Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 01:03:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija bojkotuje dodelu Nobela za mir?!  (Pročitano 35691 puta)
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.62
mob
Apple iPhone 3Gs
За Кинезе не могу говорити са сигурношћу, али Руси имају проблем подаништва и то не према туђину, већ према било којој будали, која им је у одређеном тренутку на власти.

Кроз целу историју трпе свашта и не буне се скоро никад.

Да је сваки владар као Петар Велики, тај став би био нормалан (имали они сами фамозна људска права или не Smile), али није баш тако.

Mislim da je to problem sa svakom drzavom u kojoj nije dovoljno razvijen osecaj za to koliko je sloboda vazna, odnosno za svako drustvo gde preovladava tradicija. Pa savrsen primer je Japan. To je jedna od retkih drzava gde takav sistem zaista funkcionise. Naravno, ovde je specificna vrsta podanistva zastupljena, oni do zabrinjavajucih granica imaju osecaj pripadnistva korporaciji, a zatim i porodici. Ali eto, kod njih taj sistem relativno funkcionise, uz neke druge probleme u drustvenoj sferi.

Mislim da su ljudska prava i slobode iznad svakog ekonomskog interesa i o tome uopste ne nameravam da raspravljam.

Ne postoje neprijateljstva, postoje sukobi interesa. Saudijska Arabija nije zahtevala bombardovanje Avganistana jer su im neprijatelji vec jer imaju ekonomske interese na toj teritoriji. Ako hoces to da nazoves neprijateljstvom ok, ali uzrok je interes, a ne neka iracionalna mrznja.

Vidis moj Kokotovicu -  dicni Crnogorce od junacke kuce sine .. i plemena cestitoga Grahovskoga ( mozda i Banjanskog , tu ste negde na granici ta dva glasovita plemena  Smile) .. Gresis mnogo sto ne izucavas malo sociologiju , antropologiju , politicku ekonomiju , socijalnu psihologiju .. i slicne nauke ..

Elem , to tvoje idealno drustvo vec postoji , stotine knjiga su o tome objavljene - ali ih ti ocito nisi citao . Bice da studiras FPN ?

Postoje narodi gde nema krsenja ljudskih prava , gde nema ogranicenja slobode pojedinca , gde nema vodja , privatne svojine , gde nije zabelezen slucaj ubistva , nasilja ili kakvog slicnog prstupnisva , gde svi rade za sve , gde su svi jednaki - to su raznorazna plemena i narodi koje bi ti prvi okakakterisao kao paistorijske zajednice i ovde ih kritikovao . A taj tvoj Zapad se svojski potrudio da ih satre - da ne sire zarazu . Tvoj Zapad nikada nece moci da se ,, reformise ,, u tom pravcu .  Smile .. To je civilizacija koja pociva na nasilju i Hobsovim i Darvinovim postulatima - i to cak mnogo i ne krije . Jest da kao dimnu zavesu isturi aktiviste placeninih i kontrolisanih udruzenja koja propagiraju visoke ideale - ali ako ih neko preozbiljno shvati , ili ako se pojave autenticne stranke koje to zaisa zele da zastupaju - kao sto su bili oni koji su osnovali Zelenu stranku krajem 80ih , onda ih lepo pobiju , bilo na ulici , bilo u zatvoru . Proguglaj malo kako su zavrsili bukvalno svi osnivaci stranke evropskih zelenih . Ili pitaj profesore .

Enivej , nagradu za mir bi po mom misljenju mogao dobiti neko od ljudi koji su sprecili ili zaustavili neki od sukoba - pa makar to bili i clanovi mirovnih veca po Kirgiziji , koji su danonocno kumili i molili zaracene strane da obustave nasilje .. sto se na kraju i dogodilo .. a ima joj primera , ovaj mi prvi pade na pamet ...

Covece. Nikakve veze sa Crnogorcima nemam, bar ne ja da to znam. Ako te vec zanima, pradeda mi je iz Like, bakuta Nemica. Ali nikoga nemam iz Crne Gore. Zaista mi ni najmanji problem ne bi bio da kazem, ali ja jednostavno ne znam nikoga odatle ko se isto preziva, a kamoli da imam robinske veze. Ne smeta mi, ponavljam, samo me uzasno zanima odakle ti to. Smile

Ako svi rade za sve, drustvo je u startu ograniceno jer je privatna svojina jedan od uslova slobode. Kada privatne svojine nema, nema ni slobodnog drustva. Zajednice o kojima ti govoris nastaju pre sklapanja "drustvenog ugovora".
Ja zapadno drustvo uopste ne glorifikuje u toj meri koju vi potencirate. Smatram da su najvise postigli na nivou zastite ljudskih prava, ali to ne znaci da je sloboda pojedinaca savrsena jer u svakom sistemu postoji dovoljno ogranicenje da bi se pojedinac mogao nazvati neslobodnim. Navedi mi jedno slobodno drustvo danas? Nema ga. Mozemo samo govoriti o manje i vise slobodnim, onima koji idu ka tom cilju i onima koji se od tog cilja udaljavaju.

