Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 21:17:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 124 125 127 128 ... 151
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija na Beloj Sengen listi!!!!  (Pročitano 181424 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.33
mob
HTC One
Neka hvala, ja imam svoju lepsu polovinu i ona mi je sasvim dovoljna.

A hostele ne volim, nisam ljubitelj zajednickih kupatila i guranja sa gomilom ljudi. Lepo hotel i uzivancija.

Nego, sta si trazio u hostelu, pa ne lezi ti kad vec ne napustas raskos abu hamze dabija?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5

Ovde neki komentarišu generalno tačnu stvar, ali maše temu. Mi ovde govorimo o prelasku granice i pograničnoj policiji ili imigracionoj službi (koja recimo postoji u SAD), a ne govorimo o rutinskoj i nasumičnoj kontroli stranaca na putevima ili po žel. stanicama. Toga ima svuda, ne samo u pograničnoj zoni od 30 km, nego mogu da te legitimišu i na 300 km unutar teritorije (recimo Nemačke).

ti mashish temu . po tvojoj prichi je dovoljno da se pojavish u nemachkoj sa srpskim pasoshem i to je to. medjutim , velika je verovatnoca (osim ako ne uletish na nachin koji smo prethodno opisali  Smile) da cesh kao srpski drzavljanin biti kontrolisan i da cesh ako nemash te dodatne potrebne papire biti izbachen iz nemachke.

dodatno je pitanje kako ce se ponashati madjarski carinici kad se pojavish na granici od 19.decembra (da li ce oni biti ovlashteni da traze neka dokumenta i sl ...)

Neće me niko izbaciti iz Nemačke, niti će mi iko tražiti bilo kakve papire, osim pasoša (ako me zaustavi na autoputu, naravno tražiće vozačku dozvolu, zeleni karton, a ti papiri su oduvek trebali, nevezano za vizni režim)  To je rutinska kontrola i nema veze sa imigracionom kontrolom koju vrši pogranična policija.

Ovo nam niste rekli
Kada su 1. decembra srpski političari najavili ukidanje viza, izbegli su da saopšte šta nas sve čeka na graničnim prelazima zemalja EU. A čeka nas diskreciono pravo carinika, koji nas može vratiti u Srbiju ukoliko nemamo nešto od brojne, i dalje potrebne dokumentacije

BEOGRAD - Niko normalan ne spori ukidanje viza, ali prosečnom državljaninu Srbije nije na vreme rečeno šta ga sve čeka kada 19. decembra zakorači u neku od zemalja EU!
U prilog tome ide i jučerašnje saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije (vidi okvir), u kojem se potvrđuje ono što je Kurir već objavio - ukoliko želite da putujete u zemlje EU, nećete više čekati u redovima za vize, ali se vrlo lako može desiti da vas vrate nazad ukoliko nemate potrebnu dokumentaciju, dovoljno para ili zdravstveno osiguranje!

To praktično znači - a Kurir samo na to i ukazuje i pita vlast zašto nas 1. decembra o tome nije informisala - da ulazak svakog Srbina u EU ne zavisi od toga da li ima crveni biometrijski pasoš (on se podrazumeva), već zavisi od dobre volje carinika na graničnim prelazima, pošto svaki od njih ima diskreciono pravo da vas zaustavi i zatraži dodatnu papirologiju!

Zavisno od zemlje do zemlje (vidi okvir), ali za mnoge od njih potrebno je posedovati pozivno ili garantno pismo, potrebno je da ste zdravstveno osigurani tokom boravka u EU i da carinicima dokažete da imate dovoljno novca da finansirate putovanje. Možda vam sve ovo neće biti potrebno, ali kako nam je objašnjeno u desetak ambasada, lako se može dogoditi da baš vas carinik zaustavi i zatraži dodatne papire.

Ministar Vuk Jeremić, međutim, kaže da za Srbe važi sve ono što važi i za druge zemlje u bezviznom režimu putovanja.

- Ako se nekom traži potvrda na ulazu u neku zemlju, onda to važi ne samo za građane Srbije već i za građane SAD, Hrvatske ili bilo koje druge zemlje kojoj ne trebaju vize za putovanje. Svaka zemlja odlučuje i ima diskreciono pravo da traži na granici ono što traži - da li su to dokumenta ili zdravstveno osiguranje, to zavisi od zemlje do zemlje. Ne postoji ništa što će biti traženo građanima Srbije a da ne bude traženo od ostalih. Mi smo sada u režimu putovanja koji imaju svi drugi, prema tome, tretirani smo jednako - uveren je Jeremić.

