Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 20:57:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Bosna je Srpska...
iz X vijeka dolaskom srpskih plemena
krunisanjem Tvrtka I Kotromanica
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpska Bosna  (Pročitano 27647 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
@St faca
za mene nije glupost. bogumili jesu kristijani i imaju veze sa kriscijanstvom..ali to neoporava njihovu genetiku ilira..ako znas sta je genetika..uostalom niko netvrdi da su svi bogumili iliri..i otkud samo ti bogumili u bosni?? sto mi nijedan odvas neodgovara na postavljena pitanja..samo meljete u prazno..ovaj umorni je vec krenu da vrijedja kada mu neide na ruku.

sta to uostalom znaci biti germaniziran i slavoniziran ?

Ako krstjanstvo (bogumilstvo) ima veze sa kršćanstvom, kako su onda Iliri opstali u Bosni od rimskog osvajanja pa do primanja kršćanstva i razvijanja bogumilstva (krstjanstva)?

Jer sigurno je prošlo određeno vrijeme otkako se učvrstila rimska vlast na ilirskom području pa do dolaska kršćanstva i nastanka bogumilstva. E sad, u tom razdoblju Iliri na drugim ilirskim područjima su nestali - romanizirani su, kasnije slavenizirani, a samo u Bosni su se održali kao Iliri? I koliko je uopće Ilira živjelo u Bosni? Jer sigurno su bili izuzetno brojni kad su se uspjeli oduprijeti asimilaciji, za razliku od Ilira u Dalmaciji, Panoniji, Raškoj, Zeti... koji su svi nestali, odn. asmilirani se (spojili, stopili) sa drugim narodnim skupinama?

Ima bit da su ti bosanski Iliri bili izuzetno složni, čvrsti, kulturno svjesni i nacionalno definirani... za razliku od svih ostalih Ilira... kažem ti ja, žilavi su ti bosanski Iliri, nema šta...
« Poslednja izmena: 13. Okt 2006, 16:16:35 od st_faca »
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
žilavi sve do pojave bogumila a kasnije islama jer su se njima lako pokorili, odjednom ih napustila žilavost a ostala je samo genetska razlika  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Pa o tome i ja pričam - bosanski Iliri bili su neuništivi, nikakva ih sila niti kulturni utjecaj nije mogao otrgnut od njihovog ilirstva, od njihove nacionalno-genetske posebnosti, čak su i od kršćanstva svoju vlastitu, posebnu i specifičnu religiju razvili (bogumilstvo), uvijek su ostali Iliri...

A onda se pojaviše Turci - i opa!!! - svi ti nesavladivi Iliri-bogumili odjednom masovno postadoše muslimani - a zato da bi sačuvali zemljišne posjede!

Mislim, stvarno... priča je toliko logična i utemljena da boli glava od logike i utemeljenosti
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 738
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
I sta sad ima to sa temom "Srpska Bosna"??? "Glavonje" jedne opet vi pokvariste temu sa vasim kompleksima..neka neko otvori neku temu imenom SRB vs CRO kroz istoriju i onda kenjajte jedan drugome do sutra..stvarno ste vise dosadli sa tom hrvatskom vs srbija u svakoj temi..
Pa ima veze jer je Bosna Srpska mada postoje i oblasti gde su hrvati. Znaci to je pitanje i Srbije i hrvatske.

Jer si siguran da ste vi Iliri. Cuo sam i onu verziju da ste vi stari egipcani koji su nekako uspeli da dodju iz Afrike (nepoznat dolazak) i to sa nekoliko brodova pa se taj narod "veoma mnogo" razmnozavao i otud nastade bosnjaci.