Ovo je odobrena akcija profesionalaca od strane štaba operacije po civilima koji su se mirno i otvoreno kretali ulicom. Čak i ja kao totalni laik vidim da je jedan imao kameru sa teleobjektivom a drugi stativ za kameru i da su bili u telefonskoj vezi da jave svoj položaj. Posada helikoptera čak i ako je pogrešila u identifikaciji onaj ko je naredio napad iz štaba je znao koga napadaju.

To nisam ni osporavao.
Ali da li mislis da je pod talibanskim rezimom recimo situacija bolja?
To naravno nije opravdanje za ovakve stvari. Niti to moze biti. Ovo zasluzuje najozbiljnije kazne, rekao bih cak i dozivotne za ceo lanac komande. Ali i dalje ne znaci da je sve ono sto je uradjeno za taj narod ponisteno.
Pod režimom Sadama Huseina u Iraku na civile nisu bacali uraniumsko đubre iz nuklearnih reaktora, nisu masovno umirali od kolere i nisu imali religiozni terorizam bombaša samoubica.

Ko masovno umire od kolere? Mesas Haiti? To sta su radili pod rezimom Sadama Huseina je posebna prica, ali pravdati takav sistem je u najmanju ruku.. uzasno.

Citat
Janković: Samostalno sam odlučio da prisustvujem dodeli Nobela

по кратком поступку га сменити на следећој седници владе

Ombudsman nije pod kontrolom vlade vec je nezavisni predstavnik. Procitaj ustav pre nego sto lupis tako nesto.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Samsung 
Citat
али Руси имају проблем подаништва и то не према туђину, већ према било којој будали, која им је у одређеном тренутку на власти.

Зар није то случај са американцима

Па не баш. Колико год америчка богата елита, била удаљена од просечног човека, власт иза које та елита стоји, је ипак мало ближа људима.

У Русији је богаташка елита једнака влашћу, а просечан Рус је задовољан док има оно најосновније. Успињеш се једино и искључиво преко партије, партији мораш бити одан и на крају сва твоја способност ти курцу не вреди, уколико ниси уз праве људе.

Дакле није ту више проблем само у једном цару, већ у читавом олигархијском систему. Рекох да, када би им се на сваких 20 година рађао нови Петар Велики, њихова пасивност и потпуни недостатак жеље и снаге за променом, ми уопште не би био нелогичан. Међутим у оваквој ситуацији, рећи за њих да имају поданички менталитет, је сасвим исправно. И то подаништво је широк појам. Друга су ствар Чеси или Велшани, који су били или су и даље под туђином вековима и једноставно су саживели са тим, да им Немци и Енглези трпају курац у дупе.

Руси то добијају од својих, са врха, а заузврат врхушка слабо плаћа за то или не плаћа уопште.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 528
Zastava Galaksija-Mlecni Put
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.215
Alo covece ne pravi se lud mani Irak posveti se Vijetnamu, vidim da nemas odgovor na sistematsko unistavanje obicnog naroda samo zato sto ga nisu mogli poraziti.

Japan, tradicija , ljudska prava stvaro divno a samo se treba setiti Jedinice 51 i svima ce biti jasno na cemu se temelji ta ista ljudska prava.

USA vodeca demokratija operacijom spajalica je dovukla u svoju zemlju oko 600 vodecih nacistickih zlocinaca abolirala ih i nikom nista , e na tome se temelji ta demokratija.
IP sačuvana
social share
Srbi oprastate svojim neprijateljima, zaboravljate svoje zrtve, Srbi istorija se ponavlja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.215
mob
Apple 15
Kinezi... Rusi... potcinjavaju se svakom polupismenom magarcu koji sam ili uz pomoc sa strane uspe da se popne na celnu poziciju u drzavi... Smiley

Eto... komunizam... na primer...

Srecom Ameriku su predvodili blistavi umovi i visoki intelektualci tipa Busa I i II ,  Klintona , Regana ...  Smile..

ANEA , LELJIN JE - NAZALOST - BIO JEDAN OD NAINTELIGENTNIJIH LJUDI SVOGA VREMENA ....

O ruskj istoriji i ne znas previse , tako da ako uspes nabrojati makar tri imperatora iz 19 veka nastavicemo pricu , al bez Guglanja ...  Smile

A sto sad guras Ameriku tu? Smiley

Amerika je drzava koja je imala najveci privredni, tehnoloski i drustveni rast u istoriji covecanstva...
Cikago je za samo 60 godina od par hiljada prerastao u grad od milion stanovnika... a danas se smatra pored Londona i Beograda za grad u kome zivi najveci broj Juznih Slovena...

Zasto? Zato sto su na vreme ukapirali da ako nekome pruzis sansu, on ce je iskoristiti... i raditi u tvoju korist...