Ipak, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin kaže da se zemlje EU na neki način moraju boriti protiv nekontrolisanih imigracija i da su eventualne provere upravo i smišljene zbog toga. Kacin nije želeo da komentariše činjenicu da građani Srbije nisu o svemu obavešteni na vreme.
- I meni policija na granici traži podatke, ispituje ko sam, šta sam i gde idem. To je normalna procedura i nema tu nikakvog posebnog uslova za Srbiju. Naravno da vas mogu pitati da im dokažete da li vi imate od čega da živite tamo, ako ste na turističkom putovanju, normalno je da vas pitaju gde ćete odsesti - ponavlja Kacin.

U Ambasadi Nemačke rečeno nam je da propisi za ulazak u „šengen zonu“ važe za sve zemlje koje su na beloj šengen listi - Srbiju, Hrvatsku, Britaniju, Kanadu, SAD, Australiju...
- Postoji spisak raznih dokumenta koje graničar može da traži, a ne mora, i to je njegovo diskreciono pravo. Može da pita kod koga idete, na kojoj ćete adresi biti, imate li rezervaciju hotela ili ne, da li imate kreditnu karticu, ček ili gotovinu kojom to možete da finansirate. Može da se desi i da ništa od ovoga nemate ali da vas pusti da uđete u zemlju, kao što može da vas vrati s granice. To zavisi od samog graničara i njegove procene.   

SVI NEOPHODNI PAPIRI KOJE BI MOGLI DA VAM ZATRAŽE NA ULAZU U ZEMLJE EU

Mađarska
- crveni biometrijski pasoš (obavezan)
- novčana garancija od 1.000 forinti (4 evra) po danu (diskreciono pravo carinika)
- podaci o hotelu u kojem odsedate
- adresa kod koga idete ili pozivno pismo
- preporučeno  zdravstveno osiguranje

Slovenija
- novčana garanciju od 40 evra po danu boravka
- adresu hotela u kojem odsedate
- poziv prijatelja ili rođaka kod koga idete

Austrija
- sredstava za putovanje i izdržavanje tokom boravka u šengenskom prostoru
- putnik mora da precizira mesto boravka, da pokaže hotelsku rezervaciju ili da navede adresu na kojoj će boraviti

Italija
- pozivno ili garantno pismo (diskreciono pravo carinika)
- novčana garancija zavisi od toga koliko ćete boraviti u toj zemlji

Grčka
- zdravstveno osiguranje (diskreciono pravo carinika)
- nema drugih zvaničnih podataka o dodatnim dokumentima ili novčanoj garanciji

ČLAN 5
ŠENGENSKE KONVENCIJE:

„Na granici se od putnika može tražiti da dokažu posedovanje sredstava za putovanje i izdržavanje tokom boravka u šengenskom prostoru. Od putnika se takođe može tražiti da preciziraju mesto boravka, da pokažu hotelsku rezervaciju ili da navedu adresu na kojoj će boraviti... Pogranične vlasti zemalja članica šengenskog prostora imaju pravo da ne odobre ulazak ukoliko ovi zahtevi nisu ispunjeni i donose konačnu odluku o odobrenju ulaska u zemlju“

ŠTA KAŽE MUP SRBIJE
MUP Srbije juče je izdao saopštenje u kojem objašnjava šta sve čeka građane Srbije koji bi da putuju u zemlje EU, čime je praktično potvrdio pisanje Kurira:
- Za građane koji poseduju novi biometrijski pasoš ne postoje dodatni finansijski ili administrativni uslovi da bi mogli slobodno da putuju u šengenske zemlje. Međutim, i dalje su na snazi uobičajene mere granične kontrole na ulasku u šengenski prostor, koje primenjuju sve države, pa i Srbija, a koje imaju za cilj da spreče prekogranični kriminal, ilegalne migracije i zaštitu javnog reda i mira.
- Granične službe država EU nastaviće da vrše odgovarajuću vrstu kontrole kada se radi i o državljanima Srbije koji putuju u šengenske zemlje.
- Zbog toga se od građana može tražiti da navedu krajnju destinaciju putovanja, da pokažu da li imaju dovoljno sredstava za putovanje.
- Važno je naglasiti da granične službe država članica šengenskog prostora zadržavaju pravo da ne odobre ulazak u zemlju ukoliko procene da konkretno lice predstavlja pretnju javnom redu i miru, zdravlju ili unutrašnjoj bezbednosti.

ZA HRVATE DRUGAČIJA PRAVILA?!
Zlatko Mehun, portparol Vlade Hrvatske, za Kurir kaže da građani te zemlje putuju s pasošima, pa čak i sa ličnim kartama u zemlje EU.
- Državljani Hrvatske za ulazak u EU koriste samo pasoš i nisu im potrebni nikakvi dodatni dokumenti. Štaviše, u zemlje s kojima se graničimo, Mađarsku, Sloveniju i Italiju, možemo ući samo s ličnom kartom. Jedino na šta naše građane upozoravamo jeste da, kad ulaze u šengenski prostor, obavezno dobiju pečat zemlje u koju ulaze, kako bi se znalo da su zaista tokom tri meseca, koliko pečat važi, bili na teritoriji te zemlje - objašnjava Mehun.

