Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 87 88 90 91 ... 138
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija je dobila novog predsednika - Tomislava Nikolića  (Pročitano 190064 puta)
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2977
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.64
mob
Nokia 300
Nasi politicari su toliko voljeni u narodu da imaju 25 krugova obezbedjenja.
Ma to jeste,ali opet ih neko glasa...i mene to čudi da ti kažem iskreno.Pred svake izbore pomislim kako neće izaći ni 30% ali se prevarim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
Alcatel 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
pa nece valjda na franca ferdinanda   
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

MAJA

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3310
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.64
Smile
IP sačuvana
social share
Nemoj na silu uzmi veci cekic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.11
Nikolić: Sa Hrvatima ne ide dobro

Izvor: Tanjug

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da je imao velike planove o tome da sa Hrvatskom i BiH konačno svedemo račune i uspostavimo dobre odnose.

"Ovo s Hrvatskom ne ide dobro. Predsednik Hrvatske je do ove presude (Gotovini i Markaču) tražio razloge zašto da se ne mirimo. Sve priče da je ljut zato što sam ja rekao nešto o Vukovaru su laž. On je čekao ovu presudu. On bi sada da razgovaramo - ja kao predsednik naroda koji je činio zločine i on kao predsednik naroda koji nije ni za šta osuđen", kaže Nikolić.

On je rekao za Kurir da je cinično što je general Gotovina pozvao Srbe da se vrate.

"Šta hoće - da se okupe i da ih još jednom protera i pobije, da završi taj posao? Da više ne traže ni imovinu. Usuđujem se da kažem - to vam je shvatanje i istine i Boga i pravde u dva naroda - u srpskom i hrvatskom", rekao je Nikolić.

"Kada je podignuta optužnica protiv Ratka Mladića za Srebrenicu, nismo čekali ni da bude osuđen, doneli smo rezoluciju u Skupštini o osudi zločina. Naša vlada je uhapsila Mladića i odvela ga u Hag. Znam, to je bio zločin i nikada neću reći da nije. Hrvati znaju da je zločin počinjen u 'Oluji' strašan, da će ih gristi dok su živ, ali slave što niko nije kažnjen za to. To je narod na pogrešnom putu, narod koji bi sada možda streljao svoje pojedince koji kaži - stanite ljudi, pa to je bio zločin", rekao je srpski predsednik.

Prema njegovim rečima, moramo da tražimo način da sa Hrvatskom sarađujemo u ekonomskim i drugim oblastima od zajedničkog interesa.

"Ali očigedno da s državom koja slavi svoj zločin ne možete iskreno, otvoreno i srdačno da sarađujete. Ne može! Ne ide! U čije ime? U ime žrtava, u ime njihove dece"? rekao je Nikolić.

Na konstataciju da će ponovo da ga optuže zbog oštrih reči, Nikolić je kazao:

"Pa nek me optuže. Uvek ću biti optuživan za svoje oštre reči, a Hrvati će za svoje zločine da prođu nekažnjeno".

On je ocenio da nije u redu to što EU nije htela da optereti tom presudom Hrvatsku pred njen ulazak u Uniju, "a da smo mi proslavili ovako nešto, kao što je Hrvatska proslavila, ne bismo nikada u istoriji zaslužili da budemo članice EU".

"Vuk Jeremić i ja smo s dogovarali o sednici Generalne skupštine UN 10. aprila. Govoriću kao što je Kastro govorio, dok me ne isteraju iz sale, zato što je to možda jedinstvena prilika da Srbija izgovori sve što joj leži na duši. Da prebrojimo koliko su Srba Hrvati pobili - još od Drugog svetskog rata. Nepristojno je Srbiju držati po strani od EU, a Hrvatsku primiti u Uniju", rekao je Nikolić.

Nikolić smatra da je Srbija uređena država barem kao polovina novih članica EU i spremna je da bude u Uniji.

"To što nismo otpočeli pregovore je znak da nas čeka neki novi uslov. Mislim da bi bio red da počnemo da pregovaramo ili da nam kažu za koliko godina možemo to da očekujemo", kazao je Nikolić.Predsednik Srbije je u intervjuju za "Kurir", na pitanje koji uslov očekuje, da li je to neki za nas neprihvatljiv slov i da li je to Kosovo, odgovorio potvrdno.

Kada je reč o pregovorima sa Prištinom, kazao je Nikolić, "profit bi bio da KiM ostane kompletno u sastavu Srbije i da ja budem predsednik u Prištini".

"Kosovo je ono sa čime Srbija može da se složi, a ne ono što su proglasile SAD i još neke članice UN. Kosovo ne može biti oteto od Srbije nikada", istakao je Nikolić.