Za tebe @faca, ne vazno da li su osvajili tj. turci nisu bukvalno osvojili niti hrvatsku niti bilo koji deo ugarske i austrije. Oni su protutnjali sa svojom lakom konjicom kroz sve te oblasti ali nisu bukvalno se zadrzavali na svim prostorima jer im je bilo jedino vazno da osvoje Bec i tako otvore dalji put osvajanja. Da nije bilo poljskog kralja Bec bi sigurno pao u turske ruke.
Ovo je odgovor za ono sto ti nije bilo jasno. Mislim da ne treba vise da razgovaramo o tome, barem ne na ovoj temi da ne bi ispalo opet SRB vs cro.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 33
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Cija Srpska? e nije Srpska vec je i Srpska i Muslimanska i Hrvatska A ti Hajvanu mores pricat  sto Inasan nisi nego Hajvan a Hajvanima u Bosnu nema
A vezano za Hrvate pa to su najvece  hinje sto postoje jebali bi se za fening
Noz u ledja kao fol Hrvatsko cvijece
Vlasi su barem cestiti ako mu nesto ne pase slozi ce ti  u brk. Respekt!! Znas sta se od Cetnika nadati mozes.
A dok Sokac citaj Cigan suti i muti gleda za guzicu svoju.
Narod kao narod nula!
Greska Muslimana sto ne podrza Istoriski sporazum Srba i Muslimana
« Poslednja izmena: 13. Okt 2006, 22:21:58 od Sehid »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Der Babo

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36416
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Apple Iphone 8+
celo selo smrce belo jojjjjjjjjjjj
ajde opustite se svi smo mi srbi
ajmo sad da se ufatimo za ruke i da pevamo
aaallll we are sailors svaba udarioooo
IP sačuvana
social share
Ako sam ja ja, zato sto sam ja ja i ako si ti ti zato sto si ti ti, onda sam ja ja a ti si ti. Ako sam naprotiv ja ja zato sto si ti ti, a ti ti zato sto sam ja ja onda ja nisam ja a ti nisi ti.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ma nemogu ja "decki" sa vama..neodgovarate mi na pitanja, uvijek isto lupate..procitate par knjiga o ilirima i bogumilima jel vi ih nikada niste imali u hrvatskoj. Manite se malo te NDH ucite o drugim narodima i drzavama, jel vidim ja da vi mene nekontate..a to sto ovaj "odmorni" lupeta o sekti je cista glupost..koja sekta majketi smije da izgradi preko 60.000 (i jos se izkopavaju) stecaka..mah glupost.zar sekte mogu ostavljati tako nesto???..bosanski narod nisu poturice niti su ikad bili..i srbi i hrvati su nasaljeni u bosnu(pogotovo srbi za vrijeme otomanskog carstva)... bogumili decki, bogumili..ni katolici ni ortodoksi

v3k4
sto upotrebljavas ekavicu u toj pjesmi kada krmak je pjeva ijekavicom?? boze gluposti
« Poslednja izmena: 14. Okt 2006, 12:28:33 od SavoNaSavi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Der Babo

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36416
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Apple Iphone 8+
aj ba klosaru napusis mi se kite moje neobrezane
prouci malo istoriju ko je prvi bio u bosni kad.kako i dje !!! i sad idi igraj se klikera
IP sačuvana
social share
Ako sam ja ja, zato sto sam ja ja i ako si ti ti zato sto si ti ti, onda sam ja ja a ti si ti. Ako sam naprotiv ja ja zato sto si ti ti, a ti ti zato sto sam ja ja onda ja nisam ja a ti nisi ti.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Samsung S7220
Cija Srpska? e nije Srpska vec je i Srpska i Muslimanska i Hrvatska A ti Hajvanu mores pricat  sto Inasan nisi nego Hajvan a Hajvanima u Bosnu nema
A vezano za Hrvate pa to su najvece  hinje sto postoje jebali bi se za fening
Noz u ledja kao fol Hrvatsko cvijece
Vlasi su barem cestiti ako mu nesto ne pase slozi ce ti  u brk. Respekt!! Znas sta se od Cetnika nadati mozes.
A dok Sokac citaj Cigan suti i muti gleda za guzicu svoju.
Narod kao narod nula!
Greska Muslimana sto ne podrza Istoriski sporazum Srba i Muslimana
Kazem ja vama...  Smile
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Savo,
sto si se logovao kao sehid,
ne mozes sam?

ili mozda na bureku ponovo prelazis na islam? jer ipak, savo je malo....
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 20:57:44
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.