ISTO I CRNOGORCIMA I MAKEDONCIMA!
I od građana Crne Gore i Makedonije, koje su u paketu sa Srbijom dobile viznu liberalizaciju, zahteva se slična papirologija prilikom ulaska u zemlje šengenske zone. Kuriru je u nemačkoj ambasadi u Podgorici potvrđeno da je zdravstveno osiguranje obavezno, kao i 45 evra dnevno, ime i prezime osobe kod koje odlazite i njena adresa, odnosno hotelska rezervacija ukoliko odsedate u hotelu.
U Ambasadi Italije u Makedoniji ista stvar. Zdravstveno osiguranje i finansije su obavezni, ali nisu zvanično mogli da nam potvrde da li je potrebna i ostala propratna dokumentacija.

_______________________________________________________________________________________

izvor: Kurir
« Poslednja izmena: 09. Dec 2009, 23:04:30 od radulac »
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
e,to je to sto sam ja mozda cuo...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.33
mob
HTC One
Ali gde je tu problem? To su stvari koje sve zavrsis za racunarom za 10 minuta, osim sto za zdravstveno treba da odes do prve agencije za to, a sve to traje 5 monuta ukupno, vadjenje osiguranja.

I kada dobijes vizu za USA koju ti izdaje USA ambasada (citaj vlada), kada sletis u USA carinik ima pravo da ti kaze "odbija se ulazak, ajde ti lepo nazad".

Zasto mislite da je i sa i bez viza sve idilicno i bajkovito?  Smile

A i svi zaboravljate da je u ovom slucaju problem samo ulaz u EU, prva granica npr. Madjarska... nakon toga ne postoje granicne kontrole unutar zemalja EU.
« Poslednja izmena: 09. Dec 2009, 23:12:06 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Opšte informacije o izdavanju viza

poslednja aktualizacija: 30. novembar 2009.

Savet ministara pravde i unutrašnjih poslova EU je 30.11.2009. doneo odluku o ukidanju viznog režima za kratkoročne boravke državljana Srbije, Crne Gore i Makedonije, koja stupa na snagu 19. decembra 2009.

Šta tačno znači bezvizni režim?

Državljanima Srbije, Crne Gore i Makedonije koji poseduju biometrijski pasoš nije potrebna viza za ulazak u EU za boravak do tri meseca. To važi i za putovanja u Norvešku, Island i Švajvarcsku. Za Veliku Britaniju i Irsku, koje nisu zemlje šengenskog prostora, trenutno i dalje važi vizni režim.

Državljani Srbije, Crne Gore i Makedonije mogu da max. 90 dana u polugodištu ulaze bez vize u šengenske zemlje, ako je svrha putovanja

turizam

poslovno putovanje

privatno putovanje

drugo putovanje koje nije vezano za zaposlenje za koje je potrebna dozvola (npr. kurs jezika, razmena učenika, rad kao gostujući naučnik, druge mere usavršavanja i sl.)

Ukoliko nameravate da se zaposlite, preporučujemo da zbog eventualno potrebne vize stupite u kontakt s Ambasadom.

Za sve druge svrhe boravka potrebna je viza! Molimo da obratite pažnju na dole navedene informacije.

Šta se na zahtev graničnih službi mora predočiti na granici prilikom bezviznog ulaska u šengenski prostor?

Prilikom bezviznog ulaska u šengenski prostor morate biti u stanju da na zahtev graničnih službi predočite dokaze o finansiranju boravka i troškovima putovanja, kao i o svrsi putovanja.

To mogu npr. biti sledeći dokumenti:

za dokazivanje svrhe putovanja:

turizam: rezervacija hotela, putovanja ili turističkog aranžmana

poslovno putovanje: povrda firme sa sedištem u Nemačkoj, poziv na kongres,

seminar ili sastanak sa poslovnim partnerima

privatno putovanje: pozivnica prijatelja/rođaka

drugo putovanje: potvrda o kursu jezika, potvrda škole ili drugih organizacija

za dokazivanje finansiranja putovanja:

1) gotovina u iznosu od 45,00 EUR po danu boravka

ili

putnički čekovi

ili

izjava o preuzimanju obaveza (Verpflichtungserklärung) - tzv. "garantno pismo"

Izjavu o preuzimanju obaveza (Verpflichtungserklärung) prema § 66. do 68. Zakona o boravku stranaca (AufenthG) - tzv. "garantno pismo" – osoba sa prebivalištem u Nemačkoj koja Vas poziva može da izvadi samo u nemačkim uredima za strance. Morate biti u stanju da je prilikom ulaska u šengenski prostor predočite u originalu.