Odgovarajući na pitanja u vezi presretanja predsedničke kolone, on je rekao da je "u oba slučaja reč o bahatosti".

"Samo što je prvi slučaj (na auto putu) zaslužio da bude sankcionisan, pošto je bio bahat neko ko pripada službama, poznaje propise. Takvom nije mesto u policiji! I onome od koga prima naloge", kazao je predsednik Srbije.

"Ako vozi (Dragišu) Simića, onda Simiću nije mesto da bude načelnik Uprave saobraćajne policije", naglasio je Nikolić, ukazujući da je istraga protiv vozača pokrenuta kada je iz Predsedništva podneta krivična prijava, "inače nikad ne bi ništa (policija) ni počela".

Kada je reč o prisluškivanju, Nikolić je rekao da zna ime policijskog službenika koji je trazio da mu se dostave njegovi listinzi. Na pitanje ko je to, odgovorio je: "Nije važno. Što čovek da strada".

"Njegovo opravdanje je bilo da je on samo gledao brojeve kontakata praćenog lica, a da ga uopšte nije interesovalo čiji je to telefon. I tako je došlo do predsednika Republike, prvog potpredsednika...", naveo je Nikolić, i dodao da ne zna i da mora da se ispita da li je to praćenje rađeno po nalogu političkih funkcionera.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
Alcatel 
Ajde da neko od predsednika ne bude ni Miloš, ni Karađorđe, već da bude svoj čovek, koji nešto zan i ume, ali primereno ovom vrmenu. Miloševo i Karađorđevo iskustvo su samo deo istorije. Smile
« Poslednja izmena: 26. Nov 2012, 13:05:00 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
ah pa izvini, ucinilo mi se da je karikatura u pitanju. 
usput, predsednik Srbije je dokazao da zna da radi i da mu istorija ne pocinje ni na dorčolu ni u novom sadu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

MAJA

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3310
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.64
ah pa izvini, ucinilo mi se da je karikatura u pitanju. 
usput, predsednik Srbije je dokazao da zna da radi i da mu istorija ne pocinje ni na dorčolu ni u novom sadu.
Smile
IP sačuvana
social share
Nemoj na silu uzmi veci cekic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Citat
Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da je imao velike planove o tome da sa Hrvatskom i BiH konačno svedemo račune i uspostavimo dobre odnose.

Pa, gospodine predsednice.. pokusalo se dva puta.. 1918. i 1944.... Zelim vam puno uspeha u daljem vodjenju na klanje srpskog naroda... *sarkazam Smile

Bas mu nadimak odgovara... Grobar...

Vozač „škode“ koji se sam prijavio policiji: Nisam hteo da ubijem Nikolića

boris vuković/željka jevtić    | 23. 11. 2012. - 20:01h | Foto: RAS    | Komentara: 192

Nisam hteo da napadnem predsednika. Žurio sam kući i samo sam pokušao da obiđem njegovu kolonu, rekao je u policiji vlasnik sive „škode“, koji se sam prijavio nakon što je prethodne večeri javljeno da je pokušao da iseče predsedničku kolonu.

Vozač automobila koji je presreo kolonu predsednika Srbije prijavio se sam Direkciji policije, izjavio je premijer i ministar policije Ivica Dačić sinoć u vreme kada je mladić saslušavan u Upravi kriminalističke policije.

Premijer je rekao da će policija sprovesti opsežnu istragu

- Videćemo da li je uopšte moguće doći do motiva. Da li je to reč o bahatosti naših vozača, koji veoma često ne poštuju naša upozorenja kako se treba ponašati prema zaštićenim ličnostima - rekao je Dačić i naglasio da se bezbednost predsednika drži na veoma visokom nivou.

Vozač je sinoć saslušan, a u policiji se branio rečima da nije znao da se radi o Nikolićevoj koloni, te da je žurio kući. Incident se dogodio u Ulici Jurija Gagarina, kada je vozač četiri-pet puta pokušao da preseče i da se ubaci u predsednikovu kolonu. “Blicov” sagovornik iz MUP kaže da je zadnje vozilo iz pratnje preprečilo put vozaču i tako ga sprečilo u toj nameri.

- Posle nekoliko pokušaja da preseče eskort, zasad nepoznati počinilac u jednom trenutku je dodao gas i skrenuo levo u Gandijevu ulicu prema “Imo centru” - kaže Blicov sagovornik. Kako dodaje, obezbeđenje predsednika nije krenulo za počiniocem jer je njihov zadatak obezbeđenje predsednika.

