Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 16:23:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Bosna je Srpska...
iz X vijeka dolaskom srpskih plemena
krunisanjem Tvrtka I Kotromanica
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpska Bosna  (Pročitano 27465 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Apple 15
low life form...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile Smile
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Der Babo

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36416
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Apple Iphone 8+
hehehehe Smile reci nam

get a life

:peace:
IP sačuvana
social share
Ako sam ja ja, zato sto sam ja ja i ako si ti ti zato sto si ti ti, onda sam ja ja a ti si ti. Ako sam naprotiv ja ja zato sto si ti ti, a ti ti zato sto sam ja ja onda ja nisam ja a ti nisi ti.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Samsung S7220
one tvoje dokaze sam pobio tekstovima iz "zemljebosna", šta je onda točno?
najvjerojatnije je točno ono što si ti napisao a nepobitni dokaz je taj što si ti tako rekao.
Jesi ti procitao one dokaze!? Ako oni tvoji dokazi vrijede, to znaci da Hrvata uopste nije bilo u sredistu Balkana. Ako se malo zamislis i nadjes vremena, otidji na sajt sa koga si skinuo tvoje dokaze pa procitaj sta Bosnjaci misle o ostalim narodima u BiH... Pisu istoriju kao mala djeca...   Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 738
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@zeljko@8

samo ti kazem stechci i i bosanska tzv bogumilska crkva...pa vecina srba je naseljeno u bosnu za vrijeme turaka, jesil znao za to ? 

gdje su ti svi silne srpski grobovi ako ih je bilo tolik u bosni, a stechaka ima nadjenih preko 60.000 i svaki put kada neko hoce da kopa temelj nalete na tragove stecaka na podruciju BIH..

hajde vise nelupetaj stalno po istim tezama..svaki komentar ti je isti..

Nikad cuo za to? To mora da je neka nova "istorija". Jos ce ispasti da su Srbi osvojili Bosnu od turske a da su tu turci ranije ziveli.
Vlado je izneo dokaze a gde su tvoji?! On je pronasao na netu neke stvari i dokazao da su Srbi uvek ziveli u Bosni i da su bili se kroz vreme nalazili u Raskoj tj. Srbiji pa potom kasnije veci deo Bosne se nalazio u sopstvenoj drzavi u kojoj su ziveli Srbi koji nisu bili nikakve veroispovesti a kasnije su prihvatili katolicanstvo, Pravoslavlje ili pod naletom i strahom od turske postojali su muslimani. Razlika je u tome sto je narod kao i neki vladari su uzimali katolicanstvo zbog velikog pritiska katolicke crkve a i imali su neku nadu da ce dobiti neku korist od nje, a muslimani su postajali od straha turske sablje i za dzak krompira.
U Hercegovini a i u Bosni imas puno ne grobova nego uglavnom jama jer su Srbe mucki ubijali i zakovali ih kako bi sakrili svoje zlocine. A da te pitam odakle toliko manastira u Bosni? Da li se to slucajno naslo tu zbog nekih "jakih vetrova" ili pak neke prirodne sile ili su ih sagradili tek danas kako bi dokazali da su Srbi (iako manastiri datiraju od mnogo ranije)?!
Tvoji komentari se "umnogome razlikuju".

@željko
to što je on dokazao nema veze s mozgom a tako i to tvoje objašnjenje
pa jel iko ikada živio u bosni osim srba, iko ikada? ijedna druga kultura ili narod?
ajde budi pametan i odustani

Ziveli jesu ranije ali su Srbi samo ostali (uz neku hrvatsku manjinu) samo razlicite veroispovesti.
A njegov je dokaz da je Bosna od doseljavanja juznih slovena na Balkan pripadala Srbima koji su se tu trajno naselili. Oni i danas tu zive pa to je razlog ove teme a ne da li su u Bosni ziveli Kelti, iliri ili neki drugi narod koji je nestao ili se stopio sa vecinom.

OK... hocete li svi, ali svi prestati da se ponasate kao nizi primati...
Ako kojim slucajem niste u stanju da prekinete takvo ponasanje, zamolila bih vas ili:
a) da se trajno udaljite sa foruma
b) da se nadjete i posteno potucete...mada cisto sumnjam da bi imali herca za tako nesto...

Poslednje upozorenje pred lock!
Pa ovo je mala raspravica i sukob vise tj. tri vrste misljenja. I zasto to izgleda da se ponasamo kao nizi primati.
A za ovo pod b) si me dobro nasmejala. Za to ti ne treba herca vec nesto drugo! Jer si 100% sigurna da nema neko od nas petlju! Daj razmisli.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@zeljko@8

pa eto samo tvoje neznastvo o stechcima dokazuje da nemas blage veze o BIH, dali si ikad bio tamo uopste?

a evo da nesto naucis od mene, ovako izgleda stechak...ima ih 60.000 u bosni..eto ti dokaza..bosanska crkva, takozvana bogumilska..a ti se kacis meni za jedan dokument i glupe teorije o poturcima srpskog naroda. ko je to sve napravijo..da nisu srbi mozda? nisu nego bogumili..bosanska crkva..a ne pravoslavna..zasto postoje samo ti stechci u bosni??ima ih par komada u hrvatskoj takodjer i u crnoj gori ali na samoj granici BIH..zasto ih nema toliko u srbiji? bogumili su presli na islam dabi sacuvali svoju zemlju, i samoupravu BIH.

srbi su pod turcima dolazili da rade..kmeti..bosna je jako plodna.i tako ih je vecina i ostala tu.i kakvi to manastiri? pa pogleaj koliko ih ima u bosni a koliko u srbiji..pogledaj kolko su stari ovi u bosni a koliko u srbiji..

