Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 21:59:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija u EAU?  (Pročitano 49178 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2876
Citat
Izveštaj: U Srbiji govor mržnje kao devedesetih

Vlasti Srbije trebalo bi da priznaju genocid u Srebrenici i iskorene rasizam među navijačima, piše u izveštaju Evropske komisije protiv rasizma i netolerancije.

Izveštaj za Srbiju je objavljenm danas i u njega je imao uvid novinar Radija Slobodna Evropa.

U njemu piše još i da bi Srbija takođe trebalo da usmeri pažnju na nasilje protiv romske i LGBT populacije, ali i da je na snazi retorika koja podseća na devedesete.

Komisija koju je osnovao Savet Evrope navodi da je od prethodnog izveštaja 2010. godine, Srbija napravila značajan napredak na brojnim poljima, ali i da je mnogo toga ostalo da se uradi na planu govora mržnje i zaštite prava manjina.

Evropska komisija protiv rasizma i netolerancije (ECRI) još navodi da je primetan napredak koji je Srbija uložila na planu antidiskriminacijskog zakonodavstva, suočavanja sa ratnom prošlošću i poboljšanja položaja Roma, ali da država još uvek treba mnogo toga da uradi u borbi protiv govora mržnje i rasizma među sportskim fanovima, kao i da unapredi krivično gonjenje ratnih zločina.

Među pomake Komisija je uvrstila i regrutovanje većeg broja policajaca albanskog porekla, te činjenicu da Strategija protiv diskriminacije obezbeđuje legislativu za ozakonjenje istopolnih brakova.

Komisija Saveta Evrope sa zadovoljstvom konstatuje da su mediji u Srbiji prepoznali svoju ulogu oruđa propagande tokom devedesetih godina. U izveštaju se podseća da je Radio-televizija Srbije 2011. godine uputila izvinjenje gledaocima zbog uloge koju je ova kuća imala u poslednjoj deceniji 20. veka.

ECRI kao pozitivan primer navodi i da su parlament i predsednik države uputili izvinjenje zbog masakra u Srebrenici. Ipak, ECRI žali što zbog činjenice da nijedna od ove dve institucije nije priznala srebrenički masakr kao genocid, što stoji u presudama međunarodnih sudova.

U izveštaju se takođe konstatuje da krivično gonjenje odgovornih za genocid i druge ratne zločine napreduje sporo. Visokorangirani zvaničnici još uvek nisu procesuirani i mnogi ratni zločini ostali su nekažnjeni.

"Politički lideri bi trebalo da zvanično priznaju da je masakr počinjen u Srebrenici genocid“, kaže Kristijan Ahlund, predsedavajući ECRI. "To priznanje, kao i transparentna istraga svih slučajeva nasilja je apsolutno neophodna kako ljudi iz različitih etničkih zajednica ne bi živeli u strahu od zastrašivanja i novog talasa zločina iz mržnje", dodaje Ahlund.

Među ostalim negativnim aspektima koji su zabeleženi u izveštaju Evropske komisije protiv rasizma i netolerancije je kontinuirani porast govora mržnje u javnom diskursu, prenosi radio Slobodna Evropa.

Političari i mediji koriste zapaljiv, pežorativni i nacionalistički jezik, a tenzije u regionu znatno su porasle. Javni diskurs podseća na situaciju uoči ratova devedesetih, navode stručnjaci ECRI i napominju da se ovakav govor sve više širi posredstvom interneta, ali i preko huliganskih grupa.

Zbog toga su, navode potpisnici izveštaja, potrebne još odlučnije akcije protiv govora mržnje koji šire rasističke organizacije i, naročito, fudbalski navijači. ECRI daje preporuku vlastima da zabrane rasističke navijačke grupe.

Ovo pitanje je izuzetno važno, s obzirom na ulogu koju su rasističke i nasilničke navijačke grupe imale tokom izbijanja ratova u regionu, navodi se u izveštaju.

Raspirivanje mržnje protiv grupa koje žive izvan Srbije nije sankcionisano po članu 317 Krivičnog zakona, a ni učestvovanje u aktivnostima rasističkih grupa nije uvek sankcionisano, navodi ECRI. Sistem (samo)regulacije medija ne funkcioniše dobro. Savet za štampu je suviše slab, a operateri društvenih mreža ne sprečavaju niti uklanjaju govor mržnje, navodi se još u izveštaju.

O LGTB zajednici i Romima

Izveštaj, pozivajući se na zvanične statistike, navodi da od 2010. do 2016. uočljivo smanjenje nasilja nad seksualnim manjinama. Vlasti u Srbiji su novim zakonskim odrebama unapredile zaštitu od zločina iz mržnje, čime se nasilje nad LGBT populacijom uzima kao otežavajuća okolnost, podseća se u izveštaju.