Eskort predsednika kretao se iz pravca Bežanijske kose Ulicom Jurija Gagarina, prema centru grada. Incident se dogodio u trenutku prolaska eskorta kroz semafor ispred TC “Piramida”. Kako za „Blic“ kaže konobar kafića koji se nalazi na samoj raskrsnici Jurija Gagarina i Gandijeve, gde se i dogodio incident, oko 18 sati začuo je rotaciona svetla i sirene. Ubrzo su policijske patrole neprekidno kružile okolnim ulicama.

- Svi gosti kafića su poustajali kako bi videli šta se događa, jer su sirene bile prejake. Nismo videli trenutak kada se dogodio sam incident, ali su posle toga kružili automobili policije s upaljenim rotacijama. Video sam i inspektore u civilu koji stoje sa motorolama u rukama na samoj raskrsnici. Mislili smo da je bila neka pljačka ili slično - kaže za “Blic” konobar kafića.

Klikni za uvećanje (+)

Pratnja predsednika Srbije
Vozilo ispred - „čistač“   Vozilo koje ide ispred predsednikovog automobila kreće se najbrže i popularno se naziva “čistač”. Vozač ima zadatak da se probija, pali svetlosnu i zvučnu signalizaciju i ne zaustavlja se nikad, osim kada je to planirano. Čine ga vozač i jedan ili dvojica članova obezbeđenja, u zavisnosti od procena. Najčešće je vozačev i suvozačev prozor poluotvoren da bi mogli stop palicama da zaustave vozila na koja nailaze.
Vozilo iza predsednikovog automobila sprečava približavanje   Vozilo koje ide iza predsednikovog automobila kreće se ivicom trake i zaduženo je da onemogući da bilo koje vozilo priđe otpozadi predsednikovom vozilu. Vozači su obučeni da drže malo odstojanje i pri velikim brzinama. U automobilu je najčešće vozač sa dvojicom članova obezbeđenja. U pojedinim situacijama ovo vozilo se kreće paralelno sa vozilom predsednika da bi se sprečio napad s boka i približavanja predsednikovom automobilu.
Džoker vozilo treba da prati napadače   Jedno neobeleženo vozilo čini puna bezbednosna ekipa sastavljena od vozača i trojice članova obezbeđenja. Sva četvorica su pod punim naoružanjem. Zaduženi su da prate kolonu, da se kreću iza i ispred nje, da prate situaciju i reaguju u slučajevima približavanja bilo kog vozila eskortu. Ovo tzv. džoker vozilo sme da napusti eskort upravo u situacijama kada je u poteri ili kada se eskort zaustavi kako bi motrili na okolinu. U slučaju kvara nekog vozila iz pratnje, ovo vozilo služi kao zamena.

Goran Mandić sa Fakultet za bezbednost kaže da je potrebno hitno utvrditi da li je bilo propusta i postoji li odgovornost bezbednosnih službi koje se bave operativnim radom.

- Eskort i neposredno obezbeđenje su poslednji vid zaštite. Mnogo je bitniji operativan rad BIA i drugih struktura koje su zadužene da spreče bilo kakve incidente - kaže Mandić.

Kada je reč o zaštiti osoba koje se obezbeđuju, postoji tačno utvrđena procedura. Penzionisani pripadnik Uprave za obezbeđenje MUP, koji nije želeo da mu pominjemo ime, navodi da pripadnici obezbeđenja nisu tu da hapse i jure nekog.

- Njihov osnovni posao je da odbiju svaki napad i da štićenu ličnost udalje sa mesta gde se dogodio incident. Vozači u eskortu su izuzetno obučeni, imaju formaciju i tačne procedure šta se radi u ovakvim situacijama. Obezbeđenje iz eskorta ima pravo da upotrebi oružje, ali u strogo definisanim situacijama i samo kada je neposredno ugrožena bezbednost. Da li je sada bilo propusta u neposrednom obezbeđenju, stvar je koja treba da bude poznata nakon istrage - ističe penzionisani pripadnik MUP.

Prvi „napad“ na kolonu

Istraga incidenta koji se dogodio 2. novembra na autoputu Beograd-Niš, kada je kolonu vozila pod pratnjom u kojoj je bio i Nikolić više puta presekao džip za čijim volanom je bio vozač generala MUP-a, i dalje traje. Aleksandar Vučić nedavno je izjavio da su svi preliminarni izveštaji urađeni i da se sada čeka kako će reagovati Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Izvor: Blic

Hahahaha... hahaha... pa ovo je smehotres... covek je samo pokusavao da se prestroji...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
 Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 87 88 90 91 ... 138
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.106 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.