Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Срђан Алексић= Милан Тепић  (Pročitano 10156 puta)
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0
mob
Nokia 6300
Kоји Стефан па сад? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
алексић је спасио живот једном бошњаку у чини ми се бијељини кога су тукла тројица припадника војске рс тако што се умешао и омогућио бошњаку да побегне па су га онда ова тројица претукли на смрт...умро је после пар дана у болници од повреда
иначе...алексић је херој нво отпада,е-новина и осталог олоша
по мени...колико год његов чин био људски и за поштовање учињен је тотално нерационално...био је рат и тај бошњак је био непријатељ...ту се завршава свака прича

Sad, mislim da je ipak za "cojstvo" sto Crnogorci kazu a ne za neki atention NVO i babe u crnom. Covek je spasio civila od smrti i zrtvovao zivot za to. A sada ako cemo neko vitestvo, hriscanstvo, junastvo i slicno, ispada upravo tako. Nije jednostavno okrenuo glavu kao recimo danas ljudi na ulici pa imamo obicaj da na takve vesti dobro popljujemo sto ljudi ravnodusno prolaze
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Nokia 2610
алексић је спасио живот једном бошњаку у чини ми се бијељини кога су тукла тројица припадника војске рс тако што се умешао и омогућио бошњаку да побегне па су га онда ова тројица претукли на смрт...умро је после пар дана у болници од повреда
по мени...колико год његов чин био људски и за поштовање учињен је тотално нерационално...био је рат и тај бошњак је био непријатељ...ту се завршава свака прича

Srdjan je heroj svakog normalnog čoveka.
trulo je što njegov čin nazivaš neracionalnim.
Taj čin je toliko uzvišen i moralan, herojski da  je trebalo njegove ubice-Srbe osuditi na streljanje.
Inačee svako normalan bi zaštitio komšiju, poznasnika ( druge vre i nacije) . Takvih primera je bilo mnogo ali se malo pisalo o njima već uspaljeni nacionalizam, kao dvoglava aždaja se pojavljivao na stranama štampe a takva dela su bila zanemarivana.
Da su takvi postupci  veličani na svim stranama ( adefinitivno ih je bilo i to ne mali broj) manje bi bilo krvoprolića uprkos medjskoj hajci i nacionalističkoj histeriji.

Srdjan je zaslužio mesto medju herojima koje ne treba zaboraviti i  glupo je omalovažavati njegov život koji su uzeli pijani nasilnici-pa bili i Srpski vojnici.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0
Citat
Морам, јер на жалост све више је оних који покушавају да нам наметну заборав за Милана, а Срђана мртвог окрену против нас. А и Милан и Срђан од нас потекоше, па је ред да их ми и сачувамо.
Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.61

Sad, mislim da je ipak za "cojstvo" sto Crnogorci kazu a ne za neki atention NVO i babe u crnom. Covek je spasio civila od smrti i zrtvovao zivot za to. A sada ako cemo neko vitestvo, hriscanstvo, junastvo i slicno, ispada upravo tako. Nije jednostavno okrenuo glavu kao recimo danas ljudi na ulici pa imamo obicaj da na takve vesti dobro popljujemo sto ljudi ravnodusno prolaze

ја његов поступак нигде нисам попљувао нити би тако нешто икад урадио
само хоћу да кажем да је у датој ситуацији то било нерационално,нерезонски...назови како год хоћеш
мало је таквих људи који тако нешто ураде а знаш због чега? сви су редом покојни као и стефан
можемо ми да лапрдамо до сутра и да се бусамо у груди али је чињеница да би велика већина окренула главу...само замисли ту ситуацију: тројица гневних и до зуба наоружаних туку бошњака а у том моменту бесни рат против тих истих бошњака...ма може да ти буде комшија,другар,јаран,партнер за цугање у кафани из предратних дана до сутра...и ти и ја и патак дугопругаш и још 99.9% осталих би окренули главу...ипак је сопствена гузица најмилија
зато таквих као што је стефан и има 0,1%
храбар,људски,чин за свако поштовање...али...шта његова породица има сад од тога? мора да гледа како им петар луковић,соња бисерко и наташа кандић прљају успомену на сина

Citat
Inačee svako normalan bi zaštitio komšiju, poznasnika ( druge vre i nacije)

мда...како је то лако и нормално рећи из удобне фотеље испред компјутера Smile
не бих желео да се икоме икада деси ситуација у којој је био стефан јер када би се то десило видели би и сами своју "нормалност" Smile
« Poslednja izmena: 07. Feb 2012, 19:07:23 od mrgec »
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
To sto tamo neke babe u crnom njega spominju, ne menja niti umanjuje njegov cin.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows 7
Browser
MSIE8.0
Мргец, хвала. За догађај сам ипак чуо раније, али нисам знао како је име човеку. Зато нисам препознао о чему се ради.