2) putničko zdravstveno osiguranje (koje ima minimalno pokriće od 30.000 EUR i važi u svim šengenskim zemljama)

3) povratna avionska karta (u skladu sa gore navedenim rokom od 90 dana)

4) važeći pasoš (mora da važi još 3 meseca u trenutku napuštanja šengenskog prostora)

Sve navedene dokaze treba na zahtev predočiti prilikom ulaska na teritoriju država-članica Konvencije o sprovođenju Šengenskog sprazuma (tj. na tzv. spoljnoj granici šengenskog prostora). Ukazujemo na to da strancu na granici može biti uskraćen ulazak na teritoriju šengenskih zemalja, ako on ne raspolaže potrebnim finansijskim sredstvima, odnosno ako ne može da na legalan način stekne sredstva koja su potrebna za njegov boravak, ili ako ne može da dokaže (npr. avionskim kartom) da će se vratiti u zemlju porekla, odnosno u treću zemlju za koju ima dozvolu za boravak i u koju se na osnovu te dozvole može vratiti. Stranac može biti vraćen sa granice i u slučaju da ne može predočiti dokumenta koja dokazuju svrhu i okolnosti njegovog boravka u šengenskom prostoru.

....

Izvor: Sajt nemačke ambasade
« Poslednja izmena: 09. Dec 2009, 23:17:36 od NennadS »
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

SVI NEOPHODNI PAPIRI KOJE BI MOGLI DA VAM ZATRAŽE NA ULAZU U ZEMLJE EU

Evo, ovim smo sve razjasnili. Ovde lepo piše da "bi mogli" da zatraže određene papire, a ne da je obavezno imati te dokumente sa sobom. Znači, vraćamo se na diskreciono pravo pograničnog policajca, koji je zadužen za kontrolu imigracije, a ne na obavezu da se prikupljaju i dostavljaju na uvid nabrojani papiri.

Prema tome, biometrijski pasoš u džep, par stotina evra (u kešu deluje efektnije nego na plastici  :[115]Smiley  i sve granice su širom otvorene.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k850i

A hostele ne volim, nisam ljubitelj zajednickih kupatila i guranja sa gomilom ljudi. Lepo hotel i uzivancija.

Nego, sta si trazio u hostelu, pa ne lezi ti kad vec ne napustas raskos abu hamze dabija?  Smile

zezo sam se malo, mislio sam da ces prepoznat jedan filmski naslov u mom postu...poledaj do kraja Smile
Hostel - Trailer
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Samsung Galaxy IIs

zezo sam se malo, mislio sam da ces prepoznat jedan filmski naslov u mom postu...poledaj do kraja Smile
Hostel - Trailer

Cekaj samo kada ekipa iz Kurira iznajmi DVD sa filmom bice:

- Gace Rade Radodajke

- Histerija - nasi turisti muceni u EU  Smile

- Jelena Jebulja i njen novi auto

- "Mucili me u EU"  - ispovest

- Nova silikonska guza Danke Gologuzanke
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Citat
Ma ljudi, ne primajte se na smeće zvano Kurir. Kakvi crni nemački, francuski ili španski graničari. Ako se putuje kolima (autobusom ili vozom) jedini EU carinici koje će Srbin videti su slovenački ili mađarski (zavisi na koju stranu je krenuo). Kad se prođe slovenačka ili mađarska granica, više nema granica i carinika itd.

Pa upravo je sa tim madjarskim, rumunskim, bugarskim ili slovenackim carinicima problem...  Smile

Ja ne znam sto vi krestite protiv toga da se sa sobom ponese zdravstveno osiguranje, kes ili rezervacija...
To je valjda normalno...
Da stvar bude jos bizarnija, da bi se sve to skupilo, potrebno je 10 minuta....   Smile

Ili vi hocete da putujete mufte ko' Albanci preko Tise...

« Poslednja izmena: 10. Dec 2009, 11:37:43 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Добро, неки ред треба да постоји, ако цариници траже документа и новац на увид, то је ваљда у реду.

Ми се гложимо око тога да ли је пожељно или да ли се морају имати сва она документа.

Као што се види, за нпр. Немачку се морају имати сва документа:

нпр. за туристичко путовање:

- повратна авионска карта, или ако се иде аутом осигурање за исти;
- 45е пута број дана;
- потврда о плаћеном здравственом осигурању;
- резервација хотела или сл.

Није баш посао од 10 минута, пре је дан, два...
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 124 125 127 128 ... 151
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 21:17:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.103 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.