Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 18:06:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Srbija kao članica NATO pakta
Da
20.9%  (88)
Ne
63.7%  (268)
Neutralnost
11.6%  (49)
Nemam stav
3.8%  (16)
Ukupno glasova: 421
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 188
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija u NATO [anketa]  (Pročitano 190340 puta)
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50217
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung Galaxy S24
Немамо чега да се плашимо. Сигурно је бар 80% људи у Србији против уласка у НАТО
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0
mob
Alcatel 
verovatno, ali su političari ti koj će sve srediti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Međunarodni odnosi su vojnoekonomski odnosi. Pošto sa nacijama koje su u Nato-u imamo dijametralno različit stav po pitanju Kosmeta, ostaje samo jedan izbor ... vojnoekonomski savez sa Ruskom Federacijom. Neutralnost u međunarodnim odnosima ne postoji. Društva i nacije se nikad ne sarađuju samo na ekonomskim osnovama ... mada možda mi više i nismo društvo i nacija, pa imamo drugačiji pogleda na to. Smile
Jedina druga opcija je da se prizna nezavisnost Kosova i da se uđe u EU i Nato. Samo ulaziti u EU je besmisleno i govori u prilog tome da više nismo narod nego rulja u kojoj guja guju jede.
Vezano za prvu opciju, sem visoke politike, narod nema pojma ni dal bi Rusi sa nama u savez i koji bi modalitet tog saveza bio. Ja bi npr video dal bi Rusi sa nama u savez, šta mi, a šta Rusi u to treba da uložimo u vojnoekonomskom smislu. Ako ništa drugo i u cenkanju sa EU i Nato-om bi dobili bolju poziciju kad bi se videlo da ozbiljno razmatramo i ovu opciju. Međutim naša politika je tvrdo proEU i neodređeno proNato bez dileme, što automatski znači i da nema cenkanja nego si zadovoljan sa bilo čim ... samo da te prime. Elem, treba prvo videti sa Rusima, pa onda to uporediti sa onim što nudi zapad. U svakom slučaju ruska ponuda, ako bi je uopšte i bilo, nudi izvesno pomoć oko povratka Kosmeta.

Ne možeš da praviš savez sa nekim ko se ne graniči sa tobom, a pri tome uopšte nije zainteresovan za vojnu saradnju sa tobom, a na ekonomskom planu ga interesuje jedino energetika...

Sa Rusima vojna saradnja praktično i ne postoji osim što su nam po paprenoj ceni i sa zakašnjenjem remontovali migove. To je komercijala a ne vojna saradnja. Ekonomska saradnja se svodi na to što Srbija kao i sve druge države istočne Evrope uvozi ruski gas i naftu i što su kupili NIS.

Kada bi spoljnu politiku vodila interesima vojne saradnje i ekonomije kao što kažeš, mi bi trebalo da budemo u vojnom savezom sa državama u koje najviše izvozimo i koje su najviše investirale u našu i sa kojima imamo najnapredniju vojnu saradnju a to su Nemci, Italijani, Amerikanci, Slovenci i Norvežani......Ako se naša spoljna politika vodi Kosovom, opet imamo saveznike za to i u EU i u NATO. Španija, Slovačka, Rumunija i Grčka su rekle da neće nikada priznati nezavisnost KiM, što će reći da ni EU ni NATO to nisu uradile..