Takodje... Amerika nije samo zemlja belaca anglosaksonskog porekla... Sta vise... na jednog Engleza, dolazile su stotine i hiljade Iraca, Poljaka, Italijana, Kineza, Nemaca pa cak i Rusa....
To sto su im imena prilagodjena engleskom izgovoru, ne znaci da nisu sacuvali uspomenu na svoje poreklo i da se ta praksa u poslednjim decenijama obrce.... tj. vracaju se na stara imena...

U ostalom... da je Rusija tako divna, kulturna zemlja... Pupin i Tesla bi otisli tamo... a ne u Ameriku...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung Galaxy IIs
Citat
Janković: Samostalno sam odlučio da prisustvujem dodeli Nobela

по кратком поступку га сменити на следећој седници владе

Uglavnom preskacem tvoje postove, tako da ovaj biser nisam video  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 3510
@kokota
Па кога је поставио тамо где јесте и кога он заступа у нашем случају и коме је одговоран за своје деловање. Јел'питао грађане Србије да може користити државни авион за своја приватна путешествија наравно уз аконтацију и дебеле девизне дневнице. Значи сутра ако му се прохте да обави шопинг туру у Италији, ладно може то на своју руку остварити под изговором да иде да посети оног психопату-навијача у италијанском затвору.
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Citat
A sto sad guras Ameriku tu? Smiley

Amerika je drzava koja je imala najveci privredni, tehnoloski i drustveni rast u istoriji covecanstva...
Cikago je za samo 60 godina od par hiljada prerastao u grad od milion stanovnika... a danas se smatra pored Londona i Beograda za grad u kome zivi najveci broj Juznih Slovena...

Zasto? Zato sto su na vreme ukapirali da ako nekome pruzis sansu, on ce je iskoristiti... i raditi u tvoju korist...

Takodje... Amerika nije samo zemlja belaca anglosaksonskog porekla... Sta vise... na jednog Engleza, dolazile su stotine i hiljade Iraca, Poljaka, Italijana, Kineza, Nemaca pa cak i Rusa....
To sto su im imena prilagodjena engleskom izgovoru, ne znaci da nisu sacuvali uspomenu na svoje poreklo i da se ta praksa u poslednjim decenijama obrce.... tj. vracaju se na stara imena...

U ostalom... da je Rusija tako divna, kulturna zemlja... Pupin i Tesla bi otisli tamo... a ne u Ameriku...
Ta Amerika je umrla sa Ruzveltom, i nakon kraja politike izolacionizma.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Citat
Ko masovno umire od kolere? Mesas Haiti? To sta su radili pod rezimom Sadama Huseina je posebna prica, ali pravdati takav sistem je u najmanju ruku.. uzasno.

Iračani, posebno deca, 40% stanovništva nema pristup pijaćoj vodi zahvaljujući humanizmu USA i NATO. Ali tebi cenjeni gosti iz Amerike profesor Smrt i doktor Teror na tvom uvlakačkom fakultetu nisu o tome pričali. Nisu ti rekli da je Sadam napravio celom Iraku zdrave vodovode a da su ih oni bombardovali i porušili. Nisu ti rekli da se Irak hranio urmama i tartufima a da su oni to zasejali uraniumskim otpadom. Užasno zaista kako se jednim nečovekom opravdava masovni zločin.

Nego da se vratimo na samozvanca Jankovića. koliko će Srbiju koštati njegov gest u parama. koliko košta avion, posada, smeštaj, dnevnice, učešće u farsi finansiranja kineskog soroša? Zar mi nismo oni što reče Stane prosjaci iz MMF koji bi morali da pazimo gde trošimo svaku paru.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12

Не, већ се нећемо петљати ни на који начин.

Уосталом шта нас брига за људска права у Кини и Ирану. Па ти први причаш о нашој безначајности у светским оквирима, са чиме се наравно слажем, а овде би да истерујеш правду за неког тамо Кинеза.

И Америма су, од њиховог устава, преко сваке изјаве политичара и др. пуна уста демократије, па су подржавали, кад им је било у интересу и режим Пола Пота, који је већи лудак од Ахмадинеџада, Ким Џонг Ила, Чавеза и осталих претњи по мир у свету заједно.

E , sad si u nevolji - kad sam ja pisao da je Amerika podrzavala Pola Pota - Maradic je napisao minimum deset stranica  o apsurdnosti takve izjave .. pozivao se na chemtralse ...  Aree 21 .. i neke druge izvore ..

Kokota - dal su vas na faksu ucili da je Amerika podrzavala rezim Pola Pota , i kako ti gledas na to ?
« Poslednja izmena: 10. Dec 2010, 14:42:46 od G-H-O-S-T »
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Citat
па су подржавали, кад им је било у интересу и режим Пола Пота, који је већи лудак од Ахмадинеџада, Ким Џонг Ила, Чавеза и осталих претњи по мир у свету заједно.
...Pinocea, Somozu...
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 01:03:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.