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

stecci2.jpg
(87.68 KB, 400x378)
« Poslednja izmena: 19. Okt 2006, 22:50:53 od SavoNaSavi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 738
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Bio sam u BiH.

Znam da postoje i da je postojala Bosanska crkva ali kako ti mozes da kazes kada je prva Srpska drzava nastala na vecem delu danasnje Bosne i jos kasnije su Kotromanici koji su bili vladari Bosne sebe nazivali Srbima a takodje nisu bili nijedne veroispovesti. Tek poslednji vladari su prihvatili katolicanstvo.
Takodje ti podaci nisu siguran dokaz jer nisu pisani i ne zna se kojem su narodu pripadali tj. mozda je to bilo mnogo pre za vreme Rimskog carstva pa je taj narod nestao. Srbi su se tu naselili jos u X veku i i ranije i stvorili su svoje prve drzave na tim teritorijama. Ne bi stvarali nad drugim narodom svoju drzavu u to vreme. Takodje kako objasnjavas to sto se bosnjacka prezimena zavrsavaju na -ic a zna se da su to Srpska prezimena.
Koliko ja znam Bosna nije bas jako plodna i pretezno je brdovita i planinska.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Bio sam u BiH.

Znam da postoje i da je postojala Bosanska crkva ali kako ti mozes da kazes kada je prva Srpska drzava nastala na vecem delu danasnje Bosne i jos kasnije su Kotromanici koji su bili vladari Bosne sebe nazivali Srbima a takodje nisu bili nijedne veroispovesti. Tek poslednji vladari su prihvatili katolicanstvo.
Takodje ti podaci nisu siguran dokaz jer nisu pisani i ne zna se kojem su narodu pripadali tj. mozda je to bilo mnogo pre za vreme Rimskog carstva pa je taj narod nestao. Srbi su se tu naselili jos u X veku i i ranije i stvorili su svoje prve drzave na tim teritorijama. Ne bi stvarali nad drugim narodom svoju drzavu u to vreme. Takodje kako objasnjavas to sto se bosnjacka prezimena zavrsavaju na -ic a zna se da su to Srpska prezimena.
Koliko ja znam Bosna nije bas jako plodna i pretezno je brdovita i planinska.

Smile ako su ti narodi izumrijeli sto onda ti stecci nisu nadjeni na prostorima srbije itd vec samo u orginalnim granicama BIH?(da su izumrjeli, sto nisu) opet znaci da su ti stechci stariji od iceg sto se moze naci da je srpsko u bosni--- hajd bolan...to za ic je cista glupost..znaci takodjer 70% hrvata su srbi ? pa evo ti jedan banalni dokaz covjece, srbijanci iz srbije pricaju ekavicu, jedino tamo a ovi svi ostali praktiziraju ijekavicu...kako ces to da objasnis? jesili ikad cuo za bosancicu? a to sto si napiso da su srbe ubijali i bacali u jame je glupost? koje ih je  to ubijo pitam se samo ? bogumilstvo je nestalo za vrijeme turaka..kojem su to vijeku srbi se naselili? pa uvijek pises covjece u x vijeku..nemas ti blage veze...

a evo ti zastave kralja tvrtka i kotromanica..jeli je prepoznas bez krune? nigdje nista srpsko na njoj..Ljiljan na grbu dinastije Kotromanića i Tvrtka je ljiljan koji je specifičan za Bosnu "Lilium bosniacum".

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Ba01.JPG
(11.21 KB, 457x229)
« Poslednja izmena: 19. Okt 2006, 23:40:22 od SavoNaSavi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 738
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nestalo je malo pre nego sto su turci dosli jos za vreme Kotromanica. Ako nisu bili Srbi zasto su onda isli u Kosovsku bitku da se bore? I jer su tako voleli te turske osvajace i cekali ih? Zasto su namestili RS ako nisu Srbi? I zasto su se borlii za Srbiju u I i II svetskom ratu?
Pa ti stecci nista ne dokazuju jer ih je mozda namestio i Srpski narod. Tu se nigde ne vidi da su ih pravili iliri ili neki drugi narod.
Pa Srbi govore ekavicu tek od sredine XX veka i to ne samo Srbijanci vec i Vojvodjani i Kosovari i Makedonci ili ti Srbi iz Makedonije.
Pa 30% danasnjih hrvata su Srbi katolicke veroispovesti i nacionalnog izjasnjavanja kao hrvati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Gecko 20060929
mob
Apple 15
Citat
Jer si 100% sigurna da nema neko od nas petlju! Daj razmisli.

Apsolutno... Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 16:23:17
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.1 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.