Елем, мислим да је испољио и чојство и јунаштво. А то што га злоупотребљавају разни наши изроди, само је њима на част. Он је своје урадио и дао је живот за племенито уверење.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1272
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
Kao prvo oba cina su herojska,bez daljnjeg ali samo meni licno je cin Milana Tepica malo herojskiji (izvinjavam se na gramatici ili cemu vec..) jer je covjek svjesno sebe poslao u smrt da bi onemogucio neprijatelju da se naoruza i da to oruzje iskoristi za ubijanje njegovih vojnika.

Cin Srdjana Aleksica je ljudski,posten bez daljnjeg i herojski ali da se moze porediti sa cinom Milana Tepica mislim da ne. Srdjan je krenuo u zastitu slabijeg,komsije ali nije isao u svjesnu smrt da bi se proglasio herojem!
apsolutno je tacno da je obrazac ponasanja Srdjana onaj obrazac koji je ispravan ali ko god zivi u Bosni i Hercegovini zna da je za vrijeme rata takvih kao Srdjan bilo mnogo na svim stranama.Srdjan je izgubio zivot i za to mu treba odati pocast ali nikako ga porediti sa vojnikom herojem.

to sto sada ovi iz federacije i ovi mutant proistabulski srbi tipa ceda,one dve kra>e,nevladino organizacije isticu srdjana kao jedinu svjetlu tacku u tami genocidne tvorevine ide njima na cast jer na njegovoj smrti nastoje da opravdaju ulozene novce u njihove projekte, ali zaboravljaju jednu stvar srdjan je punoljetan covjek koji je odabrao vojsku u kojoj ce biti,to njegovo postenje ga nije odvelo u zelene beretke vec u vojsku republike srpske.

Inace svaka generalizacija pa tako i ova od strane multi kulti politaicara iz federacije i njihov pokusaj da isticanjem jedinog svijetlog Srbina u moru tamnih cetnika je toliko na klimavim nogama da ga argumentima moze potuci i osnovac.
Osnova ove njihove price je ta da "eto jednog jedinog da valja ubise ovi sto ne valjaju"

Sve u svemu hvala i Milanu i Srdjanu sto nas cine ponosnim Srbima a onima koji na njihovim smrtima izvlace nesto vise od pouke neka je na cast.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Да је Срђан Алексић жив, данас би му судио Суд БиХ

На двадесету годишњицу од смрти Срђана Алексића, на једном фестивалу у Америци, филм који је рађен по овом догађају освојио је некакву награду. Каква дивна маркетиншка коинциденција!

Пише: Марко Шикуљак

На овакав мој коментар добио сам много пријекора. Као, што релативизујем овај свети чин? Мисли се на Срђанов, не на Срданов. Тако се зове редитељ Голубовић.

То је познат манир, скретања са једне, како би се расправљали о другој теми, која је уздигута на ниво моралног ауторитета. Понављам, ја причам о Срдану, не о Срђану.

Нема се о Алексићу шта рећи, он је своје рекао кад је требало. Спорни смо ми послије њега. Двадесет година послије, Српска му је додијелила орден. Надам се да неће проћи ни двије, када ће већ неком дати орден са именом Срђана Алексића. И то је то.

Једини проблем са Срђаном Алексићем је то што га неки користе као доказ да постоји један добар Србин. Да постоји изузетак од правила. Јер сви Срби су иначе лоши, и удружено - злочиначко - геноцидни. Још је боље што је Срђан мртав Србин.

Такви су најбољи.

Да се којим чудом Главовић повратио да помогне свом спасиоцу, па у тим измијењеним околностима он страдао спасавајући српског војника од разуларене банде, шта би за њих био Срђан?

Херој?

