Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ispovest zlostavljanog muža: Žena me je fizički maltretirala  (Pročitano 1352 puta)
20. Jan 2012, 13:51:42
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Apple 15
Ispovest zlostavljanog muža: Žena me je fizički maltretirala
S Media/Tatjana Vrećo , 20. 01. 2012. 00:02
Komentara 7 | Preporuka 3
- Iako smo bili skladan par i dobili decu, supruga je maštala o drugačijem životu. Psihičko maltretiranje preraslo je u fizičko... Jedne noći nasrnula je na mene – priča za  Zoran Jovanović, koji se posle osmogodišnje brakorazvodne parnice izborio za starateljstvo nad kćerkama.

Zoran Jovanović (38) rođen je u Beogradu, gde je proveo detinjstvo i mladost. Posle vojske počinje da radi u Gradskom saobraćajnom preduzeću, ali istovremeno je i pripadnik rezervnog sastava MUP-a odakle se i javlja želja za prekvalifikacijom. U tom periodu upoznaje svoju suprugu i po prvi put mu se javlja želja da zasnuje porodicu.

-Majku mojih devojčica upoznao sam preko moje snahe, bratovljeve supruge – počinje Zoran Jovanović svoju ispovest. - Bila je to ljubav koja je krunisana brakom. Moja supruga je bila mlađa od mene, pa je to verovatno bio razlog što sam je za mnoge stvari opravdavao i gledao joj „kroz prste“. Iako se mnogo toga ružnog u međuvremenu između nas desilo, moram da priznam da nije bila zla osoba, ali povodljiva i željna izlazaka jer to nije imala u roditeljskom domu, što je rezultiralo raspadom naše zajednice – priseća se Zoran tih dana.

BRAK PUN TRZAVICA
Kao i svaki brak, i ovaj je imao uspona i padova. Prvu kćerku Jovanovići su dobili ’97. godine, a drugu četiri godine kasnije. Uprkos radu u smenama, Zoran se trudio da sve vreme posveti porodici. Ipak, trzavice postaju sve češće:
-Trudio sam se da je razumem jer se udala mlada, ali je njeno zanemarivanje kuće i dece bilo sve izražajnije. Provodila je sate kod komšija i ostavljala naše dve kćerkice same. Bilo je tu i „švrljanja“, ali ja sam je voleo i sve joj praštao. Sve bih učinio za dobrobit moje porodice.

Kada je razlaz postao „opipljiv“, Zoran čini krajnje napore da održi porodicu na okupu. Prelazi preko velike svađe za koju kaže da je bila „iscenirana“, ali on to tada nije shvatao.

RAZVOD DUG SEDAM I PO GODINA
Zoran pokreće brakorazvodnu parnicu, ne sluteći da će se njegov život pretvoriti u „košmar dug sedam i po godina“.
-Sve poprima oblike užasa kada kreće uplitanje Centra za socijalni rad Palilula. Moja supruga traži da mi deca budu oduzeta, iako sama ne želi da brine o njima. Pokušava da me prikaže kao psihički labilnu ličnost, kao paranoičnu osobu koja ne treba da bude u blizini svoje dece, iako od trenutka napuštanja kućnog doma nije pokazivala nikakvo interesovanje za našu decu; devojčice su sve vreme, kao i danas, živele sa mnom. Međutim, u Centru dobija punu podrušku! Moj život postaje košmar sa silnim tužbama, protivtužbama, prvostepenim i drugostepenim postupcima, veštačenjima, posetama psihijatrima, ali i šikaniranjem na poslu – prepričava Zoran za naš portal.
-Prelazio sam preko mnogih njenih ispada i nadao se da će napokon početi da brine za nas troje. Kada bih pomislio da situacija počinje da se smiruje, kretala bi nova bura. Decu je često znala da istuče zbog sitnice dok sam ja bio na poslu, ali vrhunac je bio kada je jedne noći fizički nasrnula na mene. Dobio sam udarce u lice. Nisam uzvratio, jer da jesam svi bi rekli da sam nasilnik. Otišao sam u Urgentni centar, gde su konstatovali naprsnuće nosne hrskavice. U stvari, to je bio pokušaj da me izazove pa da može da me optuži za nasilništvo, što je posle i uradila, iako je bilo sve suprotno.