Kako da ne možeš, kakve su to gluposti? Pa već si bio 2 puta bio saveznik sa zemljama sa kojima se ne graničiš. Kad si se graničio sa Francuskom, Velikom Britanijom i Rusijom? Šta Rusi nude to mi ne znamo, niti je ikada iko ozbiljno razmatrao tu ponudu niti iko u javnosti zna dal takva ponuda postoji. Imaš samo Tominu priču o ruskoj guberniji, a to ne možeš uzimati kao informaciju nego kao Tomino majmunisanje. Vojnoekonomski savez u ekonomskom smislu znači ukidanje ili značajno smanjenje carina i povoljni uslovi kod obostranog ulaganja. To opet ne znači da će ti neko poklanjati bilo šta ako sa njim uđeš u savez. Što se tiče Nato-a, može, al prvo vidi sa Rusima šta nude. Ipak je njihov odnos oko Kosmeta drugačiji, a dobićeš i bolju poziciju u pregovorima sa zapadom. Ovako si se namestio samo EU, pa oni ako oće oće. Inače se slažem da je besmisleno samo ući u EU, ako se već ide u EU treba ući i u Nato, mada ja nešto i nisam primetio da su nam savezništva sa zapadom bila posebno plodotvorna. U 2 rata na njihovoj strani ostali smo kraći za preko 2 miliona ljudi pa ti gledaj bato. Meni se koža ježi kad pomislim na tu brojku.  U svakom slučaju ne gubiš ništa ako vidiš sa Rusima koji bi modalitet tog saveza bio. Pa ako ti se ne svidi, volj nam neutralno, volj Nato. Nemoj ko sivonja, EU pa EU, vidi šta se još nudi, pa donesi odluku. Što je frka da se razmotri i ta opcija? Pa jel smo mi okupirani ili dobrovoljno i za naše dobro idemo u  EU?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Ma jasno k`o dan. Sve po srpskom pravopisu..engleski jezik za ruske nazive i imena, a meni pripisuješ kako obožavam marince Smile Smile Smile Smile
ne filozofiraj.  Smile
Немамо чега да се плашимо. Сигурно је бар 80% људи у Србији против уласка у НАТО
naravno,ali nekima ta cinjenica nikako ne dolazi iz dupeta u glavu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
Međunarodni odnosi su vojnoekonomski odnosi. Pošto sa nacijama koje su u Nato-u imamo dijametralno različit stav po pitanju Kosmeta, ostaje samo jedan izbor ... vojnoekonomski savez sa Ruskom Federacijom. Neutralnost u međunarodnim odnosima ne postoji. Društva i nacije se nikad ne sarađuju samo na ekonomskim osnovama ... mada možda mi više i nismo društvo i nacija, pa imamo drugačiji pogleda na to. Smile
Jedina druga opcija je da se prizna nezavisnost Kosova i da se uđe u EU i Nato. Samo ulaziti u EU je besmisleno i govori u prilog tome da više nismo narod nego rulja u kojoj guja guju jede.
Vezano za prvu opciju, sem visoke politike, narod nema pojma ni dal bi Rusi sa nama u savez i koji bi modalitet tog saveza bio. Ja bi npr video dal bi Rusi sa nama u savez, šta mi, a šta Rusi u to treba da uložimo u vojnoekonomskom smislu. Ako ništa drugo i u cenkanju sa EU i Nato-om bi dobili bolju poziciju kad bi se videlo da ozbiljno razmatramo i ovu opciju. Međutim naša politika je tvrdo proEU i neodređeno proNato bez dileme, što automatski znači i da nema cenkanja nego si zadovoljan sa bilo čim ... samo da te prime. Elem, treba prvo videti sa Rusima, pa onda to uporediti sa onim što nudi zapad. U svakom slučaju ruska ponuda, ako bi je uopšte i bilo, nudi izvesno pomoć oko povratka Kosmeta.

Ne možeš da praviš savez sa nekim ko se ne graniči sa tobom, a pri tome uopšte nije zainteresovan za vojnu saradnju sa tobom, a na ekonomskom planu ga interesuje jedino energetika...

Sa Rusima vojna saradnja praktično i ne postoji osim što su nam po paprenoj ceni i sa zakašnjenjem remontovali migove. To je komercijala a ne vojna saradnja. Ekonomska saradnja se svodi na to što Srbija kao i sve druge države istočne Evrope uvozi ruski gas i naftu i što su kupili NIS.

Kada bi spoljnu politiku vodila interesima vojne saradnje i ekonomije kao što kažeš, mi bi trebalo da budemo u vojnom savezom sa državama u koje najviše izvozimo i koje su najviše investirale u našu i sa kojima imamo najnapredniju vojnu saradnju a to su Nemci, Italijani, Amerikanci, Slovenci i Norvežani......Ako se naša spoljna politika vodi Kosovom, opet imamo saveznike za to i u EU i u NATO. Španija, Slovačka, Rumunija i Grčka su rekle da neće nikada priznati nezavisnost KiM, što će reći da ni EU ni NATO to nisu uradile..

Kako da ne možeš, kakve su to gluposti? Pa već si bio 2 puta bio saveznik sa zemljama sa kojima se ne graničiš. Kad si se graničio sa Francuskom, Velikom Britanijom i Rusijom? Šta Rusi nude to mi ne znamo, niti je ikada iko ozbiljno razmatrao tu ponudu niti iko u javnosti zna dal takva ponuda postoji. Imaš samo Tominu priču o ruskoj guberniji, a to ne možeš uzimati kao informaciju nego kao Tomino majmunisanje. Vojnoekonomski savez u ekonomskom smislu znači ukidanje ili značajno smanjenje carina i povoljni uslovi kod obostranog ulaganja. To opet ne znači da će ti neko poklanjati bilo šta ako sa njim uđeš u savez. Što se tiče Nato-a, može, al prvo vidi sa Rusima šta nude. Ipak je njihov odnos oko Kosmeta drugačiji, a dobićeš i bolju poziciju u pregovorima sa zapadom. Ovako si se namestio samo EU, pa oni ako oće oće. Inače se slažem da je besmisleno samo ući u EU, ako se već ide u EU treba ući i u Nato, mada ja nešto i nisam primetio da su nam savezništva sa zapadom bila posebno plodotvorna. U 2 rata na njihovoj strani ostali smo kraći za preko 2 miliona ljudi pa ti gledaj bato. Meni se koža ježi kad pomislim na tu brojku.  U svakom slučaju ne gubiš ništa ako vidiš sa Rusima koji bi modalitet tog saveza bio. Pa ako ti se ne svidi, volj nam neutralno, volj Nato. Nemoj ko sivonja, EU pa EU, vidi šta se još nudi, pa donesi odluku. Što je frka da se razmotri i ta opcija? Pa jel smo mi okupirani ili dobrovoljno i za naše dobro idemo u  EU?

