i neodgovoran na svom poslu, za razliku od Germana koji živi da bi radio. Evo, konkretan primer iz moje  branše, građevinarstva, nudim gajbu piva svakom od vas koji mi nađe idealno prav zid u Srbiji, da zid ne beži iz ose po vertikali ili u ćoškovima. Takvi smo mi, neodgovorni i nemarni prema poslu, jedva čekamo kraj radnog vremena.

Srbin radi da bi preživeo i to je razlog zašto mi ne možemo da proizvedemo robe ni 10% od proseka nemačkog radnika. Nemac voli da radi, Srbin jedva čeka pola tri popodne da se pakuje sa posla i ide kući.

Možete vi meni ovde da pričate bajke o tome kako su naši ljudi vredni i najbolji majstori su u Nemačkoj ili Italiji. To je tačno, ali upravo zato treba da našim ljudima omogućimo nemački sistem ovde, a ne da idu tamo. Napravi mu državu i ekonomski sistem po zapadnom uzoru, i naravno plaćaj ga platom dostojnom čoveka, pa da vidimo. O tome se radi, jednostavno zapadnjački sistem se pokazao najdelotvorniji u praksi i zato je opstao u odnosu na komunizam i druge alternative.

Kako to da Srbin može da bude najbolji u Nemačkoj, a sušta suprotnost u Srbiji. Isti je Srbin i tamo i ovde, ali nije isti sistem vrednosti tamo i ovde. Pa kad je već tako, prekopiraj ovde u Srbiji onaj sistem vrednosti, pa da vidimo gde ćemo dogurati. Kad kažem "sistem vrednosti", tu mislim i na na ustrojstvo države, pravni poredak i ekonomski sistem.

Nemojmo mi Srbi večito da izmišljamo rupu na saksiji i da budemo van okruženja i vremena u kom živimo. Ako su nas Turci silom odvojili od Evrope i ondašnjih civilizacijskih tekovina, pa smo propustili humanizam i renesansu koji su istorijska prekretnica u razvoju zapadnih Evropljana, zašto sada da se sami izolujemo od standarda i tekovina sadašnjeg vremena. Nismo mi jedini balkanci i nismo jedini bili debilizovani komunističkom ideologijom. Ako se zapadnjački sistem pokazao kao uspešan u Poljskoj, Češkoj, Rumuniji ili Bugarskoj, daće valjda rezultata i ovde.

@Земунац
Срби итекако воле ауторитете. Пази, ти написа да су Срби у последњих 200 година ликвидирали и протерали све ауторитете. Одатле закључујеш јасно да Срби воле ауторитете. Мени није јасно како си ти закључио да не воле. У протеклих 200 година Срби имају човека као вођу, сами га бирају. Исто тако у последњих 200 година сваког вођу ког су ликвидирали или протерали су заменили новим вођом! Срби воле ауторитета!!

Kad su Srbi birali svog vođu pa da zaključim da vole autoritete? Koliko ja znam istoriju, kad se likvidira jedan vođa, onda najčešće zaverenici sami međusobno izaberu novog autoritetnog vladara, i to traje neko vreme do nove bune ili zavere.

Nikada niko nije pitao narod koga želi za svog vožda, uglavnom su kroz našu istoriju voždovi bili samoproglašeni ili izabrani u uskom krugu glavešina. A narod ko narod, stoka bezrepa, trpi muku dok ne prelije čašu, a onda se diže kuka i motika.

Ne, dečko moj, Srbin prezire svaki autoritet, a to što trpi i pokorava se autoritetima nije ljubav, nego određena vrsta straha, koji ima granice. Dok ne prelije čašu, kao što rekoh.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
nudim gajbu piva svakom od vas koji mi nađe idealno prav zid u Srbiji, da zid ne beži iz ose po vertikali ili u ćoškovima.

ето понуде ... ја дуплирам ... даклем две гајбе ко нађе идеално прав зид у соби која није аус винкл ... или ти има идеално праве углове  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 6230
Toma nudi koncentraciju. Kaze covek: nego da pljujem bolje dajte malo vlasti da 'i ja stavim rame'.  Smile Smile Smile
nemaju strpljenja ni on ni Velja.Navikli mal mal pa izbori pa zavijanje pa pizdenje. Auuu pala kisa majku im madjarsku, nije pala kisa majku im shiptarsku. Smile
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Citat
nudim gajbu piva svakom od vas koji mi nađe idealno prav zid u Srbiji, da zid ne beži iz ose po vertikali ili u ćoškovima

dobra ti reklama za firmu Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2037
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Младен Дувњак, син крушевачког шефа СРС, објашњава зашто је променио партију и прешао у СНС Са радикалима нема будућности

Иако је мој отац председник општинског одбора СРС у Крушевцу, ја будућност видим у Српској напредној странци а не у Српској радикалној странци, чији сам донедавно био члан

Мој отац Младен и ја смо у одличним односима, али нико не може да утиче на моје политичко опредељење

Гашић, координатор СНС: Момчилу Дувњаку поручујем да ћу на његовог сина пазити као да је моје дете, иако је он претио мојој породици