ODLUKA U INTERESU DECE
Skoro osmogodišnji sukob supružnika Jovanović okončan je odlukom suda da Zoran dobije potpuno i samostalno roditeljsko pravo. Brak je napokon i službeno okončan; Zoranovu bivšu suprugu država krivično goni zbog nepoštovanja sudske odluke po kojoj je dužna da deci plaća alimentaciju. Zoran se nada da će ova odluka suda napokon vratiti izgubljeni mir u kuću Jovanović.
-Kada je napokon, posle toliko godina borbe, novi neutralan tim socijalnih radnika razgovarao sa mojom decom i kada su one bile izričite da ne žele da viđaju majku, doneta je odluka da je u njihovom interesu da mi pripadne potpuno starateljstvo – kaže Zoran Jovanović, otac dve slatke devojčice o kojima brine sa puno ljubavi.

Mnogi akteri su smenjeni
Godine borbe ostavile su traga na Zorana, ali i na mnoge aktere ove porodične drame. Neki su smenjeni sa dužnosti, a protiv nekih su pokrenute krivične prijave.
-Načelnik na poslu me je šikanirao. Kasnije je smenjen. Socijalne radnice koje su pokušale da me prikažu kao nasilnika i da mi uzmu decu takođe su smenjene. Protiv tima veštaka koji su pokušali da me prikažu kao psihički labilnu ličnost koja boluje od paranoidne psihoze, pokrenuti su krivični postupci. Istina je da je šikaniranje koje sam preživeo ostavilo traga, ali uvek sam imao na umu da je najvažnije da zaštitim decu da ne saznaju kroz šta sve prolazim. Znao sam da se igram sa njima a onda kad one odu na počinak, ja sedim i plačem...

Depresija usled stresa
Stres kao posledica cele situacije uticao je mnogo na Zorana.
-Doživeo sam blagi infarkt – kaže on - Osim toga, u jednom periodu upao sam i u depresiju. Zahvalan sam doktorki Julijani Purić-Pejaković koja mi je svojim savetima pomogla da izađem iz tog stanja.
Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Sony 
Jadan čovek Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Nokia krntija
Citat
ali vrhunac je bio kada je jedne noći fizički nasrnula na mene. Dobio sam udarce u lice. Nisam uzvratio, jer da jesam svi bi rekli da sam nasilnik.

Свака част. Мало ко би то искулирао.
« Poslednja izmena: 20. Jan 2012, 14:27:03 od bookee »
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Ja sam ovde samo da čitam mizandrističke* komentare koji 100% doalaze. Svi mi znamo da ako nisi 100% stoik, nisi muškarac, da muškost mora stalno da se dokazuje i da ako ti treba pomoć, više je nezaslužuješ ti slabiću.

Aj sad, nemoj da me razočarate.

*pitam se koliko vas je uopšte i čulo za mizandriju
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Sony 
Ja nisam čuo, evo objašnjenje sa Wikipedie:

Mizandrija (starogrčki: μισανδρία) je mržnja (ili prezir) prema muškarcima i/ili dečacima. Njen pandan je mizoginija, mržnja prema ženama i/ili devojkama. Reč potiče od grčkih reči misos (μῖσος, „mržnja“) i anēr, andros (ἀνήρ, ἀνδρός; „čovek“). Mizandrija je takođe uporediva sa mizantropijom, što je mržnja prema ljudima uopšte.

Citat
ali vrhunac je bio kada je jedne noći fizički nasrnula na mene. Dobio sam udarce u lice. Nisam uzvratio, jer da jesam svi bi rekli da sam nasilnik.

Свака част. Мало ко би то искулирао.

Vala baš. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

I Am My Own Savior!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 8650
Zastava Vrčin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Alcatel One Touch
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
Ovako iz ove price deluje kao dosta jadan covek. Malo sam skeptican prema tim novinskim i TV pricama odkad videh drugaricinog oca nasilnika kako prica najrazlicitije lazi po TV-u kako su ustvari njega maltretirali i kako mu ne dozvoljavaju da vidi decu a on ih je sve proganjao i potezao noz na njih, ali iz ove price stvarno deluje kao dosta uverljiva prica s'obzirom na to da je starateljstvo dodeljeno njemu i da je verovatno utvrdjeno da je ona zaista takva kakvu je opisuju.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
дуго радим у оу и нагледао сам се свега и свачега...ситуација кад се деца доделе оцу је веома ретка...мајка мора бити баш дно дна да се тако нешто деси
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
LG Nexus 5
Jadna zena.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.109 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.