Ja ne govorim o savezima u slučaju rata, nego o savezima koji se sklapaju u miru i koji su uvek geografski logični.

Činjenica da je Srbija sa svih strana okružena država koje pripadaju istom vojnom savezu i istom ekonomskom savezu. A to su NATO i EU. Ko to prenebregava ili ne razume ima ozbiljan problem sa poimanjem stvarnog sveta oko sebe...

Iskustvo sa Balkana govori da se iza mistifikacija obično krije jedno obično ništa. Priče o Slobinom kecu iz rukava, ruskim migovima, S300...sve je to bila prazna priča. Tako i tajanstvene priča "ne znamo šta nam Rusi nude, treba sačekati". Ono što države hoće to i rade.

Rusi da hoće da sarađuju vojno sa Srbijom to bi već uradili, da hoće da investiraju u Srbiju to bi takođe odavno radili. Pošto to ne rade, osim kada je reč o energetici ovo se svodi na obično teoretsko naklapanje šta bi bilo kada bi bilo, što nema ama baš nikakve veze sa realnošću.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I have more jewels then your jeweler

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1819
Zastava Finland
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung i9300
jedno pitanje, ukoliko bi srbija usla u nato jednom, u nekoj buducnosti, ja se nadam NE, da li bi ona mogla da bude i u savezu nesvrstanih? laik sam oko ovoga pa zato pitam..  Smile

mislim da bi nasoj drzavi(privredi pre svega) mnogo bolje dosao povratak u nesvrstane nego u bilo koji drugi savez tipa nato, rusija, itd..  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 264
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia 6131
ма какви несврстани....
Мислим.......можемо ми да се вратимо тамо, ал од тога немамо ништа...овако можемо много али много више да добијемо....
IP sačuvana
social share
- "Завршну реч нећу дати ја, завршну реч даће неко други, онда када ни мене ни вас небуде било!"Драгољуб Михаиловић (на суђењу)                  

- "Ви ћете убити хиљаде, убићете десетине хиљда, утамничити стотине хиљада, али знајте никада нећете убити нити утамничити жељу мога народа да гради државу као што је демократска Америка!!"Драгољуб Михаиловић (на суђењу)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50217
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung Galaxy S24
ма какви несврстани....
Мислим.......можемо ми да се вратимо тамо, ал од тога немамо ништа...овако можемо много али много више да добијемо....

Колико је држава чланица натоа пизнало Косово ? А колико је то урадило држава покрета несврстаних. Ваљда се из тога види ко ће нас подржати, а на кога не можемо рачунати.
« Poslednja izmena: 16. Jul 2009, 19:31:57 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
ма какви несврстани....
nemoj tako, ipak  ti nesvrstani postoje da se i oni nesvrstani negde svrstaju! Smile
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 264
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia 6131
ма какви несврстани....

Колико је држава чланица натоа пизнало Косово ? А колико је то урадило држава покрета несврстаних. Ваљда се из тога види ко ће нас подржати, а на кога не можемо рачунати.

па на несеврстане не можемо да рачунамо за неке битније ствари....
нас НАТО не уцењју да ми морамо да признамо Косово да би ушли у НАТО, а иначе, Мађарска, Хрватска, Румунија, Бугарска, Албанија...све чланице НАТО-а...ако не дај Боже, у будућности заратимо са неким од њих, а не уђемо у НАТО, сви ће бити против нас...и ми ћемо да га угасимо...

а да не спомињем економски што би скочили кад би ушли у НАТО.....али ми смо мало задрт народ...то је исто ко кад су Слоби на почетку нудили да уђе у НАТО, па би се Југа распала ко Чехословачка...а не "ратом"..(под наводницима зато што оно није био прави рат, него је био изазван само зато да би неки профитирали и покрали туђе ствари, што тамо што у Србији)
IP sačuvana
social share
- "Завршну реч нећу дати ја, завршну реч даће неко други, онда када ни мене ни вас небуде било!"Драгољуб Михаиловић (на суђењу)                  

- "Ви ћете убити хиљаде, убићете десетине хиљда, утамничити стотине хиљада, али знајте никада нећете убити нити утамничити жељу мога народа да гради државу као што је демократска Америка!!"Драгољуб Михаиловић (на суђењу)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 188
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 18:06:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.108 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.