Напредњаци осудили инцидент у општини између Момчила Дувњака и Радована Милованкића и бахато понашање градских челника

Младен Дувњак, син шефа крушевачких радикала, приступио је Српској напредној странци.
На страначкој конференцији за новинаре Дувњак је казао да, упркос чињеници да је његов отац најжешћи противник напредњака, он у напредњацима види шансу за опоравак и развој Србије.
- Иако је мој отац председник општинског одбора СРС у Крушевцу, ја будућност видим у Српској напредној странци а не у Српској радикалној странци, чији сам донедавно био члан - нагласио је Дувњак.
На питање како је његов отац прихватио синовљево напуштање радикала и прикључивање напредњацима, Дувњак је казао:
- Нема никаквих проблема са оцем због одлуке да приступим напредњацима. Мој отац Момчило и ја смо у одличним односима али нико не може да утиче на моје политичко опредељење.
Братислав Гашић, регионални координатор СНС, представљајући новог члана напредњака рекао је да је Дувњак на лични захтев постао члан СНС-а.
- Ипак, ми не желимо ову тему да користимо за политички маркетинг. Момчилу Дувњаку поручујем да ћу на његовог сина пазити као да је моје дете, иако је он претио мојој породици - казао је Гашић.
Он је истакао да Српска напредна странка осуђује инцидент који се догодио између радикала Момчила Дувњака и Радована Милованкића у Градској кући, када је морала да интервенише и интервентна јединица крушевачке полиције.
- Мора се прекинути са тим бахатим понашањем, као што „коалиција за запошљавање" у најскорије време мора да се склони са власти јер ово ничему не води - поручио је Гашић.
Према његовим речима, сви одборници и челници општине морали би да поштују градску Скупштину и раде у интересу грађана.
- У том контексту третирамо допис Демократске странке да учествујемо у разговорима са релевантним странкама, да Крушевац буде град са светлијом будућношћу, што је доказ да се без напредњака не доносе важне одлуке - рекао је Гашић, додајући да не верује да ће градоначелник Крушевца Драган Аздејковић реаговати поводом инцидента, већ да очекује да ће и овог пута, као и у сличним случајевима до сада, прећи преко тога како би остали на власти.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Samsung Galaxy IIs
Младен Дувњак, син крушевачког шефа СРС, објашњава зашто је променио партију и прешао у СНС Са радикалима нема будућности

Иако је мој отац председник општинског одбора СРС у Крушевцу, ја будућност видим у Српској напредној странци а не у Српској радикалној странци, чији сам донедавно био члан

Мој отац Младен и ја смо у одличним односима, али нико не може да утиче на моје политичко опредељење

Гашић, координатор СНС: Момчилу Дувњаку поручујем да ћу на његовог сина пазити као да је моје дете, иако је он претио мојој породици

Напредњаци осудили инцидент у општини између Момчила Дувњака и Радована Милованкића и бахато понашање градских челника

Младен Дувњак, син шефа крушевачких радикала, приступио је Српској напредној странци.
На страначкој конференцији за новинаре Дувњак је казао да, упркос чињеници да је његов отац најжешћи противник напредњака, он у напредњацима види шансу за опоравак и развој Србије.
- Иако је мој отац председник општинског одбора СРС у Крушевцу, ја будућност видим у Српској напредној странци а не у Српској радикалној странци, чији сам донедавно био члан - нагласио је Дувњак.
На питање како је његов отац прихватио синовљево напуштање радикала и прикључивање напредњацима, Дувњак је казао:
- Нема никаквих проблема са оцем због одлуке да приступим напредњацима. Мој отац Момчило и ја смо у одличним односима али нико не може да утиче на моје политичко опредељење.
Братислав Гашић, регионални координатор СНС, представљајући новог члана напредњака рекао је да је Дувњак на лични захтев постао члан СНС-а.
- Ипак, ми не желимо ову тему да користимо за политички маркетинг. Момчилу Дувњаку поручујем да ћу на његовог сина пазити као да је моје дете, иако је он претио мојој породици - казао је Гашић.
Он је истакао да Српска напредна странка осуђује инцидент који се догодио између радикала Момчила Дувњака и Радована Милованкића у Градској кући, када је морала да интервенише и интервентна јединица крушевачке полиције.
- Мора се прекинути са тим бахатим понашањем, као што „коалиција за запошљавање" у најскорије време мора да се склони са власти јер ово ничему не води - поручио је Гашић.
Према његовим речима, сви одборници и челници општине морали би да поштују градску Скупштину и раде у интересу грађана.
- У том контексту третирамо допис Демократске странке да учествујемо у разговорима са релевантним странкама, да Крушевац буде град са светлијом будућношћу, што је доказ да се без напредњака не доносе важне одлуке - рекао је Гашић, додајући да не верује да ће градоначелник Крушевца Драган Аздејковић реаговати поводом инцидента, већ да очекује да ће и овог пута, као и у сличним случајевима до сада, прећи преко тога како би остали на власти.

caca u SRS, podmladak u SNS, da bude "sigurica"  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 309 310 312 313 ... 713
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 10:30:18
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.