Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Jul 2025, 13:38:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbin ili Srbijanac  (Pročitano 15739 puta)
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
ако стоји у правопису тако онда је то тако....
али не би смели онда да постоје придеви "српски, сл."
или смо вам у речнику Србијанци или Срби, не може и једно и друго...

па и срби из Р.С. су Срби а не српскијанци... логично
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 390
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
U hrv. riječniku uz riječ "Srbijanac" stoji objašnjenje - Srbin, stanovnik Srbije...

а постоји речник за "хрватски" језик?

алал вера оном ко га написа
IP sačuvana
social share
Уосталом сматрам да Република Српска има право на референдум и да ће искористити то право и припојити се Србији!

Сачувај ме Боже куге и Хрвата! - натпис у једној немачкој цркви
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
ако стоји у правопису тако онда је то тако....
али не би смели онда да постоје придеви "српски, сл."
или смо вам у речнику Србијанци или Срби, не може и једно и друго...

па и срби из Р.С. су Срби а не српскијанци... логично

Pa rekao sam da mi je pojam "Srbijanac" nelogičan. Autorima riječnika očito nije bio nelogičan. Ja nisam lingvist, a pretpostavljam da autori rječnika jesu... pa sad - tko je tu u pravu...

Citat
U hrv. riječniku uz riječ "Srbijanac" stoji objašnjenje - Srbin, stanovnik Srbije...

а постоји речник за "хрватски" језик?

алал вера оном ко га написа

A kako si ti pametan.... Čudo jedno... daj mi reci koje si ti sve fakultete pozavršavao... da i ja budem tako pametan...

Znaš da me čudi ovaj tvoj priglup komentar... ti obično znaš pisat puno pametnije. Što ti je ovo trebalo?
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 390
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
јел знаш ти ону изреку ако су Турчину крваве руке до лаката, потурици морају до рамена

да би био паметан мораш да разумеш психологију потурице као и ону стару ко не зна а не зна да не зна - чувај га се

и уосталом немој да се љутиш.
« Poslednja izmena: 01. Dec 2006, 18:05:29 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Уосталом сматрам да Република Српска има право на референдум и да ће искористити то право и припојити се Србији!

Сачувај ме Боже куге и Хрвата! - натпис у једној немачкој цркви
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 392
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Da se vratimo temi. "Srbin" etnicki pojam, a "Srbijanac" geografski kao sto je i sumuadinac,  dalmatinac, sarajlija, beogradjanin, splicanin... Kad kazes "Srbijanac" to je neko ko zivi ili je porijeklom iz Srbije (bez obzira na nacionalnu pripadnost), kao i Bosanac (covjek iz Bosne), Crnogorac (covjek iz Crne Gore). Za Hrvate ne postoji katav izraz i ne moze se reci "Hrvatijanac" ili nesto slicno. Pa kad mislis na covjeka koji je iz Hrvatske moras tako i reci ili koristiti neki drugi geografski pojam kao sto je slavonac, dalmatinac, istranian...
Nadam se da je sad jasno.
IP sačuvana
social share
"Kada bih uspio da ubijedim Muslimane da prestanu da ubijaju sopstveni narod radi CNN-a mozda bismo odavno imali primirje."

- General Mekenzi, jun 1992
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

nja,nja

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1323
Zastava Beograd
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Da se vratimo temi. "Srbin" etnicki pojam, a "Srbijanac" geografski kao sto je i sumuadinac, dalmatinac, sarajlija, beogradjanin, splicanin... Kad kazes "Srbijanac" to je neko ko zivi ili je porijeklom iz Srbije (bez obzira na nacionalnu pripadnost), kao i Bosanac (covjek iz Bosne), Crnogorac (covjek iz Crne Gore). Za Hrvate ne postoji katav izraz i ne moze se reci "Hrvatijanac" ili nesto slicno. Pa kad mislis na covjeka koji je iz Hrvatske moras tako i reci ili koristiti neki drugi geografski pojam kao sto je slavonac, dalmatinac, istranian...
Nadam se da je sad jasno.

Ala si ga objasnio, e svaka ti cast  Smile
Objasni mi razliku izmedju "Srbijanac" i "Shumadinac", ae molim te.

Po ovoj tvojoj prici Shumadinac je pretpostavimo Srbin koji je Srbijanac,ili Rumun koji je prvo Srbijanac pa onda Shumadinac....ma idi bre u qrac Smile
« Poslednja izmena: 01. Dec 2006, 18:13:51 od Aleks@ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 392
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Aleksa ne lupetaj boga ti.
Srbijanac je covjek iz Srbije (bez obzira koje je nacionalne pripadnosti). Sumadinac je covjek iz Sumadije (bez obzira koje je nacionalne pripadnosti). Sta je tu nejasno?
« Poslednja izmena: 01. Dec 2006, 20:05:37 od alfa1 »
IP sačuvana
social share
"Kada bih uspio da ubijedim Muslimane da prestanu da ubijaju sopstveni narod radi CNN-a mozda bismo odavno imali primirje."

- General Mekenzi, jun 1992
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

nja,nja

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1323
Zastava Beograd
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Ne mogu da se objasnjavam sa tobom, mogu samo da kazem da lupash. To i nishta vishe.
Kreni od prve stranice...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1032
Zastava U pokretu
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
савим је (географски) довољна одредница - Србин

Dakle, ja sam Srbin zato shto sam to po geografskoj odrednici??? Shta bih onda bio po nacionalnoj odrednici?

Србин је сваки становник Србије , док су географске поделе у Србији следеће : Војвођанин,Сремац,Банаћанин,Шумадинац (не Србијанац) или Београђанин, Нишлија итд...

Sada nisi nabrojao "Srbin" kao geografsku odrednicu? I jesi li siguran u boldovan deo???

Nishta te ne razumem.
IP sačuvana
social share
Jednom merim, tri put secem....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Zar ova odiseja jos nije zavrsena Smile
@bambyle ti si Srbijanac ... ja sam Bosanac... a obojica smo Srbi. Opusteno nema potrebe da o tome lupamo glavu.

P.S. Zaista je simptomaticno da sam sretao po Srbiji veoma pametne ljude ali koji imaju problema da razlikuju ove pojmove.
Ne mogu im dokazati da sam Srbin.... zato sto sam Bosanac.... i nema sanse da mogu biti Srbin.... nebuloze
Jednostavno kao da su propustili jednu lekciju iz prirode i drustva i dzaba atomska, dzaba smak svijeta, dzaba sve... to im vise ni Vuk Karadzic ne moze izbiti iz glave.
Momci za sve sto vam nije jasno imate pravopis.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Jul 2025, 13:38:15
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.