Krivični zakon takođe štiti pojedince i organizacije koji promovišu jednakost, a Zakon o zabrani diskriminacije eksplicitno zabranjuje govor mržnje. Institucija Poverenika za zaštitu ravnopravnosti dobila je dodatno osoblje i odgovarajuća ovlašćenja.

Međutim, u izveštaju se navodi da se veliki broj prekršaja ne prijavljuje policiji, kao i da policijski službenici nisu uvek otvoreni za primanje žalbi, naročito od LGBT i romske populacije.

Visok nivo nasilja nad homoseksualcima i transseksualcima posebno postaje vidljiv uoči Parade ponosa, konstatuju potpisnici izveštaja.

ECRI pohvaljuje to što je veliki broj romske populacije dobio lična dokumenta i što je povećno uključivanje romske dece u obrazovni sistem. Prema izveštaju UNICEF, na koji se poziva i Evropska komisija protiv rasizma i netolerancije, broj Roma bez ličnih dokumenata smanjen je sa 30.000 na 2.000.

Međutim, u izveštaju se navodi da država nije implementirala različite strategije i akcione planove koji se tiču romske populacije, kao i da je nasilje nad Romima u Srbiji kontinuirano.

Komisija ukazuje i da svega šest procenata romske dece pohađa predškolske ustanove, a svega 46 posto završi osnovnu školu. Na važnim mestima u javnim službama nije zaposlen niti jedan Rom, stoji u izveštaju.

Komisija Saveta Evrope navodi i da se ulažu nedovoljni napori da se unaprede uslovi života za romsku populaciju, a kao ilustraciju navodi podatak da su 72 procenta od svih romskih naselja i dalje neformalna.

Zločini iz mržnje prema romskoj populciji i izveštavanje o tome u medijima i dalje predstavlja veliki izazov za vlasti u Srbiji, konstatuje se u izveštaju.

Izveštaj daje čitav niz preporuka srpskim vlastima. Vlasti bi trebalo da usvoje i sprovedu zakone koji zabranjuju govor mržnje. Kroz zakonodavstvo, vlasti bi trebalo da zaposle porcionalan broj pripadnika romske i drugih manjinskih grupa u javnom sektoru.

Izveštaj, usvojen 22. marta, nastao je tokom boravka predstavnika ECRI u Srbiji i obuhvata period do decembra 2016. godine.

ECRI predstavlja nezavisno telo za praćenje ljudskih prava. Čine je nezavisni i nepristrasni članovi koji imaju iskustva u bavljenju temama kao što su rasizam, ksenofobija, antisemitizam i netolerancija.

Pročitajte ovo i biće vam jasno sa koliko tendencioznosti EU tretira Srbiju.

Izveštaj pominje koješta ali nipošto činjenice da srpska deca žive u bedi zbog korumpiranih pulena Evropske unije na vlasti kao i kriminalnog poslovanja evropskih kompanija u Srbiji.
« Poslednja izmena: 16. Maj 2017, 16:14:55 od Hipomen »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083

Pročitajte ovo i biće vam jasno sa koliko tendencioznosti EU tretira Srbiju.

Izveštaj pominje koješta ali nipošto činjenice da srpska deca žive u bedi zbog korumpiranih pulena Evropske unije na vlasti i kvaziestablišmentu kao i kriminalnog poslovanja evropkih kompanija u Srbiji.

srbiju su opljackali srbi
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2876
Mora to preciznije.

Odrodi od Srba su uzeli jedno ili višekratnu proviziju da bi omogućili drugima da čerupaju Srbiju do kostiju.

I da, istoj komisiji ni malo ne smeta otvoreni nacizam i ustaštvo na stadionima GTH ili skandiranje italijanskih mentola - ciganine, ciganine - upućenog Siniši Mihajloviću.
« Poslednja izmena: 16. Maj 2017, 16:17:18 od Hipomen »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
odrodi od srba?

srbi
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2876
Da, Srbi koji eksplicitno rade na propasti naroda iz kog potiču su korumpirani odrodi. Ne znam šta tu nije jasno.

Mada istini za volju postoji tu jedna kontradiktornost.

Dok smo na evropskim stadionima okvalifikovani kao Cigani od strane EK smo etiketirani kao antiromski rasisiti.

Dakle EU mora da se odredi: ako smo mi Srbi zapravo Romi ili Cigani EK aludira da u Srbiji postoji fenomen autorasizma što svakako nije pojava u ingerenciji tog tela.

Ako pak nismo, zašto rasistička skandiranja u Italiji, Hrvatskoj, Nemačkoj ili Engleskoj upućena protiv Srba i Roma nisu obuhvaćena niti jednim izveštajem EK?

Mnogo je tu diletantizma i gluposti. Zabrinjava me stanje institucija EU.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
srbin nije moralna kategorija.
srbin lopov je i dalje srbin
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2876
Da, Srbin lopov je i dalje Srbin.

