Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Okt 2025, 19:40:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 117 118 120 121 ... 323
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija u EU  (Pročitano 653299 puta)
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Bilt: Srbija može postati kandidat za eu do kraja godine

Ministar spoljnih poslova Švedske Karl Bilt ocenio je danas da postoji mogućnost da Srbija do kraja godine postane zemlja - kandidat za prijem u EU i ukazao da je za to potrebno da uspostavi punu saradnju sa Haškim tribunalom i ubrza napore u sprovođenju reformi.

"Ja se nadam da će to biti mogućno, ali zahteva veoma odlučnu politiku nove vlade", rekao je Bilt u intervjuu najnovijem broju "Ekonomist magazina".

U suprotnom, kako je podsetio, Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju neće stupiti na snagu usled odluka i stava pojedinih evropskih država i EU.

U odgovoru na pitanje da li vidi neku kontroverzu u novoj vladi Srbije, gde će zajedno sa koalicijom "Za evropsku Srbiju" biti i Socijalistička partija Srbije (SPS), kojoj je na čelu bio Slobodan Milošević, Bilt je ocenio "da sadašnja SPS nije ista kao što je bila u vreme Miloševića, jer je promenjena kada je reč o ljudima i programima".

"Ako socijalisti žele da podrže evropsku orijentaciju Srbije, to je dobro. Do sada, sve je bilo u redu s tim. Na njima je da pokažu da se promena dogodila i da oni žele Srbiju koja je integrisana u Evropu i da ne budu povezani sa vremenom izolacije i problema Srbije", rekao je šef diplomatije Kraljevine Švedske.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Frid: Srbija zaslužuje mir

Srbija je iskazala želju za evropskom budućnošću i mi ćemo na tome sarađivati sa novom vladom u Beogradu, izjavio je pomoćnik američkog državnog sekretara Denijel Frid.

"Posle toliko teških godina, Srbija zaslužuje mir u svojoj kući i mir u svom susedstvu i mi ćemo sa njima raditi na tome. Spremni smo da na odgovoran način sarađujemo sa koalicijom u Srbiji, koja uključuje i Socijalističku partiju Srbije (SPS)," prenose u sutrašnjem broju "Večernje novosti" izjavu koju je Frid dao za beogradski dnevnik.

Frid je na brifingu za grupu domaćih i stranih novinara u Stejt departmentu u Vašingtonu koji je bio posvećen situaciji na Kosovu i Metohiji ocenio prilike u pokrajini kao "relativno miran i uspešan početak procesa pokrenut proglašenjem nezavisnosti".

Frid je, međutim, prema "Novostima" konstatovao da su to tek prvi koraci nove države "pred kojom stoje ozbiljni izazovi" pominjući, u tom kontekstu, pre svega situaciju na severu Kosova.

Govoreći o usvajanju onog dela Ahtisarijevog plana koji predviđa decentralizaciju i zaštitu srpske manjine u pokrajini Frid je precizirao: "Ti zakoni su ključni za budućnost Kosova kao države svih ljudi koji tamo žive".

Frid je nedavno formiranu srpskoj skupštini u južnoj pokrajini okarakterisao kao "simbol podela koje postoje još od 1999. godine", uz ocenu da ta institucija "nema podršku ni velikog dela srpskog stanovništva na Kosovu".

Američki zvaničnik je, takođe, izneo mišljenje kako Rusija, svojim blokadama u Savetu bezbednosti, ne može da spreči nezavisnost Kosova.

"Kosovo je već nezavisno, bez obzira na to ima li ili nema rezolucije Ujedinjenih nacija koja to potvrđuje. Žao nam je što se Rusija opredelila da otežava taj proces, umesto da ga olakšava. Time se rizikuje ne samo stabilnost regiona, već i evropska budućnost Srbije... očekujemo od Rusa da neće pokušavati da spreče predsednika (Borisa) Tadića i novog premijera (Mirka) Cvetkovića da se posvete evropskoj budućnosti Srbije."

Frid je izrazio i uverenje da će izbor nove vlade otvoriti put unapređenju saradnje i dovođenja na nekadašnji nivo odnosa Vašingtona i Beograda, navele su "Novosti."