Човјек са великим Ч?

Или би му судили за ратни злочин, као што је Суд БиХ судио Српку Пустивуку. То је онај човјек што је спасио двије дјевојчице, у акцији за коју су тврдили да је злочиначка.

Мислите да није тако? А зашто онда кад тражите нешто о Срђану, нађете да га славе они за које би био комплимент рећи да су (ауто)шовинисти. Љути Босанци, Е-новине, Пешчаник... Не знате ко су они? Благо вама.

Све ово сам ја почео писати због друге ствари. Због оних који су једну овакву трагедију искористили да би се гребали за међународне филмске фондове и награде на фестивалима. Гле чуда, баш на годишњицу смрти. Ко би био срца камена, да то не награди, тај дан?

Не доводим у питање редитељски квалитет господина Голубовића (не вјерујем да ће правити злобне плагијате као што су чинили аутори Устаничке улице), али сав поступак и игру коју игра свакако.

У интервјуу поводом свјетске премијере он је рекао да је за “причу о Алексићу чуо тек негдје 2007., а затим прочитао "неколико текстова" о томе.” Пошто можемо претпоставити на којим медијима је нашао те текстове, није ни чудо што је он за свој филм рекао да је “најсрпскији”. Нек знају они дивљаци што мисле да му приговоре да је антисрпски, да морају да бирају између српства и људства, јер то једно са другим не иде.

Кад смо код људства

Оно чега смо ми у Српској сити је то да о нама филмове снимају они који о нама појма немају, нити их, право речено, интересујемо. Ако је Голубовић промијенио име главном лику, ако је умјесто требињског Старог града у позадину ставио димњак гатачке термоелектране, могао је осмислити и неки други рат. Боже мој, то је универзална прича. А не шлепати се на публицитет који ће донијети помињање ове наше незарасле ране. За коју је он чуо 2007.

За такве су сви преко Дрине били само сељаци који су слушали Ханку и Бијело дугме, док су они слушали Коју и ЕКВ. И који су својим ратом прекинули весели период, кад су се спојили црвени пасош и реформа Анте Марковића.

Док смо се ми, чобани преко Дрине, млатили по својим вукојебинама, по Београду су се најближе тој тематици снимали филмови у којима је главно достигнуће било бјежање од војне обавезе. Није прошло пуно деценија, београдске синеасте су схватиле да нико жив у свијету не пуши приче о сивилу београдских блокова, о тегобности деведесетих, о другарима који су отишли, па се враћају и затичу сјебане другаре који су остали.

Па смо се сјетили рата.

А који рат имамо ближе него онај у Босни (отегните о, да звучи као кад они изговарају). Нису имали херца као Бјелогрлић да то ураде док се пуцало, па може и сад. Нема везе што их то никад није интересовало, и што не знају разлику између Херцеговине и Босне, битно је да за такве приче Еуримаж одбрава паре. А за разлику од Анђелине, имамо и неку родбину тамо.

За оне којима је попустила пажња док су читали, не, ја немам ништа против Срђана. Имам против београдске филмске екипе. Све и један јеврејски редитељ, снимио је бар један филм о холокаусту. Макар прије тога снимао филмове о ванземаљцима. Од вас ником није пало на памет да снимите филм о Јасеновцу.

Колико ће година проћи док чујете за Српка Пустивука, па одлучите да снимите филм о њему. Или ћете до тада као и Бјелогрлић прећи на спортско – љубавне приче између два рата?

Извор: ФРОНТАЛ.СРБ   

http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=5&idnovost=29893

http://www.klix.ba/vijesti/bih/srpko-pustivuk-oslobodjen-optuzbi-za-ratni-zlocin/111220048

http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/Tuzilastvo-BiH-Pustivuku-ukinuti-prvostepenu-presudu/98702.html
« Poslednja izmena: 28. Jan 2013, 21:31:15 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
mob
Ericsson T28
Nevezano za ovu temu, sa Milanom Tepicem, poginuo je mladi regrut Stojadin Mirkovic, njega se danas niko ne sjeca.

Stojadin Mirkovic se zrtvovao ne zbog jedne osobe, nego zbog citavog slobodoljubivog naroda, pa dezurni dusebriznici neka se i njega sjete kada se prisjete Srdjana Aleksica.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.