Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 54
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija je dobila novog predsednika - Aleksandra Vučića  (Pročitano 81165 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
vidis da ovaj drobisa misli da je  u poslednjem svjetskom ratu u njemakcoj  bilo vise onih koji su bili antifasiti nego fasisti... Smile
nisam to rekao.
onaj koji nije fašista nije nužno antifašista

ove americke budaletine devastirale bliski istok i ubile 2-3 miliona ljudi...20 miliona ljudi raselili...
srusili libiju..irak...siriju ..afganistan....nema kamen na kamenu nije ostao...sve  rusevina do resevine  Smile
on kaze nije to genocid....ne ubijaju ih amerikanci...ubijaju se oni izmedju sebe  Smile

ako si ćorav, nisi lud
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
nema sumnje da je sloba bio eminencija za ove posle petog oktobra...

Ovo je otprilike kao da is rekao nema sumnje da je bolje da slomim levu nego desnu nogu.

Radi se samo o različitim vrstama zla koje su devastirale ovu zemju.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
Jbga ... tesko je to oceniti realno. Sloba je plod aktuelnog trenutka, kao uostalom i sve ovo posle njega. Ipak da se ne lazemo, "sve" smo to mi na neki nacin. Presek srpske nacije izasle iz komunizma. Branio sam komuniste cesto na ovom forumu, ali cinjenica je da srpski narod iz komunizma nije izasao sa stavovima i kadrovima sposobnim da se nose sa realno teskim geopolitickim trenutkom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
Mi smo jedan od retkih naroda kome je bitnija 1918, 1945, 1991, 2000 od 2018 i zato smo tu gde jesmo i zato su drugi tu gde jesu.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
a u isto vreme ne znamo istoriju   Smile
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
@ Ramos
Svaka nacija je brate neki istorijski kontonuitet. Ne mozes sad reci, e boli me qrac sta je bilo juce, od danas cepam ovako. Svidjalo se to nama ili ne, nasa proslost svuda ide sa nama i to ti je to. Tog prtljaga se ne mozes osloboditi, sem da spakujes stvari i odes negde sa namerom da postanes deo neke druge nacije. Al tamo te ceka istorijski "bagaz" te druge nacije, koji ne mora biti lakse od naseg.  Meni naprotiv vise smeta ta prica aj nebitno sta je bilo juce. Po meni je istorija, i ne smo ona, temelj svakog drustvenog uredjenja. Jedan od razloga nestabilnosti i nepostojanosti nasih pokusaja drustvenog organizovanje jeste i politizacija istorije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
kad kažeš politizacija, pretpostavljam da misliš lažno prikazivanje iz političke koristi?
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
Politicke, a nekad i materijalne  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
ok, da

ali moram da dodam jer nisam siguran u značenje termina koje koristiš

@ Ramos
Svaka nacija je brate neki istorijski kontonuitet. Ne mozes sad reci, e boli me qrac sta je bilo juce, od danas cepam ovako. Svidjalo se to nama ili ne, nasa proslost svuda ide sa nama i to ti je to. Tog prtljaga se ne mozes osloboditi, sem da spakujes stvari i odes negde sa namerom da postanes deo neke druge nacije. Al tamo te ceka istorijski "bagaz" te druge nacije, koji ne mora biti lakse od naseg.  Meni naprotiv vise smeta ta prica aj nebitno sta je bilo juce. Po meni je istorija, i ne smo ona, temelj svakog drustvenog uredjenja. Jedan od razloga nestabilnosti i nepostojanosti nasih pokusaja drustvenog organizovanje jeste i politizacija istorije.

samo politizacijom istorije, moguće je istoriju koristiti za gradnju i održavanje svesti o pripadnosti naciji, pored onog prirodnog osećaja učestvovanja u zajedničkom iskustvu koje seže nekoliko decenija unazad i ne dalje. prave istorijske činjenice su uglavnom slabo poznate, neupotrebljive i uopšte odnose se na prethodna društva koja u drastičnjim primerima sa trenutnim imaju malo šta zajedničko sem imena. mi tako npr vrlo malo imamo zajedničkog sa srednjevekovnom srbijom... a mnoga politička dešavanja od pre recimo 100 godina su razumljiva samo u tadašnjem kontekstu i ne odnose se na današnjicu, bar ne direktno

ali ako si mislio na to da je istorija bagaž koji nosimo u smislu da je današnje stanje posledica prethodnih, to je naravno potpuno tačno i od toga je zaista teško ili nemoguće pobeći. imamo odredjenu, da se tako izrazim, slobodu da utičemo na sadašnjost, ali mera je zaista diskutabilna.

mi jesmo deca svojih očeva ali pitanje je koliko zaista znamo o njima i koliko uopšte želimo da znamo. za svakodnemvni život, za motivaciju u delovanju su uglavnom kotisniji mitovi nego fakti. fakti bi nam bili eventualno potrebni za razumevanje i možda uvećavanje domena slobode izbora za promenu budućnosti
« Poslednja izmena: 17. Jun 2017, 14:01:52 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
ako razdvojimo ta dva pogleda na bgaž koji nosimo, onda je sergio u pravu.

nemamo nikakve kolisti od raspravljanja o četnicima i partizanima ako to radimo na pogrešan način, čak imamo samo štete i mada ti dogadjaji zaista predstavljaju teret na našim plećima, biće teži ako se njime neuko i ostrašćeno bavimo, kako se to uglavnom radi.

moguća je namerna izgradnja istorijske svesti. to se stalno radi i to nije ništa loše. medjutim, koje interesne grupe to rade je pitanje. i pre nego što to raspravimo i odlučimo kome dajemo i kome smo davali našu prošlost da se njom igra, ne bi trebalo ni da sudimo o prošlosti
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 54
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.