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple 
Srbija ce da najebe kada bude usla u evropski klub i zivot ce da postane za citavih nekoliko nivoa tezi.Uci ce u zemlju i kurta i murta svih boja koze i rasa i religija.Pa onda zelenasi u vidu banaka i kredita ,pa dobri i sposobni trgovci koji znaju svaki trick u knjizi pa kad ljudi budu poceli da gube zemju i kuce i zavrsavaju na ulici onda ce da shvate kako se pljacka svet.Nije Srbija ostavjena za nista na samom kraju,zele da nas dovedu na kolena  pre asimuliranja u svet jer imamo vrlo vaznu geografsku poziciju i velike rezerve vode sto je evropi neophodno.Najvecu gresku sto je skorasnja vlada napravila je promena zakona koji dozvoljava kupovinu zemlje i imanja  strancima.Grdan nas narod se nada da kad se budu pripojili moci ce da se setkaju po Evropi i traze bolji posao, nema od toga nista i limitacije izlaska nasem narodu bice jos vece nego Bugarima i Rumunima.Pa kad nam budu otisli dobri doktori ,inzinjeri i umetnici e onda ce zemlja i sta bude ostalo u njoj biti za grabez.
Mi jednostavno Ne investiramo dovoljno u mlade ljude u elitu bisnismena i politicara i mislioca,koji sutra trebaju da vode zemlju ,oni nemaju nikakvu zastitu od drugih mogucih ponuda iz evrope i sveta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1014
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Srbija ce da najebe kada bude usla u evropski klub i zivot ce da postane za citavih nekoliko nivoa tezi.Uci ce u zemlju i kurta i murta svih boja koze i rasa i religija.Pa onda zelenasi u vidu banaka i kredita ,pa dobri i sposobni trgovci koji znaju svaki trick u knjizi pa kad ljudi budu poceli da gube zemju i kuce i zavrsavaju na ulici onda ce da shvate kako se pljacka svet.Nije Srbija ostavjena za nista na samom kraju,zele da nas dovedu na kolena pre asimuliranja u svet jer imamo vrlo vaznu geografsku poziciju i velike rezerve vode sto je evropi neophodno.Najvecu gresku sto je skorasnja vlada napravila je promena zakona koji dozvoljava kupovinu zemlje i imanja strancima.Grdan nas narod se nada da kad se budu pripojili moci ce da se setkaju po Evropi i traze bolji posao, nema od toga nista i limitacije izlaska nasem narodu bice jos vece nego Bugarima i Rumunima.Pa kad nam budu otisli dobri doktori ,inzinjeri i umetnici e onda ce zemlja i sta bude ostalo u njoj biti za grabez.
Mi jednostavno Ne investiramo dovoljno u mlade ljude u elitu bisnismena i politicara i mislioca,koji sutra trebaju da vode zemlju ,oni nemaju nikakvu zastitu od drugih mogucih ponuda iz evrope i sveta.

Zar nije ovo sve vec slucaj i bez ulaska u EU?

Zar nije najveci srpski bizMismen vec vlasnik i zemlje i ljudi i politicara.
Ti bi da skolujesh josh neku elitu biznismena?
IP sačuvana
social share
Srbi  pripovedaju da tice na Cirilovdan traze druga svaka sebi da
gradi gnijezdo i da nose jaja;pa koja koja ga ne nadje,ona se obijesi.

Ciriil,filosof
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
mob
SonyEricsson k310i
Srbija ce da najebe kada bude usla u evropski klub i zivot ce da postane za citavih nekoliko nivoa tezi.Uci ce u zemlju i kurta i murta svih boja koze i rasa i religija.Pa onda zelenasi u vidu banaka i kredita ,pa dobri i sposobni trgovci koji znaju svaki trick u knjizi pa kad ljudi budu poceli da gube zemju i kuce i zavrsavaju na ulici onda ce da shvate kako se pljacka svet.Nije Srbija ostavjena za nista na samom kraju,zele da nas dovedu na kolena pre asimuliranja u svet jer imamo vrlo vaznu geografsku poziciju i velike rezerve vode sto je evropi neophodno.Najvecu gresku sto je skorasnja vlada napravila je promena zakona koji dozvoljava kupovinu zemlje i imanja strancima.Grdan nas narod se nada da kad se budu pripojili moci ce da se setkaju po Evropi i traze bolji posao, nema od toga nista i limitacije izlaska nasem narodu bice jos vece nego Bugarima i Rumunima.Pa kad nam budu otisli dobri doktori ,inzinjeri i umetnici e onda ce zemlja i sta bude ostalo u njoj biti za grabez.

a gde to nije slucaj.Ulazkom u EU bogati ce postati sve bogatiji.Od ulaska u eu imaju samo oni a mi obicna raja  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1014
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0

a gde to nije slucaj.Ulazkom u EU bogati ce postati sve bogatiji.Od ulaska u eu imaju samo oni a mi obicna raja Smile

Barem ce ovi nashi bizMismeni dobiti neku konkurenciju. Na primer moci cesh jeftinije da telefoniras
ili da imash pristojne diskont super markete. Ili ako ti se nadigne da kupish novi auto moci cesh
to bez carina. Ne mislim ni ja da ce mali covek mnogo profitirati, ali u svakom slucaju nece nista
izgubiti. Barem ce se zakonodavstvo malo uvesti u red.
IP sačuvana
social share