Ali Srbin u vlasti koji je korumpiran je šljam i odrod koji nema naciju već je oličenje najgoreg zla. To je mnogo gora kategorija od običnog lopova.

Ipak u odnosu na Evropsku komisiju Srbin je i dalje visokomoralna kategorija.
« Poslednja izmena: 16. Maj 2017, 17:49:33 od Hipomen »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
Davno sam otvorila ovu temu:

http://forum.burek.com/evroazijski-ekonomski-savez-t624520.html

gde se pominje i eventualni ulazak Srbije u taj savez.
Mozes da vidis sta je sve pisano ako zelis.

Mnogo tema na tu temu je otvarano i diskutovano ali ovo je prvi put da je neko naveo Putinovu izjavu o tome.

Ministar Dačić je recimo decidirano tvrdio da mu je Putin lično rekao da neće primiti Srbiju u EAU.

Dačić: Putin mi je u oči rekao da nije moguće da Srbija bude članica Evroazijskog saveza!

Danas čitam da Putin pominje Srbiju kao interesenta i potencijalnu članicu za EAU.

Shodno tome, izvinjavam se ako sam otvorio temu sličnu postojećoj ali mislim da je ovaj momenat bilo potrebno naglasiti.

Putin je odavno dao zeleno svetlo za Srbiju a ove izjave o navodnim Dacicevim nastupima su cista glupost.

Podrzavam temu, pogotovo sto parira temama "Srbija u EU"i slicnim.

Samo napred, puna podrska, svakako.
IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2876
Putin je odavno dao zeleno svetlo za Srbiju a ove izjave o navodnim Dacicevim nastupima su cista glupost.

Podrzavam temu, pogotovo sto parira temama "Srbija u EU"i slicnim.

Samo napred, puna podrska, svakako.

Hvala ti.

Odavno sam digao ruke od prosvetiteljskog rada i sada se zabavljam kontradiktornostima, obmanama i ostalim pervertiranjima kojima je ova vlast sklona.

Eto Dačićev primer, on kaže ne da Putin iako Putin ništa slično nije rekao. Vulin, ministar socijale,najradije  komentariše stanje u Hrvatskoj a ljudi se u Srbiji  masovno ubijaju jer ne mogu da trpe glad, bedu, poniženje i degradaciju.

Ministarka trgovine pravdom komentariše Kosovo a niti jednim zarezom nije prokomentarisala ili reagovala na tvrdnje da gradonačelnik ima svog ličnog sudiju koji mu završava šta treba.

Vučić je vitlao S300 sistemom do izbora da bi nakon njih namestio ministra vojnog da saopšti masama kako nama to uopšte ne treba. Svaki put kad sretne Kineze govoti o munjevitim vozovima a još ni ekser nije ukucan u taj mega projekat. Od svega obećanog zakitio se Đilasovim mostom i zadužio zemlju za dodatnih nekoliko desetina milijardi dolara.

Otelo se sve kontroli,stanje u zemlji je potpuno nenormalno i niko u vlasti ne radi svoj posao već samo obamanjuje narod.
« Poslednja izmena: 16. Maj 2017, 19:57:08 od Hipomen »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
Sto se tice okruzenja od strane Nato-a.. boli me kurac.
fantastican plan
a ko ima nesto protiv neka politicki propadne

Nema to nikakve veze sa planom  Smile
Prosto to je moralan cin Smiley Ja licno postujem ljude koji misle da drzava treba da postupa po interesima a ne po moralnim nacelim, ali ja nisam od tih ljudi.

Drugo vidim da se i Ramos ukljucio po tom pitanju, pa u tom smeru da kazem..nama je dovoljno da budemo clanica EU bez Nato i mi smo na neki nacin osigurani od njih i nismo nikakvo ostrvo medju Nato zemljama. Dakle samim tim ako NE DAJ  Boze budemo clanovi EU, pitanje naseg clanstva u Nato ce biti nebitno Smiley

Dallje, interesantno je da ljudi koji se pozivaju da postanemo clanovi Nato-a se istovremeno pozivaju na cinjenicu da smo jebani u dupe ako ne budemo clanovi  Smile
Pa ako je Nato miroljubivo udruzenje mirotvoraca, mi nemamo sta da brinemo..cak treba da budemo i srecni jer nas okruzuje jedan tako divan savez.

I za kraj..jos jedno kontradiktorno sranje ljudi koji se pozivaju na EU i Nato je to sto smo u jednom slucaju mi kao mali i nebitni a u drugom smo "Smetnja" EU i Nato. Pa ne moze oba  Smile
Mi prosto ne moramo ni u EU ni u Nato. Nasa drzava je mala, skoro pa etnicki cista. Nemamo neke "Bogate" prirodne resurse. Nismo vojna pretnja gotovo nikome. Nemamo ambicije da resavamo svetske probleme.

« Poslednja izmena: 16. Maj 2017, 20:12:32 od jasikasi »
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 21:59:24
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: EAU Srbija

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.