Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 06:59:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija i Rusija  (Pročitano 6033 puta)
Svakodnevni prolaznik

nemoguce je otkriti sta je nemoguce

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 278
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
    Mi smo valjda jedini koji među poslovnim partnerima tražimo prvo prijatelje. Ako je politika posao, gledajmo onda prvo svoj interes. Sve je ovo tačno, ali kad veliki u nama vide svoj interes po svaku cenu po nas, onda ću da biram onog koji mi ne preti i ne maltretira me, a kamoli tuče. Mislim da su Ameri pomahnitali od silne moći (bar misle da je imaju) a da Englezi u politici štapa i šergarepe zaboravljaju da je šargarepa za magarce i zečeve, a da štap (batina) ima dva kraja. Kad-tad, vratiće im se sve, i jednima i drugima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

nemoguce je otkriti sta je nemoguce

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 278
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Citat
U suštini, Rusima se jebe za ...
    Zemunac, bio sam i ja u Rusiji, i svuda, i živeo par godina u kapitalizmu, pravio svoju firmu od nule, kao što sam i ovde u vreme Ante Markovića, imao sam petu privatnu firmu osnovanu u Bgdu, sjebo me Sloba što nisam dao reket, pa iako sam bio Titov pionir, kako kaže mali Perica, još kao klinac sam shvatio vrednosti i prednosti individualne inicijative i strašno mi je smetalo što to šefovi surovo ili pokvareno sasecaju u korenu u vreme dok sam radio u fabrici (a to bi preporučio i Perici da shvati šta je šljakanje). Ameri su privatnu inicijativu doveli do kulta, dotle da se više ne biraju sredstva ni na državnom nivou, i pretvorili je u borbu za preživljavanje.
    U Rusiji to još uvek nije shvaćeno. 70 godina kolektivizma je ostavilo dubok trag, jer je, kao i kod nas, svako ko štrči brzo bio skraćen za glavu. (Apropo kolektivizma, zar u Americi nije do kulta doveden timski rad?) Ne možemo kriminalne inicijative nazvati ekonomskim ili privatnim, iako služe za prvobitnu akumulaciju kapitala, pa u trećem kolenu sve ugledni građani i političari. Ali rekao veliki NJegoš: što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi. Tako i ti ugledni nastavljaju sa grbim poslovima ispod stola.
   Koliko sam ja video i doživeo u Sibiru, 5000 km od Moskve, Rusima se jebe i za njih same, samo ako ih ne dira neko spolja. Fašizam je ostavio dubok trag u njihovoj podsvesti, to nikad neće zaboraviti. Kod mlađih provejava ono o Amerima oslobodiocima, u Moskvi je to dosta izraženo, ali su stariji i neki srednjih godina svesni da onako nije moglo dalje. Političarska trka sa zapadom u naoružanju sa staljinističkog stanovišta morala je biti izgubljena. Velika Rusija je smogla snage da se oslobodi iznutra.
   Što se nas tiče, mi smo toliko sitni, da smo ustvari potpuno nebitni i njima i Amerima. Više im služimo kao opitni poligon za testiranje trenutne geopolitičke moći, pitanje je samo kome će prvo da dosadi. Dogovoriće se otprilike ovako: Amerima najveća baza na KiM, Rusima gasovod i naftovod prema Južnoj Evropi. Ti interesi im nisu trenutno suprotstavljeni toliko da ne bi mogli da ih istrpe. Ameri prepuštaju Evropu ruskoj zavisnosti od energenata (ne što ih baš briga, nego što moraju) a Rusi njima ostavljaju nazovi mogućnost kontrole iz Bondstila kao melem na ranu. Ruje su ubedljivo dobile ovu rundu. Malo iz osvete, a više preventive radi, Ameri hoće KiM da bi krišom na njemu obučavali teroriste koje bi mogli da šalju u Čečeniju, Moskvu, Osetiju itd. a u slučaju krajnje nužde, ako Evropa otkaže poslušnost, da malo dignu u vazduh taj gasovod i naftovod. I ne samo taj, već bilo koji prema Evropi, kao kaznenu meru ili upozorenje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 06:59:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.