Ciriil,filosof
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Barem ce ovi nashi bizMismeni dobiti neku konkurenciju. Na primer moci cesh jeftinije da telefoniras
ili da imash pristojne diskont super markete. Ili ako ti se nadigne da kupish novi auto moci cesh
to bez carina. Ne mislim ni ja da ce mali covek mnogo profitirati, ali u svakom slucaju nece nista
izgubiti. Barem ce se zakonodavstvo malo uvesti u red.
nemoj da si naivna.Oni ce se prepucavati i to sve preko nasih ledja.Mi cemo raditi dok ce se oni bogatiti.Mozda cu sve to imati ali necu imati vremena...Sad sam imao neke goste sa Kosova i Metohije.Oni su prvi put u Beogradu i kazu kako mi imamo sve.Da imamo sve ali nemamo vremena.Evo sad pricam sa ocem koji me zove da dodjem kod njega i za to nemam vremena.Daba mi pare i sve ako ja nemam vremena za drustvo i druge ljude.....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple 
Elita jedne zemlje treba da radi za narod nesebicno i skromno ,kada sam rekao elita nisam mislio na dangube koje voze besna kola u armani odelima i cije su slike po jeftinoj novinarskoj literaturi vec na ljude progresivnih misli koji rade u pozadini i koji znaju da nas pretstave svetu u pravom svetlu i koji zakljucuju poslove za benefit cele zemlje koji stvaraju kontakte i koji stalno traze nove prilike u svetu.Svet je poput sahovskog polja, uvek u stanju rata,mir je samo prividna stvar i stvarno nepostoji ,Srbija stalno mora da gleda nova polja i da pravi bolje poteze.Ne sme da bude nikakvog opustanja jednom kada uletis u masinu to je to.Nema mesta za ovcu u jazbini sa vukovima,deca moraju da se nauce modernim savremenim strategijama,Svaki put kada dodjem kuci shvatim da je kod nas sve jos uvek u prvoj brzini i lepo je nema sta ali vremena se menjaju.
Svud u zapadnom svetu ljudi u godinama 40-tim,50-tim i 60-tim caskom steknu nove kvalifikacije gde god ima posla to se radi i 50% poslova je minimalno 12 sati.  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Srbija može postati kandidat za eu do kraja godine

Što šta se može postati do kraja godine !  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1014
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Elita jedne zemlje treba da radi za narod nesebicno i skromno ,kada sam rekao elita nisam mislio na dangube koje voze besna kola u armani odelima i cije su slike po jeftinoj novinarskoj literaturi vec na ljude progresivnih misli koji rade u pozadini i koji znaju da nas pretstave svetu u pravom svetlu i koji zakljucuju poslove za benefit cele zemlje koji stvaraju kontakte i koji stalno traze nove prilike u svetu.Svet je poput sahovskog polja, uvek u stanju rata,mir je samo prividna stvar i stvarno nepostoji ,Srbija stalno mora da gleda nova polja i da pravi bolje poteze.Ne sme da bude nikakvog opustanja jednom kada uletis u masinu to je to.Nema mesta za ovcu u jazbini sa vukovima,deca moraju da se nauce modernim savremenim strategijama,Svaki put kada dodjem kuci shvatim da je kod nas sve jos uvek u prvoj brzini i lepo je nema sta ali vremena se menjaju.
Svud u zapadnom svetu ljudi u godinama 40-tim,50-tim i 60-tim caskom steknu nove kvalifikacije gde god ima posla to se radi i 50% poslova je minimalno 12 sati. 

U Srbiji nije vishe nista lepo ( izuzev naravno prirodnih lepota, ali za to nije elita zasluzna).
Elita ( u onom smislu koji ti ovde pominjesh) u Srbiji ne postoji niti je ikada postojala.

Zar nisi video elitnog ministra inostranih poslova koji nas predstavlja po svetu?
Zar nisi cuo kako je jedan ambasador srpski u elitnom hotelu (Evropa)
porucio caj od hemendegsa (misleci na hibiskus).  Smile

Pretpostavljam da zivish u USA posto pricash o eliti i vizionarstvu.

Toga nema ni u starim evropskim demokratijama , a o ovim novim i da ne govorim.

Elita su turbofolk pevacice i ovi vlasnici Menadzment "univerziteta" koji imaju kamione,avione,
onomad kuiJo cojek i auto za 800.000 eura. Pravljen po narudzbini. Onaj sto se u njemu
voza engleska kraljica.
IP sačuvana
social share

Ciriil,filosof
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 117 118 120 121 ... 323
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Okt 2025, 19:40:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.