Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 02:22:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Bosna je Srpska...
iz X vijeka dolaskom srpskih plemena
krunisanjem Tvrtka I Kotromanica
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpska Bosna  (Pročitano 27721 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
možda nema manastira ali ima crkava i svetišta
a šta ti misliš odakle muslimani u bosni? ko su oni?
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
možda nema manastira ali ima crkava i svetišta
a šta ti misliš odakle muslimani u bosni? ko su oni?

a jasam pito sto nema manastira? a sto ih ima u srbiji? crkvu moze napraviti svako ko i dzamiju..pogledaj koliko su ti stare te crkve.koliko ima crkvi?a sta je sa franjevackim manastirima u bosni? sto njih ima a srpskih nema ?.ciji su stechci?ima ih 60.000 i svaki dan se otkrivaju novi. nemoj sad i ti reci da mislis da su muslimani poturceni srbi? na prostoru bosne i hercegovine su postojali iliri..vjreujem da muslimani poticu od njih, vecina..zasto bosanci nisu krenuli zajedno sa srbima na hrvatsku ako su svi slavenska braca? razmisli...da su muslimani svi poturci zasto muslimani danasnji muslimani iz bone nemaju familije u srbiji?500 godina znaci 5 koljena, kako to da se tako sve veze izbrisu? ako smo od jednog naroda makar bi znali za familiju.. nemote reci da je toliko lagano izbrisati iz covjeka pravoslavstvo????
« Poslednja izmena: 13. Okt 2006, 11:08:10 od SavoNaSavi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
iliri su postojali kad je postojala bosna.
a bosna ne postoji.
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
do turskog osvajanja bosne muslimana nije bilo tako da ne vjerujem da su potekli od ilira, niti jedno ilirsko pleme nije bilo muslimansko a u 14.st. u bosni su velikom većinom živjeli hrvati i srbi
naprotiv vjerujem da su muslimani velikom većinom nastali od poturčenih hrvata i srba a dijelom od doseljenih turaka koji su tu i ostali
familija nemaju jer su s njima raskinuli obiteljske veze i svatko je krenuo na svoju stranu
« Poslednja izmena: 13. Okt 2006, 11:10:36 od umorni »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
do turskog osvajanja bosne muslimana nije bilo tako da ne vjerujem da su potekli od ilira, niti jedno ilirsko pleme nije bilo muslimansko a u 14.st. u bosni su velikom većinom živjeli hrvati i srbi
naprotiv vjerujem da su muslimani velikom većinom nastali od poturčenih hrvata i srba a dijelom od doseljenih turaka koji su tu i ostali

pa eto i ti si isti ko i oni posto.nisam ti ja reko da su iliri bili muslimani..msilim da danasnji muslimani poticu od ilira koji nisu bili muslimani..nisam ja reko da su iliri bili muslimani.priznajem da su muslimani nastali(pa to svako zna)kada su dosli turci..samo sam siguran u to da nisu nastali od katolika i pravoslavaca...sto mi neodgovoris na ova ostala pitanja zasto postoje stechci u bosni a nepostoje nigdje drugdje??znas ti uopste sta su stechci? hajde nelupetaj i nevadi se na njihove jeftine trikove..mislijo sam da si pametniji...iti si zreo za ludnice...cuj prekinuli veze..koje to veze ..zar je regilija jaca od krvi i mesa? zasto se muslimani nisu vratili nazad na to katolicanstvo i pravoslavstvo kada su turci otisli..???
« Poslednja izmena: 13. Okt 2006, 11:16:25 od SavoNaSavi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
nisam ja isti ko i oni.
ako se u nečemu ne slažemo ja sam odmah zreo za ludnice jel?
dobro ti tvoji iliri šta su oni bili prije dolaska turaka?
zar ih nisu potisnuli slaveni koji su primili kršćanstvo?
dolaskom slavena iliri su skoro nestali tako da je malo vjerojatno da su muslimani od ilira?
« Poslednja izmena: 13. Okt 2006, 11:26:46 od umorni »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
nisam ja isti ko i oni.
ako se u nečemu ne slažemo ja sam odmah zreo za ludnice jel?
dobro ti tvoji iliri šta su oni bili prije dolaska turaka?
zar nisu prvo primili kršćanstvo i bili kršćani?

jesu primili su..ali nisu bili nit rimo katolici niti pravoslavci vec bogumili krscani kao paterani u francuzkoj..a nikad to nasta ti mislis..nisam reko da ako se mi neslazemo da si zreo za ludnice, vec kada upotrebljavas isti njihov blijedi argument o poturcima onda jesi brate, izvini ali tako je..  a demi reci onda sto imaju ovaki mali spomenici svugdje okolo bosne??a nema ih u srbiji ili hrvatskoj..ako ima..onda se nalaze oko granice BIH..

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

stechci.JPG
(20.76 KB, 251x300)
« Poslednja izmena: 13. Okt 2006, 11:37:12 od SavoNaSavi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ma ima ih i u lici i u slavoniji samo nisu svi stećci bili bogumilski, oni koji imaju oznaku križa, kao, nisu bili sigurno jer bogumili nisu štovali križ, sa druge strane, postoji mogućnost pavlićanskog tumačenja Krista personificiranog u obliku križa u područjima Hercegovine gdje su bogumili bili pomiješani s pravoslavcima.
znakovi mjeseca i zvijezde na stećcima su poganskog slavenskog ili ilirskog porijekla, dakle riječ je o nekoj vrsti sinkretizma na tim spomenicima, sve u svemu stećci su bili prvenstveno bogumilski proizvod
sami bogumili bili su uska grupa poglavara, koji su se vjerovanjem dosta razlikovali od običnog puka. Obični puk je na sebe gledao kao na kršćane, imao poštovanja prema poglavarima Crkve bosanske i nije se previše petljao u teološke probleme.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ma ima ih i u lici i u slavoniji samo nisu svi stećci bili bogumilski, oni koji imaju oznaku križa, kao, nisu bili sigurno jer bogumili nisu štovali križ, sa druge strane, postoji mogućnost pavlićanskog tumačenja Krista personificiranog u obliku križa u područjima Hercegovine gdje su bogumili bili pomiješani s pravoslavcima.
znakovi mjeseca i zvijezde na stećcima su poganskog slavenskog ili ilirskog porijekla, dakle riječ je o nekoj vrsti sinkretizma na tim spomenicima, sve u svemu stećci su bili prvenstveno bogumilski proizvod
sami bogumili bili su uska grupa poglavara, koji su se vjerovanjem dosta razlikovali od običnog puka. Obični puk je na sebe gledao kao na kršćane, imao poštovanja prema poglavarima Crkve bosanske i nije se previše petljao u teološke probleme.

pa zar se slavonija i lika negranice sa bosnom? isto sto sam ti ja napiso..pa eto vidis i sam da su bogumili imali svoju vjeru koja nije bila ni pravoslavna ni rimo katolicka...pa pogledaj broj stecaka na kojima ima krst a na kojim nema..samo podrzavas moje argumente..bosna nije nikada bila ni sprska ni hrvatska vec bosanska..a svi su dobordosli u nju
« Poslednja izmena: 13. Okt 2006, 11:59:04 od SavoNaSavi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
koliko je bilo tih bogumila? u vrh glave 50.000

zanči ti kažeš da su muslimani potomci bogumila koji su prešli na islam?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 02:22:17
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.15 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.